تحلیل تکنیکال ❤️ آموزش تحلیل تکنیکال 0 تا 100 ❤️

تاریخ آخرین بروزرسانی: 18 مارس 2024
تحلیل تکنیکال را جان مورفی چنین تعریف می‌کند: "مطالعه عملکرد بازار، در درجه اول با استفاده از نمودارها، به منظور پیش بینی روند قیمت‌های آینده" و بررسی واکنش بازار به قیمت، حجم و داده‌های نمودار. در حالی که تجزیه و تحلیل این داده‌ها نمی‌تواند مطلقا درباره آینده پیش‌بینی کند، اما مطالعه حرکات قیمت گذشته در یک نمودار می‌تواند به تحلیلگران فنی کمک کند تا پیش بینی کنند که احتمالا برای قیمت‎ها چه اتفاقی خواهد افتاد. تجزیه و تحلیل بازارهای فارکس، و به طور کلی بازارهای مالی گسترده تر، یک تلاش هیجان انگیز و فریبنده است که اگر به درستی انجام شود، می تواند فوق العاده سودآور باشد. در حالی که اینترنت پر از روش های عجیب و غریب و شگفت انگیز برای تجزیه و تحلیل و تجارت بازار است، به طور کلی در مورد تجارت بازارها دو گروه وجود دارد. تحلیل بنیادی و تکنیکال . این آموزش فارکس از سری دروس دوره غیر حضوری فارکس است. شما برای دسترسی به تمامی جلسات بصورت رایگان کافی است روی عبارت آموزش فارکس کلیک کنید. پیش از آنکه بیشتر آموزش تحلیل تکنیکال را شروع کنیم، بهتر است ابتدا با انواع تحلیل‌های موجود آشنا شوید و مفاهیم هر یک را یاد بگیرید تا با خواندن این مقاله، بهتر متوجه وجه تمایز و کاربردهای این سبک تحلیلی آشنا شوید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تجزیه و تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال، پیش بینی حرکات آتی قیمت در بازارهای مالی بر اساس بررسی حرکت قیمت‌های گذشته است. مانند پیش بینی هوا، تجزیه و تحلیل تکنیکال منجر به پیش بینی مطلق درباره آینده نشده، بلکه می‌تواند به سرمایه گذاران نشانه‌ها یا سیگنال‌هایی دهد که به احتمال زیاد، با گذشت زمان برای قیمت‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد. تحلیل تکنیکال برای سهام، شاخص‌ها، کالاها، معاملات آتی یا هر دارایی دیگر قابل معامله‌ای که قیمت آن، تحت تأثیر نیروهای عرضه و تقاضا باشد، قابل استفاده است. داده‌های قیمت (یا همانطور که جان مورفی آن را "اقدامات بازار" می‌نامد)، به هر ترکیبی از  قیمت باز شدن (open), افزایش قیمت (high), کاهش قیمت (low), قیمت بسته شدن (close), حجم (volume) در یک بازه زمانی خاص اشاره دارد. این بازه زمانی می‌تواند براساس داده‌های (1 دقیقه، 5 دقیقه، 10 دقیقه، 15 دقیقه، 30 دقیقه یا ساعتی)، روزانه، هفتگی یا ماهانه باشد و چند ساعت یا سال‌ها طول بکشد. تحلیل تکنیکال از طیف گسترده‌ای از نمودارها استفاده کرده که قیمت را در طول زمان نشان می دهد.

آموزش تحلیل تکنیکال رایگان

دوره‌های تحلیل تکنیکال فراوانی با اساتید مختلف وجود دارد اما محتوی این دوره‌ها با آنچه بصورت رایگان در دسترس شماست تفاوت چندانی ندارد. اساس تحلیل تکنیکال نمودار قیمت است و همه دوره‌های آموزشی نیز بر اساس نمودار قیمت و روند کلی بازار طراحی شده‌اند. اگر تصور می‌کنید با خرید دوره آموزشی چیز بیشتری به دست می‌آورید کاملا در اشتباه هستید. به همین دلیل ما در سایت تجارت فارکس هیچ آموزش فارکس پولی نداریم و آموزش تحلیل تکنیکال رایگان  را نیز در صفحه آموزش فارکس 0 تا 100 به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار داده‌ایم.

انواع تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال بسیار گسترده است ممکن است بین چندین تکنیکال کار دو شیوه مشابه پیدا نکنید. هر استراتژی برای تحلیل بازار نوعی تحلیل تکنیکال براساس نمودار قیمت و تاریخچه آن است. اما به طور کلی انواع تحلیل تکنیکال به شکل زیر است: اندیکاتورها: ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین روش تحلیل تکنیکال استفاده از اندیکاتورهای فارکس است. معروف‌ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال  Moving Average ها، RSI، MACD هستند. این اندیکاتورها توسط شما تنظیم می‌شوند که براساس یک بازه زمانی یا بازه قیمتی بازار را تحلیل کنند و روند آتی بازار را پیشبینی کنند. استفاده از اندیکاتورها بسیار ساده است اما به همان سادگی نیز شکست می‌خورند. پیشبینی این ابزارها همیشه صحیح نیست و عاقلانه‌تر استد که از اندیکاتورها صرفا برای تایید پیشبینی خودتان استفاده کنید نه برای دریافت سیگنال یا ورود به بازار. حتی اندیکاتورهایی که با قیمت‎‌های بالایی فروخته می‌شوند نیز برگفته از اندیکاتورهای اصلی هستند و مورد اعتماد نیستند. پرایس اکشن: پرایس اکشن کلاسیک را می‌توان محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین نوع تحلیل تکنیکال دانست. این روش نیاز به هیچ ابزاری ندارد و تنها با تمرین و تکرار باعث می‌شود روند بازار با شما صحبت کند و بگوید قصد دارد به چه سمتی حرکت کند. شاید این به نظر شما اغراق بیاید اما تریدرهای حرفه‌ای زیادی این گفته را تایید می‌کنند. در روش پرایس اکشن شکل کندل‌های شمعی، موقعیت قرارگیری آن‌ها، الگوهایی که چند کندل باهم می‌سازند همه گویای روند آتی بازار است. اما یادگیری این روش ساده نیست، باید با شکل الگوها، تفسیر آن‌ها و گرفتن تایید ورود یا خروج از معامله به خوبی آشنا شوید. عرضه و تقاضا: برخی از تحلیل‌گران معتقدند هرچه در بازار رخ می‌دهد براساس عرضه و تقاضا است که البته کاملا منطقی است. نوع حرکت کندل‌ها میزان عرضه و تقاضای بازار را تعیین می‌کنند. زمانی که روند قیمت به یک سطح حمایتی می‌رسد و از آن عبور می‌کند یعنی عرضه بیش از تقاضا است و قیمت همچنان ریزشی خواهد ماند. این روش نیاز به شناخت نوع حرکت بازار و شناخت سطوح عرضه و تقاضا دارد. البته اندیکاتورهایی هم هستند که حجم ورود خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهند مانند اندیکاتور ولوم (Volume) که در کنار شناخت حرکات بازار برای تعیین نقطه ورود به روش عرصه و تقاضا مناسب هستند. امواج الیوت: امواج الیوت یکی دیگر از انواع تحلیل تکنیکال است به چارت قیمت نگاه کنید. روند بازار دائم در حال تشکیل موج جدید است. رالف نلسون الیوت می‌گوید این امواج را می‌توان به عنوان امواج حرکت قیمت یا اصلاح قیمت شناسایی و شماره گذاری کرد. حال می‌توانید در زمان شروع یک موج حرکت قیمت برای خرید وارد بازار شوید یا در زمان اصلاح قیمت یک معامله فروش باز کنید. این روش اگر درست شناسایی شود نتیجه خوبی دارد اما حفظ قوانین و شناسایی یک موج قیمت و شماره گذاری صحیح امواج معمولا سخت است و گاهی موجب ضررهای هنگفت می‌شود. اگر می‌خواهید با انواع تحلیل تکنکال به خوبی آشنا شوید. ادامه این مقاله را مرور کنید یا اگر به روش خاصی علاقه‌مند شده‌اید از سربرگ بالای صفحه وارد صفحه آموزش فارکس 0 تا 100 شوید و آموزش روش دلخواه خود را بیابید.

آموزش مبانی تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال در فارکس اگر در جفت‌های ارزی، فلزات گران‌بها، نفت و مشتقات آن باشد، تا زمانی که یک طرف دیگر آن، دلار آمریکا باشد کاربرد خواهد داشت. اما در مورد اوراق بهادار زمانی کاربرد دارد که قیمت تنها تحت تأثیر نیروهای عرضه و تقاضا است. چرا که وقتی نیروهای دیگر می‌توانند بر قیمت اوراق بهادار تأثیر بگذارند، تحلیل تکنیکال به درستی کار نمی کند. برای موفقیت تحلیل تکنیکال، سه فرضیه اصلی در مورد اوراق بهادار یا هر جفت ارز یا شاخصی که شرایط تحلیل شدن به شیوه تکنیکال را داشته باشد، مورد تجزیه و تحلیل ایجاد می‌کند:
  • اول: نقدینگی زیاد
زمانی که نقدینگی اساسا زیاد است، بازار و حجم معامله به سرمایه گذاران این امکان را می‌دهد تا بدون تغییر چشمگیر قیمت، به سرعت و به راحتی معامله کنند. همواره معامله کردن در زمانی که نقدینگی کم باشد، دشوارتر است. زیرا خریدار یا فروشنده زیادی وجود نداشته، بنابراین خریداران و فروشندگان برای انجام معامله باید قیمت مورد نظر خود را به میزان قابل توجهی تغییر دهند.
  • دوم: بدون تغییر قیمت مصنوعی
تقسیم سود سهام و توزیع، متداول‌ترین "مقصر" برای تغییرات قیمت مصنوعی هستند. اگرچه تفاوتی در ارزش سرمایه‌گذاری وجود ندارد، تغییرات مصنوعی قیمت می‌تواند به طور چشمگیری بر نمودار قیمت تأثیر بگذارد و اعمال تحلیل تکنیکال را دشوار کند.
  • سوم: بدون اخبار مهم
تحلیل تکنیکال نمی‌تواند وقایع شدید را پیش بینی کند. از جمله رویدادهای تجاری مانند اعلام خبر اینکه مدیر عامل یک شرکت در حال مرگ غیر منتظره بوده و رویدادهای سیاسی مانند یک اقدام تروریستی یا شروع یک جنگ. هنگامیکه "اخبار مهم" بر قیمت تأثیر می‌گذارند، معامله گران باید صبورانه صبر کنند تا نمودار پایین بیاید و "روند جدیدی" را که از چنین اخباری ناشی می شود، منعکس کند. قبل از استفاده از تحلیل فنی، بررسی اینکه آیا درتحلیل شما این سه مورد لحاظ شده است یا خیر، مهم است. این بدان معنا نیست که تجزیه و تحلیل هر نموداری که قیمت آن تحت تأثیر یکی از این نیروهای خارجی باشد، بی فایده است. یقینا بر صحت آن تحلیل تأثیر می‌گذارد. در بیش از یک قرن پیش، تئوری داو پایه‌هایی را برای آنچه بعدا به  تحلیل تکنیکال مدرن تبدیل شد، بنا نهاد. هرچند تئوری داو به عنوان یک مقاله یا آموزش کامل ارائه نشده است، اما طی چندین سال، از نوشته‌های چارلز داو برگرفته شده است. از بین بسیاری از قضیه‌های داو، سه مورد برجسته است:
  • قیمت همیشه خود را نشان میدهد
  • حرکات قیمت کاملا تصادفی نیست
  • همیشه "چه" مهمتر از "چرا" است

قانون اول تحلیل تکنیکال: قیمت همیشه خود را نشان می‌دهد.

این قضیه مشابه اشکال قوی و نیمه قوی کارایی بازار است. تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که قیمت فعلی تمام اطلاعات را منعکس می‌کند. از آنجا که تمام اطلاعات از قبل در قیمت منعکس شده‌اند، ارزش واقعی را نشان داده و باید مبنای تجزیه و تحلیل قرار گیرند. به هر حال، قیمت بازار، منعکس کننده دانش کلی همه شرکت کنندگان، از جمله بازرگانان، سرمایه گذاران، مدیران سبد سهام، تحلیلگران طرف خرید، تحلیلگران طرف فروش، استراتژیست بازار، تحلیلگران فنی، تحلیلگران بنیادی و بسیاری دیگر است. حماقت است که با قیمت تعیین شده توسط چنین مجموعه قابل توجهی از افراد با اعتبار و بی عیب و نقص، مخالف باشم. تجزیه و تحلیل تکنیکال با استفاده از اطلاعات گرفته شده توسط قیمت، روند بازار را با هدف ایجاد دیدگاهی در مورد آینده تفسیر می‌کند.

قانون دوم تحلیل تکنیکال: تغییر قیمت‌ها کاملا تصادفی نیستند.

اکثر تحلیل گران موافقند که روند قیمت‌ها به خودی خود روند صعودی دارد. با این حال، آنها اذعان می‌کنند دوره‌هایی وجود دارد که قیمت‌ها روند صعودی ندارند. اگر قیمت‌ها همیشه تصادفی بودند، کسب درآمد با استفاده از تحلیل فنی بسیار دشوار بود. جک شوگر در کتاب خود، شوگر در آینده، تحلیل تکنیکال اینگونه گفته است که: "یک روش برای مشاهده وضعیت این است که بازارها ممکن است در دوره‌های طولانی مدت، نوسان تصادفی را تجربه کنند، که با دوره‌های کوتاه‌تری از رفتار غیر عادی در هم آمیخته است ... هدف تحلیلگر نمودار، شناسایی آن دوره ها (یعنی روندهای اصلی) است". یک تحلیل گر بازار فارکس معتقد است که می‌توان یک روند را شناسایی کرد، بر اساس روند سرمایه گذاری و یا داد و ستد کرد و با پیشرفت روند کسب درآمد کرد. از آنجا که تحلیل فنی می‌تواند در بازه‌های زمانی مختلف اعمال شود، می توان روند کوتاه مدت و بلند مدت را تشخیص داد. نمودار IBM (تصویر زیر) دیدگاه شوگر را در مورد ماهیت روند نشان می‌دهد. روند بازار در حال افزایش است، اما با دامنه‌های معاملات نیز در هم آمیخته است. در بین دامنه‌های معاملات، روند صعودی کوچکتر در روند صعودی بزرگتر قرار دارد. روند صعودی هنگامیکه سهام بیش از محدوده معاملات شکسته شود، تمدید می‌شود. روند نزولی زمانی شروع می‌شود که سهام به پایین‌ترین حد معاملات قبلی شکسته شود. منظور از پایین‌ترین حد معاملات، پایین‌ترین حجم کل معاملات است.
آموزش تحلیل تکنیکال
تغییر قیمت ها تصادفی نیست

[elementor-template id="52272"]

قانون سوم تحلیل تکنیکال: "چه" از "چرا" مهم‌تر است.

تونی پلامر در کتاب خود با عنوان روانشناسی تجزیه و تحلیل فنی، اسکار وایلد را با بیان این جمله "یک تحلیلگر فنی قیمت همه چیز را می‌داند، اما ارزش هیچ چیز را" توصیف می‌کند. همانطور که تحلیلگران ساده نامیده می‌شوند، تحلیل گران تکنیکال حرفه‌ای فقط به دو چیز توجه دارند:
  • قیمت فعلی چقدر است؟
  • تاریخچه حرکت قیمت چیست؟
قیمت، نتیجه نهایی نبرد بین نیروهای عرضه و تقاضا برای سهام یک شرکت یا دلالان یک شاخص است. هدف از تجزیه و تحلیل پیش بینی جهت قیمت آینده است. با تمرکز بر قیمت و تنها قیمت، تحلیل فنی یک رویکرد مستقیم را نشان می‌دهد. برخی نگران این هستند که چرا قیمت همان چیزی است که هست. از طرفی برای تحلیل گران تکنیکال، دلیل اینکه این معادله بیش از حد گسترده است و بسیاری از اوقات دلایل اساسی ارائه شده بسیار مشکوک است. تحلیل گران حرفه‌ای معتقدند که بهتر است بر روی آنچه موجود است تمرکز کنند و دلیل آن هرگز مهم نیست. چرا قیمت بالا رفت؟ به راحتی خریداران (تقاضا) بیشتر از فروشندگان (عرضه) وجود داشتند. از این گذشته، ارزش هر دارایی فقط آن چیزی است که کسی حاضر هست برای آن بپردازد. پس چه کسی باید بداند چرا؟

بروکر برتر اروپا در سال 2020

آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال

بسیاری از فعالان فارکس از رویکرد بالا به پایین استفاده می‌کنند که با تجزیه و تحلیل بازار گسترده آغاز شده، سپس به بخش‌های خاص/صنایع محدود شده و در نهایت به تجزیه و تحلیل سهام منحصر به فرد می‌پردازد. یا برای تحلیل گران بازار فارکس در چارت‌های ارزی ابتدا چندین چارت را مورد بررسی قرار میدهند. سپس از میان آنها، یک یا دو چارت که شرایط بهتری دارد را انتخاب کرده و در آن چارت شروع به بررسی و تحلیل تکنیکال فارکس می‌کنند.

زیبایی تجزیه و تحلیل تکنیکال در چند منظوره بودن آن است.

از آنجا که اصول تحلیل تکنیکال به طور جهانی قابل استفاده است، هر یک از این سطوح تجزیه و تحلیل را می‌توان با استفاده از همان زمینه نظری انجام داد. برای تحلیل نمودار شاخص بازار، نیازی به مدرک اقتصاد ندارید. برای تجزیه و تحلیل نمودار سهام نیازی به CPA بودن ندارید. نمودارها، نمودارها هستند. فرقی نمی‌کند که این بازه زمانی 2 روز باشد یا 2 سال. فرقی نمی‌کند که به سهام، شاخص بورس یا یک دارایی دیگر نگاه می‌کنید. اصول فنی حمایت، مقاومت، روند، دامنه معاملات و سایر جنبه‌ها را می‌توان برای هر نموداری اعمال کرد. هرچقدر ساده به نظر برسد، تحلیل تکنیکال خیلی آسان نیست. موفقیت نیاز به مطالعه جدی، پشتکار و ذهنیت باز دارد.

تحلیل نمودار

تجزیه و تحلیل فنی می تواند به‌همان راحتی که می‌خواهید، پیچیده یا ساده باشد. مثال زیر برخی از اصول اساسی تجزیه و تحلیل نمودار را نشان می‌دهد. از آنجا که ما علاقه مند به خرید سهام هستیم، تمرکز بر روی شناسایی موقعیت‌های صعودی در این نمودار خواهد بود.‌
تحلیل تکنیکال نمودار
تحلیل تکنیکال نمودار
روند کلی: اولین قدم، شناسایی روند کلی است. این را می‌توان با خطوط روند، اندیکاتور میانگین متحرک یا تجزیه و تحلیل اوج/قله تحقق بخشید. به عنوان مثال، تا زمانی که قیمت بالاتر از خط روند شیب دار صعودی یا یک میانگین متحرک خاص باشد، این روند صعودی است. به همین ترتیب، روند صعودی است مادامی که در هر اصلاح بالاترین سطح و در هر پیش فروش اوج بالاتر باشد. حمایت: مناطق پر ازدحام و پایین‌ترین سطح زیر قیمت فعلی، سطح پشتیبانی یا همان سطح حمایت را نشان می دهد. شکست در زیر سطح حمایت، خسارت‌آور و مضر برای روند کلی محسوب می‌شود. مقاومت: مناطق ازدحام و اوج‌های قبلی بالاتر از قیمت فعلی، سطح مقاومت را نشان می‌دهد. شکست بالاتر از مقاومت، صعودی و مثبت برای روند کلی در نظر گرفته خواهد شد. حرکت: حرکت معمولا با اندیکاتور MACD اندازه گیری می‌شود. اگر MACD بالاتر از میانگین متحرک نمایی 9 روزه باشد یا مثبت باشد، آنگاه حرکت صعودی در نظر گرفته شده یا حداقل در حال اصلاح است. فشار خرید/فروش: برای سهام و شاخص‌های دارای ارقام حجمی موجود، از اندیکاتور حجمی برای اندازه گیری فشار خرید یا فروش استفاده می‌شود. بعنوان مثال، وقتی شاخص در اندیکاتور Chaikin Money Flow بالای صفر باشد، فشار خرید غالب است. فشار فروش وقتی زیر صفر باشد غالب است. قدرت نسبی: نسبت نسبی قیمت، خطی است که با تقسیم امنیت به یک معیار تشکیل می‌شود. برای سهام، این معمولا قیمت سهام است که به S&P 500 تقسیم می‌شود. نمودار این خط، در طی یک دوره زمانی به ما خواهد گفت که سهام از عملکرد عمده بهتر عمل می‌کند (صعود می کند) یا عملکرد کمتری دارد (سقوط می کند). مرحله نهایی، بررسی تحلیل فوق برای تعیین موارد زیر است:
  • قدرت روند فعلی.
  • بلوغ یا مرحله روند فعلی.
  • نسبت سود به ریسک موقعیت جدید.
  • سطوح بالقوه ورود برای یک موقعیت طولانی جدید.
در حالی که مثال فوق نمودار را برای هر یک از سهام تجزیه و تحلیل کرد، بسیاری از این روش‌ها را می توان در نمودارهای شاخص‌های بازار یا چارت های جفت ارزها و حتی چارت طلا و نقره نیز به کار برد.

آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال

شاید تکرار آن خسته کننده باشد اما تحیل تکنیکال یعنی همه چیز در نمودار قیمت و تاریخچه قیمت نهفته است. پس آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال را باید از شناخت نمودار فارکس، آشنایی با کندل استیک و آنچه به شما می‌گوید، شناخت روند قیمتی و به طور خلاصه ابتدایی‌ترین آموزش‌ها برای چارت خوانی شروع کنید. قبل از اینکه وارد آموزش تحلیل تکنیکال پیشرفته شوید باید با یک نگاه به نمودار قیمت تشخیص دهید روند بازار صعودی است یا نزولی، آخرین کندل در چه محدود قیمتی قرار دارد و شکل کندل استیک نشانه چیست؟ این مباحث گسترده و دارای جزئیات فراوان است که در این مقاله نمی‌گنجد. با کلیک روی هرکدام از دکمه‌های ریر می‌توانید با مواردی که در بالا ذکر شده است آشنا شوید و آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال را شروع کنید.

آموزش تحلیل تکنیکال پیشرفته

بسیاری از تحلیل گران بازار فارکس از تحلیل تکنیکال از بالا به پایین استفاده می‌کنند. شروع با تجزیه و تحلیل کلان گسترده و پایان دادن به یک دیدگاه متمرکز/خردتر: تجزیه و تحلیل بازار گسترده با استفاده از شاخص‌های اصلی مانند S&P 500 یا Dow Industrials یا NASDAQ و NYSE Composite شروع می‌شود. تجزیه و تحلیل هر بخش برای شناسایی قوی‌ترین و ضعیف‌ترین گروه‌ها در بازار بزرگتر. تجزیه و تحلیل سهام فردی برای شناسایی قوی ترین و ضعیف ترین سهام در گروه های انتخاب شده. برای هر بخش (جفت ارزی و سهام)، یک سرمایه گذار نمودارهای بلند مدت و کوتاه مدت را تجزیه و تحلیل می‌کند تا آنهایی را پیدا کند که دارای معیارهای خاصی باشند. در ابتدا بازار به طور کلی، شاید S&P 500 در نظر گرفته شود. اگر بازار بزرگتری (بازار در تایم فریم بالاتر) در حالت صعودی در نظر گرفته شود، تجزیه و تحلیل به انتخاب نمودارهای بخش ادامه می‌یابد. بخش‌هایی که بیشترین احتمال را دارند برای تجزیه و تحلیل سهام انفرادی جدا می شوند. هنگامی که لیست بخش به 3-4 گروه محدود شد، انتخاب سهام جداگانه می‌تواند آغاز شود. با انتخاب 10 الی 20 نمودار از هر بخش، چه سهام و چه جفت ارز، می‌توان انتخاب 3 یا 4 عدد نمودار با درصد احتمال بیشتر را پیدا کرد. اینکه تعداد سهام یا نمودارهای جفت ارزها  تعداد نهایی را قطع کنند، به کیفیت معیارهای تعیین شده بستگی دارد. طبق این سناریو، ما 9 الی 12 سهم یا جفت ارزی برای انتخاب خواهیم داشت. این سهام یا جفت ارزها حتی می‌تواند بیشتر بررسی شوند تا 3 یا 4 مورد که که قوی‌ترین هستند را پیدا کنید.

تمرکز روی قیمت

گر هدف پیش بینی قیمت آینده باشد، تمرکز بر حرکت قیمت منطقی است. حرکات قیمت معمولا مقدم بر تحولات اساسی است. با تمرکز بر اقدام قیمت، تحلیل گران به طور خودکار بر آینده تمرکز می‌کنند. بازار به عنوان یک شاخص پیشرو در نظر گرفته شده و به طور کلی 6 تا 9 ماه اقتصاد را هدایت می‌کند. برای همگام شدن با بازار، منطقی است که مستقیما به حرکات قیمت نگاه کنیم. اگر بازار مستعد واکنش‌های ناگهانی باشد، نشانه‌ها معمولا قبل از حرکت‌های مهم ایجاد می‌شوند. یک تحلیل گر تکنیکال به دوره‌های انباشت به عنوان نشانه‌ای از اتفاق قریب الوقوع و دوره‌های توزیع را به عنوان شواهدی برای کاهش قریب الوقوع یاد می‌کند.

عرضه و تقاضا- قیمت

بسیاری از تحلیل گران هنگام تجزیه و تحلیل عملکرد قیمت یک اوراق بهادار، از روند صعودی و نزولی و رنج استفاده می‌کنند. هر کدام از این موارد به تنهایی نشان دهنده بسیاری از اطلاعات به شما هستند که میتوانند به یک تحلیل صحیح تکنیکال کمک کنند. در آینده، بیشتر با عرضه و تقاضا و قیمت و اهمیت آنها آشنا خواهید شد، ولی در همین حد بدانید که این سه مورد بسیار کاربردی هستند. مثال بالا، سهامی را نشان می‌دهد که با شکاف باز شده است. قبل از زمان باز شدن، تعداد سفارشات خرید از تعداد سفارشات فروش بیشتر بود و برای جذب فروشندگان بیشتر، قیمت افزایش یافت. همانطور که مشخص است، از همان ابتدا تقاضا بیشتر بوده است. بالاترین قیمت روزانه منعکس کننده قدرت تقاضا (خریداران) است.
عرضه و تقاضا در تحلیل تکنیکال
عرضه و تقاضا در تحلیل تکنیکال
کمترین نرخ روزانه در دسترس بودن، عرضه (فروشندگان) است. قیمت بسته شده نشان دهنده قیمت نهایی است که مورد توافق خریداران و فروشندگان است. در این حالت، با بسته شدن کندل مشاهده میکنید که قیمت بالا و پایین بسیار به هم نزدیک است. این موضوع به ما می‌گوید حتی اگر تقاضا (خریداران) در طول روز زیاد بود، در نهایت عرضه (فروشندگان) غالب شد و قیمت را مجبور به کاهش خواهد کرد. با نگاهی به اقدامات قیمت در هر کندل در مدت زمان طولانی، می‌توان شاهد نبرد بین عرضه و تقاضا بود. در ابتدایی ترین شکل، قیمت‌های بالاتر نشان دهنده افزایش تقاضا و قیمت‌های پایین منعکس کننده افزایش عرضه است.

حمایت و مقاومت

تجزیه و تحلیل نمودار ساده می‌تواند به شناسایی سطح حمایت و مقاومت کمک کند. اینها معمولا با دوره‌های ازدحام (دامنه معاملات) مشخص می‌شوند که قیمت‌ها برای مدت طولانی در محدوده محدودی حرکت کرده و به ما می‌گویند که نیروهای عرضه و تقاضا به بن بست رسیده اند. هنگامی که قیمت‌ها از محدوده معاملات خارج می‌شوند، این نشان می‌دهد که یا عرضه یا تقاضا شروع به برتری کرده اند. اگر قیمت ها از نوار بالایی دامنه معاملات بالاتر بروند، تقاضا در حال پیروزی است. اگر قیمت‌ها به زیر باند پایین بروند، عرضه برنده است.

الگوهای برتر نمودار معاملاتی

برای تحلیل گران فارکس که شیوه تحلیل تکنیکال را انتخاب کرده اند الگوهای متعدد و متفاوتی وجود دارد که دردیگر مقالات آموزشی همین سایت برای شما توضیح داده شده است و آموزش کامل آنها در دسترس شما میباشد. اما چند الگوی برتر نمودار در تحلیل تکنیکال وجود دارد که از منوهای زیر به سادگی قادر هستید آموزش هرکدام را مشاهده کنید.

آموزش کامل تحلیل تکنیکال

تا اینجا با دو بخش آموزش مقدماتی تحلیل تکنیکال و آموزش تحلیل تکنیکال پیشرفته آشنا شدید. اما این همه آن چیزی نیست که باید یاد بگیرید. آموزش کامل تحلیل تکنیکال بسیار طولانی و زمان‌بر است. اگر آنچه تاکنون آموختید را به خوبی تمرین و تکرار کنید و در حساب آزمایشی تست کنید می‌توانید با تحلیل تکنیکال وارد بازار فارکس شوید. اما اگر می‌خواهید از این فراتر روید باید بگوییم آموزش تحلیل تکنیکال تمامی ندارد هر مبحثی را که یاد بگیرید مبحث دیگری برای آموزش وجود دارد. تجربه سال‌ها تتکنیکالیست حرفه‌ای باعث ابداع روش‌های متنوع تحلیل تکنیکال و پرداختن به نکاتی شده است که خود یک آموزش کامل تحلیل تکنیکال است. ما در صفحه آموزش فارکس 0تا 100 مباحث زیادی را از جمله آموزش تکمیلی تحلیل تکنیکال، آموزش فوق پیشرفته تحلیل تکنیکال، آموزش حرفه‌ای تحلیل تکنیکال برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توانید به مرور مطالعه کنید، اطلاعات و مهارت خود را افزایش دهید. برای آشنایی با بخشی از این آموزش‌ها می‌توانید از همین جا روی دکمه‌های زیر کلیک کنید.

اهمیت نمودار فارکس برای انواع تحلیل تکنیکال

حتی اگر یک تحلیلگر بنیادی آزمایش شده و واقعی باشید، یک نمودار قیمت می‌تواند اطلاعات ارزشمند زیادی را ارائه دهد. نمودار قیمت یک شرح تاریخی است که به راحتی خوانده شده که حرکت قیمت یک اوراق بهادار در طی یک دوره زمانی را بصورت تصویری به شما نمایش میدهد. خواندن نمودارها بسیار آسان تر از جدول اعداد است. در بیشتر نمودارها، میله‌های حجم در پایین نمایش داده می‌شوند. با استفاده از این تاریخچه نموداری، شناسایی موارد زیر آسان است:
  • واکنشهای قبل و بعد از وقایع مهم.
  • نوسان گذشته و حال.
  • حجم تاریخی یا سطح معاملات.
  • قدرت نسبی سهام در برابر بازار کل.

تشخیص نقاط ورود با تحلیل تکنیکال

آموزش تحلیل تکنیکال می‌تواند به زمان بندی یک نقطه ورود مناسب کمک کند. برخی از تحلیلگران از تحلیل بنیادی برای تصمیم گیری در مورد خرید و تحلیل فنی برای تصمیم گیری در مورد زمان خرید از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند. بسیار آشکار است که زمان بندی می‌تواند نقش مهمی در عملکرد داشته باشد. تحلیل تکنیکال می‌تواند به شناسایی سطح تقاضا (پشتیبانی) و عرضه (مقاومت) و همچنین شکست کمک کند. صرف انتظار برای شکست بالاتر از مقاومت یا خرید نزدیک به سطوح پشتیبانی می‌تواند میزان سود آوری را بهبود بخشد. دانستن تاریخچه قیمت بسیار مهم است. اگر سهامی که فکر می کردید در 2 سال گذشته عالی است در این دو سال معامله ثابت داشته باشد، به نظر می‌رسد وال استریت نظر دیگری دارد. اگر یک سهام پیش از این به طور قابل توجهی پیشرفت کرده باشد، انتظار می‌رود که انتظار برای اصلاح داشته باشد.

نقاط ضعف تحلیل تکنیکال

طبیعی است که هر نوع تحلیلی دارای نقاط ضعفی باشد. در این بخش از آموزش تحلیل تکنیکال فارکس به شما برخی از نقاط ضعف موجود در تحلیل تکنیکال را خواهیم گفت. جانبداری تحلیل‌گر: درست همانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال ذهنی است و تعصبات شخصی ما می‌تواند در تحلیل منعکس شود. مهم است که هنگام تحلیل نمودار از این سوگیری‌ها آگاهی داشته باشید. اگر تحلیل یک روند صعودی باشد، تعصب صعودی تحلیل را تحت الشعاع قرار می‌دهد. از طرف دیگر، اگر تحلیل یک روند نزولی باشد، آنالیز تحلیل گر احتمالا سیر نزولی خواهد داشت. این یک ضعف است، پس در تحلیل تکنیکال بازار فارکس، تلاش کنید که متعصبانه به چارت و بازار نگاه نکنید. تفاوت برداشت: علاوه بر بحث تعصب این واقعیت است که تجزیه و تحلیل تکنیکال برای تفسیر است. حتی اگر استانداردهایی وجود داشته باشد، چندین بار دو تحلیلگر به یک نمودار نگاه می‌کنند و دو سناریو مختلف را ترسیم کرده یا الگوهای مختلف را مشاهده می کنند. برای توجیه موقعیت خود، هر دو قادر به پیدا کردن حمایت و مقاومت منطقی و همچنین وقفه های کلیدی خواهند بود. گرچه این می تواند ناامیدکننده باشد، اما باید توجه داشت که تحلیل فنی بیشتر شبیه یک هنر است تا یک علم، شبیه اقتصاد.

فنجان نیمه خالی است یا نیمه پر؟ همه چیز در چشم بیننده است.

اهمیت زمان در تحلیل تکنیکال

در تحلیل تکنیکال زود دیر میشود در تحلیل تکنیکال زود دیر میشود: تحلیل تکنیکال به دلایل متعدد گاها خیلی دیر متوجه یک سیگنال و یک نقطه ورود میشود. با مشخص شدن روند، بخش قابل توجهی از حرکت در حال حاضر انجام شده است. بعد از چنین حرکتی بزرگ، نسبت سود به ریسک زیاد خواهد شد. پس دقت داشته باشید قرار نیست تمامی موقعیت‌ها را شکار کنید، همواره به دنبال موقعیت‌هایی باشید که نسبت سود به ضرر منطقی داشته باشند.

بروکر مناسب تحلیل تکنیکال

حال که با تحلیل تکنیکال و الگوها و اهمیت آنها آشنا شدیم نوبت به انتخاب بروکر مناسب برای تحلیل تکنیکال میرسد. شاید برای شما سوال باشد که چه تفاوتی میکند که تحلیل تکنیکال را در چه بروکری انجام دهیم؟ پاسخ شما به نوع چارت و سرعت آپدیت قیمتها برمیگردد. همچنین تنوع نمادهای معاملاتی این قدرت را به شما میدهد که تحلیل تکنیکال خود را روی چارتهای مختلف انجام دهید. ممکن است در بروکری نمادی مانند داوجونز دارای چارت و قابل معامله نباشد، طبیعی است که این بروکر مناسب یک معامله گر تکنیکال نیست اگر تمایل دارد روی داوجونز تحلیل کند و آنرا معامله کند. حتی شاید شما نیز علاقه مند به معامله رمز ارزها باشید، پس طبیعی است که بروکری را انتخاب خواهید کرد که امکان تحلیل و ترید روی ارزهای دیجیتال متنوعی را به شما بدهد. به همین دلایل شما اگر تکنیکالیست هستید یقینا باید با دقت بیشتری بروکر مناسب تحلیل تکنیکال را انتخاب کنید. ما برای شما چند بروکر را معرفی میکنیم که شرایط کلی خوبی را برای تکنیکالیست ها ارائه میدهند را معرفی کرده ایم. کافی است برای مشاهده توضیحات و آشنایی با هرکدام روی منوی مربوط به آن بروکر فارکس کلیک کنید تا به پست معرفی و نقد و بررسی آن بروکر منتقل شوید.

مقایسه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

تحلیلگران تکنیکال، بازار را 80٪ روانشناختی و 20٪ منطقی می‌دانند. تحلیلگران بنیادی بازار را 20٪ روانشناختی و 80٪ منطقی می‌دانند. روانشناختی یا منطقی ممکن است جای بحث داشته باشد، اما هیچ جای تردیدی در مورد قیمت فعلی بر روی یک نمودار وجود ندارد. از این گذشته، این قیمت برای همه قابل مشاهده است و هیچ کس در قانونی بودن آن شک نمیکند. قیمتی که توسط بازار تعیین شده، منعکس کننده دانش و دیدگاه کلی همه شرکت کنندگان بوده و ما در اینجا با یک شخص کار نداریم. این شرکت کنندگان همه چیز را در نظر گرفته‌اند و قیمت خرید یا فروش را متقبل شده‌اند. فعالین در بازار فارکس نیروهای عرضه و تقاضا هستند. با بررسی قیمت برای تعیین اینکه کدام نیرو غالب است. تجزیه و تحلیل تکنیکال مستقیما روی خط اصلی متمرکز می‌شود: قیمت چقدر است؟ کجا بوده، کجا میرود. حتی اگر برخی اصول و قواعد جهانی وجود داشته باشد که می‌تواند اعمال شود، باید به خاطر داشت که تجزیه و تحلیل فنی بیشتر یک نوع هنر است تا یک علم. به عنوان یک شکل هنری، قابل تفسیر است. با این حال، از نظر روش نیز انعطاف پذیر است و هر سرمایه گذار باید فقط از آنچه متناسب با سبک خود است استفاده کند. در این مقاله با مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال آشنا شدیم. اما اگر قصد معامله کردن در بازار فارکس را دارید، حال نیاز است تا چندین چیز را به صورت گام به گام و پله پله یاد بگیرید. تمامی مبانی مورد نیاز برای شروع معاملات، در دوره جامع و رایگان آموزش فارکس ارائه شده است. صد البته که نباید اهیمت و جایگاه اندیکاتور فارکس را از یاد ببرید.

بهترین ابزار تحلیل تکنیکال

چنانچه از فعالان فارکس هستید یقینا این موضوع را به خوبی درک کرده اید که برای انجام بهتر تحلیل تکنیکال میتوانید از ابزار تحلیل تکنیکال در مدلهای مختلف استفاده کنید. وقتی از نرم افزار فارکس صحبت میشود اولین چیزی که به ذهن اکثر فعالان میرسد متاتریدر یا اندیکاتور فارکس یا اکسپرت فارکس است اما واقعیت این است که نرم افزار های متعددی وجود دارد که میتواند به شما کمک کند. در این پست با بهترین وحرفه ای ترین ابزار تحلیل تکنیکال در بخش های مختلف تحلیلی آشنا خواهید شد پس تا انتها با ما همراه باشید.
❤️محبوبترین ابزار: متاتریدر 4 و متاتریدر 5
♻️داینامیک تریدر: قویترین ابزار تحلیل تکنیکال
💹ادونس گت: محبوب الیوت کارها
✔️موتیو ویو: شمارش امواج الیوت
ابزارهای تحلیل تکنیکال فارکس یکی از کاربردی ترین ابزارهای کمکی برای شما هستند. تا این قسمت از آموزش فارکس با موارد مختلفی آشنا شدید و آموزش های متعددی را مطالعه کردید. در این بخش تصمیم داریم تا بعنوان یک معامله گر فارکس بررسی کنیم که برای انجام تحلیل تکنیکال چه ابزاری در اختیار داریم و چطور از آنها استفاده کنیم. یقینا اگر میخواهید یک معامله گر فارکس حرفه ای باشید شما نیز به ابزار حرفه ای نیاز دارید.

بهترین برنامه فارکس برای تحلیل تکنیکال

برای شروع به معرفی و بررسی 5 برنامه فارکس کاربردی در تحلیل تکنیکال میپردازیم . این ابزار را از این جهت انتخاب کردیم که هم دسترسی به آنها ساده هست و هم کاربردی هستند. از طرفی این نرم افزارهای تحلیل تکنیکال از پر طرفدارترین ابزار های فارکس در میان تحلیل گران میباشند.

[elementor-template id="52272"]

متاتریدر4 (Meta Trader 4)

نرم افزار متاتریدر 4 بعنوان نرم افزار پایه در بازار فارکس شناخته میشود. نرم افزارهای تحلیل تکنیکال فارکس بعنوان دیتا از این نرم افزار استفاده میکنند و به نوعی مادر نرم افزارهای فارکس را میتوانیم نرم افزار متاتریدر 4 بدانیم . این نرم افزار ابزارهای اولیه مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال را در اختیار شما قرار میدهد. نرم افزار متاتریدر ۴ دارای خصوصیات مزایا و معایبی میباشد که برای شما آنها را بیان خواهیم کرد. دقت داشته باشید که متاتریدر 4 که ما برای تحلیل تکنیکال از آن نام میبریم منظور نسخه ویندوز است . مزایای نرم افزار متاتریدر4:
  1. دسترسی ساده به قیمت های جهانی .
  2. انجام آسان معامله و امکان ویرایش معاملات.
  3. تعیین حد سود و ضرر و ویرایش آن.
  4. اطلاعات بازار های مالی بین المللی  را بصورت رایگان و در لحضه دارا می باشد.
  5. ارائه اطلاعات معاملات در تایم فریم های کوچک از یک دقیقه تا هفتگی و ماهیانه ٬ که برای نوسان گیری حائز اهمیت می باشد.
  6. دارای ابزار های تکنیکی زیادی از جمله فیبوناتچی و زوایای گن.
  7. نمایش سابقه قیمتی معاملات برای هر نماد در زمانهای گذشته و سالیان قبل .
  8. می توان اندیکاتور شخصی طراحی و به متاتریدر ۴  اضافه کرد.
  9. داشتن بانکی کامل از اندیکاتور ها.
  10. نمایش بالانس ، وضعیت معاملات و سابقه سفارشات.
  11. اعمال استراتژی معاملاتی بر روی داده های گذشته بصورت آزمایشی یا همان استراتژی تستر.
  12. دارای نسخه موبایل مخصوص اندروید و ios.
معایب نرم افزار متاتریدر4: یقینا هر نرم افزاری در کنار مزایا یکسری معایب نیز دارد از این مقوله متاتریدر 4 نیز استثناء نیست. به چند مورد از معایب موجود در نرم افزار  متاتریدر ۴ اشاره میکنیم.
  1. متاتریدر 4 بصورت پیشفرض شمارش الیوت را انجام نمی دهد.
  2. نرم افزار متاتریدر 4 بصورت پیشفرض الگو های هارمونیک را نشان نمی دهد.
  3. دیگر از سمت سایت ارایه دهنده بروز رسانی نمیشود.
  4. ضعف در بخش استراتژی تستر در نمایش اطلاعات دارد .
در دو مورد اول میتوان این معایب را از طریق استفاده از اندیکاتور های حرفه ای برطرف کرد . اما بزرگترین عیب در متاتریدر 4 برای برنامه نویسانی میباشد که ربات های معاملاتی طراحی میکنند.

متاتریدر5 (Meta Trader 5)

نزم افزار متاتریدر 5 نیز به مانند متاتریدر ۴ یکی از پر کاربردترین نرم افزارهای تحلیل تکنیکال میباشد. متاتریدر 5  توسط بروکرها در سالهای اخیر در اختیار معامله گران قرار داده شده است. نرم افزارهای تحلیل تکنیکال فارکس منجمله متاتریدر 5 الگو برداری شده از متاتریدر 4 میباشد. خصوصیات متاتریدر 5 دقیقا همان خصوصیات متاتریدر ۴ میباشد + یکسری امکانات فوق العاده بیشتر.در ادامه این آموزش نرم افزارهای تحلیل تکنیکال به بررسی مزایا و معایت متاتریدر 5 میپردازیم. مزایای نرم افزار متاتریدر5:
  1. دسترسی ساده به قیمت های جهانی  با سرعت بالاتر از متاتریدر ۴٫.
  2. انجام آسان معامله و امکان ویرایش معاملات بصورت حرفه ای تر.
  3. تعیین حد سود و ضرر و ویرایش آسان در متاتریدر 5.
  4. اطلاعات بازار های مالی بین المللی  را بصورت رایگان و در لحضه دارا می باشد.
  5. ارائه اطلاعات معاملات در تایم فریم های کوچک از یک دقیقه تا هفتگی و ماهیانه ٬ که برای نوسان گیری حائز اهمیت می باشد.
  6. دارای ابزار های تکنیکی زیادی از جمله فیبوناتچی و زوایای گن.
  7. نمایش سابقه قیمتی معاملات برای هر نماد در زمانهای گذشته و سالیان قبل اما محدودتر از متاتریدر 4 .
  8. می توان اندیکاتور شخصی طراحی و به متاتریدر ۵  اضافه کرد.
  9. نمایش بالانس ، وضعیت معاملات و سابقه سفارشات.
  10. اعمال استراتژی معاملاتی بر روی داده های گذشته بصورت آزمایشی یا همان استراتژی تستر بصورت حرفه ای تر از متاتریدر 4
  11. دارای نسخه موبایل مخصوص اندروید و ios.
معایب نرم افزار متاتریدر5: در نرم افزار متاتریدر 5 نیز یکسری معایب به چشم میخورد که به برخی از آنها اشاره میکنیم. ۱: عدم وجود اندیکاتور و اکسپرتهای فراوان در آن به مانند متاتریدر 4. ۲: عدم وجود برنامه نویسان متعدد برای متاتریدر 5 بعلت تقاضای کمتر آن. ۳:آشنایی کمتر معامله گران با آن و تمایل بیشتر آنها به کار با متاتریدر 4. از نظر ما برای تحلیل تکنیکال بهترین نرم افزار متاتریدر میباشد به همین جهت یک مقایسه در خصوص متاتریدر 4 و متاتریدر 5 انجام خواهیم داد تا بیشتر با تفاوت این دو آشنا شوید .
بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس

مقایسه متاتریدر 4 و متاتریدر5

برای درک بهتر تفاوت های متاتریدر 4 و متاتریدر 5  در قالب یک جدول مقایسه ای میتوانید تفاوتهای این دو پلتفرم رو مشاهده کنید.
ویژگی ها توضیحات متاتریدر 5 متاتریدر 4
اجرای دستورات انواع اجرای دستورات ارائه شده 4 5
سیاست های تکمیل بخشی از دستور گزینه ویرایش جزئی در جایی که داد و ستد با حداکثر حجم موجود اجرا می‌شود، از حجم درخواست‌شده در سفارش فراتر نمی‌رود و حجم اجرانشده لغو می‌شود دارد ندارد
سیاست تکمیل دستور شرایط اجرای دستور اضافی تکمیل یا توقف فوری یا لغو سود تکمیل یا توقف
انواع دستورات در حال انتظار انواع سفارشات غیرنهایی که از کارگزار درخواست خرید یا فروش اوراق بهادار تحت شرایط از پیش تعیین شده در آینده را دارد 6 4
نتینگ داشتن تنها یک جایگاه باز در یک ابزار مالی دارد ندارد
قابلیت هج کردن داشتن چندین پوزیشن در یک ابزار مالی، هم در جهت موافق و هم مخالف دارد دارد
عمق بازار معاملات خرید و فروش اوراق بهادار به قیمت‌های مختلف بسته به حجم دارد ندارد
شاخص های تکنیکال شاخص‌های فنی برای شناسایی خودکار الگوها در تغییرات قیمتی ابزار مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند 38 30
شکل های گرافیکی ابزارهای تحلیلی که در شناسایی روندهای قیمت ابزار مالی، چرخه‌ها و سطوح حمایت / مقاومت و ساختن کانال‌ها و بسیاری دیگر به شما کمک می‌کنند 44 31
چهار چوب زمانی مظنه‌های ابزار مالی را در فواصل زمانی دسته‌بندی می‌کند 21 9
تقویم اقتصادی یکی از ابزارهای تحلیل بنیادین با خبرهای اقتصاد کلان از کشورهای بی‌شماری که ممکن است روی قیمت‌های ابزار مالی تاثیر بگذارند دارد ندارد
سیستم ایمیل سرویس ایمیل داخلی که می‌توانید در آن اعلان‌ها را مستقیماً از آلپاری روی پلتفرم خود دریافت کنید بله ( با الصاقات ) بله ( بدون الصاقات )
استراتژی تستر حالت‌های آزماینده و بهینه‌سازی چند رشته + چند ارزی + تیکهای واقعی تک رشته ای
برنامه گفتگوی گروهی تعبیه‌شده MQL5 مستقیما از پلتفرم خود با دیگر معامله‌گران چت کنید دارد ندارد
شاید با این مقایسه متاتریدر 4 و متاتریدر 5 به این نتیجه رسیده باشید که متاتریدر 5 بسیار قوی تر و بسیار پیشرفته تر برای انواع تحلیل تکنیکال میباشد .اما جالب است بدانید که اکثر فعالان در بازار فارکس نرم افزار متاتریدر 4 را ترجیح میدهند. شاید دلیلش این است که از قدیم از آن استفاده کرده اند و نیازی به جابجایی به نرم افزار جدید ندارند.

نرم افزار داینامیک تریدر (dynamic trader)

داینامیک تریدر (dynamic trader) یکی از نرم افزار های قدرتمند در تحلیل تکنیکال می باشد. در بین نرم افزارهای تحلیل تکنیکال فارکس داینامیک تریدر از محبوبیت زیادی برخوردار است. در نرم افزار داینامیک تریدر  تحلیل زمانی و قیمتی را کنار هم ارائه داده و ابزار های موج شماری الیوت ، فیبوناتچی و نمایش الگو های هارمونیک را دارا می باشد. داینامیک تریدر هم برای بازار های مالی ایران و هم بازار های جهانی کاربرد دارد. از مشکل ساز ترین عیب های نرم افزار داینامیک تریدر نیاز آن برای دانلود و انتقال اطلاعات از منابع دیگر به نرم افزار می باشد. نرم افزار داینامیک تریدر در ارتباط با ابزار فیبوناتچی٬امواج الیوت و الگو های هارمونیک بسیار قوی عمل میکند. از این رو افرادی که با این ابزار بیشتر کار میکنند بهتر است از نرم افزار داینامیک تریدر استفاده کنند. مزایای نرم افزار داینامیک تریدر
  1. لیبل گذاری امواج الیوت.
  2. دارا بودن ابزار های فیبوناتچی قیمتی و زمانی.
  3. ابزار بسیار قدرتمند تحلیلی EOW برای نقاط برگشتی با استفاده از الیوت و فیبونانچی قیمتی و زمانی.
  4. سیستم هشدار گذاری قیمتی و زمانی.
  5. ابزار شمارش کندل ها.
نرم افزار داینامیک تریدر (dynamic trader) معایب نرم افزار داینامیک تریدر
  1. عدم دسترسی خودکار به اطلاعات بورس ایران و نیاز به انتقال روزانه آنها از نرم افزار های جانبی به داینامیک تریدر.
  2. عدم امکان طراحی و اضافه کردن اندیکاتور.
  3. بسیاری از اندیکاتور های رایج مانند ایچیموکو در این نرم افزار وجود ندارد.
نسخه اصلی این نرم افزار پولی میباشد اما در سایتهای انگلیسی زبان میتوانید از نسخه های نال شده استفاده کنید.

نرم افزار ادونس گت

یکی از قویترین نرم افزارهای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی نرم افزار ادونس گت میباشد. خصوصیات و کاربردهای حرفه ای این نرم افزار به اندازه ای هست که اکثر تحلیلگران فارکس از این نرم افزار استفاده های فراوان میکنند و کاربرد اساسی برای آنها دارد . ادونس گت نرم افزاری دقیق برای شمارش موج های الیوت می باشد و بطور خودکار موج های الیوت را شمارش می کند. ادونس گت هم در بورس ایران و هم در بازار های مالی جهانی کاربرد دارد. و هزینه استفاده آن در دیگر کشور ها بسیار گران قیمت می باشد. مزایا :
  1. شمارش پیشرفته و خودکار امواج الیوت.
  2. ابزار پیشرفته MOB.
  3. ابزار elipse.
  4. شناسایی خودکار سطوح پیوت مینور و ماژور.
معایب :
  1. نیاز به انتقال اطلاعات از منابع دیگر به نرم افزار.
  2. عدم نمایش خودکار هارمونیک.
  3. این نرم افزار فارکس نیز در نسخه اصلی پولی میباشد اما در سایتهای انگلیسی زبان
  4. میتوانید از نسخه های نال شده آن استفاده کنید .
  5. میتوانید نرم افزار ادونس گت 👉 از اینجا دانلود کنید
نرم افزار ادونس گت
نرم افزار ادونس گت

نرم افزار موتیو ویو (motive wave)

نرم افزار موتیو ویو (motive wave)
نرم افزار موتیو ویو (motive wave)
مزایا نرم افزار موتیو ویو:
  1. اندیکاتور های پیشرفته بسیار زیاد.
  2. شمارش خودکار امواج الیوت.
  3. سیستم آلرت.
  4. تشخیص خودکار هارمونیک.
نرم افزار موتیو ویو (motive wave) یکی کاملترین نرم افزار های مورد استفاده در  تحلیل تکنیکال می باشد. کاربرد اصلی این نرم افزار برای تحلیل امواج الیوت است. در میان نرم افزارهای تحلیل تکنیکال فارکس نرم افزار موتیو ویو در بین ابزار تحلیل امواج الیوت محبوبترین است . هزینه اشتراک آن در خارج از ایران آنقدر بالاست که کمتر شخص عادی از این نرم افزار استفاده می کند. از خصوصیات موتیو ویو  آن است که این نرم افزار در بورس ایران و بورس جهانی کاربرد دارد. همچنان مشکل این نرم افزار عدم ارائه اطلاعات بازار ایران بطور خودکار است. معایب نرم افزار موتیو ویو :
  1. نیاز به انتقال اطلاعات از منابع دیگر.
  2. عدم امکان طراحی و اضافه کردن اندیکاتور شخصی.
  3. این نرم افزار فارکس نیز در نسخه اصلی پولی میباشد اما در سایتهای انگلیسی زبان

از کدام ابزار تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟

از میان این 5 ابزار تحلیل تکنیکال که برای شما معرفی کردیم پیشنهاد ما استفاده از متاتریدر است حال چه متاتریدر 4 و چه متاتریدر 5 . چرا که دیگر نرم افزارها درست است که نسخه های نال شده آنها در دسترس میباشد. اما همانطور که مشخص است نسخه اورجینال نیست و برای تهیه نسخه اورجینال شما باید هزینه های بسیار سنگینی را متحمل شوید . ما برای شما اندیکاتور هایی را آماده کرده ایم که شما اکثر امکانات در نرم افزارهای پولی را بتوانید در نرم افزار متاتریدر 4 و متاتریدر 5 داشته باشید.

تحلیل تکنیکال با متاتریدر 4 یا متاتریدر 5 ؟

این سوالی است که اکثرا افرادی که در این سایت اقدام به آموزش تحلیل تکنیکال میکنند از من میپرسند و بارها و بارها این سوال را بعنوان یک درگیری ذهنی در آنها دیده ام . این بستگی به شما دارد که در چه سطحی میخواهید اقدام به آموزش دیدن در بازار فارکس داشته باشید. اگر شما تصمیم دارید تا در کنار آموزش فارکس و آموزش تحلیل تکنیکال اقدام به یادگیری برنامه نویسی برای بازار فارکس نیز داشته باشید بدون هیچ تعللی به شما میگوییم که برای تحلیل تکنیکال فارکس از نرم افزار متاتریدر 5 استفاده کنید چرا که در آینده قادر خواهید بود که هر آنچه نیاز دارید را خودتان با برنامه نویسی در قالب اندیکاتور فارکس یا اکسپرت فارکس یا اسکریپت برای متاتریدر 5 خود آماده کنید پس بهتر است که با متاتریدر 5 کار کنید . اما اگر زمانی برای یادگیری برنامه نویسی نرم افزار متاتریدر ندارید (( واقعا دشوار است )) پیشنهاد میکنیم در حال حاضر از متاتریدر 4 استفاده کنید تا از خیل ابزار جانبی آن مانند اندیکاتور های فارکس و اسکریپت های آن استفاده کنید. یقینا در آینده برنامه نویسان زیادی به سمت متاتریدر 5 خواهند رفت پس در آن زمان شما نیز میتوانید پس از تکمیل شدن دایرکتوری اندیکاتور ها و ابزار معامله گری در متاتریدر 5 به این نرم افزار نقل مکان کنید (( کار سختی نیست نگران نباشید )).

اساتید معتبر تحلیل تکنیکال

در سایت تجارت اف ایکس، دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال فارکس از اساتید به نام و معتبر ایرانی و جهانی را گردآوری کردیم. در زیر، اسم و لینک هر یک از این دوره‌ها ارائه شده است:

تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟

تحلیل تکنیکال فارکس یکی از اقسام چهارگانه تحلیل برای معامله گری در بازار فارکس است. تحلیل تکنیکال، محبوب ترین شیوه تحلیل و پیشبینی بازار است که توسط اکثر فعالین در بازار فارکس مورد استفاده قرار میگیرد.

آیا تحلیل تکنیکال نیاز به آموزش دارد؟

یقینا شما برای اینکه بتوانید یک تحلیل گر تکنیکال حرفه ای بازار فارکس شوید نیاز دارید تا آموزشهای پیوسته و جامعی را ببینید. تا کنون، اساتید متعددی این سبک تحلیلی را آموزش داده اند که از این میان میتوان به رضا گلشاهیان و جان مورفی اشاره کرد.

بهترین تحلیل تکنیکال کدام است؟

با افتخار اعلام میکنیم که ما در این سایت بهترین آموزش تحلیل تکنیکال را در سلسله جلسات متعدد برای شما آماده کرده ایم که به روانترین قلم و بصورت تصویری برای شما آماده شده است و میتوانید از آن استفاده کنید.

آیا آموزش تحلیل تکنیکال فارکس رایگان است؟

بسیاری از سایتها و افراد برای اینکه به شما آموزش تحلیل تکنیکال بدهند از شما هزینه های فراوانی میگیرند. ما تمامی دوره های حرفه ای تحلیل تکنیکال را از بزرگترین شرکتها و تیم های آموزش تحلیل تکنیکال به زبان اصلی خریداری کرده ایم و با ترجمه آنها را به رایگان در اختیار شما قرار داده ایم.

تحلیل تکنیکال بهتر است یا تحلیل فاندامنتال؟

هر دو روش تحلیلی کاربردی در بازار فارکس هستند و اینکه کدام یک بهتر است یک امر سلیقه ای است. اکثر معامله گران فارکس از تحلیل تکنیکال استفاده میکنند چرا که گسترش و شیوه های متعددی برای آن وجود دارد. آنچه در این مقاله مطالعه کردید. برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها