تحلیل تکنیکال چیست ❤️ نکات اساسی و کاربردی در بازارهای مالی
تحلیل تکنیکال
جان مورفی تحلیل تکنیکال فارکس را چنین تعریف میکند: “مطالعه عملکرد بازار، در درجه اول با استفاده از نمودارها، به منظور پیش بینی روند قیمتهای آینده” و بررسی واکنش بازار به قیمت، حجم و دادههای نمودار.
در حالی که تجزیه و تحلیل این دادهها نمیتواند مطلقا درباره آینده پیشبینی کند، اما مطالعه حرکات قیمت گذشته در یک نمودار میتواند به تحلیلگران فنی کمک کند تا پیش بینی کنند که احتمالا برای قیمتها چه اتفاقی خواهد افتاد.
این آموزش فارکس از سری دروس دوره غیر حضوری فارکس است. شما برای دسترسی به تمامی جلسات بصورت رایگان کافی است روی عبارت آموزش فارکس کلیک کنید.
پیش از آنکه بیشتر آموزش تحلیل تکنیکال را شروع کنیم، بهتر است ابتدا با انواع تحلیلهای موجود آشنا شوید و مفاهیم هر یک را یاد بگیرید تا با خواندن این مقاله، بهتر متوجه وجه تمایز و کاربردهای این سبک تحلیلی آشنا شوید.
انواع تحلیل در بازارهای مالی
تحلیل تکنیکال چیست؟
تجزیه و تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال، پیش بینی حرکات آتی قیمت در بازارهای مالی بر اساس بررسی حرکت قیمتهای گذشته است. مانند پیش بینی هوا، تجزیه و تحلیل تکنیکال منجر به پیش بینی مطلق درباره آینده نشده، بلکه میتواند به سرمایه گذاران نشانهها یا سیگنالهایی دهد که به احتمال زیاد، با گذشت زمان برای قیمتها چه اتفاقی خواهد افتاد.
تحلیل تکنیکال برای سهام، شاخصها، کالاها، معاملات آتی یا هر دارایی دیگر قابل معاملهای که قیمت آن، تحت تأثیر نیروهای عرضه و تقاضا باشد، قابل استفاده است. دادههای قیمت (یا همانطور که جان مورفی آن را “اقدامات بازار” مینامد)، به هر ترکیبی از قیمت باز شدن (open), افزایش قیمت (high), کاهش قیمت (low), قیمت بسته شدن (close), حجم (volume) در یک بازه زمانی خاص اشاره دارد.
این بازه زمانی میتواند براساس دادههای (1 دقیقه، 5 دقیقه، 10 دقیقه، 15 دقیقه، 30 دقیقه یا ساعتی)، روزانه، هفتگی یا ماهانه باشد و چند ساعت یا سالها طول بکشد. تحلیل تکنیکال از طیف گستردهای از نمودارها استفاده کرده که قیمت را در طول زمان نشان می دهد.
مبانی آموزش تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال در فارکس اگر در جفتهای ارزی، فلزات گرانبها، نفت و مشتقات آن باشد، تا زمانی که یک طرف دیگر آن، دلار آمریکا باشد کاربرد خواهد داشت. اما در مورد اوراق بهادار زمانی کاربرد دارد که قیمت تنها تحت تأثیر نیروهای عرضه و تقاضا است. چرا که وقتی نیروهای دیگر میتوانند بر قیمت اوراق بهادار تأثیر بگذارند، تحلیل تکنیکال به درستی کار نمی کند.
برای موفقیت تحلیل تکنیکال، سه فرضیه اصلی در مورد اوراق بهادار یا هر جفت ارز یا شاخصی که شرایط تحلیل شدن به شیوه تکنیکال را داشته باشد، مورد تجزیه و تحلیل ایجاد میکند:
- اول: نقدینگی زیاد
زمانی که نقدینگی اساسا زیاد است، بازار و حجم معامله به سرمایه گذاران این امکان را میدهد تا بدون تغییر چشمگیر قیمت، به سرعت و به راحتی معامله کنند. همواره معامله کردن در زمانی که نقدینگی کم باشد، دشوارتر است. زیرا خریدار یا فروشنده زیادی وجود نداشته، بنابراین خریداران و فروشندگان برای انجام معامله باید قیمت مورد نظر خود را به میزان قابل توجهی تغییر دهند.
- دوم: بدون تغییر قیمت مصنوعی
تقسیم سود سهام و توزیع، متداولترین “مقصر” برای تغییرات قیمت مصنوعی هستند. اگرچه تفاوتی در ارزش سرمایهگذاری وجود ندارد، تغییرات مصنوعی قیمت میتواند به طور چشمگیری بر نمودار قیمت تأثیر بگذارد و اعمال تحلیل تکنیکال را دشوار کند.
- سوم: بدون اخبار مهم
تحلیل تکنیکال نمیتواند وقایع شدید را پیش بینی کند. از جمله رویدادهای تجاری مانند اعلام خبر اینکه مدیر عامل یک شرکت در حال مرگ غیر منتظره بوده و رویدادهای سیاسی مانند یک اقدام تروریستی یا شروع یک جنگ. هنگامیکه “اخبار مهم” بر قیمت تأثیر میگذارند، معامله گران باید صبورانه صبر کنند تا نمودار پایین بیاید و “روند جدیدی” را که از چنین اخباری ناشی می شود، منعکس کند.
قبل از استفاده از تحلیل فنی، بررسی اینکه آیا درتحلیل شما این سه مورد لحاظ شده است یا خیر، مهم است. این بدان معنا نیست که تجزیه و تحلیل هر نموداری که قیمت آن تحت تأثیر یکی از این نیروهای خارجی باشد، بی فایده است. یقینا بر صحت آن تحلیل تأثیر میگذارد.
آموزش مبانی تحلیل تکنیکال
در بیش از یک قرن پیش، تئوری داو پایههایی را برای آنچه بعدا به تحلیل تکنیکال مدرن تبدیل شد، بنا نهاد. هرچند تئوری داو به عنوان یک مقاله یا آموزش کامل ارائه نشده است، اما طی چندین سال، از نوشتههای چارلز داو برگرفته شده است. از بین بسیاری از قضیههای داو، سه مورد برجسته است:
- قیمت همیشه خود را نشان میدهد
- حرکات قیمت کاملا تصادفی نیست
- همیشه “چه” مهمتر از “چرا” است
قانون اول تحلیل تکنیکال
این قضیه مشابه اشکال قوی و نیمه قوی کارایی بازار است. تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که قیمت فعلی تمام اطلاعات را منعکس میکند. از آنجا که تمام اطلاعات از قبل در قیمت منعکس شدهاند، ارزش واقعی را نشان داده و باید مبنای تجزیه و تحلیل قرار گیرند.
به هر حال، قیمت بازار، منعکس کننده دانش کلی همه شرکت کنندگان، از جمله بازرگانان، سرمایه گذاران، مدیران سبد سهام، تحلیلگران طرف خرید، تحلیلگران طرف فروش، استراتژیست بازار، تحلیلگران فنی، تحلیلگران بنیادی و بسیاری دیگر است. حماقت است که با قیمت تعیین شده توسط چنین مجموعه قابل توجهی از افراد با اعتبار و بی عیب و نقص، مخالف باشم. تجزیه و تحلیل تکنیکال با استفاده از اطلاعات گرفته شده توسط قیمت، روند بازار را با هدف ایجاد دیدگاهی در مورد آینده تفسیر میکند.
قانون دوم تحلیل تکنیکال
اکثر تحلیل گران موافقند که روند قیمتها به خودی خود روند صعودی دارد. با این حال، آنها اذعان میکنند دورههایی وجود دارد که قیمتها روند صعودی ندارند. اگر قیمتها همیشه تصادفی بودند، کسب درآمد با استفاده از تحلیل فنی بسیار دشوار بود.
جک شوگر در کتاب خود، شوگر در آینده، تحلیل تکنیکال اینگونه گفته است که: “یک روش برای مشاهده وضعیت این است که بازارها ممکن است در دورههای طولانی مدت، نوسان تصادفی را تجربه کنند، که با دورههای کوتاهتری از رفتار غیر عادی در هم آمیخته است … هدف تحلیلگر نمودار، شناسایی آن دوره ها (یعنی روندهای اصلی) است” (صفحه 12).
یک تحلیل گر بازار فارکس معتقد است که میتوان یک روند را شناسایی کرد، بر اساس روند سرمایه گذاری و یا داد و ستد کرد و با پیشرفت روند کسب درآمد کرد. از آنجا که تحلیل فنی میتواند در بازههای زمانی مختلف اعمال شود، می توان روند کوتاه مدت و بلند مدت را تشخیص داد. نمودار IBM (تصویر بالا) دیدگاه شوگر را در مورد ماهیت روند نشان میدهد.
روند بازار در حال افزایش است، اما با دامنههای معاملات نیز در هم آمیخته است. در بین دامنههای معاملات، روند صعودی کوچکتر در روند صعودی بزرگتر قرار دارد. روند صعودی هنگامیکه سهام بیش از محدوده معاملات شکسته شود، تمدید میشود. روند نزولی زمانی شروع میشود که سهام به پایینترین حد معاملات قبلی شکسته شود. منظور از پایینترین حد معاملات، پایینترین حجم کل معاملات است.
قانون سوم تحلیل تکنیکال
تونی پلامر در کتاب خود با عنوان روانشناسی تجزیه و تحلیل فنی، اسکار وایلد را با بیان این جمله “یک تحلیلگر فنی قیمت همه چیز را میداند، اما ارزش هیچ چیز را” توصیف میکند. همانطور که تحلیلگران ساده نامیده میشوند، تحلیل گران تکنیکال حرفهای فقط به دو چیز توجه دارند:
- قیمت فعلی چقدر است؟
- تاریخچه حرکت قیمت چیست؟
قیمت، نتیجه نهایی نبرد بین نیروهای عرضه و تقاضا برای سهام یک شرکت یا دلالان یک شاخص است. هدف از تجزیه و تحلیل پیش بینی جهت قیمت آینده است. با تمرکز بر قیمت و تنها قیمت، تحلیل فنی یک رویکرد مستقیم را نشان میدهد. برخی نگران این هستند که چرا قیمت همان چیزی است که هست.
از طرفی برای تحلیل گران تکنیکال، دلیل اینکه این معادله بیش از حد گسترده است و بسیاری از اوقات دلایل اساسی ارائه شده بسیار مشکوک است. تحلیل گران حرفهای معتقدند که بهتر است بر روی آنچه موجود است تمرکز کنند و دلیل آن هرگز مهم نیست. چرا قیمت بالا رفت؟ به راحتی خریداران (تقاضا) بیشتر از فروشندگان (عرضه) وجود داشتند. از این گذشته، ارزش هر دارایی فقط آن چیزی است که کسی حاضر هست برای آن بپردازد. پس چه کسی باید بداند چرا؟
آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال فارکس
بسیاری از فعالان فارکس از رویکرد بالا به پایین استفاده میکنند که با تجزیه و تحلیل بازار گسترده آغاز شده، سپس به بخشهای خاص/صنایع محدود شده و در نهایت به تجزیه و تحلیل سهام منحصر به فرد میپردازد. یا برای تحلیل گران بازار فارکس در چارتهای ارزی ابتدا چندین چارت را مورد بررسی قرار میدهند. سپس از میان آنها، یک یا دو چارت که شرایط بهتری دارد را انتخاب کرده و در آن چارت شروع به بررسی و تحلیل تکنیکال فارکس میکنند.
زیبایی تجزیه و تحلیل تکنیکال در چند منظوره بودن آن است.
از آنجا که اصول تحلیل تکنیکال به طور جهانی قابل استفاده است، هر یک از این سطوح تجزیه و تحلیل را میتوان با استفاده از همان زمینه نظری انجام داد. برای تحلیل نمودار شاخص بازار، نیازی به مدرک اقتصاد ندارید. برای تجزیه و تحلیل نمودار سهام نیازی به CPA بودن ندارید. نمودارها، نمودارها هستند. فرقی نمیکند که این بازه زمانی 2 روز باشد یا 2 سال. فرقی نمیکند که به سهام، شاخص بورس یا یک دارایی دیگر نگاه میکنید.
اصول فنی حمایت، مقاومت، روند، دامنه معاملات و سایر جنبهها را میتوان برای هر نموداری اعمال کرد. هرچقدر ساده به نظر برسد، تحلیل تکنیکال خیلی آسان نیست. موفقیت نیاز به مطالعه جدی، پشتکار و ذهنیت باز دارد.
تحلیل نمودار
تجزیه و تحلیل فنی می تواند بههمان راحتی که میخواهید، پیچیده یا ساده باشد. مثال زیر برخی از اصول اساسی تجزیه و تحلیل نمودار را نشان میدهد. از آنجا که ما علاقه مند به خرید سهام هستیم، تمرکز بر روی شناسایی موقعیتهای صعودی در این نمودار خواهد بود.
روند کلی: اولین قدم، شناسایی روند کلی است. این را میتوان با خطوط روند، اندیکاتور میانگین متحرک یا تجزیه و تحلیل اوج/قله تحقق بخشید. به عنوان مثال، تا زمانی که قیمت بالاتر از خط روند شیب دار صعودی یا یک میانگین متحرک خاص باشد، این روند صعودی است. به همین ترتیب، روند صعودی است مادامی که در هر اصلاح بالاترین سطح و در هر پیش فروش اوج بالاتر باشد.
روند کلی: اولین قدم، شناسایی روند کلی است. این را میتوان با خطوط روند، اندیکاتور میانگین متحرک یا تجزیه و تحلیل اوج/قله تحقق بخشید. به عنوان مثال، تا زمانی که قیمت بالاتر از خط روند شیب دار صعودی یا یک میانگین متحرک خاص باشد، این روند صعودی است. به همین ترتیب، روند صعودی است مادامی که در هر اصلاح بالاترین سطح و در هر پیش فروش اوج بالاتر باشد.
حمایت: مناطق پر ازدحام و پایینترین سطح زیر قیمت فعلی، سطح پشتیبانی یا همان سطح حمایت را نشان می دهد. شکست در زیر سطح حمایت، خسارتآور و مضر برای روند کلی محسوب میشود.
مقاومت: مناطق ازدحام و اوجهای قبلی بالاتر از قیمت فعلی، سطح مقاومت را نشان میدهد. شکست بالاتر از مقاومت، صعودی و مثبت برای روند کلی در نظر گرفته خواهد شد.
حرکت: حرکت معمولا با اندیکاتور MACD اندازه گیری میشود. اگر MACD بالاتر از میانگین متحرک نمایی 9 روزه باشد یا مثبت باشد، آنگاه حرکت صعودی در نظر گرفته شده یا حداقل در حال اصلاح است.
فشار خرید/فروش: برای سهام و شاخصهای دارای ارقام حجمی موجود، از اندیکاتور حجمی برای اندازه گیری فشار خرید یا فروش استفاده میشود. بعنوان مثال، وقتی شاخص در اندیکاتور Chaikin Money Flow بالای صفر باشد، فشار خرید غالب است. فشار فروش وقتی زیر صفر باشد غالب است.
قدرت نسبی: نسبت نسبی قیمت، خطی است که با تقسیم امنیت به یک معیار تشکیل میشود. برای سهام، این معمولا قیمت سهام است که به S&P 500 تقسیم میشود. نمودار این خط، در طی یک دوره زمانی به ما خواهد گفت که سهام از عملکرد عمده بهتر عمل میکند (صعود می کند) یا عملکرد کمتری دارد (سقوط می کند).
مرحله نهایی، بررسی تحلیل فوق برای تعیین موارد زیر است:
- قدرت روند فعلی.
- بلوغ یا مرحله روند فعلی.
- نسبت سود به ریسک موقعیت جدید.
- سطوح بالقوه ورود برای یک موقعیت طولانی جدید.
در حالی که مثال فوق نمودار را برای هر یک از سهام تجزیه و تحلیل کرد، بسیاری از این روشها را می توان در نمودارهای شاخصهای بازار یا چارت های جفت ارزها و حتی چارت طلا و نقره نیز به کار برد.
آموزش تحلیل تکنیکال از بالا به پایین
بسیاری از تحلیل گران بازار فارکس از تحلیل تکنیکال از بالا به پایین استفاده میکنند. شروع با تجزیه و تحلیل کلان گسترده و پایان دادن به یک دیدگاه متمرکز/خردتر: تجزیه و تحلیل بازار گسترده با استفاده از شاخصهای اصلی مانند S&P 500 یا Dow Industrials یا NASDAQ و NYSE Composite شروع میشود.
تجزیه و تحلیل هر بخش برای شناسایی قویترین و ضعیفترین گروهها در بازار بزرگتر. تجزیه و تحلیل سهام فردی برای شناسایی قوی ترین و ضعیف ترین سهام در گروه های انتخاب شده. برای هر بخش (جفت ارزی و سهام)، یک سرمایه گذار نمودارهای بلند مدت و کوتاه مدت را تجزیه و تحلیل میکند تا آنهایی را پیدا کند که دارای معیارهای خاصی باشند.
در ابتدا بازار به طور کلی، شاید S&P 500 در نظر گرفته شود. اگر بازار بزرگتری (بازار در تایم فریم بالاتر) در حالت صعودی در نظر گرفته شود، تجزیه و تحلیل به انتخاب نمودارهای بخش ادامه مییابد. بخشهایی که بیشترین احتمال را دارند برای تجزیه و تحلیل سهام انفرادی جدا می شوند. هنگامی که لیست بخش به 3-4 گروه محدود شد، انتخاب سهام جداگانه میتواند آغاز شود.
با انتخاب 10 الی 20 نمودار از هر بخش، چه سهام و چه جفت ارز، میتوان انتخاب 3 یا 4 عدد نمودار با درصد احتمال بیشتر را پیدا کرد. اینکه تعداد سهام یا نمودارهای جفت ارزها تعداد نهایی را قطع کنند، به کیفیت معیارهای تعیین شده بستگی دارد.
طبق این سناریو، ما 9 الی 12 سهم یا جفت ارزی برای انتخاب خواهیم داشت. این سهام یا جفت ارزها حتی میتواند بیشتر بررسی شوند تا 3 یا 4 مورد که که قویترین هستند را پیدا کنید.
تمرکز روی قیمت
گر هدف پیش بینی قیمت آینده باشد، تمرکز بر حرکت قیمت منطقی است. حرکات قیمت معمولا مقدم بر تحولات اساسی است. با تمرکز بر اقدام قیمت، تحلیل گران به طور خودکار بر آینده تمرکز میکنند. بازار به عنوان یک شاخص پیشرو در نظر گرفته شده و به طور کلی 6 تا 9 ماه اقتصاد را هدایت میکند.
برای همگام شدن با بازار، منطقی است که مستقیما به حرکات قیمت نگاه کنیم. اگر بازار مستعد واکنشهای ناگهانی باشد، نشانهها معمولا قبل از حرکتهای مهم ایجاد میشوند. یک تحلیل گر تکنیکال به دورههای انباشت به عنوان نشانهای از اتفاق قریب الوقوع و دورههای توزیع را به عنوان شواهدی برای کاهش قریب الوقوع یاد میکند.
عرضه و تقاضا - قیمت
بسیاری از تحلیل گران هنگام تجزیه و تحلیل عملکرد قیمت یک اوراق بهادار، از روند صعودی و نزولی و رنج استفاده میکنند. هر کدام از این موارد به تنهایی نشان دهنده بسیاری از اطلاعات به شما هستند که میتوانند به یک تحلیل صحیح تکنیکال کمک کنند. در آینده، بیشتر با عرضه و تقاضا و قیمت و اهمیت آنها آشنا خواهید شد، ولی در همین حد بدانید که این سه مورد بسیار کاربردی هستند.
مثال بالا، سهامی را نشان میدهد که با شکاف باز شده است. قبل از زمان باز شدن، تعداد سفارشات خرید از تعداد سفارشات فروش بیشتر بود و برای جذب فروشندگان بیشتر، قیمت افزایش یافت. همانطور که مشخص است، از همان ابتدا تقاضا بیشتر بوده است. بالاترین قیمت روزانه منعکس کننده قدرت تقاضا (خریداران) است.
کمترین نرخ روزانه در دسترس بودن، عرضه (فروشندگان) است. قیمت بسته شده نشان دهنده قیمت نهایی است که مورد توافق خریداران و فروشندگان است. در این حالت، با بسته شدن کندل مشاهده میکنید که قیمت بالا و پایین بسیار به هم نزدیک است. این موضوع به ما میگوید حتی اگر تقاضا (خریداران) در طول روز زیاد بود، در نهایت عرضه (فروشندگان) غالب شد و قیمت را مجبور به کاهش خواهد کرد.
با نگاهی به اقدامات قیمت در هر کندل در مدت زمان طولانی، میتوان شاهد نبرد بین عرضه و تقاضا بود. در ابتدایی ترین شکل، قیمتهای بالاتر نشان دهنده افزایش تقاضا و قیمتهای پایین منعکس کننده افزایش عرضه است.
حمایت و مقامت
تجزیه و تحلیل نمودار ساده میتواند به شناسایی سطح حمایت و مقاومت کمک کند. اینها معمولا با دورههای ازدحام (دامنه معاملات) مشخص میشوند که قیمتها برای مدت طولانی در محدوده محدودی حرکت کرده و به ما میگویند که نیروهای عرضه و تقاضا به بن بست رسیده اند. هنگامی که قیمتها از محدوده معاملات خارج میشوند، این نشان میدهد که یا عرضه یا تقاضا شروع به برتری کرده اند. اگر قیمت ها از نوار بالایی دامنه معاملات بالاتر بروند، تقاضا در حال پیروزی است. اگر قیمتها به زیر باند پایین بروند، عرضه برنده است.
اهمیت نمودار فارکس برای انواع تحلیل فارکس
حتی اگر یک تحلیلگر بنیادی آزمایش شده و واقعی باشید، یک نمودار قیمت میتواند اطلاعات ارزشمند زیادی را ارائه دهد. نمودار قیمت یک شرح تاریخی است که به راحتی خوانده شده که حرکت قیمت یک اوراق بهادار در طی یک دوره زمانی را بصورت تصویری به شما نمایش میدهد. خواندن نمودارها بسیار آسان تر از جدول اعداد است.
در بیشتر نمودارها، میلههای حجم در پایین نمایش داده میشوند. با استفاده از این تاریخچه نموداری، شناسایی موارد زیر آسان است:
- واکنشهای قبل و بعد از وقایع مهم.
- نوسان گذشته و حال.
- حجم تاریخی یا سطح معاملات.
- قدرت نسبی سهام در برابر بازار کل.
تشخیص نقاط ورود با تحلیل تکنیکال
آموزش تحلیل تکنیکال میتواند به زمان بندی یک نقطه ورود مناسب کمک کند. برخی از تحلیلگران از تحلیل بنیادی برای تصمیم گیری در مورد خرید و تحلیل فنی برای تصمیم گیری در مورد زمان خرید از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. بسیار آشکار است که زمان بندی میتواند نقش مهمی در عملکرد داشته باشد.
تحلیل تکنیکال میتواند به شناسایی سطح تقاضا (پشتیبانی) و عرضه (مقاومت) و همچنین شکست کمک کند. صرف انتظار برای شکست بالاتر از مقاومت یا خرید نزدیک به سطوح پشتیبانی میتواند میزان سود آوری را بهبود بخشد.
دانستن تاریخچه قیمت بسیار مهم است. اگر سهامی که فکر می کردید در 2 سال گذشته عالی است در این دو سال معامله ثابت داشته باشد، به نظر میرسد وال استریت نظر دیگری دارد. اگر یک سهام پیش از این به طور قابل توجهی پیشرفت کرده باشد، انتظار میرود که انتظار برای اصلاح داشته باشد.
نقاط ضعف تحلیل تکنیکال
جانبداری تحلیلگر
تفاوت برداشت
علاوه بر بحث تعصب این واقعیت است که تجزیه و تحلیل فنی برای تفسیر است. حتی اگر استانداردهایی وجود داشته باشد، چندین بار دو تحلیلگر به یک نمودار نگاه میکنند و دو سناریو مختلف را ترسیم کرده یا الگوهای مختلف را مشاهده می کنند. برای توجیه موقعیت خود، هر دو قادر به پیدا کردن حمایت و مقاومت منطقی و همچنین وقفه های کلیدی خواهند بود. گرچه این می تواند ناامیدکننده باشد، اما باید توجه داشت که تحلیل فنی بیشتر شبیه یک هنر است تا یک علم، شبیه اقتصاد.
فنجان نیمه خالی است یا نیمه پر؟ همه چیز در چشم بیننده است.
اهمیت زمان
تحلیل تکنیکال به دلایل متعدد گاها خیلی دیر متوجه یک سیگنال و یک نقطه ورود میشود. با مشخص شدن روند، بخش قابل توجهی از حرکت در حال حاضر انجام شده است. بعد از چنین حرکتی بزرگ، نسبت سود به ریسک زیاد خواهد شد. پس دقت داشته باشید قرار نیست تمامی موقعیتها را شکار کنید، همواره به دنبال موقعیتهایی باشید که نسبت سود به ضرر منطقی داشته باشند.
مقایسه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
تحلیلگران تکنیکال، بازار را 80٪ روانشناختی و 20٪ منطقی میدانند. تحلیلگران بنیادی بازار را 20٪ روانشناختی و 80٪ منطقی میدانند. روانشناختی یا منطقی ممکن است جای بحث داشته باشد، اما هیچ جای تردیدی در مورد قیمت فعلی بر روی یک نمودار وجود ندارد. از این گذشته، این قیمت برای همه قابل مشاهده است و هیچ کس در قانونی بودن آن شک نمیکند.
قیمتی که توسط بازار تعیین شده، منعکس کننده دانش و دیدگاه کلی همه شرکت کنندگان بوده و ما در اینجا با یک شخص کار نداریم. این شرکت کنندگان همه چیز را در نظر گرفتهاند و قیمت خرید یا فروش را متقبل شدهاند. فعالین در بازار فارکس نیروهای عرضه و تقاضا هستند. با بررسی قیمت برای تعیین اینکه کدام نیرو غالب است. تجزیه و تحلیل تکنیکال مستقیما روی خط اصلی متمرکز میشود:
قیمت چقدر است؟ کجا بوده، کجا میرود. حتی اگر برخی اصول و قواعد جهانی وجود داشته باشد که میتواند اعمال شود، باید به خاطر داشت که تجزیه و تحلیل فنی بیشتر یک نوع هنر است تا یک علم. به عنوان یک شکل هنری، قابل تفسیر است. با این حال، از نظر روش نیز انعطاف پذیر است و هر سرمایه گذار باید فقط از آنچه متناسب با سبک خود است استفاده کند.
در این مقاله با مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال آشنا شدیم. اما اگر قصد معامله کردن در بازار فارکس را دارید، حال نیاز است تا چندین چیز را به صورت گام به گام و پله پله یاد بگیرید. تمامی مبانی مورد نیاز برای شروع معاملات، در دوره جامع و رایگان آموزش غیر حضوری فارکس ارائه شده است. صد البته که نباید اهیمت و جایگاه اندیکاتورهای فارکس را از یاد ببرید.
اساتید معتبر تحلیل تکنیکال
در سایت تجارت اف ایکس، دورههای آموزش تحلیل تکنیکال فارکس از اساتید به نام و معتبر ایرانی و جهانی را گردآوری کردیم. در زیر، اسم و لینک هر یک از این دورهها ارائه شده است:
یقینا شما برای اینکه بتوانید یک تحلیل گر تکنیکال حرفه ای بازار فارکس شوید نیاز دارید تا آموزشهای پیوسته و جامعی را ببینید. تا کنون، اساتید متعددی این سبک تحلیلی را آموزش داده اند که از این میان میتوان به رضا گلشاهیان و جان مورفی اشاره کرد.
با افتخار اعلام میکنیم که ما در این سایت بهترین آموزش تحلیل تکنیکال را در سلسله جلسات متعدد برای شما آماده کرده ایم که به روانترین قلم و بصورت تصویری برای شما آماده شده است و میتوانید از آن استفاده کنید.
بسیاری از سایتها و افراد برای اینکه به شما آموزش تحلیل تکنیکال بدهند از شما هزینه های فراوانی میگیرند. ما تمامی دوره های حرفه ای تحلیل تکنیکال را از بزرگترین شرکتها و تیم های آموزش تحلیل تکنیکال به زبان اصلی خریداری کرده ایم و با ترجمه آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم.
هر دو روش تحلیلی کاربردی در بازار فارکس هستند و اینکه کدام یک بهتر است یک امر سلیقه ای است. اکثر معامله گران فارکس از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند چرا که گسترش و شیوه های متعددی برای آن وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید