✅الگوی مثلث متقارن (symmetrical triangle) در بازار فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 29 ژوئن 2024

الگوی ادامه دهنده مثلث متقارن

الگوی مثلث متقارن ذاتاً الگوی ادامه دهنده روند است اما دقیقا مانند الگوی پرچم میتواند یک الگوی بازگشتی باشد اگر شکست در خلاف جهت روند بلند مدت رخ دهد.به همین علت نباید این دسته الگوهای ادامه دهنده را زود قضاوت و بر مبنای آن ها وارد معامله شد. الگوهای ادامه دهنده یک منطقه فشرده سازی شده قیمت را می سازند و بعنوان یک مکث قیمتی ظاهر می شوند تا بازار ارزش ذاتی یک سهم یا جفت ارز را مشخص کند اگر روند قیمت در ادامه جهت روند قبلی حرکت کند این پیش رفت قیمت بلند مدت و پرقدرت خواهد بود.

5/5 - (2 امتیاز)

آموزش غیر حضوری فارکس سر فصل های آموزشی الگوی مثلث متقارن برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

آشنایی با الگوی مثلث متقارن (symmetrical triangle)

الگوهای مثلث انواع مختلفی دارند همانند مثلث صعودی،نزولی و متقارن.در این بین الگوی مثلث متقارن در ادامه روندهای نزولی و صعودی ظاهر می شود و اضلاع تشکیل دهنده الگو هیچ شیب مثبت یا منفی ندارند و کاملا متقارن هستند.این الگو ادامه دهنده روند است و بعنوان یک مکث قیمتی در یک روند بلند مدت ظاهر می شود. در یک روند بلند مدت صعودی و نزولی گاهی معامله گران نمیدانند به آخرین قیمت رسیده اند یا بازار هنوز پتانسیل افزایش و کاهش قیمت را دارد پس روند قیمت کند می شود و بصورت کوتاه مدت یک روند خنثی شکل میگیرد.در این روند کوتاه مدت ابتدا حجم معاملات زیاد است و رفته رفته از حجم معاملات کاسته می شود. کاهش حجم معاملات به صورتی است که اگر سقف های قیمتی را بعنوان سطح حمایت و کف های قیمتی را بعنوان سطح مقاومت رسم کنیم این دو خط در آخر همگرا می شوند و یک مثلث یا مخروط را تشکیل می دهند. در یک الگوی مثلث متقارن تایید شده سقف و کف های قیمتی باید حداقل دوبار با سطوح حمایت و مقاومت رسم شده برخورد داشته باشند و اگر این برخورد بیشتر شود اعتبار الگو بیشتر می شود. مهم است که تمامی معاملات دقیقا بین همین دو سطح باشد و در هیچ کجا از سطح حمایت کف یا مقاومت سقف طوری خارج نشود که شکل مثلثی الگو بهم بریزد. الگوی مثلث متقارن الگوی تایید شده و ادامه دهنده نیست تا زمانی که شکست یکی از اضلاع در جهت روند بلند مدت رخ دهد.معمولا این شکست در 2/3(دو سوم) انتهایی الگو ایجاد می شود اما ممکن است زمانی که سردرگمی بازار بیشتر است شکست در انتهایی ترین قسمت الگو ایجاد شود. تصویر زیر شکل ظاهری الگوی مثلث متقارن را نشان میدهد. الگوی مثلث متقارن (symmetrical triangle) در تصویر بالا یک الگوی مثلث متقارن کاملا تایید شده در نمودار روزانه دیده می شود که منجر به ادامه روند بلند مدت شده است. همانطور که میبینید نوسانات روند کوتاه مدت کاملا در حوزه مثلث بوده و از آن خارج نشده است و شکست در دو سوم انتهایی الگو ایجاد شده است.

بروکر برتر اروپا در سال 2020

مشخصات الگوی مثلث متقارن(symmetrical triangle)

مثلث متقارن در بسیاری موارد بعنوان الگوی بازگشتی عمل کرده است پس نمیتوان هر مثلث متقارنی را ادامه دهنده روند دانست مگر تمام شرایط زیر در الگو صادق باشد.
  1. روند الگو:برای اینکه الگوی مثلث متقارن ادامه دهنده روند باشد باید در ادامه یک روند میان مدت یا بلند مدت حداقل چند ماهه ظاهر شود.
  2. چهار نقطه قیمتی:دو ضلع از اصلاع مثلث متقارن سطح حمایت و سطح مقاومت است برای رسم هر کدام از این سطوح نیاز به دو نقطه قیمتی است.در یک مثلث تایید شده نقطه دوم سطح مقامت باید پایین تر از نقطه اول و نقطه دوم سطح حمایت باید بالاتر از نقطه دوم باشد تا شیب دو سطح به صورت همگرا باشد.
  3. حجم معاملات:در داخل مثلث متقارن برای  انقباض مثلث باید حجم معاملات رفته رفته کاهش یابد تا مثلث شکل گیرد.این دوره کاهش حجم معاملات به آرامش قبل از طوفان معروف است.
  4. مدت زمان:گسترش مثلث متقارن ممکن است چند هفته تا چند ماه زمان ببرد.معمولا مثلث متقارنی که در حدود سه هفته ایجاد می شوند در واقع الگوی آویز(الگوی پرچم سه گوش) هستند که به اشتباه مثلث شناسایی شده اند.بهترین زمان گسترش مثلث متقارن 3 ماه است.
  5. زمان شکست:از ابتدای الگو(پایه) تا رأس الگو را اندازه گیری کنید شکست باید از نیمه الگو تا 2/3 پایانی الگو ایجاد شود.شکستی که در نیمه اول الگو ایجاد شود یک روند ضعیف کوتاه مدت را ایجاد میکند.هر چه شکست به رأس الگو(انتهای همگرا شده) نزدیک تر باشد شکست قوی تر و روند ایجاد شده بلند مدت تر و قوی تر است.
  6. جهت شکست:معامله گران زیادی با شناسایی زودهنگام الگوی مثلث متقارن بعنوان الگوی ادامه دهنده روند دچار خطا شده اند.جهت روند ممکن است در جهت ادامه روند بلند مدت یا خلاف جهت باشد و این تنها پس از شکست کامل معلوم می شود.از حدس و گمان در مورد جهت شکست الگو پرهیز کنید.
  7. تایید شکست:شکست الگو در جهت ادامه روند باید تایید شود از روش های تایید مختلفی میتوانید استفاده کنید برخی معامله گران از روش تایید شکست 3٪(روند پس از شکست به اندازه 3٪ پایه الگو پیشروی کند) یا روش 3روز وقفه(سه روز کاری روند شکست ادامه پیدا کند) استفاده می کنند.
  8. تبدیل سطوح حمایت و مقاومت:در یک رون صعودی اگر قیمت درجهت ادامه روند سطح مقاومت را بشکند ممکن است بار دیگر به سطح مقاومت بازگردد(پولبک) و سطح مقاومت باید در بازگشت روند به صورت سطح حمایت عمل کند تا الگو تایید شود.(برای روند نزولی نیز به همین شکل است.)
  9. هدف قیمت:برای این الگو به دو روش میتوان هدف قیمت را تعیین کرد.1-اندازه پایه الگو(فاصله بین سطح حمایت و مقاومت در ابتدای الگو) را اندازه گیری کنید و پس از شکست سطح این اندازه را برای هدف اعمال کنید.2-موازی با روند الگو خطی روند در جهت روند رسم کنید جایی که روند به این خط رسید حد سود است.
ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

تحلیل الگوی مثلث متقارن

در تصویر زیر یک مثلث متقارن گسترش یافته طی 5 ماه در نمودار روزانه سهام Conseco تشکیل شده است.این الگو در ادامه یک روند نزولی بلند مدت شکل گرفته و شکست در جهت روند نزولی رخ داده است که این الگو را بعنوان یک الگوی ادامه دهنده روند تایید شده است. تحلیل الگوی مثلث متقارن در روند نزولی روند الگو:با اینکه پس از یک سال روند نزولی احتمال بازگشت روند دور از ذهن نیست اما با مکث قیمتی و ایجاد پایه الگوی مثلث متقارن باید ادامه دار بودن روند را نیز احتمال داد. 4 نقطه قیمتی:دو نقطه سقف قیمت و دو نقطه کف قیمت به صورتی ایجاد شده است که با رسم سطح خطوط حمایت و مقاومت دو خز بهم می رسند و همگرا هستند.ادامه روند الگو در بین این دو خط بوده و از آن خارج نشده است. حجم معاملات:حجم معاملات در داخل مثلث متقارن به مرور کم شده است اندیکاتور ولوم در اواخر ژوئن مقداری افزایش حجم را نشان میدهد اما آنقدری نیست که اعتبار الگو را به خطر بیندازد. زمان شکست:مربع قرمز ترسیم شده در تصویر بالا 50٪تا 75٪ انتهایی الگو را که ایده آل ترین زمان برای شکست الگو است را نشان میدهد و شکست دو هفته بعد از آن رخ داده است.الته که یافتن الگوی کاملا ایده آل به ندرت امکان پذیر است و دو هفته تاخیر در شکست از زمان ایده آل قابل قبول است. جهت شکست:پس از تشکیل قیمت نقطه 5 و 6 سطح حمایت با کندل های نزولی قوی و سریع شده است اما بهتر است همچنان منتظر تایید شکست بمانید تا الگو کاملا تایید شود. تبدیل سطح حمایت به مقاومت: در آگوست روند قیمت به سمت سطح حمایت الگو بازگشت داشته است اما نتوانسته به آن برسد و این تاییدی بر تبدیل سطح حمایت به مقاومت و آخرین تایید الگو است.ادامه روند نزولی تایید شده است و نقطه ورود به معامله فروش مشخص شده است. هدف قیمت:به اندازه پایه الگو میتوان هدف قیمت تعیین کرد(خط سبز) یا همانند نمودار بالا خط موازی با روند الگو(خط قرمز) رسم کرد که در هدف قیمت روند را قطع میکند.
بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس

نکات مهم الگو ادامه دهنده روند مثلث متقارن

مثلث متقارن بخاطر شکا ظاهری مخروطی مانند با الگوی آویز یا الگوی کنج های صعودی و نزولی ممکن است اشتباه گرفته شود. الگوی آویز گسترش کمتری نسبت به مثلث متقارن دارد(در حدود20 کندل یا کمی بیشتر به انتهای همگرایی می رسد.)و الگوهای کنج صعودی و نزولی دارای شیب بیشتر در یکی از سطوح حمایت و مقاومت رسم شده هستند و در خلاف جهت روند بلند مدت شکست الگو رخ می دهد. هیچ الگوی مثلث متقارنی بعنوان الگوی ادامه دهنده روند تایید شده نیست مگر شکست الگو در جهت روند بلند مدت ثابت شود در ورود به معاملات با شکل گیری این الگو عجله نکنید. اندیکاتور ولوم تایید کاهش حجم در داخل الگو و افزایش حجم معاملات در زمان شکست را به خوبی نشان میدهد استفاده از این اندیکاتور میتواند مفید باشد. نقطه ورود به معامله:بهترین زمان ورود به معامله پس از تایید شکست الگو است.تایید شکست الگو میتواند پولبک(اصلاح قیمت) به سطح شکست باشد پس از آن میتوانید با اطمینان بیشتری وارد معامله شوید. حد سود و حد ضرر:برای حد سود میتوانید قائده مثلث را اندازه گیری کنید و به همان اندازه از سطح شکست حد سود تعیین کنید. به طور مثال اگر قائده مثلث در یک روند نزولی 20 پیپ باشد و سطح حمایت در جهت ادامه روند شکسته شود 20 پیپ پایین تر از سطح حمایت حد سود اولیه است. میتوانید در یک روند نزولی از اولین کف قیمت درون مثلث و در یک روند صعودی از اولین سقف قیمت درون مثلث یک خط موازی خط روند مثلث رسم کنید.جایی که این خط روند قیمت پس از شکست را قطع کند حد سود اولیه است. حد ضرر را بسته به ریسک پذیری خودتان تعیین کنید. در یک روند نزولی سطح حمایتی که شکسته شده است میتواند حد ضرر باشد و ریسک کمی دارد اما احتمال استاپ خوردن معامله بسیار زیاد است. میتوانید میانه مثلث را بعنوان حد ضرر تعیین کنید که ریسک متوسط و احتمال استاپ خوردن نیز متوسط است. میتوانید در روند نزولی سطح مقاومت و در روند صعودی سطح حمایت در زمان شکست را به عنوان حد ضرر انتخاب کنید.این حد ضرر منطقی تر است و احتمال اینکه معامله بی دلیل منجر به ضرر شود کمتر است اما ریسک مالی بیشتری دارد.
بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خیلی عالی بود، سپاس