شناسایی روند قیمت و کانال کشی در پرایس اکشن (بخش 18 PA)
روند قیمت
شناسایی روند قیمت را در بخش های قبل به صورت مختصر آموزش داده ایم اما قبل از ورود به مبحث مهم و کارآمد فیبوناچی باید بتوانیم شناسایی روند قیمت را به درستی انجام دهیم. علاوه بر این باید کانال کشی روند قیمت را به طور صحیح رسم کنیم. به یاد داشته باشید که این مقاله، بخش هجدم از دوره آموزش پرایس اکشن پیشرفته به زبان ساده بوده که با کلیک برروی این لینک، میتوانید اولین مقاله از این دوره را مشاهده کنید.
شناسایی روند قیمت و کانال کشی
به تصویر زیر توجه کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکند حرکت بازار بین نقطه A تا B همیشه به صورت زیگ زاگ است.
انواع روند قیمت
روند قیمت از نظر نوع حرکت بازار به سه دسته تقسیم می شود:
- اگر حرکت قیمت از پایین به بالا باشد روند صعودی است.
- اگر روند قیمت از بالا به پایین باشد روند نزولی است.
- اگر یک محدوده افقی حرکت کند روند خنثی است.
روند قیمت بر اساس اینکه بازار به چه سمتی حرکت کند تغییر می کند. در واقع رفتار معامله گران در نتیجه تحلیل فاندامنتال باعث تغییر جهت روند قیمت در بازار می شود. به طور مثال توقع معامله گران در براساس تحلیل فاندامنتال از نرخ بهره ممکن است باعث تغییر جهت روند بازار شود.
همه معامله گران در ابتدای ورود به بازار باید شناسایی روند قیمت را یاد بگیرند اما این مهم برای تحلیل گران پرایس اکشن از اهمیت ویژه تری برخوردار است. معامله گران پرایس اکشن قبل از هر کاری در ابتدا باید روند بازار را شناسایی کنند زیرا اکثر الگوها و تحلیل ها در روند مشخص معنا پیدا میکنند.
شناسایی روند صعودی
روند صعودی از مجموع موج های صعودی و موج های نزولی تشکیل شده است. اما باید موج های صعودی از موج های نزولی بزرگتر باشد تا روند صعودی باشد. در روند صعودی موج های صعودی موج اصلی و موج های نزولی موج های اصلاحی یا فرعی هستند.
همانطور که در تصویر بالا میبینید:
- هر قله جدید (Resistance) باید از قله قبلی بالاتر باشد.
- هر دره جدید (Support) باید از دره قبلی بالاتر باشد.
تصویر بالا نمونه یک روند صعودی است.نقاط High و Low مشخص شده است. و خط روند رسم شده است که کاملا صعودی است.
شناسایی روند نزولی
روند نزولی از موج های نزولی و موج های صعودی تشکیل شده است. اما باید موج های نزولی از موج های صعودی بزرگتر باشد تا روند نزولی شود. موج های نزولی موج های اصلی هستند و موج های صعودی موج های اصلاحی یا فرعی هستند.
همانطور که در تصویر بالا میبینید:
- هر دره جدید (Support) باید از دره قبلی پایین تر باشد.
- هر قله جدید (Resistance) باید از قله قبلی پایین تر باشد.
تصویر بالا نمونه یک روند نزولی است.نقاط High و Low مشخص شده است و خط روند رسم شده است که کاملا نزولی است.
شناسایی روند خنثی یا sideway
شناسایی روند قیمت خنثی بسیار ساده است. سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنید هر گاه بین این دو محدوده حداقل دو قله یا قعر تشکیل شد وارد روند خنثی شده ایم.
معمولا بازار زمانی روند خنثی به خود میگیرد که معامله گران تمایلی به معامله با حجم بالا نداشته باشند. به طور مثال زمانی که معامله گران منتظر تاثیر یک خبر فاندامنتال در بازار هستند تمایلی به معامله ندارند و بازار وارد روند خنثی می شود.
به طور مثال در پایان یک روند صعودی یک تکه ممکن است روند خنثی شکل بگیرید پس از روند خنثی ممکن است بازار تغییر روند بدهد یا این روند فقط استراحتی برای ادامه روند صعودی باشد. یک معامله گر حرفه ای همواره تمام تایم فریم هارا رصد میکند زیرا ممکن است روند ها تو در تو باشند یعنی در تایم ماهانه روند خنثی در تایم روزانه صعودی در تایم ۴ ساعته خنثی و در تایم ۱ساعته صعودی باشد. برای اطمینان از تشخیص روند از تایم بالاتر تا تایم پایی تر روند را بررسی کنید.
نحوه ورود به معامله در روند خنثی
همانطور که میدانید اگر در تایم 4 ساعته بازار دارای روند خنثی باشد، در یک تایم فریم پایین تر مثلا در تایم فریم 1 ساعته یا 30 دقیقه بازار دارای رون است که ممکن است صعودی یا نزولی باشد. برای معامله در روند خنثی ابتدا در تایم بالاتر شناسایی روند قیمت را در محدوده حمایت و مقاومت انجام می دهیم بعد در تایم پایین تر که بازار دارای روند است منتظر سیگنال ورود که ممکن است ظهور یک کندل استیک باشد میمانیم با دریافت سیگنال در سقف یا کف محدوده خنثی وارد معامله می شویم.
خرید در کف با استاپ زیر ناحیه حمایتی
فروش در سقف با استاپ بالای ناحیه مقاومتی
تصویری که در بالا میبینید همان چارت تصویر قبلی در تایم فریم ۳۰دقیقه است. با اینکه در تصویر پیشتر در شناسایی روند قیمت روند خنثی را تشخیص دادیم اما میبینید که در تایم فریم ۳۰ دقیقه جنگی از خرید و فروش در جریان است و روند های بیشمار صعودی و نزولی شکل گرفته است. در این حالت به راحتی میتوان در کف یا سقف کندل هایی که نشانه ورود به معامله هستند بیابیم و وارد معامله ای پر سود شویم.
اهمیت استفاده از مدیریت سرمایه
فرض کنید روند بازار صعودی بوده است که اکنون وارد روند رنج شده است شما میخواهید در روند رنج معامله کنید و طبق اطلاعات قبلی سقف حمایت روند خنثی را شناسایی کرده اید و وارد معامله فروش شده اید و حال روند در حال خارج شدن از ورند رنج است با عبور از سقف حمایت وارد روند صعودی قبلی میشود و اگر شما استاپ (حد ضرر) مناسب نداشته باشید ضرر هنگفتی را متحمل خواهید شد. به تصویر زیر توجه کنید.
در تصویر بالا حالت استراحت بازار یا الگوی Rectangle مشاهده میکنید. اگر از ابتدا تشکیل روند شناسایی روند قیمت خنثی را درست تشخیص داده باشید چندین موقعیت خرید و فروش شکل گرفته است که با وارد شدن در جهت صحیح سود کرده اید. حال در آخرین موج که توقع میرود روند از سقف به سمت کف حرکت کند با معامله فروش وارد میشوید اما قیمت برخلاف تصور شما سقف قیمتی را میشکند و از روند خنثی خارج میشود و روند صعودی قبلی را ادامه می دهد.
در این حالت اگر حد ضرر مناسب نداشته باشید ممکن است میزان ضرر شما بیشتر از میزان تمام سود های شما در روند خنثی باشد. به مثال دیگری از تغییر موقت خط روند توجه کنید.
در تصویر بالا میبینید که در ادامه روند صعودی به طور موقت یک روند نزولی شکل گرفته است که کانال آن رسم شده است. اگر تسلط کافی به شناسایی روند قیمت و کانال کشی داشته باشید و همیشه همه تایم فریم هارا با دقت کافی چک کنید موقعیت هایی مانند تصویر بالا را میتوانید پیدا کنید که بسیار سود آور هستند و ریسک کمتری خواهند داشت.
بسیارعالی
دمت گرم
معلوم هست که فقط برای پول کارنمیکنی
خدابه مالت برکت
وبه تنت سلامتی بده