ابزار فیبوناچی ریتریسمنت یکی از ابزارهای حیاتی در بازار فارکس است که برای تحلیل قیمت استفاده میشود. این ابزار بر اساس بررسی نسبت از نیروی فروشندگان و خریداران در بازار، نقاط حمایتی و مقاومتی در قیمتها تعیین میکند. به دست آوردن این نقاط حمایتی و مقاومتی باعث میشود که تریدرها بتوانند بهترین نقاط ورود و خروج از بازار را برای ترید خود پیدا کنند.
با استفاده از ابزار فیبوناچی ریتریسمنت، تریدرها قادر خواهند بود تا حمایتها و مقاومتهای قیمتی را به صورت دقیقتری تعیین کنند و در نتیجه، بهترین تصمیمات را در مورد بازار بگیرند. این ابزار به همراه دیگر ابزارهای تحلیلی مانند میانگینهای متحرک و نمودارهای کندلی، به تریدرها کمک میکند تا تحلیل دقیقی از بازار داشته باشند و بهترین تصمیمات را برای ترید خود بگیرند.
فیبوناچی retracement
ابزار فیبوناچی retracement ابزار ساده و قدرتمندی است که به روش فیبوناچی در ورود و و خروج به معامله در استراتژی پرایس اکشن به ما کمک می کند. درست است که تریدر پرایس اکشن از هیچ ابزاری کمکی استفاده نمیکند اما استفاده از ابزار فیبوناچی ریترسمنت پس از یافتن نقطه ورود به روش پرایس اکشن صرفا جهت تایید منافاتی با اساس پرایس اکشن ندارد بلکه کمک می کند با اطمینان بیشتری وارد معامله یا از آن خارج شوید.
جهت استفاده از ابزار فیبوناچی retracement بهتر است ابتدا مروری بر فیبوناچی داشته باشیم.
لول های فیبوناچی (Fibonacci levels)
فیبوناچی یکی از پرکاربرد ترین و درعین حال موفق ترین ابزارهای بازارهای مالی از جمله بازار فارکس و CFD و بازار سهام می باشد.در سال 1202 میلادی ریاضیدان ایتالیایی لئونارد فیبوناچی توانست به یک سری از اعداد دست پیدا کند که بعدها بعنوان پایه برای بسیاری از رابطه های فیزیک و ریاضی استفاده شد.
کافی است از عدد یک شروع کنید و عدد بعدی را از جمع کردن دو عدد قبل بدست آورید، بسادگی به این رشته از اعداد خواهید رسید:
… ,1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144
برای یافتن تراز های فیبوناچی کافی است به دنبال روابط بین جملات (اعداد) سری فیبوناچی باشیم. اما در فارکس ما به روش ریاضی به دست آمدن این لول ها کاری نداریم درصدهای متعددی از فیبوناچی در ریاضیات مطرح شده است اما این اعداد طلایی فیبوناچی هستند که در بازارهای مالی برای ما کاربردی هستند.
لول های کاربردی و ابزارهای فیبوناچی
در مقالات قبلی، با موج های قیمتی آشنا شدیم. همانطور که میدانیم قیمت یه صورت موج حرکت میکند. حمایت ها و مقاومت،اصلاح قیمت در روند باعث تشکیل این موج ها می شوند.ابزار فیبوناچی نسبت به موج گذشته قیمت درصد هایی را ارائه می دهد و قیمت در آینده به این درصد ها واکنش نشان میدهد.
- ۳۸%
- ۵۰%
- ۶۱.۸%
- ۷۸.۶%
- ۸۸%
- ۱۲۷%
- ۱۶۱%
- ۲۰۰% یا ۲۱۳%
- ۲۶۱%
- ۳۱۶%
- ۴۲۳%
کاربردی ترین ابزارهای فیبوناچی
- ریتریسمنت
- اکستنشن
- پروجکشن
در این بخش با ابزار فیبوناچی retracement یا اصطلاحا ریتریسمنت می پردازیم و دو ابزار دیگر را در بخش بعدی آموزش خواهیم داد.
ابزار فیبوناچی retracement ریتریسمنت
اگر بخش های قبلی آموزش پرایس اکشن را مطالعه کرده باشید میدانید که موج های قیمت به دو نوع موج اصلی و فرعی تقسیم می شوند.
در تصویر بالا موج BC یک موج اصلاحی است و ابزار فیبوناچی retracement در این موج کاربرد دارد. لولهایی که برای موج اصلاحی استفاده می شود ۳۸ و ۵۰ و ۶۱ و ۷۸ و ۸۸ هستند. یعنی با رسم فیبوناچی از نقطه A به نقطه B پایان موج اصلاح که همان نقطه C است را میابیم. برای ورود به معامله با این روش باید بدانیم الگوی کندل استیکی باشیم که روی یکی از درصدها شکل گیرد در یک روند صعودی همانند تصویر بالا استاپ را زیر نقطه A قرار می دهیم.
براساس الگوهای کندل استیک هر زمان کندلی تشکیل شد استاپ در روند صعودی زیر دره قبلی و در روند نزولی بالای قله قبلی قرار میکیرد.
نکته مهم: لول 38٪ لول خوبی برای ورود به معامله نیست زیرا در این حالت نسبت حد سود به حد ضرر منطقی نیست و احتمال شکست در معامله زیاد است. علاوه براین گفتیم که استاپ لاس باید زیر دره یا بالای قله موج قبل قرار گیرد که در لول 38٪ این فاصله از قاصله مجاز استاپ لاس بیشتر است و اگر معامله منجر به ضرر شود میزان این ضرر زیاد خواهد بود.
پایان حرکات اصلاحی (یعنی نقطه C) در لولهای ۳۸ و ۵۰ زمانی اتفاق می افتد که شیب روند ما خیلی زیاد باشد و حرکات شارپی باشد و اصلاحات جزیی انجام شود.
هرچه قیمت به لول های بالاتر برسد و بیشتر در لول های اصلاحی یا ریتریس فیبو فروبرود نسبت ریسک به ریوارد پایین میاد و درصد موفقیت معامله بیشتر می شود.
مثال فیبوناچی ریتریسمنت
با فرض اینکه در لول 78 فیبوناچی موقعیتی برای خرید پیدا کردیم و وارد معامله شدیم. با توجه به تصویر فوق استاپ لاس ما زیر دره قبل یا همان نقطه C قرار میگیرد. همانطور که ملاحضه میکنید ورود در لولهای ۶۱ و ۷۸ استاپ کمتری دارد و زمان رسیدن به سود هم کمتر خواهد شد. تارگتهای ما در معاملات باید آزاد باشد و با ریسک فری جلو بریم ، چون حرکات اصلی قیمت طبق روند، میتواند مدتها ادامه دار باشد.
مثالی که قیمت بعد از شکل گیری روند، از لول ۷۸ ابزار فیبوناچی retracement به حرکات صعودی و اصلاحش پایان داده. ما از قله C به دره ی بعد که D میشود فیبوناچی زدیم تا پایان روند را پیدا کنیم.
مثالی که قیمت چند مرتبه از ریتریسهای ما به اصلاحش پایان داده و اگر از سیگنالهای خرید استفاده میکردیم، ۶۰۰ پیپ سیگنال خوب به ما میداد.
چنانچه در خصوص این مقاله سوالی دارید در بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخ شما ارسال شود.