آموزش استراتژی معامله با خط روند

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
آموزش استراتژی معامله با خط روند ارائه اختصاصی تجارت فارکس : خط روند (Trendline) خطی پرکاربرد در تحلیل تکنیکال است که معامله گران با استفاده از آن می توانند روند را تشخیص دهند و خطوط حمایت و مقاومت را در بازه های زمانی مختلف بر روی نمودار قیمتی شناسایی کنند.این خط انواع مختلفی دارد.در این مقاله از آموزش فارکس به شما استراتژی معامله با خط روند آموزش می دهیم.

آموزش استراتژی معامله با خط روند

خط روند چیست؟

ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

اگر در بازارهای مالی دقت کنید همه این بازارها دارای نمودارهای قیمتی هستند که این نمودارهای قیمتی از روندهای صعودی و نزولی تشکیل شده اند،زمانی که یک روند صعودی در نمودار قیمتی به پایان می رسد یک روند نزولی آغاز می شود و زمانی که روند نزولی به پایان می رسد روند صعودی آغاز خواهد شد و معامله گران باید از حرکات قیمت و روند در نمودارهای قیمتی اطلاع داشته باشند. خط روند(Trendline) اساسی ترین اصل تحلیل تکنکیال و خطی است که از سقف های قیمتی به کف های قیمتی در نمودار متصل می شود،این خط یکی از بهترین ابزارهای معاملاتی در نمودار است که معامله گران می توانند با استفاده از حرکات قیمت را مشاهده کنند و سطوح حمایت و مقاومت را در بازه های زمانی مختلف تشخیص دهند. اولین اقدامی که همه معامله گران باید پیش از ورود به یک معامله در بازارهای مالی انجام دهند شناسایی خط روند است.معامله گران در تحلیل تکنیکال می توانند روند قیمتی را دنبال کنند و به عملکرد فعلی در بازار فارکس پی ببرند. اگر معامله گران بتوانند روند را در نمودارهای قیمتی شناسایی کنند اولین قدم را در راه موفقیت خود گذاشته اند،زیرا در تحلیل تکنیکیال  قیمت ها براساس روند در نمودار قیمتی شروع به حرکت می کنند.درواقع معامله گران باید بتوانند روند را در نمودارهای قیمتی تشخیص دهند و سپس در جهت روند در نمودار قیمتی وارد معامله شوند. در نمودارهای قیمتی بازارهای مالی سه نوع خط روند وجود دارد که شامل خط روند صعودی،خط روند نزولی و خط روند خنثی می شود. خط روند صعودی: خط روند صعودی با اتصال دو نقطه کف قیمتی تشکیل می شود که باید نقطه کف قیمتی جدید از نقطه کف قیمتی قبلی بالاتر قرار گرفته باشد یا به عبارتی دارای شیب مثبت باشد.در خط روند صعودی با افزایش تقاضا قیمت افزایش می یابد بنابراین می توان خط روند صعودی را به عنوان حمایت در نظر گرفت. خط روند نزولی:  خط روند نزولی با اتصال دو نقطه سقف قیمتی تشکیل می شود که باید نقطه سقف قیمتی جدید از نقطه سقف قیمتی قبلی پایین تر قرار گرفته باشد یا به عبارتی دارای شیب منفی باشد.در خط روند نزولی با افزایش تقاضا قیمت کاهش می یابد بنابراین می توان خط روند نزولی را به عنوان مقاومت در نظر گرفت. خط روند خنثی: خط روند خنثی خطی است که میان حمایت و مقاومت به شکل افقی قرار گرفته است.قیمت در خط روند خنثی تغییری نمی کند و این بدان معناست که قیمت افزایش یا کاهش نمی یابد،در خط روند خنثی سقف ها و کف های قیمتی بالاتر یا پایین تر قرار نمی گیرد و به عبارتی این خط روند دارای شیب صفر می باشد. اگر معامله گران بتوانند خطوط روند را به طور صحیح در بازه های زمانی مختلف در نمودارهای قیمتی تشخیص دهند می توانند با استفاده از استراتژی با معامله خط روند وارد معامله شوند و بازدهی خود را افزایش دهند و به پیشرفت و موفقیت دست یابند. معامله گران می توانند یک خط روند را بر روی نمودارهای قیمتی  اعمال کنند تا بتوانند خط روند را به شکل واضح تری مشاهده کنند،البته باید به یاد داشته باشید نقاطی که معامله گران از آنها در خط روند استفاده می کنند کاملا متفاوت هستند زیا معامله گران می توانند طبق تمایل خود از سقف یا کف های قیمتی استفاده کنند.

استراتژی معامله با خط روند

معامله گران براساس خط روند که یکی از کاربردی ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است می توانند به دو روش معامله کنند.روش اول زمانی قابل استفاده است که روند یک روند را طی می کند و معامله گران می توانند این روند را در بازار شناسایی کنند،در این زمان روند در نمودار قیمتی در نقش سطوح حمایت و مقاومت عمل می کند. در روش اول استراتژی معامله با خط روند معامله گران خط روند را شناسایی می کنند و سپس زمانی که قیمت خط روند حمایتی را لمس کرد و با آن برخورد داشت برای ورود به معامله تصمیم گیری می کنند و اگر برعکس این رویداد رخ دهد از بازار خارج خواهند شد. روش دوم زمانی قابل استفاده است که قیمت در روند نمودار قیمتی توسط کندل ها شکسته می شود که باعث معکوس شدن خط روند می شود و در نتیجه قیمت بالاتر یا پایین تر بسته خواهد شد. در روش دوم اگر قیمت توسط کندل ها شکسته شود خط خمایت به خط مقاومت و خط مقاومت به خط حمایت تبدیل می شود در نتیجه در این زمان معامله گران می توانند منتظر بمانند تا قیمت بازگردد و سپس می توانند با حداقل ریسک با استراتژی خط روند وارد معامله شوند.

استراتژی خط روند پرچم

استراتژی معامله با خط روند پرچم اولین استراتژی است که می خواهیم به شما آموزش دهیم،این استراتژی براساس معاملاتی که پیرو روند هستند به کار گرفته می شود.در استراتژی معامله با خط روند پرچم ابتدا شما باید یک خط روند را رسم کنید که برای اصلاح بازار مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که خط روند را رسم کردید باید مانند زمانی که با استفاده از الگوی پرچم برای ورود به بازار اقدام می کردید وارد روند شوید،درواقع شما باید پیش از تشکیل الگوی پرچم برای ورود به بازار اقدام کنید.خط روندی که شما در ابتدا رسم می کنید همان خط روند در الگوی پرچم است. اساس معامله با خط روند پرچم معامله بر روی روند غالب در بازار است.شما می توانید برای شناسایی روند غالب در بازار از ابزارهای معاملاتی دردسترس مانند اندیکاتور میانگین متحرک نیز استفاده کنید که می تواند در تشخیص روند غالب بازار بسیار کمک دهنده باشد. اگر بازار بر روی میانگین متحرک شروع به نوسان کند بدان معناست که روند غالب در بازار صعودی است اما اگر بازار زیر میانگین متحرک شروع به نوسان کند نشان دهنده روند نزولی غالب در بازار می باشد که معامله گران باید باید صعودی یا نزولی بودن روند غالب را تشخیص دهند و خط روند کوتاهی را در زمان اصلاح رسم کنند،سپس با توجه به نوع روند در بازار برای ورود به معامله خرید یا فروش تصمیم گیری کنند. بنابراین در استراتژی معامله با خط روند پرچم شما باید در ابتدا نمودار قیمتی را بررسی کنید تا روندی را در بازار پیدا کنید سپس باید خط روند را رسم کرده و منتظر بمانید تا در بازار اصلاح صورت بگیرد و الگوی پرچم تشکیل شود،البته گاهی ممکن است الگوی تشکیل شده پرچم نباشد که اهمیتی ندارد مهم خط روند کوتاهی است که شما باید برای اصلاح بازار در نمودار قیمتی رسم کنید،سپس باید منتظر بمانید خط روند کوتاهی که رسم کرده اید شکسته شود. ما در پستی دیگر بصورت مفصل در مورد الگوی پرچم صحبت کرده ایم که میتوانید با جستجوی عبارت الگوی پرچم به آن پست دسترسی داشته باشید.
آموزش استراتژی معامله با خط روند
آموزش استراتژی معامله با خط روند
بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس

استراتژی خط روند شکست

همانطور که می دانید روند در تحلیل تکنیکال تا ابد به حرکت صعودی یا نزولی خود ادامه نمی دهد و در نهایت در یک روز با شکست روبرو می شود.زمانی که خط روند در نمودار قیمتی شکسته می شود معامله گران باید یک استراتژی معاملاتی داشته باشند،استراتژی معامله با خط روند در زمان شکست روند می تواند برای معامله گران کمک دهنده باشد. زمانی که یک خط روند با شکست مواجه می شود معامله گران می توانند هیچگونه اقدامی انجام ندهند و و صرفا منتظر بمانند تا در یک موقعیت معاملاتی دیگر وارد معامله شوند اما این دسته از معامله گران با این کار سودهای کلانی که می توانستند از این فرصت معاملاتی به دست آورند را از دست خواهند داد. اما آن دسته از معامله گران که از هر فرصتی در بازارهای مالی برای دستیابی به اهداف خود استفاده می کنند می توانند در زمان شکست خط روند نیز با استراتژی معامله با خط روند وارد معامله شوند و سود کسب کنند،درواقع استراتژی معامله با خط روند در زمان شکست یکی از محبوب ترین استراتژی های فارکس است که معامله گران از آن در تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. زمانی که خط روند در نمودار قیمتی شکسته می شود نوسانات در بازار به شدت افزایش می یابد و معامله گران می توانند در این زمان معاملات بسیار سودآوری را انجام دهند .در استراتژی معامله با خط روند در زمان شکست روند شما باید یک خط روند را در نمودار قیمتی تشخیص دهید و صبر کنید تا خط روند بر روی نمودار قیمتی شکسته شود،سپس پس از اینکه روند شکسته شده باید بررسی کنید که بازار آن را لمس خواهد کرد یا خیر که این اتفاق در اکثر اوقات رخ می دهد. بنابراین شما باید پس از اینکه روند را در نمودار قیمتی شناسایی کرده و تشخیص دادید که خط روند شکسته شده است باید منتظر بمانید تا بازار آن را لمس کرده و با آن برخورد داشته باشد،زمانی که بازار با آن برخورد کرد بهترین موقعیت برای ورود شما به معامله است و می توانید در این زمان برای ورود به معامله با استفاده از استراتژی معامله با خط روند اقدام کنید. اگر تعداد برخورد بازار با خط روند بیشتر باشد استراتژی معامله با خط روند در زمان شکست بهتر عمل می کند و بازدهی بهتری خواهد داشت.همچنین شما باید به نوساناتی که در زمان شکست در بازار به وجود آمده است دقت داشته باشید زیرا نوسانات به شما نشان می دهند بهترین زمان برای ورود به معامله چه زمانی است. برخی از معامله گران در بازارهای مالی ریسک پذیر هستند و زمانی که شکست خط روند را در نمودارهای قیمتی مشاهده می کنند با اولین برخورد بازار با خط روند برای ورود به معامله اقدام خواند کرد،اما برخی از معامله گران ریسک پذیر نیستند و ترجیح می دهند زمانی برای ورود به معامله اقدام کنند که اطمینان کامل داشته باشند. آن دسته از معامله گران که ریسک پذیر نیستند می توانند صبر کنند تا یک سیگنال تائید برای ورود به بازار دریافت کنند که این سیگنال می تواند با توجه به روندی که انتخاب کرده اید با شکست سطح حمایت یا مقاومت تائید شود،همچنین این دسته از معامله گران می توانند در کنار استراتژی معامله با خط روند از ابزارهای معاملاتی که شکست روند را تائید می کنند مانند اندیکاتورها استفاده کنند. استراتژی معامله با خط روند

استراتژی خط روند جهش

استراتژی معامله با خط روند جهش نیز مانند استراتژی معامله با خط روند پرچم است یعنی در جهت روند غالب در بازار به کار گرفته می شود،البته این استراتژی کمی متفاوت است زیرا دقیقا با استفاده از روند غالب بازار به کار گرفته نمی شود بلکه با روند غالب در سطوح حمایت و مقاومت کار می کند. در استراتژی معامله با خط روند جهش معامله گران باید در ابتدا نمودارهای قیمتی را بررسی کنند تا جهش های قیمتی را پیدا کنند،گاهی در بازار ممکن است قیمت به صورت متوالی جهش داشته باشد،زمانی که قیمت جهش دارد می تواند قدرت یک خط روند را تائید کند. زمانی که قیمت از یک خط روند شروع به جهش می کند یک سطوح حمایت یا مقاومت ظاهر می شود که معامله گران باید به این سطوح دقت داشته باشند زیرا زمانی که خط روند در این سطوح شکسته شود بهترین موقعیت معاملاتی برای ورود به بازار با استفاده از استراتژی معامله با خط روند برای معامله گران فراهم می شود. این استراتژی در تایم فریم های مختلف استفاده می شود،به عنوان مثال معامله گران می توانند یک خط روند را در بلندمدت تشخیص دهند سپس با از ابزارهای معاملاتی در تحلیل تکنیکال کمک بگیرند و با استفاده از آنها برای ورود به معامله اقدام کنند. گاهی ممکن است شرایطی به وجود آید که نوسانات در بازار شدت یابند در این زمان ممکن است ورود به معامله با استفاده از استراتژی معامله با خط روند جهش ریسک پذیر باشد بنابراین معامله گران باید نمودارهای قیمتی مختلف را بررسی کنند و شرایط را در نظر بگیرند سپس با توجه به شرایط برای ورود به بازار تصمیم گیری کنند. همچنین معامله گران می توانند نمودارهای قیمتی را انتخاب کنند که در آنها الگوهای بیشتری تشکیل شده اند زیرا تشکیل این الگوها می تواند برای معامله گران کمک دهنده باشد.آن دسته از معامله گران که ریسک پذیر نیستند باید برای خود حدضرر تعیین کنند که این حدضرر می تواند در زیر خط روند در نظر بگیرند.

استراتژی خط روند خنثی

همه استراتژی های خط روندی که تا اینجا به شما آموزش دادیم براساس بازارهای دارای روند بود که این روند در بازار می توانست صعودی یا نزولی باشد،اما همانطور که گفتیم گاهی روند در بازار خنثی یا افقی می شود که در این زمان استراتژی معامله با خط روند خنثی می تواند کمک دهنده باشد. آن دسته از معامله گران که می خواهند از فرصت های معاملاتی بازارهای مالی استفاده کنند و دائما معاملات سودآور انجام دهند باید بتوانند در هر شرایطی چه بازار روند داشته باشد چه خنثی باشد استفاده کنند و با استفاده از از استراتژی معاملاتی معاملات خود را انجام دهند. استراتژی معامله با خط روند خنثی به این شکل است که شما باید در کف های قیمتی سهام یا دارایی را خریداری کنید و در سقف های قیمتی سهام یا دارایی را به فروش برسانید که باید این کار را با توجه حجم معاملات یا نقدینگی که در بازار وجود دارد انجام دهید.

بروکر کپیتال اکستند

جمع بندی در این مقاله از آموزش فارکس با خط روند آشنا شدیم و استراتژی معاملاتی در بازارهای رونددار مانند شکست،جهش و بدون روند مانند خنثی را آموختیم.همانطور که دانستید روند در نمودارهای قیمتی تحلیل تکنیکال بازارهای مالی یکی از مهم ترین ابزارهای معاملاتی است که می تواند بسیار برای معامله گران در موفقیت آنها کمک دهنده باشد. اگر معامله گران بتوانند خط روند را شناسایی کنند دیگر نیازی نیست که عملکرد گذشته بازار را بررسی و تجزیه تحلیل کنند که کار بسیار زمان بری است آنها می توانند فقط با بررسی روند در روند فعلی بازار مسیر حرکت قیمت را تشخیص دهند و از آن در استراتژی خط روند استفاده کنند. همه معامله گران در بازارهای مالی با روند در نمودارهای قیمتی سروکار دارند و اولین اقدامی که برای ورود به معامله انجام می دهد تشخیص روند در نمودار قیمتی است. معامله گران می توانند با استفاده از استراتژی معامله با خط روند در بازارهای مالی  که روند را طی می کند و در بازارهای مالی که با شکست روند مواجه می شوند استفاده کنند و برای ورود به معامله اقدام کنند. هرچه خط روندی که برای معامله انتخاب می کنید ایده آل تر باشد و از اعتبار بیشتری برخوردار باشد باعث می شود که با استفاده از استراتژی خط روند بتوانید بازدهی بهتری را در آینده مشاهده کنید. به یاد داشته باشید که روند دوست معامله گران است بنابراین تلاش کنید روند را در نمودار قیمتی تشخیص دهید و با استفاده از آن در استراتژی های معاملاتی از آنها در جهت موفقیت خود استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که خطوط روند نیز مانند سایر ابزارهای معاملاتی در تحلیل تکنیکال ممکن است گاهی محدودیت هایی داشته باشند،بنابراین با توجه به شرایط بازار خطوط روند را مجددا تنظیم کنید و از سایر ابزارهای معاملاتی در کنار آنها استفاده کنید.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها