تحلیل فاندامنتال در بازار فارکس (Fundamental analysis)
تحلیل فاندامنتال (Fundamental analysis) یا تحلیل بنیادی به عمق هر بازار، عوامل پایه ای تاثیرگذار و دلایل حرکتی آن میپردازد. تحلیل بنیادی فارکس بر خلاف تحلیل تکنیکال که فقط نمودار را بررسی میکند، داده های اقتصادی و تحلیلی زیادی را بررسی میکند تا به طور کامل بتواند آینده قیمت را پیش بینی کند. در تحلیل بنیادی کالاهای معاملاتی مانند طلا، نفت، نقره، مس و…تحلیلگران فاندامنتال بر عوامل موثر بر عرضه و تقاضا تمرکز میکنند.
مثلا با افزایش قیمت شاخص های سهام بین المللی و رونق اقتصادی، قیمت طلا کاهش پیدا میکند. زیرا با رونق اقتصادی، جذابیت طلا به عنوان کالای امن و ریسک گریز کاهش پیدا میکند. در واقع تقاضای اصلی طلا به عنوان فلز گرانبها برای گریختن از ریسک است. زیرا طلا کالای امن است و در بحران های اقتصادی گران میشود. هیچگاه یک تحلیلگر تکنیکال این مطلب را بررسی نمیکند. اما یک تحلیل گر بنیادی این کار را میکند. بنابراین برای تحلیل بنیادی کالاهای معاملاتی، باید عوامل موثر بر عرضه و تقاضای آن ها را بررسی کرد.
تحلیل فاندامنتال چیست
همانطور که در مقاله بازار فارکس چیست اشاره کردیم فارکس بازار برابری ارزهاست. بازار فارکس از ارزهای کشورهای مختلف تشکیل شده است که در ارزش این ارزها در برابر یکدیگر سنجیده می شود. پس یک تحلیلگر باید با استفاده از تحلیل فاندامنتال بداند چه عواملی بر کاهش یا افزایش ارزش ارز یک کشور موثر است.
عوامل اقتصاد کلان در تحلیل بنیادی فارکس
فارکس بازار برابری ارزهاست در نتیجه افراد، بانک ها و شرکت های زیادی در این بازار وجود داشته و از آنجایی که ارزش یک ارز تاثیر مستقیم و بسزایی در زندگی افراد یک کشور دارد، پس بازار بسیار حساس و مهمی است. همانطور که میدانید در چند سال گذشته ارزهای کشورهایی چون ونزولا، ترکیه و ایران! کاهش ارزش چشمگیری را تجربه کرده اند. نرخ برابری این ارزها در برابر دلار خیلی کمتر از نصف شده است. تصویر زیر نشان دهنده افزایش ارزش دلار در برابر ارز لیر ترکیه را نشان می دهد.
در این نمودار نشان میدهد که دلار آمریکا در برابر لیر سه برابر شده است. در حقیقت لیر در برابر دلار یک سوم شده و کاهش چشمگیری داشته است. اما چرا ارز یک کشوری افت میکند و یا قوی میشود؟ چه عواملی در تحلیل فاندامنتال فارکس و یا ارزهای کشورهای مختلف موثر است؟
عوامل موثر در تغییر ارزش ارز
- شاخص نرخ بهره
- شاخص نرخ تورم
- شاخص نرخ بیکاری
- تولید ناخالصی داخلی
- شاخص بهای تولید کننده
- تراز بودجه
- تراز تجاری
- جواز ساخت و ساز مسکن
هرکدام از عواملی که در بالا ذکر شده است مبحث آموزشی کامل و مفصلی در تحلیل فاندامنتال دارد که در مقالات بعدی به طور کامل درباره آن ها بحث خواهیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید