تحلیل شیر یا خط فارکس (( ترید تصادفی )) معرفی تئوری داو DOW✔

تاریخ آخرین بروزرسانی: 7 آوریل 2025
تحلیل شیر یا خط فارکس

معامله به سبک تصادفی ؟

از قدیم یکی از بحث های همیشگی در بازار فارکس نوع تحلیل و معامله در بازار فارکس بوده است.

برتون مالکیل در سال 1973 در کتاب خود نوشته است که حرکت قیمت ها تا حد زیادی تصادفی است و نمیتوان قیمت ها را پیشبینی کرد.

اما از طرفی دیگر در سال 2001 در کتابی به نویسندگی کریگ مک کینلای اینطور گفته شده است که حرکت قیمتها همه تصادفی نیستند و بسیاری از حرکات قیمت را میتوان پیشبینی کرد.

در این پست تصمیم داریم به این موضوع بپردازیم پس همراه ما باشید.

5/5 - (5 امتیاز)


مشاهده تمامی جلسات آموزش فارکس متوسطه

دوره رایگان آموزش فارکس

سرفصل های پست تحلیل شیر یا خط فارکس

برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

نظریه حرکت تصادفی قیمت

مالکیل ادعا میکند که حرکت قیمت در اوراق بهادار (( بازارهای مالی و فارکس )) به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست.

و از آنجایی که حرکت قیمت در بازار فارکس تصادفی است به هیچ وجه نمیتواند توسط سرمایه گذاران یا تحلیل گران مخصوصا تحلیل گران تکنیکال پیش بینی شود.

او با توجه به این ادعای خود میگوید که پس هیچ گاه تحلیل گران و سرمایه گذاران نمیتوانند عملکرد بهتری از قیمت پیش رو داشته باشند.

از نظر مالکیل صرف وقت و زمان برای یادگیری و تحلیل تکنیکال در بازار فارکس کاملا بیهوده است و اتلاف وقت است که به سادگی منجر به عملکرد نامنسب خواهد شود و بهتر است بجای تحلیل تکنیکال شما اقدام به ساخت یک پکیج یا صندوق شاخص از جفتهای ارزی یا برندهای معتبر برای خودتان داشته باشید.

جالب است که بدانید که مالکیل دو نظریه بسیار محبوب را برای سرمایه گذاری ارائه کرده است که با تحلیل بنیادین و تحلیل تکنیکال کاملا مطابقت دارد.

از منظر کلی نظریه بنیاد اینطور استدلال میکند که سهام یا ارز مورد نظر یا شاخص یا حتی نفت و فلزات گرانبها به خودی خود دارای ارزشی ذاتی میباشد که میتوان با کاهش جریانهای نقدینگی در آینده رشد آنها را تشخیص داد.

همچنین او معتقد است که سرمایه گذاران میتوانند از روش های ارزیابی برای تعیین ارزش واقعی یک اوراق بهادار یا یک ارز و شاخص استفاده کنند پس سرمایه گذاران بر اساس این ارزیابی میتوانند تصمیم بگیرند که چه زمانی بخرند و یا چه زمانی بفروشند.

عملا طبق این نظریه سرمایه گذاران هستند که تعیین میکنند که ارزش یک کالا یا سهام افزایش پیدا کند یا کاهشی باشد چرا که در معاملات قیمتها بر اساس آن چیزی تعیین میشود که شخصی حاضر باشد برای دریافت آن پول پرداخت کند.

با توجه به این نوع از تحلیل میتوانیم بگوییم معاملات تصادفی فارکس یا تحلیل تصادفی فارکس امری بدیهی است و واقعا وجود دارد.

بر اساس این نظریه هیچ وقت یک روند ثابت برای بازار وجود ندارد و بازار با اصلاح یا تغییر روند روبرو خواهد بود که دلیل آن هم آنچیزی است که در بالاتر گفتیم یعنی سرمایه گذاران در قبال دریافت مثلا سهام وجه مشخصی پول را حاضر هستند پرداخت کنند پس اگر شرکت یا شخص یا دولتی میخواد سهام یا ارز خود را بفروشد باید بر اساس قیمتی که افراد حاضر به پرداخت هستند قیمتها را تغییر دهد.

بر اساس این نظریه در بازار سهام (( نه بازار فارکس )) قیمتها بسیار سریع و بصورتی کاملا کارآمد خودشان را بروز میکنند و با سرعتی بالا با اطلاعات جدید سازگار میشوند پس حرکت قیمت فقط با تغییر یا ایجاد اطلاعات جدید است که تغییر میکند و قابل پیش بینی نیست.

نظریه حرکت غیر تصادفی قیمت

نظریه دوم کاملا برعکس نظریه اول است در وال استریت مجموعه مقالاتی موجود است که بصورت تجربی ارائه شده اند و مشخص میکنند که قیمتها قابل پیش بینی هستند.

لو و مک کین لای با استفاده از سیستم های رایانه ای بسیار قدرتمند و با آنالیز اقتصادی قوی در یک آزمایش توانسته اند که ثابت کنند اجزای قابل پیش بینی در قیمت ها وجود دارد چه در قیمت سهام چه ارز و چه شاخص ها مانند طلا و نقره.

قبل از این کتاب نیز اندرو لو مقاله ای را در مجله دارایی در سال 2000 منتشر کرد که مبانی تجزیه و تحلیل تکنیکال و الگوریتم های محاسباتی بکار رفته در آن به همراه استنباط آماری و اجرای تجربی این مفهموم را میرساند که قیمتها قابل پیش بینی هستند.

شاید برای شما جذاب باشد اگر به بخشی از این مقاله اشاره کنیم :

تجزیه و تحلیل فنی و بطور خاص بررسی نمودار بخشی از عمل مالی برای دهه های متمادی بوده است اما این نوع تجزیه و تحلیل به اندازه تحلیل بنیادین از فاکتورهای سنتی استفاده نمیکند و برعکس هر روز درحال بروز رسانی شدن است.

تجزیه و تحلیل تکنیکال بدون وابستگی است اما به هیچ عنوان به ذاته کاربردی ندارد و بزرگترین مانع ذاتی بودن تجزیه و تحلیل تکنیکال است.

وجود اشکال هندسی در نمودارهای قیمت در تاریخ های گذشته معمولا جلوی چشم بینندگان است و همین امر باعث تشویق سرمایه گذاران بر اساس داده های گذشته به مشارکت در بازار یا عدم مشارکت آنها ست.

همانطور که مشاهده میکنید در بخشی از این مقاله به صراحت اشاره دارد که بازار علاوه بر عوامل فاندامنتال یا همان بنیادین توسط عوامل دیگری که در تحلیل تکنیکال قابل درک است نیز حرکات قیمتی ایجاد میکند.

ما به این عوامل در بازار فارکس حمایتها و مقاومتها میگوییم.

امروزه ما معتقد هستیم که بازار بسیاری حرکات خودش را بر اساس حمایت و مقاومتهایی که توسط سرمایه گذاران از آن صورت میگیرد انجام میدهد و در حقیقت قانون عرضه و تقاضا به جایگاه حقیقی خودش رسیده است. در بحضی مجزا در خصوص عرضه  و تقاضا و همچنین حمایت و مقاوت صحبت خواهیم کرد.

تا اینجای کار متوجه شدیم که از قدیم تا همین امروز دو نوع دیدگاه در خصوص بازار متصور است که در یکی از آنها حرکت های قیمت کاملا غیر قابل پیشبینی است مثال آنهم این است که قیمتها با اعلام اطلاعات جدید سریعا تغییر میکند نمونه آنهم خبر nfp آمریکا که میتوانیم ماهی یکبار شاهد نوسان و واکنش لحظه ای در کمتر از 1 ثانیه قیمت به آن باشیم.

پیشنهاد سر دبیر:  10 قانون جان مورفی در تحلیل تکنیکال John Murphy

دیدگاه دیگری هم هست که میگوید درست است که برخی موارد غیر قابل پیش بینی است اما در موارد زیادی هم هست که میشود قیمت آینده را با توجه به داده ها و اطلاعات گذشته بازار پیش بینی کرد.

تئوری داو DOW

وقتی با دو دیدگاه فوق مواجه میشویم باید به دنبال جواب باشیم که آیا بازار روندی تصادفی دارد پس باید به دنبال روشهای تحلیل تصادفی فارکس باشیم و معاملات تصادفی در فارکس داشته باشیم یا اینکه باید قبول کنیم که معامله تصادفی در فارکس معنی و مفهومی ندارد و باید به دنبال روش تحلیلی صحیحی برای موفقیت در بازار فارکس باشیم ؟

تجربه این چند ساله من این بوده است که ما برای اینکه در بازار فارکس موفق باشیم اگر از تئوری داو الگو بگیریم میتوانیم به موفقیت بسیار نزدیک شویم. با اینکه در جلسه بعدی در خصوص تئوری داو بصورت مفصل صحبت میکنیم اما در این بخش از این آموزش فارکس بصورت خلاصه کمی آنرا براش شما توضیح خواهم داد.

تئوری داو DOW

تئوری داو DOW

تئوری داو (به انگلیسی Dow Theory) دارای اصول و چهار چوب و مفاهیم کاملی در تحلیل تکنیکال است که آنها را از نوشته های چارلز داو در نشریه وال استریت ژورنال استخراج کرده اند.

حتما میدانید که چارژ داو موسس و بنیانگذار و در عین حال ویرایشگر نشریه وال استریت ژورنال بوده است.

مهمترین بخش تئوری داو در خصوص انواع روندهاست :

از نظر داو در بازار 3 نوع روند بیشتر وجود ندارد :

1: روند اصلی یا همان روند کلی بازار : این روند گاها بین چند ماه تا چند سال ادامه دار است و باعث میشود حرکتهای اصلی و بزرگ را بر اساس آن مشخص کنیم.

2: روند ثانویه بازار فارکس : در این روند ممکن است بازار برای چند هفته تا چند ماه در روند خود باقی بماند.

3: روند سوم یا کوتاه مدت:

از نظر داو در این روند قیمتها در کمتر از یک هفته تا 10 روز به یک حرکت ادامه میدهند و گاها کمتر از یک ساعت یا یک روز.

روند نوع سوم از نظر داو روندهای اصلاحی هستند که نمیتوان آنها را بعنوان روندهای مهمی در نظر گرفت و باید روندهای اصلی تر و بزرگتر را همیشه مد نظر داشت.

مراحل یک روند در تئوری DOW

برای اینکه بیشتر به اهمیت دانستن تئوری DOW توجه داشته باشید بصورت تیتر وار مراحلی که از نظر داو برای یک روند مورد توجه قرار میگیرد را لیست میکنیم فقط دقت داشته باشید که برای اطلاع کامل از تئوری داو باید حتما پست آموزشی تئوری داو را مطالعه کنید. بعد از دانستن تئوری DOW دیگه نه ترید تصادفی در فارکس خواهید داشت و نه تحلیل تصادفی فارکس و بجای ترید تصادفی در فارکس به با دنبال کسب علم و دانش معامله در فارکس خواهید بود.

داو معتقد بوده است که یک روند از سه اصل کلی برخوردار بوده است
1 : تراکم (تجمیع)
2 : مشارکت عمومی
3 توزیع

در پستی دیگر بصورت مفصل در خصوص نظریه داو صحبت خواهیم کرد که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید چرا که شگفت زده خواهید شد.

اما آنچه در این بخش باید به آن بپردازیم این است که بالاخره روندها و حرکت قیمت در بازار قابل پیشبینی هستند یا خیر ؟

ما برای شما دو نظریه اولیه مطرح کردیم و در نهایت تئوری داو را بیان کردیم.

هدف این بود که متوجه شوید که دو نظریه اول واقعا منافاتی باهم ندارند و البته هرکدام دارای اشتباهاتی هستند. یقینا روند کلی و بزرگ بازار بر اساس داده های گذشته قابل پیشبینی است شاید در مواردی هم نقض داشته باشد ولی در کلیت در اکثر مواقع قابل پیشبینی هست.

از طرفی در روندهای کوتاه یقینا اخبار و اطلاعیه ها تاثیر لحظه ای دارند و قابل پیشبینی نیستند.

در تئوری داو هر دو نظریه به خوبی با هم جمع شده اند و با تقسیم روند و حرکات بازار به سه دسته ترکیبی از دو نظریه اولی را شاهد هستیم.

جمع بندی

در بازار فارکس نه حرکت قیمت بی دلیل است نه نوسانات آن گاها این حرکات دلایلی دارند که در گذشته نیز اتفاق افتاده اند و گاها دلایلی لحظه ای دارند.

اگر دو جلسه قبل را مطالعه کرده باشید همواره تاکید ما این بود که تحلیل تکنیکال در کنار تحلیل فاندامنتال بهترین نتیجه را برای شما به همراه خواهد داشت.

شما با تسلط بر هر دو نوع و روش تحلیل بازار فارکس قادر خواهید بود بهترین تحلیل را از بازار فارکس پیدا کنید و دیگر نه نیازی به تحلیل شیر یا خط فارکس است نه معاملاتی تصادفی نه تحلیل تصادفی فارکس و نه معامله تصادفی در  فارکس و درکل شما ترید تصادفی در فارکس را فراموش خواهید کرد.

همیشه هر تغییر قیمتی یک دلیلی دارد که یا در گذشته بازار قبلا اتفاق افتاده و قابل پیش بینی است یا توسط اخبار فاندامنتال رخ میدهد که بازهم قابل پیشبینی است.

از همین الان با خودتون تمرین کنید تا در حافظه شما ثبت بشه معامله شیر یا خط فارکس – تحلیل شیر یا خط فارکس – ترید تصادفی در فارکس – معامله تصادفی در فارکس فقط و فقط منجر به ضرر شما خواهد شد.

بازار فارکس یک بازار پویاست و برای موفق شدن در آن نمیتوان بصورت تصادفی معامله کرد و نیاز به علم و دانش درست برای تحلیل کردن دارید.

پست بعد در خصوص تئوری DOW رو حتما بارها و بارها و بارها مطالعه کنید یکی از مباحث مهم و اساسی و پایه برای هر معامله گر بازار فارکس همین آموزه های تئوری DOW میباشد.

اگر به مطالب آموزشی علاقه دارید میتوانید برای مشاهده دوره رایگان آموزشی روی عبارت آموزش فارکس کلیک کنید.

پیشنهاد میکنم حتما مشاهده کنید:

وی شارژ اولین صرافی تخصصی فارکس

آواتار سید مهدی حق شناس

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها