مفاهیم پایه در بازار فارکس شامل ارزها، نرخ ارز، مارجین، لوریج و سود و زیان است. ارزها در بازار فارکس بر اساس جفتهای ارزی تجارت میشوند. هر جفت ارز شامل یک ارز اصلی و یک ارز مقابل است.
نرخ ارز نشان دهنده قیمت یک ارز نسبت به ارز دیگر است و به صورت زوجی نمایش داده میشود. مارجین اجازه میدهد تا با سرمایه کمتری معاملات بیشتری انجام داده شود. سود و زیان در بازار فارکس به دلیل تغییرات نرخ ارزها به وجود میآیند و محاسبه سود یا زیان به صورت نقدی در هر معامله انجام میشود.
مفاهیم پایه در بازار فارکس یا بازار ارز که یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان است و در آن ارزهای مختلف جهان مورد معامله قرار میگیرند از اهمیت فراون برخوردار است.
برای شروع کار در این بازار، مفاهیم پایهای را باید بلد باشید. اولین مفهومی که باید یاد بگیرید، نرخ ارز است. نرخ ارز، نرخی است که با توجه به پیشبینیها و عواملی مانند اقتصاد کشوری که ارزش را تعیین میکند، توسط بازار فارکس تعیین میشود.
مفاهیم پایه در بازار فارکس
در بازار ارز، آشنایی با نمادها و کدهای ایزو اهمیت دارد. این نمادها علامت های اختصاری برای ارزها، شاخص ها و کالاهای اساسی معین هست. این نماد ها معمولا سه حرفی هستند.در بازار فارکس این سه حرف طبق قائده زیر تعین می شوند:
- دو حرف اول:نماد علامت اختصاری کشور مربوطه
- حرف سوم:نماد یا حرف اول ارز مربوطه
کاربردی ترین نماد ها:
- دلار ایالات متحده امریکا United States Dollar USD
- یورو اتحادیه اروپا European Union Euro EUR
- ین ژاپن Japanese Yen JPY
- پوند انگلستان Pound Sterling GBP
- فرانک سوئیس Swiss Franc CHF
- دلار استرالیا Australian Dollar AUD
- دلار کانادا Canadian Dollar CAD
- یک اونس طلا Gold ounce XAU
- یک اونس نقره Silver ounce XA
مفهوم جفت ارز در بازار فارکس (Currency Pairs)
میدانیم که هر ارز با نماد اختصاری ISO نشان داده می شود.در بازار فارکس ارزش هر ارزش در مقابل ارز دیگری تعیین می شود.به طور مثال ارزش پوند در برابر دلار چقدر است (یعنی در مقابل هر پوند چند دلار باید پرداخت کنیم) یا ارزش یورو در مقابل دلار چقدر است.
پس بدین منوال در بازار فارکس ما با جفت ارز ها سر و کار داریم نه فقط یک ارز این جفت ارزها با قرارگیری نماد ISO ارزها در کناریکدیگر نمایش داده می شود.
- EUR/USD (میزان برابری یورو در مقابل دلار)
- GBP/USD (میزان برابری پوند در مقابل دلار)
- AUD/CAD (میزان برابری دلار استرالیا در مقابل دلار کانادا)
- EUR/JPY (میزان برابری یورو در مقابل ین ژاپن)
در یک جفت ارز، ارز اول را ارز پایه (Base Currency) و ارز دوم را ارز متقابل (Counter Currency) می نامند. این ترتیب از آنجا حائز اهمیت است که نرخ یک واحد از ارز پایه را بر اساس ارز متقابل بیان می کنند.
بعنوان مثال اگر نرخ خرید جفت ارز EUR/USD برابر ۱٫۴۳۲۸ باشد بدین معنی است که هر یک یورو ۱٫۴۳۲۸ دلار می ارزد و برای خرید یک یورو باید ۱٫۴۳۲۸ دلار بپردازیم.
جفت ارزها در سه دسته اصلی طبقه بندی می شوند:
۱) جفت ارزهای اصلی (Majors):در این دسته جفت های ارزی قدرتمند و پیشرو دنیای اقتصاد قرار دارند. بیش از ۷۰% معاملات با این جفت های ارزی صورت میگیرد. این جفت های ارزی بیشتر اوقات کم نوسان دارای رفتار منطقی، کارمزدهای کم و قدرت نقد شوندگی بالا هستند.جفت های ارزی زیر از این دسته هستند:
- EUR/USD (میزان برابری یورو در مقابل دلار)
- GBP/USD (میزان برابری پوند در مقابل دلار)
- USD/CHF (میزان برابری دلار در مقابل فرانک سویس)
- USD/JPY (میزان برابری دلار در مقابل ین ژاپن)
۲) جفت ارزهای فرعی یا کراس (Minors):جفت ارزهای فاقد دلار را کراس یا فرعی می نامند. از لحاظ ارزش معاملات و محبوبیت نسبت به نمادهای اصلی، در رده پایین تری قرار داشته و معمولاً مقدار کارمزدها نیز بالاتر است.
ثبات قیمتی این جفت ارزها کمتر بوده و نقد شوندگی آن ها تقریباً شبیه دسته اول است.چند نمونه جفت ارز کراس را در زیر مشاهده میکنید:
- EUR/JPY (میزان برابری یورو در مقابل ین ژاپن)
- GBP/CHF (میزان برابری پوند در مقابل فرانک سویس)
- AUD/CAD (میزان برابری دلار استرالیا در مقابل دلار کانادا)
۳) جفت ارزهای ناشناس یا اگزوتیکها (Exotic):جفت های ارزی اگزوتیک شامل یک جفت ارز اصلی و یک جفت ارز نوظهور است.محبوبیت این جفت ارز به دلیل کارمزد بسیار زیاد و نوسانات قیمتی شدید و نامعقول در بین معامله گران بسیار کم است و کمترین میزان معاملات در بازار فارکس به این نماد تعلق دارد.
حجم معاملات در بازار فارکس
Contract Size اندازه حجم قرارداد یک معامله در بازار مبادلات ارز می باشد. اندازه قراردادها با واژه هایی مانند لات Amount یا Lot سنجیده می شود.
در Amount حجم معامله به ارز پایه یا ارز اصلی سنجیده میشود و Lot واحد اندازه گیری حجم معامله می باشد. انواع مختلفی از این واحد حجمی وجود دارند که هر کدم از آنها مقادیر مختلفی از ارز پایه را شامل میشوند:
- هر لات استاندارد (Standard Lot) برابر ۱۰۰,۰۰۰ واحد از ارز پایه
- هر مینی لات (Mini Lot) برابر ۱۰,۰۰۰ واحد از ارز پایه
- هر میکرو لات (Micro Lot) برابر ۱,۰۰۰ واحد از ارز پایه
- و هر نانو لات (Nano Lot) برابر ۱۰۰ واحد از ارز پایه
در سیستم ثبت سفارشات حداقل حجم مورد تأیید ۰٫۰۱ لات میباشد، اما برخی شرکتهای کارگزاری بعضاً امکان معامله با حجمهای پایین تر نظیر ۰٫۰۰۱ را نیز ارائه میدهند.
واحد سنجش تغییرات جفت ارزها (PIPs, Points)
به علت حجم بالای معاملات در فارکس معمولا نرخ برابری ارزها تا پنج رقم صحیح و اعشار محاسبه می شوند. در اغلب موارد، در ارزهای اصلی به جز ین ژاپن برابری ارزها به شکل یک رقم صحیح و چهار رقم اعشار آورده می شوند.
در جفت ارزهایی که نرخ برابری آنها تا چهار رقم اعشار محاسبه می شود.
به رقم چهارم بعد از اعشار پیپ (Pips) یا (Point) می گویند.
مثلا اگر قیمت یورو به دلار از ۱٫۳۳۸۲ به ۱٫۳۳۸۴ برسد، می گوییم ۲ پیپ افزایش یافته است. به عنوان یک مثال دیگر اگر قیمت پوند به دلار از ۱٫۸۸۵۵ به ۱٫۸۷۵۷ برسد می گوییم نرخ برابری پوند به دلار ، ۹۸ پیپ کاهش یافته است.
واحد سنجش تغییرات جفت ارزهایی که شامل ین می شود
در جفت ارزهایی که شامل ین ژاپن هستند(و طبق آنچه گفته شد تا دو رقم اعشار محاسبه می شوند) رقم دوم بعد از اعشار را پیپ یا پوینت می نامیم. به عنوان مثال اگر قیمت GBP/JPY از ۱۸۸٫۹۹ به ۱۸۸٫۸۸ برسد می گوییم ۱۱ پیپ افزایش یافته است. اما روال حاکم بر نمادهای مبتنی بر ین ژاپن متفاوت است،
در این جفت ارزها قیمت، ۲ تا ۳ رقم بعد از اعشار محاسبه شده که رقم دوم یک پیپ است. توجه داشته باشید که در برخی شرکتهای کارگزاری پیپ، رقمهای پنچم و سوم بعد از اعشار میباشد.
یکی از مهم ترین مسائل برای معامله گران در بازار فارکس، محاسبه ارزش دلاری پیپ است. تا بتوانند با توجه به آن، به محاسبه سود و زیان کلی خود بپردازند.
محاسبات پیپ برای هر کدام از انواع جفت ارزها متفاوت است که در جدول به جزئیات بیان شده اند.
نوع جفت ارز | ارزش دلاری هر پیپ |
---|---|
دلار ارز پایه | تعداد واحدهای لات * (قیمت جاری بازار / مقدار رقم اعشار هر پیپ) |
دلار ارز ثانویه | قیمت جاری بازار * تعداد واحدهای لات * (قیمت جاری بازار / مقدار رقم اعشار هر پیپ) |
دارای ین ژاپن | تعداد واحدهای لات * (قیمت جاری بازار / مقدار رقم اعشار هر پیپ) |
همانطور که از جدول بالا مشخص است، ارزش دلاری هر پیپ رقم ثابتی نیست، زیرا بر اساس قیمت جاری بازار تعیین میشود. بخاطر داشته باشید که فرمولهای فوق، بر اساس قوانین معمول در بازار است و امکان دارد یک شرکت کارگزاری از قواعد مشابه دیگری پیروی کند.
هزینه های معاملاتی در بازار فارکس
هزینه های معاملاتی در بازار فارکس می توانند از جنبه های مختلفی تعریف شوند. اولین هزینه معاملاتی در بازار فارکس به عنوان هزینه انتشار قیمت در نظر گرفته می شود.
در فارکس، هیچ کسب و کاری به صورت رایگان انجام نمی شود و بانک ها و دیگر ذینفعان با انتشار قیمت ها و ارائه خدمات به معامله گران، درآمد کسب می کنند. بنابراین، هنگامی که یک معامله گر خرید یا فروشی انجام می دهد، باید هزینه انتشار قیمت را پرداخت کند.
دومین هزینه معاملاتی در بازار فارکس شامل هزینه اجرای معامله است. اجرای معامله به معنای اجرای دستور خرید یا فروش توسط بروکر است. بروکرها در فارکس درآمد خود را از طریق اسپرد، کمیسیون یا هر دوی آنها کسب می کنند.
اسپرد به عنوان اختلاف بین قیمت خرید و قیمت فروش معامله تعریف می شود و معمولا به صورت پیپ (واحد اندازه گیری قیمت در فارکس) محاسبه می شود. اما برخی بروکرها از کمیسیون به عنوان هزینه اجرای معامله استفاده می کنند و برای هر معامله مقداری پول را از حساب معامله گر کسر می کنند.
هزینه های اجرای معامله می توانند تاثیر مستقیم بر سود و زیان معامله گر داشته باشند و بنابراین در انتخاب بروکر مناسب بسیار مهم است.
هزینه معاملاتی در بازار فارکس نسبت به دیگر بازارهای موازی بسیار کمتر است. در واقع هزینه اصلی که در معامله جفت ارزها پرداخت میکنید همان اختلاف قیمت بین خرید و فروش یا همان اسپرد (Spread) است.
مفهوم دیگری به نام کمیسیون (Commission) وجود دارد که بر اساس نماد، میزان نقدینگی حساب و حجم مبادلات مبلغ ناچیزی از حساب شما کسر خواهد شد.
اگر معامله شما تا روز بعد باز بماند مبلغی بر اساس نرخ بهره ارز یا دارایی پایه از حساب شما کسر یا به حساب شما اضافه می شود که به این مبلغ سوآپ(Swap) می گویند.
بطور کلی این هزینه ها در کارگزاری های مختلف متفاوت است و این شرکتها برای حفظ و جذب مشتریان بیشتر تمهیدات تخفیفی مختلفی در تمام موارد مذکور ارائه میدهند.
اهرم افزایش سرمایه لوریج(Leverage)
تغییر نرخ ارزها در بازار فرکس معمولا روزانه ۱% می باشد حال تصور کنید با سرمایه ۱۰۰ دلار اگر بتوانید این یک درصد تغییر نرخ را به نفع خود تمام کنید باز هم سود روزانه شما ۱دلار خواهد بود.
با این حساب برای معامله گران خرده پا و کم سرمایه که اکثر مخاطبان ما از این دسته هستند تغییر نرخ یک درصدی بسیار کم است و ارزش سرمایه گذاری و فعالیت در این بازار را ندارد.
شما میتوانید از اهرمی به نام لوریج استفاده کنید که بسته به نوع کارگزاری که انتخاب میکنید سرمایه شما در هنگام معامله ۱۰ تا ۱۰۰۰ برابر سرمایه اصلی محاسبه می شود.
یعنی اگر سرمایه اصلی شما ۱۰۰ دلار باشد با اهرم ۱:۱۰ میتوانید به اندازه ۱۰۰۰ دلار ریسک کنید و اگر بتوانید به اندازه ۱% تغییر نرخ روزانه ارزها سود کنید.در یک روز ۱۰دلار که به اندازه ۱۰% سرمایه شماست سود کرده اید. اما مثال معروف و پرکاربردی در بازار فارکس می گوید:
اعتبار اهرمی لوریج یک شمشیر دو لبه است.
یعنی با اینکه سود شما بیشتر از میزان سود سرمایه اصلی است و به شما تعلق میگیرد اما اگر ضرر کنید در مثال بالا بازهم به اندازه ۱۰درصد سرمایه اصلی ضرر کرده اید که کل این مبلغ از سرمایه اصلی شما کسر خواهد شد و باعث می شود سرمایه شما زودتر از آنچه انتظار دارید به سمت صفر شدن برود.
اهرم لوریج میتواند سودها را صدها برابر و ضرر ها را نیز صدها برابر کند.
پلتفرم های تحلیلی و معاملاتی در بازار فارکس
در مقاله گذشته با کارگزار و انواع کارگزاری ها از لحاظ نوع اتصال به هسته مرکزی بازار جهانی آشنا شدیم. ارتباط کارگزار ها با معامله گران و اتصال معامله گران به بازار جهانی از طریق یک پلتفرم تحلیلی معاملاتی صورت میگیرد.
معروف ترین پلتفرم توسط یک شرکت روسی به نام Meta Quotes ساخته شده است. این نرم افزار با نام تجاری Meta trader در نسخه های ۴ و ۵ برای انواع سیستم عامل ها از جمله ویندوز، مک، اندروید و IOS بصورت رایگان در دسترس است. معاملات فارکس بر اساس نمادهایی به صورت جفت ارز صورت می گیرد.
کارگزار ها در پلتفرم های معاملاتی انواع حساب های معاملاتی را ارائه می دهند که هر معامله گر بسته به شرایط و نوع معامله می تواند این حساب ها را انتخاب و شروع به معامله کند. اما به طور کلی حساب های معاملاتی به دو دسته تقسیم می شوند:
- حساب های معاملاتی(Real)
- حساب های آزمایشی(Demo)
حساب های معاملاتی آزمایشی(Demo)
حساب های معاملاتی آزمایشی به دلیل رسیک بالای بازار فارکس برای معامله گران تازه وارد طراحی شده است تا این افراد بتوانند بدون سرمایه و در شرایط کاملاً واقعی بازار، داد و ستد نموده و تجربه کسب نمایند.
هدف اصلی حسابهای آزمایشی، پیش گیری از نابودی سرمایه افراد غیر حرفهای در این بازار است. طبق توصیه بسیاری از کارشناسان مالی و مربیان معامله گری، زمانی که توانستید در حساب تمرینی به سود مستمر دست یابید، اقدام به افتتاح حساب معاملاتی واقعی نمایید.
دستورات معاملاتی در بازار فارکس
هر نوع معامله در بازار فارکس با مشخص شدن چهار شاخص دستوری انجام می پذیرد:
- نوع جفت ارز
- حجم معامله
- تعیین دستور خرید یا فروش
- قیمت ورودی
معاملات در بازار فارکس به دو شکل کلی انجام می پذیرد:
- Market Order
- Pending Order
آشنایی با Market Orders
این دستور زمانی که به صورت لحظه ای و دستی با نرخ همان لحظه جفت ارز وارد معامله می شوید. در واقع شما پشت سیستم نشسته اید و نرخ جفت های ارزی را رصد میکنید و در هر زمان که به نظرتان مناسب بود با تعیین چهار شاخصی که در بالا ذکر شده است وارد معامله می شوید به این دستورات، دستورات لحظه ای Market Order گفته می شود.
آشنایی با Pending Order
با بررسی بزار به این نتیجه رسیده اید که قیمتی بالاتر یا پایین تر از قیمت این لحظه بازار برای ورود شما به معامله مناسب است در این زمان شما دستوری را برای بروکر یا همان کارگزار ارسال میکند که هر زمان بازار به نرخی که شما در نظر گرفته اید رسید معامله ای را برای شما باز کند.
دیگر نیاز نیست که دائم پشت سیستم نشسته باشید و منتظر رسیدن قیمت به نرخ مورد نظرتان بمایند. به عنوان مثال اگر قیمت جفت ارز EUR/USD برابر ۱٫۴۳۲۸ باشد
معامله گر می تواند یک دستور به کارگزار ارسال کند که اگر قیمت به ۱٫۴۴۲۱ رسید، خرید یا فروشی برای وی انجام دهد.
دستورات معلق نسبت به دستورات بازاری دارای یک پارامتر اضافی یعنی زمان می باشد. در زیر دو نمونه از این دستورات بسته به جهت و قیمت توضیح داده می شود.
۱- (GTC (Good till cancelled دستوری که تا زمانی که معامله گر آن را باطل نکند در بازار آماده فعال شدن باقی می ماند.
۲- (GFD (Good for day دستوری که تا پایان همان روز کاری اعمال دستور آماده باقی می ماند و در صورت اتمام روز کاری دستور غیر فعال می شود. اتمام روز، ساعت توافقی کارگزار می باشد که از قبل به اطلاع سرمایه گذار رسیده است.
اغلب کارگزاران ساعت ۲۴ گرینویچ را پایان روز کاری خود قرار می دهند و دستورات GFD در صورت فعال نشدن در این ساعت ابطال می شود.
انواع Pending Order
انواع Pending Order غیر از مبحث زمان فعال سازی به قیمت فعال سازی دستور نیز وابستگی دارند و از این لحاظ به چهار دسته تقسیم می شوند:
۱- Buy Limit: دستور بای لیمیت دستوری است که سفارش خرید در قیمتی پایین تر از قیمت جاری بازار گذاشته می شود. این دستور زمانی استفاده می شود که معامله گر آغاز روند صعودی را پایین تر از قیمت فعلی بازار پیش بینی می کند.
۲- Sell Limit: دستورسل لیمیت دستوری است که سفارش فروش در قیمتی بالاتر از قیمت جاری بازار گذاشته می شود. این دستور زمانی استفاده می شود که معامله گر آغاز روند نزولی را بالاتر از قیمت فعلی بازار پیش بینی میکند.
۳-Buy Stop: دستور بای استاپ دستوری است که سفارش خرید را در قیمتی بالاتر از قیمت جاری بازار قرار می دهد. این دستور زمانی استفاده می شود که معامله گر آغاز روند صعودی را بالاتر از قیمت فعلی بازار، پیش بینی می کند.
۴- Sell Stop: دستور سل استاپ دستوری است که سفارش فروش را در قیمتی پایین تر از قیمت جاری بازار قرار می دهد. این دستور زمانی استفاده می شود که معامله گر آغاز روند نزولی را پایین تر از قیمت فعلی بازار، پیش بینی می کند.
این سفارشات در سطوح قیمتی تعیین شده توسط معامله گر فعال میشوند.
حد سود(Take Profit) و حد ضرر(Stop Loss) در بازار فارکس
یکی دیگر از مفاهیم پایه در بازار فارکس حد سود و حد ضرر است. در بازار فارکس، داد و ستد به معنای انجام عملیات خرید و فروش است. اگر شما قصد خرید داشته باشید و به معامله وارد شوید، در صورتی که قیمت صعودی باشد، سود خواهید کسب کرد.
اما اگر قیمت نزولی باشد، پیشبینی شما نادرست بوده و شما ضرر خواهید کرد. همچنین، اگر بازار در جهت ورود شما به معامله حرکت کند، این روند همیشه ادامه نخواهد داشت.
بعد از ورود به معامله، لازم است قدرت پیشبینی شما در مورد جهت حرکت بازار و همخوانی آن با معامله شما را تعیین کنید و قیمتی که به عنوان حدسود (Take Profit) باید انتخاب شود را پیشبینی کنید.
همچنین، باید میزان ریسک قابل قبول خود را تعیین کنید به این معنی که در صورتی که جهت حرکت بازار با جهت ورود شما به معامله مغایرت داشته باشد، در چه قیمتی از بازار خارج شوید.
تعیین حد سود و حد ضرر بسیار مهم است. من نمیتوانم تمام مدت پشت سیستمم بنشینم و حرکت بازار را رصد کنم. بازار فارکس دارای جهش های لحظه ای زیاد است و ممکن است در یک لحظه کوتاه حرکت وسیعی در خلاف جهت مورد نظر من داشته باشد.
در این صورت ممکن است کل سرمایه ام را از دست بدهم یا فقط در یک لحظه کوتاه به قیمتی که برای سود در نظر گرفته ام برسم و سرعت من کمتر از آن دست که به صورت دستی بتوانم در همان یک لحظه از معامله خارج شوم.
حد ضرر متحرک یا Trailing Stop
همانطور که گفتهام، منطق پشت دستور حد ضرر این است که به جلوگیری از زیان بیشتر کمک کند. اگر بازار در جهت مخالف حرکت کند، دستور حد ضرر بهطور خودکار فعال خواهد شد.
همچنین، نوعی دیگر از دستور حد ضرر وجود دارد که میتواند به تدریج ضرر معامله را کاهش دهد تا به نقطه سر به سر برسیم.
به طور مثال اگر حد ضرر متحرک را روی ۵۰پیپ تنظیم کنیم اگر از همان ابتدا بازار خلاف جهت معامله حرکت کند معامله با ۵۰پیپ ضرر بسته خواهد شد.
اما اگر ابتدا بازار در جهت معامله حرکت کند و قیمت افزایش یابد سطح ضرر متحرک نیز به سطوح بالاتر خواهد رفت تا زمانی که حد ضرر به نقطه سر به سر یا همان نقطه ورود به معامله برسد.
در این صورت ریسک معامله خرید از بین می رود، چرا که با فعال شدن دستور حد ضرر، معامله بدون زیان بسته خواهد شد.
دستور حد ضرر متحرک برای من به عنوان یک معامله گر، ابزار مفیدی است که برای کاهش تدریجی ریسک معامله استفاده می کنم. با این حال، باید توجه داشت که این دستور با دستور حد ضرر ثابت تفاوت دارد.
دستور حد ضرر ثابت در سرور متاتریدر ثبت می شود، بنابراین اگر متاتریدر را در سیستم خود ببندم، دستور حد ضرر فعال خواهد ماند.
اما دستور حد ضرر متحرک تنها در بخش کلاینت متاتریدر تعریف و اجرا می شود، بنابراین اگر نرم افزار متاتریدر را ببندم، دستور حد ضرر متحرک غیرفعال خواهد شد.
مفهوم مارجین(Margin) و کال مارجین(Margin Call)
یکی دیگر از مفاهیم پایه در بازار فارکس مارجین و کال مارجین است. زمانی که وارد یک معامله میشوم، بسته به لوریج حساب و حجمی که برای معامله انتخاب میکنم، بخشی از سرمایهام در آن معامله درگیر میشود و به این بخش درگیر شده مارجین گفته میشود.
حال اگر معاملهام وارد ضرر شود به اندازهای که میزان ضرر از مارجین بیشتر شود و به اندازه کل سرمایهام برسد، اصطلاحاً کال مارجین شدهام یعنی کل سرمایهام را از دست دادهام.
البته بسته به نوع بروکری که انتخاب میکنم، گاهی قبل از اینکه کل سرمایهام از دست برود، بروکرم مرا کال مارجین اعلام میکند؛ یعنی ممکن است اگر قانون کال مارجین بروکری ۶۰ درصد باشد، هر زمان که من به اندازه ۶۰ درصد کل سرمایهام ضرر کنم، به صورت اتوماتیک بدون اینکه حد ضرری تعیین کرده باشم، از معامله خارج میشوم.
رویکردهای تحلیلی بازار فارکس
به طور کلی معامله گران بازار فارکس از سه روش عمده برای تحلیل بازار استفاده میکنند:
فنی(تکنیکال): در تحلیل تکنیکال معامله گران با تمرکز بر روی نمودار قیمت رفتار بازار را بررسی میکنند. این افراد معتقد هستند هر دلیلی که برای تغییر قیمت وجود دارد روی نمودار دیده می شود.
و از این دلایل و تغییرات برای پیشبینی قیمت آینده بازار استفاده میکننئد. تکنیکالیست ها بر پایه سه نظریه پایه به تجزیه و تحلیل بازار می پردازند:
- تغییر قیمت ها هدفمند می باشد.
- قیمت ها بر اساس روند ها حرکت می کنند.
- در مورد قیمت، تاریخ تکرار می شود.
بنیادی(فاندامنتال): تحلیل گران فاندامتال دلایل تغییر قیمت را در تغییرات سیاسی و اقتصادی کشور ها جستجو میکنند.این افراد معتقدند که هر تغییر سیاسی یا اقتصادی یک کشور موجب تغییر ارزش ارز آن کشور و در نتیجه موجب تغییر نرج جفت ارزها در مقابل یکدیگر می شود.
فاندامنتال،تکنیکال: این دسته از معامله گران برای کاهش ریسک و اطمینان بیشتر از هر دو روش استفاده میکنند. با قوی شدن اقتصاد یک کشور منتظر افزایش ارزش ارز آن کشور هستند اما تحلیل تکنیکال را در نمودار آن جفت ارز نیز بررسی میکنند و هر زمان از هر دو به نتیجه رسیدند وارد معامله می شود.
البته این دسته از معمله گران بیش از آنکه وابسته به هر کدام از دو دسته بالا باشد وابسته بر تجربه و ترکیب عوامل گوناگون تغییرات قیمت و عوامل بنیادی می باشد.