لوریج و هر آنچه باید بدانید ❤️ leverage ❤️

تاریخ آخرین بروزرسانی: 20 ژوئن 2024

در مقاله ای دیگر بصورت اختصار در خصوص لوریج صحبت کرده ایم، اما با توجه به اهمیت معنا و مفهوم لوریج و کاربردهای آن لازم دیدیم تا در یک مقاله مجزا بصورت کامل‌تر صحبت خواهیم کرد. یقینا شما در هر بازاری که فعالیت داشته باشید چه بازار فارکس چه بازار رمز ارزها با لوریج به عناوین مختلف سروکار خواهید داشت.

حتما این مقاله که یکی از بهترین و مهمترین مقالات بخش آموزش فارکس میباشد را به دقت تا انتها مطالعه کنید.

لوریج چیست؟

لوریج چیست
لوریج چیست

در زبان انگلیسی Lever را اهرم معنی میکنند و در اصطلاح برای بیان اهرم نیرو از کلمه Leverage استفاده میشود. شاید بتوان لوریج را به عبارت ساده تر ایجاد قدرتی دانست که به معامله گران کمک میکند. در بازارهای مالی زمانی که از عبارت لوریج استفاده میشود به معنی ایجاد قدرتی برای معامله گران است که بتوانند با بیشتر از سرمایه خود در بازار تجارت کنند. 

احتمالا کمی گیج شده اید که چطور ممکن است با اهرم یا همان لوریج معاملاتی با سرمایه بیشتر از آنچه داریم انجام دهیم؟ نگران نباشید در همین مقاله پاسخ سوال شما را خواهیم داد.

لوریج در فارکس یا همان اهرم فارکس

برای اینکه بیشتر با لوریج آشنا شوید با بازار فارکس شروع میکنیم و اینکه اهرم معاملاتی در فارکس چیست و چگونه کار میکند. در واقع با دانستن اینکه در فارکس اهرم چگونه کار میکند، شما با مفهوم و کاربرد لوریج در دیگر بازارهای مالی مانند بازار رمز ارزها هم آشنا خواهید شد. پس از لوریج در فارکس شروع میکنیم.

در فارکس بروکر ها (( بانکها یا شرکتهای واسطه بین معامله گر و بازار مالی )) سرمایه ای را بصورت ضرب در درصدی از سرمایه ای که معامله گر به حساب خود واریز میکند را بعنوان یک اهرم تشویقی به آنها میدهد. شاید در نگاه اول این یک طرح تشویقی بسیار خوب و بزرگ برای معامله گران باشد اما در واقع یک تیغ است مانند تیغ جراحی که در دستان متخصص جان میبخشد و در دستان  قاتل جان میگیرد.

زیاد نترسید 😉 اما برای اینکه همین اول کار ریسک استفاده از اهرم معاملاتی را به شما بگویم باید این مثال را میزدم. پس لوریج سرمایه ای است که بصورت ضرب در سرمایه ای که معامله گر وارد بروکر میکند توسط بروکر به وی داده میشود. با این کار عملا شما قدرت چند برابری برای انجام معاملات بزرگتر خواهید داشت. البته به همان نسبت احتمال چند برابری هم برای از دست دادن سرمایه شما وجود دارد.

پس در فارکس اهرم مانند یک وام است که توسط بروکر به شما داده میشود تا قدرت افزایش حجم معاملات را داشته باشید. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک بروکر هیچ وقت به شما اجازه ضرر کردن بر روی بیشتر از سرمایه شخصی خودتان را نخواد داد. بعنوان مثال شما قادر هستید در بروکر جاست فارکس  لوریج 1.3000 دریافت کنید اما برفرض اینکه شما از لوریج 1.100 استفاده کرده باشید، اگر شما  100 دلار به حساب خود واریز کنید بروکر معادل 10000 دلار سرمایه به شما قدرت حجم معامله خواهد داد.

اما بازهم تاکید میکنم این فقط قدرت شما بر اینکه حجم معامله خود را بالا ببرید است، ولی اگر حساب شما در معامله یا معاملاتی که باز کرده اید به اندازه بالانس اولیه که همان 100 دلار بود در ضرر قرار بگیرد بروکر وام یا همان اهرم معاملاتی شما را تسویه خواهد کرد.

شاید بگویید پس این اهرم معاملاتی به چه کاری می آید؟ یا اصلا چه معنی داره از اهرم استفاده کنیم؟

همانطور که گفتیم لوریج مثل تیغ جراحی است، اگر شخص مبتدی از اهرم معاملاتی بالا استفاده کند عملا منجر به از بین رفتن کل سرمایه اش خواهد شد (( میگیم در ادامه چطور )) اما اگر شخص حرفه ای از اهرم معاملاتی استفاده کند موجب کسب سودهای بسیار بالا برای او خواهد بود.

تصور کنید که شما یک معامله گر حرفه ای هستید و تصمیم دارید معاملات خود را در یک بروکر انجام دهید. پس حتما با اصطلاح مارجین آشنایی دارید و میدانید که برای اینکه یک معامله را با حجم خاصی انجام دهید نیاز به مارجین دارید. برفرض اینکه شما از اصلاح مارجین و کاربرد آن آشنا هستید تصور کنید مبلغ 1000 دلار در حساب خود وجه وارد میکنید و تصمیم دارید معامله ای را روی جفت ارزی یورو به دلار آمریکا انجام دهید. با این 1000 دلار شما با لوریج 1.1 یعنی اصل سرمایه خودتان چه حجمی را قادر به معامله هستید؟ یقینا حجم بسیار پایینی چرا که شما مارجین (( اعتبار )) آزاد و کافی برای حجم های بالاتر ندارید.

یک معامله گر حرفه در همین شرایط اگر از اهرم 1.1000 استفاده کند، به این معنی است که در همان جفت ارزی یورو به دلار حداقل قادر است تا حجم معاملاتی بصورت مجموع یا انفرادی برابر با 10 لات استاندارد داشته باشد. پس طبیعی است که چون معامله گر حرفه ای هست بجای اینکه سرمایه بیشتری را وارد کند تا بتواند حجم های بالاتری معامله داشته باشد، از اهرم یا همان لوریج استفاده میکند.

حال تصور کنید شما یک معامله گر حرفه ای نیستید و 1000 دلار سرمایه را با اهرم 1.1000 مورد استفاده قرار میدهید. با این اهرم معاملاتی قدرت افزایش حجم معاملات بصورت یک معامله یا حتی در چندین معامله برای شما بیشتر خواهد شد. همین امر موجب وسوسه شما و اضافه کردن حجم یا معاملات در هنگام ضرر میکند و چه بسا همین اشتباه موجب از بین رفتن تمام سرمایه واریز شده شما باشد.

اگر با اصطلاحات مارجین یا لات (( حجم معاملات )) در فارکس آشنا نیستید روی اسم هر کدام در همین بخش کلیک کنید تا به مقاله توضیحات در خصوص آنها هدایت شوید.

آشنایی با مفهوم مارجین

آشنایی با مفهوم لات

فکر کنم با مفهوم اهرم یا همان لوریج در فارکس آشنا شدید و دانستید که لوریج در فارکس در واقع یک نوع وام بدون ریسک ضرر برای بروکر ها است و میتواند مفید باشد برای معامله گر یا حتی خطر ناک باشد. اما این تمام ماجرا نیست درواقع هنوز اول آشنایی با لوریج هستیم مباحث زیادی هست که قراره در خصوص این وام با شما مطرح کنیم.

معایب لوریج

تا اینجا با کلیت لوریج و مفهوم آن آشنا شدید امیدوار هستیم که توانسته باشیم بخش قبلی را به خوبی توضیح دهیم. نوبتی هم که باشه نوبت به بیان مزایای استفاده از اهرم معاملاتی و صد البته معایب استفاده از اهرم معاملاتی میرسد. بیایید برخلاف عمومی که اول مزایا را میگویند ما از معایب شروع کنیم چرا که این معایب بسیار اهمیت دارند و یک اشتباه ممکن است بسیار گران برای شخصی که از اهرم مخصوصا با اعداد بالا استفاده میکند تمام شود.

از بین رفتن سرمایه

اولین و شاید بزرگترین معایب استفاده از لوریج از بین رفتن تمامی سرمایه است. شاید تصور کنید که شما یک معامله گر حرفه ای هستید اما بازهم امکان اشتباه وجود دارد حتی برای حرفه ای ترین تحلیل گران و معامله گران. باید به جرئت این مطلب رو بگم که علت بیشتر ضرر ها و سرمایه هایی که در بازارهای مالی از بین میره عدم رعایت مدیریت سرمایه هست و بزرگترین علتی که  افراد قادر به رعایت مدیریت سرمایه نیستند ابزاری است که به آنها این امکان را میدهد.

اهرم درواقع اجازه ریسک بیشتر را به شما میدهد و همین کافی است تا بزرگترین خطر یعنی از بین رفتن سرمایه بخاطر داشتن اهرم معاملاتی بالا برای هر شخصی ایجاد شود.

گارانتی نبودن اصل سرمایه

دومین عیب استفاده از لوریج که باید به آن اشاره کنیم گارانتی نبودن اصل سرمایه شماست. درواقع بروکر یا بانک یا صرافی که به شما وام میدهند یا همان اهرم معاملاتی را به هیچ وجه اصل سرمایه شما را گارانتی نمیکنند. به این معنی که وام شما فقط تا زمانی برای شما مفید خواهد بود که اصل سرمایه شما از بین نرفته باشد. این وام به محض ضرر هر بخش از سرمایه مقداری از خود را تسویه میکند و با ضرر احتمالی تمام سرمایه شما عملا وام شما هم تسویه خواهد شد.

با یک مثال بیشتر توضیح را بیشتر میکنیم. تصور کنید شما 1000 دلار سرمایه دارید با اهرم  1.1000 دارید که روی آن این وام را دریافت کرده اید. (( برای اینکه بتوانید اهرم را محاسبه کنید کافی است که با مارجین و شیوه محاسبه مارجین آشنا باشید )) شما طی یک یا چند معامله بخشی مثلا 500 دلار را ضرر میکنید پس عملا بانک نیز از مارجین اولیه که شما داشتید همان که بواسطه لوریج در ابتدا داشتید به همین میزان ضرر یعنی نصف مارجین شما را کسر میکند.

کافی است که کل سرمایه را ضرر کنید عملا قبل از ضرر بیشتر از سرمایه اولیه خودتان بانک از وامی که بعنوان اهرم معاملاتی به شما داده برداشت میکند و حساب شما دیگر وامی را در خود نخواهد داشت. به این شکل عملا شما امکان ضرر کردن روی بیشتر از سرمایه خودتان را ندارید پس روی لوریج بعنوان وام یا پشتوانه نمیتوانید حساب باز کنید.

معایب دیگری نیز برای استفاده از اهرم موجود هست مثلا اینکه افرادی که از اهرم معاملاتی استفاده میکنند در خطر رعایت نکردن مدیریت سرمایه هستند و موارد بسیار دیگه ای که به نوعی بخشی از دو عیب گفته شده هستند.

مزایای لوریج

همانطور که گفتیم لوریج یک چاقوی دو لبه است و در عین اینکه معایبی دارد مزایایی هم دارد. یقینا استفاده صحیح از اهرم معاملاتی نه تنها عیبی نداره برعکس برای حرفه ای ها بسیار هم مفید بوده و میتواند یک فرصت باشد. در ادامه به بزرگترین مزایای استفاده از این اهرم معاملاتی اشاره میکنیم، البته تاکید میکنیم که این مزایا برای حرفه ای مزیت حساب خواهد شد.

قدرت مانور بالاتر

یک معامله گر حرفه ای وقتی از اهرم معاملاتی استفاده میکند از قدرت مانور بالاتری در انتخاب حجم معاملات برخوردار است، درواقع از آزادی عمل نیز برخوردار خواهد بود.

زمانی که از اهرم معاملاتی استفاده میکنید شما قادر هستید تا حجم معاملات بالاتری به نسبت افرادی که از اهرم معاملاتی استفاده نمیکنند یا حتی از لوریج های پایینتری استفاده میکنند برخوردار خواهندبود. بعنوان مثال اگر شما در بروکر اوربکس حساب داشته باشید نهایت اهرم معاملاتی دریافتی شما 1.500 خواهد بود، اگر در بروکر جاست فارکس حساب داشته باشید قادر هستید تا از لوریج 1.3000 استفاده کنید. این امکان در بروکر جاست فارکس برای یک حرفه باعث توان و قدرت مانور بیشتر و معامله در تعداد و حجم های بالاتر خواهد شد. و البته برای یک آماتور به معنی خودکشی و از دست دادن تمامی سرمایه است.

نکته لازم به تذکر این است که سقف اهرم معاملاتی در بروکرهای مختلف متفاوت است مثلا در بروکری که سقف 1.500 داره شما لوریج 1.10 هم میتوانید برای حساب خودتان انتخاب کنید اما بیشتر از 1.500 قادر نخواهید بود، و همین طور در بروکری که اهرم معاملاتی 1.3000 به شما میدهد سقف اهرم معاملاتی شما 1.3000 خواهد بود اما بازهم قادر هستید لوریج هایی پایینتر تا 1.10 هم انتخاب کنید. پس همانطور که قبلا در مبحث انتخاب بروکر گفته ایم  برای حرفه ای ها یکی از معیارهای انتخاب بروکر بررسی لوریج ارائه شده است.

افزایش سود با لوریج

یکی دیگر از مزایا که البته بازهم تاکید میکنیم برای حرفه ای ها هست در کسب سود با استفاده از اهرم معاملاتی میباشد. فکر کنید شما با سرمایه ای که دارید یک حساب با اهرم معاملاتی 1.500 دارید طبیعتا مارجین شما عدد مشخصی خواهد بود. حالا اگر شما در حساب خودتان اهرم معاملاتی 1.3000 داشته باشید مارجین 6 برابری خواهید داشت، به این معنی که قادر هستید که معاملاتی با 6 برابر حجم انجام دهید. البته این در حالتی منجر به سود بیشتر خواهد شد که شما یک حرفه ای باشید وگرنه با معامله با حجم بالاتر نه تنها سود بیشتر کسب نمیکنید بلکه متضرر هم خواهید شد و چه بسا تمام سرمایه خود را نیز از دست بدهید.

پس برای یک معامله گر حرفه اهرم معاملاتی میتوانید منجر به سود بیشتر شود ولی برای معامله گران مبتدی خیر.

امکان انجام دارایی های با ارزش بالا

یکی از مشکلاتی که برای هر معامله گر ممکن است ایجاد شود عدم امکان معامله بر روی دارایی های با ارزش بدون اهرم معاملاتی برای بالانس های پایین هستند. برای معامله بر روی برخی دارایی ها شما باید یا بالانس بالایی داشته باشید یا حتما از اهرم معاملاتی استفاده کنید تا قادر باشید معاملات معقول با حجم استاندارد را انجام دهید.

لوریج در بازارهای مالی

لوریج در بازارهای مالی
لوریج در بازارهای مالی

لوریج در بازارهای مالی مختلف یک کاربرد را دارد، اما به یقین میزان لوریج در بازارهای مختلف متفاوت خواهد بود از این رو در این بخش به بررسی و بیان لوریج در دو بازار پر طرفدار یعنی لوریج در بازار فارکس و لوریج در بازار رمز ارزها میپردازیم.

لوریج در بازار رمز ارزها

در بازار رمز ارزها اهرم معاملاتی یا همان لوریج که میتوانید از آن استفاده کنید بستگی به این دارد که آیا در صرافی ها درحال ترید و معامله رمز ارز هستید یا در بروکر ها ؟

در صرافی ها معمولا سقف اهرم معاملاتی که به شما داده میشود تا ده برابر است یا به عبارتی 10X  اما در بروکر ها اگر معامله انجام میدهید اهرم معاملاتی بسته به ارز دیجیتالی که معامله میکنید متفاوت است و گاها روز بیتکوین شاهد هستیم در برخی بروکر ها اهرم معاملاتی بالای 1.100 نیز داده میشود. اما نرمال در بروکرها اهرم معاملاتی 1.50 میباشد.

شاید با خودتان بگویید چه تفاوتی بین معامله کردن در بروکرها وجود دارد یا صرافی ها؟ به این سوال در مقاله دیگری پاسخ خواهیم داد چرا که تفاوتهای بسیاری وجود دارد اما از نظر اهرم معاملاتی درواقع بروکرها مکان بهتری برای حرفه ای ها هستند، هرچند در مقاله دیگری در این خصوص صحبت خواهیم کرد که در آنجا مزایا و معایب ترید در بروکر ها یا صرافی ها را برای رمز ارزها بررسی خواهیم کرد.

صرافی های متعددی هستند که میتوانید در آنها به معاملات رمز ارز بپردازید، بزرگترین صرافی های رمز ارز در سطح بین الملل را میتوانیم بایننس بدانیم و البته دقت داشته باشید بایننس به مشتریان خود در داخل ایران خدمات نمیدهند و بهتر است از صرافی های ایرانی استفاده شود.

لوربج در فارکس

لوربج در فارکس بسیار کاربرد داشته و طرفداران بسیار زیادی دارد. درواقع اکثر معامله گران در بازارهای مالی مانند فارکس به دنبال بروکرهایی با اهرم معاملاتی بالا هستند (( بزرگترین اشتباه معامله گران آماتور )) همانطور که گفتیم اهرم معاملاتی در بازار فارکس و در بروکرهای فارکس عددهای متفاوتی در سقف دارند پس شما از پایین ترین اهرم معاملاتی میتوانید استفاده کنید تا سقف اهرم معاملاتی که بروکر در اختیار شما قرار میدهد.

استفاده از اهرم معاملاتی در بروکر های فارکس باید بر اساس نیاز معامله گر باشد، به این معنی که عموما استراتژی معامله گران است که نوع اهرم معاملاتی انتخابی آنها را مشخص میکند. مثلا اکثر افرادی که استراتژی های اسکالپ دارند تمایل به بیشتری به لوریج های بالا دارند، یا معامله گران میان مدت نهایت از لوریج های 1.1000 استفاده میکنند، و معامله گران بلند مدت بخاطر اینکه نیاز به حجم بالایی برای معامله ندارند سقف لوریجی که انتخاب میکنند 1.400 میباشد.

البته این قانون کلی نیست و سلیقه ای است، این سلیقه گاها در نماد معاملاتی نیز تاثیر میگذارد چرا که این سقف اهرم معاملاتی که گفته شد عموما برای جفتهای ارزی میباشد و اهرم معاملاتی در نمادهای دیگری مانند طلا یا نفت و گاها شاخص ها و حتی رمز ارزها پایین تر خواهد بود.

لطفا لوریج را دست کم نگیرید

معامله گر عزیز لطفا به هیچ وجه لوریج را دست کم نگیرید و از کنار آن بی توجه عبور نکنید. لوریج همانطور که گفتیم یک تیغ جراحی است که، میتواند شفا بخش باشد اما اگر کار با آنرا بلد نباشید میتواند خسارات جبران ناپذیری ایجاد کند.

یکی از بزرگترین دلایل ضررهای سنگین چه در بازار فارکس و چه در بازار رمز ارزها استفاده غیر صحیح از لوریج است. درواقع برخی معامله گران به طمع سودهای بیشتر تمایل دارند تا همیشه حجم های بیشتری را معامله کنند. این معامله گران که سرمایه کافی برای معامله استاندارد و منطقی را ندارند به ناچار به استفاده از لوریج روی می آورند. 

دقت داشته باشید لوریج شاید در ظاهر برای بسیاری از افراد وسوسه انگیز و جذاب باشد، اما در نهایت اگر آنرا دست کم بگیرید به سادگی یک آب خوردن قادر است حساب شما را نابود و سرمایه شما را به باد بدهد. شاید اگر با یک مثال براتون توضیح بدیم بهتر بتونید متوجه منظورمون بشین.

تصور کنید شما 500 دلار دارید که با لوریج مثال 1.400 روی جفت ارزی طلا درحال انجام معامله هستید. به شما مارجینی معادل 500*400 پرداخت میشه پس بسته به مارجین آزادی که جفت ارزی شما نیاز دارد میتوانید حجم معاملاتی انتخاب کنید. فرض را بر این میگیریم که شما با 0.2 لات استاندارد وارد معامله شده اید. برای 0 شدن حساب شما باید بازار 250 پیپ خلاف نظر شما نوسان داشته باشد تا حساب شما 0 شود.

حالا اگه بجای 0.2 لات بیایم و معامله ای 2 لاتی انجام بدیم چقدر باید بازار خلاف معامله شما حرکت کند که حساب شما 0 بشه؟ بله 25 پیپ. بله منم میدونم اسپرد هم هست پس عدد کمتر هم میشه ولی مثاله سخت نگیرید 😉. استفاده از لوریج برای بالابردن حجم به همین سادگی است درواقع شما اگه بجای 1.400 لوریج 1.1000 انتخاب کنید اگر سقف حجم معاملاتی برای شما 2 لات بوده عملا الان میشه 5 لات یعنی توی نوسان کمتر از 5 پیپ حساب شما 0 خواهد بود.

پس لطفا لطفا لطفا تا زمانی که یک معامله گر حرفه ای نشده اید و قدرت انتخاب حجم و تحیلیل خوبی را ندارید، تا زمانی که با تمام قوانین مدیریت سرمایه آشنایی ندارید، تا زمانی که به خوبی شرایط روحی خودتان را نمیتوانید کنترل کنید و... لوریج را دست کم نگیرید و به دنبال لوریج های بالا نروید.

leverage قاتل خاموش

لوریج قاتل خاموش
لوریج قاتل خاموش

احتمالا شماهم مثل من تصور میکنید که یک معامله گر حرفه ای هستید! من واقعا همچین حسی دارم، البته تا وقتی تریدی نکرده باشم یا حسابم کال نشده باشه 😉. چند سال پیش یک حساب کتاب سر انگشتی کردم و دیدم من با استراتژی که معامله میکردم عملا داشتم خودم از سودهای خودم کم میکردم و حسابم رو به مرور از دست میدادم.

استراتژی داشتم که معاملات کوچک انجام میدادم و با سودهای کوچک یا ضرر های کوچک از حساب خودم خارج میشدم. اولش که نگاه کردم به حساب دیدم وای چه تعداد زیادی معامله انجام دادم و خودم دقت نداشتم. بعد که بیشتر دقت کردم یک نکته به ظاهر کوچک رو دیدم که واقعا برام شوکه کننده بود. من از روش کرولیشن استفاده میکردم و روی دوتا جفت ارزی همزمان معامله میکردم. اهرم حساب من 1.1000 بود که باعث میشد توی هر معامله حجم های بالایی مثلا در هر جفت ارزی همزمان 2 لات معامله باز کنم. بر آیند این دو معامله وقتی به 10 تا 20 دلار میرسید من خارج میشدم و مجدد وارد میشدم.

عملا باید در نهایت من در سود میبودم ولی یک نکته بود، همیشه بازار از جهت همبستگی اونطوری که انتظار میره پیش نمیره و گاها من معاملات رو وقتی اختلافشون در جهت مثبت شدن بیشتر از 10 پیپ میشد بخاطر جلوگیری از ضرر خارج میشدم یعنی اگه معامله 2 لاتی داشتم در جا 200 دلار ضرر ناقابل بعلاوه اسپردی که اول کار پرداخته بودم.

به کلیت نگاه کردم دیدم چندتا مشکل وجود داره برای همین این بخش رو اسمش رو leverage قاتل خاموش قرار دادم چون ته همه مشکلات همین لامسب بود😁.

من عملا برای هر ضرر که حداقل 200 دلار بود باید 10 تا معامله 20 دلاری سود یا 20 تا معامله 10 دلاری سود میداشتم که بر آیند تازه 0 باشه.

مشکل دوم من داشتم اسپرد پرداخت میکردم که خودش کلی بود.

مشکل سوم خیلی وقتا چون روش معاملاتیم آپدیت نبود و بهینه نکرده بودمش وقتی از یک معامله خارج میشدم بازار به همین طرف سود من حرکت داشت و من بخاطر اینکه از دست ندم این سود رو مجدد با کرولیشن ترید میکردم، که عملا هم اسپرد مجدد پرداخت میکردم و الکی تعداد معاملات رو زیاد کرده بودم.

و اون چیزی که باعث شده بود من معاملات اینطوری با حجم بالا داشته باشم چیزی نبود جز leverage که بهش دقت نداشتم اصلا. درواقع بخاطر این اهرم بالا من میتونیم همزمان دوتا معامله 2 لاتی باز کنم یعنی 4 لات همزمان. پس نوسان در هر پیپ به من بابت هر لات 10 دلار سود یا ضرر میرسوند، من باید در مقابل هر ضرر حداقل 10 یا 20 تا سود ریز میگرفتم. از طرفی چون حجم معاملاتم زیاد بود وقتی توی سود کوچیک بودم با خوشحالی خارج میشدم ولی وقتی در ضرر میرفت میگفتم بزار تاتهش صبر کنم شاید شد و نهایت روی اون اختلاف خارج میشدم.

عملا من اگه 5 تا دوره معاملاتی پشت سر هم ضرر میکردم حسابم 0 شده بود. دلیلش چی بود با این حجم ترید میکردم؟ مشخصه فکر میکردم حرفه ای هستم ولی نه کاملا اشتباه بود من یک آماتور بودم! اگه حساب من لوریج منطقی مثلا 1.100 داشت هیچ وقت من اینطور حجم هایی ترید نمیکردم، هیچ وقت با سود کوچیک استرس نمیگرفتم که خارج بشم، و شاید هیچ وقت الگوی استاپ خودم رو مدام تغییر نمیدادم، و در نهایت هیچ وقت اون حجم از معاملات رو انجام نمیدادم که بابت هرکدوم کلی اسپرد پرداخت کنم.

پس از همون موقع اسم این امکان رو زدم قاتل خاموش چون در عین اینکه بهش دقت نداریم به مرور داره ما رو یا وسوسه میکنه یا بهمون ضرر میزنه وووو.

 

سخن پایانی

نه میتوتن گفت استفاده از لوریج بد هست و نه میتوان گفت خوب، این به شما بستگی داره و استراتژی شما. اون چیزی خیلی اهمیت داره این هست که با مزایا و معایب استفاده از لوریج آشنا باشید. نه باید از لوریج یک هیولا ساخت و نه هم باید اون رو دست کم گرفت. باید ازش به درستی استفاده کرد و در جایی که نیاز هست ازش بهره برد.

اگر یک معامله گر آماتور هستید مثل من به هیچ وجه از لوریج 1.200 برای بالانس زیر 500 دلار استفاده نکنید. اگر هم که حرفه ای هستید و تسلط کافی روی استراتژی معاملاتی خودتان دارید و مبحث مدیریت سرمایه رو به خوبی رعایت میکنید، یقینا بهتر از هر شخصی میدانید که کجا باید از لوریج چه استفاده ای کرد.

اگر فعال رمز ارزها هستید و برای خرید فروش رمز ارزها از اهرم استفاده میکنید، معامله در بروکرهای فارکس که اجازه معامله روی رمز ارزهای اصلی مانند بیتکوین و اتریوم را به شما میدهند به شرطی برای شما مناسب است که استفاده صحیح از لوریج را حتما بلد باشید در غیر این صورت بدون لوریج یا در همان صرافی های رمز ارز معامله کنید به نفع شما خواهد بود.

چنانچه نظر یا سوالی دارید حتما در بخش نظرات مطرح کنید ما در کنار شما خواهیم بود.

لوریج چیست؟

لوریج یک اهرم است که به شما قدرت معامله کردن با حجم بیشتر از سرمایه خودتان میدهد. درواقع میتوان لوریج را مانند وام یا اعتبار اعطایی از سمت بروکر فارکس یا صرافی ارز دیجیتال دانست.

لوریج در کجاها ارائه میشود؟

لوریج توسط بروکر فارکس یا صرافی ارزهای دیجیتال ارائه میشود. بیشترین حجم لوریج در بروکرهای فارکس با ضریبی حدود 1.3000 ارائه میشود.

آیا استفاده از لوریج خطر دارد؟

بله یقینا استفاده بدون دانش و علم از لوریج خطر بزرگی برای هر معامله گری خواهد بود. درواقع لوریج را فقط افرادی استفاده میکنند که کاملا حرفه ای هستند و اصول مدیریت شخصی و روانی و البته مدیریت سرمایه را به خوبی میدانند.

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ممنونم. مثل همیشه، در عین سخاوت در ارائه کامل مطالب، با پشتوانه ی تجربه و دلسوزانه بود.