استراتژی پوزیشن تریدینگ position trading بلند مدت ترین سبک معاملاتی فارکس است.پوزیشن در اینجا به معنی دارایی،سهام یا ارز در یک بازار مالی است و پوزیشن تریدینگ یعنی معامله کردن روی این دارایی،سهام یا ارز در بازار فارکس.
این آموزش یکی از جلسات آموزشی است که شما برای دسترسی به تمامی جلسات کافی است تا روی عبارت آموزش فارکس کلیک کنید.
استراتژی پوزیشن تریدینگ چیست؟
استراتژی پوزیشن تریدینگ همانند سبک های دیگر معاملاتی همچون اسکالپ،معاملات روزانه یا سوئینگ تریدینگ یک سبک معاملاتی است نه یک استراتژی معاملاتی...
این سبک معاملاتی بلند مدت تر از سبک های دیگر است و تایم فریم معالاتی آن معمولا بالاترین تایم فریم هاست.
بدیهی است که با معامله روی تایم فریم های بالا ممکن است معامله شما از چند ماه تا چند سال باز بماند تا به هدفی که میخواهید برسید پس این یک استراتژی زود بازده نیست.
روی استراتژی پوزیشن تریدینگ نمیتوانید به عنوان یک درآمد حساب کنید زیرا پس از سرمایه گذاری ممکن است تا مدت زمان زیادی هیچ سودی کسب نکنید اما سود بلند مدت آن چشمگیر است.
پوزیشن تریدینگ نوعی سرمایه گذاری بلند مدت است با این تفاوت که در سرمایه گذاری در بازار فارکس میتوانید هر زمان که خواستید به سرمایه خود دسترسی داشته باشید و آن را مدیریت کنید.
مزیت دیگر این نوع سرمایه گذاری نسبت به سرمایه گذاری در بازارهای واقعی این است که میتوانید از منفی شدن یک بازار مالی نیز سود ببرید و نیاز نیست حتما بازار مثبت باشد تا سرمایه شما افزایش پیدا کند فقط کافی است پیشبینی کنید بازار صعود خواهد کرد یا سقوط اگر پیشبنی شما درست باشد قطعا شما برنده خواهید بود.
بازار هدف سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ
معاملگر پوزیشن از ترندهای اصلی بازار سود می برد و توجهی به نوسانات کوتاه مدت و میان مدت بازار ندارد به همین دلیل هرچه بازار از ثبات بالاتری برخوردار باشد و بدون نوسان یک ترند را طی کند برای تریدر پوزیشن بهتر است.
بازار بورس که سهام شرکت ها در آن قرار دارد به مراتب نوسان کمتری را نسبت به بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال تجربه میکند پس برای معامله گران پوزیشن مناسب تر است.
بازارهای طلا،نقره،مس،نفت و این قبیل بازاره نیز همانند بازار سهام هستند و نوسانات کمتری دارند همین امر باعث می شود فضا برای معاملات پوزیشن در بازار کالا نیز فراهم باشد.
بازار شاخصها (indices) به گروهی از شرکتها اطلاق میشود که لزوما ارتباط خاصی با یکدیگر ندارند و معمولا از لحاظ جغرافیایی به هم نزدیک هستند، مانند نزدک، داو جونز و FTSE 100. به عنوان مثال FTSE100 شاخص سلامت شاخص قیمت ۱۰۰ شرکت برتر انگلستان است. این شاخصها از افت و خیز کمتری برخوردار هستند و معمولا پوزیشن تریدرها در این بازار نیز به خوبی فعالیت میکنند.
بازار فارکس در روند روزانه نوسان زیادی دارد و مناسب معامله گران روزانه است اما اگر به قصد معاملات پوزیشن وارد این بازار شدید باید اشراف کاملی به تمام اخبار اقتصادی تاثیرگذار در بازار فارکس داشته باشید و همیشه پیگیر اخباری مانند GDP، NFP، میزان خرده فروشی و غیره باشید.
رویکرد تحلیلی سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ
معامله گران در این سبک روند بلند مدت بازار را پیشبینی میکنند و سرمایه گذاری روی ترند ها و روند های برتر بازار انجام می شود. آنچه بیشترین تاثیر را روی آینده بلند مدت بازار دارد اخبار اقتصادی و رویدادهای سیاسی است به همین دلیل تحلیل فاندامنتال و اشراف کامل به تاثیر اخبار و رویدادها روی بازار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اما این بدین معنی نیست که معامله گران پوزیشن نیازی به تحلیل تکنیکال و بررسی نمودارها ندارند. برای ورود به معامله در یک زمان درست و خروج به موقع از معاملات این نمودارها هستند که به شما کمک میکنند. پس یک معامله گر پوزیشن باید به تحلیل فاندامنتال تسلط کامل داشته باشد و چند استراتژی بهینه سازی شده از تحلیل تکنیکال را نیز به خوبی بلد باشد.
استراتژی پوزیشن تریدینگ مناسب چه معامله گرانی است؟
معاملات پوزیشن ممکن است تا چند سال باز بماند معدود معامله گرانی هستند که برای رسیدن به هدف این همه صبور باشند. از طرف دیگر اتفاقات زیادی ممکن است در طول باز بدون معامله رخ دهد ممکن است نوساناتی را تجربه کنید سرمایه شما را به مرز نابودی برساند مطمئن شوید که میتوانید این شرایط را تحمل کنید.
تا زمان رسیدن به هدف ممکن است بارها شاهد رسیدن به سودهای 50،100یا 200پیپی باشید و بخواهید از معامله خارج شوید اما این سودها مناسب معامله گران میان مدت است نه یک پوزیشن تریدینگ اگر با دیدن 100پیپ سود هیجان زده می شوید سراغ سبک های زود بازده بروید. سبک معالاتی بلند مدت پس از رسیدن به هدف سود چشمگیری را نصیب سرمایه گذار میکند اما معامله دو جهت دارد اگر اشتباه پیشبنی کنید ضرر زیادی خواهید کرد.
علاوه بر این سرمایه معامله گر پوزیشن باید نوسانات شدید بازار را پوشش دهد پس با سرمایه کم اصلا وارد این سبک معاملاتی نشوید.
به صورت موردی معامله گر پوزیشن:
- باید بسیار بسیار صبور باشد.
- از سرمایه کافی برخورددار باشد.
- به نبال سرمایه گذاری زود بازده نباشد.
- حد ریسک بالا و تحمل ضرر زیاد را داشته باشد.
- به تحلیل فاندامنتال کاملا مسلط باشد.
- تاثیرپذیر نباشد و با مشاهده اولین نشانه ها از هدف خود غافل نشود.
🔥 پوزیشن تریدینگ رو اصولی یاد بگیر و مثل حرفهایها سود کن!
پوزیشن تریدینگ چیه و به درد کی میخوره؟
ببین، اگه حال و حوصله سر و کله زدن با نوسانات لحظهای بازار رو نداری و دوست داری یه معامله باز کنی و چند هفته یا حتی چند ماه بعد با سود ببندیش، پوزیشن تریدینگ دقیقاً همونه که دنبالش میگردی! این سبک مناسب آدمای صبوره که دنبال سودای درازمدت هستن، نه اونایی که دلشون میخواد هر لحظه بازارو چک کنن و هی خرید و فروش کنن.
چطور یه پوزیشن تریدینگ حرفهای داشته باشیم؟
اگه میخوای پوزیشن تریدینگ برات جواب بده، باید بدونی که مهمترین چیز، تحلیل درسته! یعنی باید بتونی با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، یه سهم یا ارز دیجیتال رو انتخاب کنی که ارزشش توی آینده بالا بره. بعد از اون، مدیریت سرمایه هم حرف اول رو میزنه؛ چون توی این مدل معامله، نباید الکی هی خرید و فروش کنی و سرمایتو هدر بدی.
صبر، شاهکلید موفقیت توی پوزیشن تریدینگ!
خیلیا به خاطر عجول بودن، توی این سبک ضرر میکنن. فرض کن یه سهم خریدی و دو هفته بعد یه کم اومده پایین، اگه بترسی و بفروشیش، ممکنه بعداً با یه رشد اساسی روبهرو بشی و حسرت بخوری! پس صبور باش، به استراتژیت پایبند بمون و بذار زمان به نفع تو کار کنه.
بهترین استراتژیها برای موفقیت توی این روش
بعضیا روی حمایت و مقاومتهای قوی خرید و فروش میکنن، بعضیا دنبال روندای بلندمدت میگردن و یه سری هم فقط روی اخبار و تحلیل بنیادی حساب باز میکنن. اما ترکیب اینا با هم دیگه معجزه میکنه! پس همیشه یه استراتژی ترکیبی داشته باش و فقط به یه روش تکیه نکن.
از کجا بفهمیم زمان خروج از معامله رسیده؟
یکی از سختترین بخشای پوزیشن تریدینگ، اینه که کی باید از معامله خارج بشی. بعضیا از حد ضرر (Stop Loss) استفاده میکنن تا از ضررای سنگین جلوگیری کنن. بعضیا هم اهداف قیمتی مشخص میکنن و وقتی قیمت بهش رسید، معامله رو میبندن. مهمترین نکته اینه که طمع نکن و قبل از ورود، یه استراتژی خروج برای خودت بچینی.
پوزیشن تریدینگ یه سبک معاملهگری فوقالعادهاس که اگه درست اجرا بشه، میتونه سودای خوبی برات داشته باشه. فقط کافیه صبر و حوصله داشته باشی، خوب تحلیل کنی و طبق برنامه پیش بری. پس اگه دنبال یه روش کمریسکتر و کمدردسرتر از تریدای کوتاهمدتی هستی، این سبک میتونه برات بهترین گزینه باشه! 🔥
معاملات پوزیشن با استفاده از میانگین متحرک (MA)
اندیکاتور میانگین متحرک ۵۰ روزه (MA) و میانگین متحرک 200 روزه (MA) برای معامله گران پوزیشن حائز اهمیت است زیرا این اندیکاتور با دوره زمانی بلند مدت روند قابل توجهی را در دراز مدت نشان می دهند.
تلاقی MA 50 روز و 200 روز:
وقتی دو میانگین متحرک 50روز و 200روز با یکدیگر تلاقی میکنند ،نشان دهنده پتانسیل یک روند طولانی مدت جدید است.
عبور MA 50 روز از 200روز:
صلیب مرگ:
این یک الگو ،زمانی رخ می دهد که یک میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلند مدت عبور می کند و در زیر آن قرار می گیرد. برای مثال، میانگین متحرک 50 روزه با عبور از میانگین متحرک 200 روزه به زیر آن می رسد. به این ترتیب، صلیب مرگ معمولا یک سیگنال نزولی به حساب می آید.
صلیب طلایی:
صلیب طلایی زمانی رخ می دهد که یک میانگین متحرک کوتاه مدت از یک میانگین متحرک بلند مدت عبور می کند و به بالای آن می رسد. به طور معمول، از میانگین متحرک 50 روزه برای کوتاه مدت و از میانگین متحرک 200 روزه برای بلند مدت استفاده می کنند.به این ترتیب، صلیب طلایی معمولا یک سیگنال صعودی به حساب می آید.
معاملات پوزیشن با استفاده از شکست سطوح حمایت و مقاومت
سطوح حمایت و مقاومت در وارد شدن به معاملات تاثیر زیادی دارند.رفتار قیمتی بازار در نزدیکی این سطوح نشان دهنده ادامه یا بازگشت روند است. تشخیص اینکه بازار با رسیدن به این سطوح چه رفتاری از خود نشان می دهد را میتوان با بررسی شتاب و قدرت بازار بررسی کرد و با استفاده از ابزار هایی مثل اندیکاتور فیبوناچی رتریسمنت یا دستورات معاملاتی میتوان نقطه ورود به معامله را تشخیص داد.
اگر روند بازار انقدر قوی باشد که بتواند سطح حمایت یا مقاومت را بشکند و از آن عبور کند آنگاه روند بازار قدرت کافی برای رسیدن به سطح کافی را دارد پس میتوان در جهت همان روند وارد معامله شد. اگر با رسیدن به سطوج جمایت و مقاومت از قدرت و شتاب قیمت کاسته شود و دستورات معاملاتی نشان دهنده بازگشت روند باشد روند بازار شکسته خواهد شد و میتوان در جهت عکس وارد معامله شد.
معاملات پوزیشن در با استفاده از اصلاح قیمت
استفاده از اصلاح قیمت بسیار فریبنده است اما ریسک بالایی دارد.
اصلاح قیمت بازار به حالتی گفته میشود که در حین روند کلی آن، قیمت برای مدت کوتاهی در جهت مخالف روند حرکت کند. پوزیشن تریدرها از اصلاحات قیمت برای بیشتر شدن سودشان استفاده میکنند. این تکنیک به این صورت است که در شروع اصلاح، پوزیشن خود را میفروشند و در پایینترین نقطه اصلاح دوباره وارد پوزیشن میشوند. اجرا کردن این تکنیک از تئوری آن سختتر است و نیاز به اندیکاتورهایی مانند اندیکاتور اصلاح فیبوناچی دارد.
تعیین حد سود و حد ضرر در پوزیشن تریدینگ
معاملاتی که گاهی ممکن است برای چند ماه تا چند سال باز بمانند را نمیتوان دائم رصد کرد بنابراین تعیین حد سود و حد ضرر برای این معاملات الزامی است. یکی از بزرگ ترین مزیت های معاملات پوزیشن معامله در بالاترین تایم فریم است.
حتما میدانید که شناسایی روند بازار فارکس و تشخیص سطوح حمایت و مقاومت در تایم فریم های بالاتر از اعتبار بیشتری برخوردار است. راحت ترین راه برای تعیین حد سود و حد ضرر انتخاب اصلی ترین سطح حمایت و مقاومت است که در تایم فریم بالا که دید بازتر و بهتری نسبت به بازار دارید تشخیص این سطوح بسیار راحت است.
چند نکته مهم استراتژی پوزیشن تریدینگ
نکته اول: پوزیشن تریدینگ ها معمولا افرادی هستند که زمان بسیار کمی را به مانتورینگ بازار اختصاص می دهند. گاهی ممکن است در نوسانات شدید بازار قبل از رسیدن به حد ضرر بتوانید با پیاده سازی استراتژی هایی معامله را از ضرر نجات دهید. بهتر است برای شرایط مشابه اسکریپت تنظیم کنید که قبل از رسیدن به حد ضرر در جریان شرایط بازار قرار بگیرید.
نکته دوم: معاملات سبک معاملاتی پوزیشن تریدینگ طولانی مدت باز می مانند پس حتما حد سود و حد ضرر تعیین کنید تا زمانی که به سیستم دسترسی ندارید دچار مشکل نشوید.
نکته سوم: درست است که در معاملات پوزیشن باید حد زیاد نوسانات را در نظر بگیریم و صبور باشیم تا به هدف برسیم اما گاهی شرایط بازار به گونه تغییر می کند که هیچ امیدی به بازگشت روند در جهت معاملات ما نیست پس باید تحمل ضرر داشته باشید و از معامله ای که جای امیدواری ندارد هر چه زودتر خارج شوید.