اگر در بازارهای مالی، مخصوصاً فارکس فعال هستید، یقیناً میدانید که توجه به همبستگی جفت ارزها، چه از نوع مثبت و چه منفی، همیشه یکی از مهمترین فاکتورهای مورد بررسی در معاملات بوده است. در این پست به توضیح کامل همبستگی جفت ارزها خواهیم پرداخت. این مقاله از سلسله جلسات آموزش فارکس است و حتماً تا انتهای پست همراه باشید. همبستگی جفت ارزها انواع مختلفی دارد، از جمله همبستگی مثبت که از معاملات مشابه جلوگیری میکند و همبستگی منفی که به آنالیز دقیق کمک میکند. این آموزش رایگان است.
جدای از مبحث همبستگی و نوع آن، یکی از استراتژیهایی که از قدیم در بازارهای مالی، مخصوصاً فارکس، کاربرد داشته، استراتژی بر اساس همبستگی جفت ارزها یا همان کرولیشن است. نمونه این استراتژی که تبدیل به اکسپرت یا همان معاملهگر خودکار نیز شده است، در همین سایت اکسپرت crm میباشد. همبستگی جفت ارزها در فارکس (Currency Correlation) یعنی رفتار قیمتی یک جفت ارز با رفتار قیمتی جفت ارز دیگر همبستگی داشته باشد.
این همبستگی میتواند مثبت یا منفی باشد. اگر همبستگی مثبت باشد، یعنی دو جفت ارز به نسبتی در یک جهت حرکت میکنند و اگر همبستگی منفی باشد، یعنی دو جفت ارز به همان نسبت در خلاف جهت یکدیگر حرکت میکنند.
❤️همبستگی جفت ارزها: | بررسی انواع همبستگی |
♻️همبستگی مثبت: | جلوگیری از معاملات مشابه |
💹همبستگی منفی: | کمک به آنالیز دقیق |
💰هزینه: | رایگان این آموزش را ببینید |
وقتی ضریب همبستگی یک متغیری (در فارکس جفت ارز) عددی بین 0 تا 1+ باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در یک جهت مثبت رخ میدهد. به طور مثال اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم 0.8+ جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8+ جفت ارز اول یا 80٪ جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت خواهد کرد.
در این حالت همبستگی +1 به معنی همبستگی مثبت کامل است، یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر نیز 1٪ رشد خواهد کرد. وقتی ضریب همبستگی یک متغیری(در فارکس جفت ارز) عددی بین 1- تا 0 باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در یک جهت منفی رخ میدهد. به طور مثال اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم 0.8- جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8- جفت ارز اول یا 80٪ جفت ارز اول در جهت معکوس حرکت خواهد کرد.
در این حالت همبستگی 1- به معنی همبستگی منفی کامل است، یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر 1٪ تضعیف خواهد شد. ضریب همبستگی 0 به معنی عدم همبستگی است و هیچ رابطهای بین حرکت جفت ارزها با یکدیگر وجود ندارد. بروکر Nordfx.
همبستگی جفت ارزها
یک معاملهگر فارکس نیازی به آشنایی با فرمول محاسبه ضریب همبستگی ارزها در فارکس ندارد. جداول ضریب همبستگی تمام ضرایب را به شما نشان میدهد و همیشه در دسترس است. اما اگر کنجکاو هستید و علاقه به دانستن فرمول محاسبه ضریب همبستگی ارزها دارید، این فرمول و خلاصه آن ارائه شده است. گاهی اوقات ضریب همبستگی ارزها در فارکس را بصورت درصد بیان میکنند. جهت تبدیل ضریب همبستگی به درصد، آن را در ۱۰۰ ضرب میکنیم. برای مثال همبستگی ۰.۸ – برابر با ۸۰% – خواهد بود. همبستگی ارزها در فارکس بین دو جفت ارز بیان میشود.
در جدول همبستگی جفت ارزها، همبستگی یک جفت ارز در مقابل جفت ارز دیگر نشان داده شده است که تقاطع این جفت ارزها در جدول ضریب همبستگی را نشان میدهد. جدول همبستگی جفت ارزها در فارکس.
دلیل همبستگی جفت ارزها در فارکس چیست؟
ضریب همبستگی جفت ارزها چیست؟
وقتی ضریب همبستگی یک متغیری (در فارکس جفت ارز) عددی بین 0 تا 1+ باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در یک جهت مثبت رخ میدهد. به طور مثال اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم 0.8+ جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8+ جفت ارز اول یا 80٪ جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت خواهد کرد. در این حالت همبستگی +1 به معنی همبستگی مثبت کامل است، یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر نیز 1٪ رشد خواهد کرد. وقتی ضریب همبستگی یک متغیری(در فارکس جفت ارز) عددی بین 1- تا 0 باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در یک جهت منفی رخ میدهد.
به طور مثال اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم 0.8- جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8- جفت ارز اول یا 80٪ جفت ارز اول در جهت معکوس حرکت خواهد کرد. در این حالت همبستگی 1- به معنی همبستگی منفی کامل است، یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر 1٪ تضعیف خواهد شد. ضریب همبستگی 0 به معنی عدم همبستگی است و هیچ رابطهای بین حرکت جفت ارزها با یکدیگر وجود ندارد. بروکر Nordfx.
یک معاملهگر فارکس نیازی به آشنایی با فرمول محاسبه ضریب همبستگی ارزها در فارکس ندارد. جداول ضریب همبستگی تمام ضرایب را به شما نشان میدهد و همیشه در دسترس است. اما اگر کنجکاو هستید و علاقه به دانستن فرمول محاسبه ضریب همبستگی ارزها دارید، این فرمول و خلاصه آن ارائه شده است. گاهی اوقات ضریب همبستگی ارزها در فارکس را بصورت درصد بیان میکنند.
جهت تبدیل ضریب همبستگی به درصد، آن را در ۱۰۰ ضرب میکنیم. برای مثال همبستگی ۰.۸ – برابر با ۸۰% – خواهد بود. همبستگی ارزها در فارکس بین دو جفت ارز بیان میشود. در جدول همبستگی جفت ارزها، همبستگی یک جفت ارز در مقابل جفت ارز دیگر نشان داده شده است که تقاطع این جفت ارزها در جدول ضریب همبستگی را نشان میدهد. جدول همبستگی جفت ارزها در فارکس.
(Rank) و ضریب همبستگی پیرسون (Pearson) اشاره کرد.
البته در بازار فارکس، ضریب همبستگی پیرسون (Pearson) بیشترین کاربرد را دارد. این ضریب، میزان قدرت رابطه خطی بین دو جفت ارز را اندازهگیری میکند. چون انجام محاسبات همبستگی پیرسون بهصورت دستی پیچیده است، بسیاری از معاملهگران از نرمافزارهای کامپیوتری استفاده میکنند. فرمول ضریب همبستگی طوری طراحی شده که نتیجه آن عددی بین ۱- و ۱+ است.
ضریب همبستگی مثبت (1+تا 0)
ضریب همبستگی مثبت (0تا -1)
وقتی ضریب همبستگی یک متغیر (در فارکس، جفت ارز) عددی بین 0 تا 1+ باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در جهت مثبت رخ میدهد. برای مثال، اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم، 0.8+ جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8+ یا 80٪ جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت خواهد کرد.
در این حالت، همبستگی +1 به معنی همبستگی مثبت کامل است؛ یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر نیز 1٪ رشد خواهد کرد. وقتی ضریب همبستگی یک متغیر عددی بین 1- تا 0 باشد، یعنی تغییرات جفت ارزها در جهت منفی رخ میدهد. برای مثال، اگر ضریب همبستگی جفت ارز دوم، 0.8- جفت ارز اول باشد و جفت ارز اول در جهت مثبت حرکت کند، جفت ارز دوم به اندازه 0.8- یا 80٪ جفت ارز اول در جهت معکوس حرکت خواهد کرد.
در این حالت، همبستگی 1- به معنی همبستگی منفی کامل است؛ یعنی اگر یک ارز 1٪ رشد کند، ارز دیگر 1٪ تضعیف خواهد شد. ضریب همبستگی 0 به معنی عدم همبستگی و نبود رابطه بین حرکت جفت ارزهاست.
ضریب همبستگی 0
فرمول محاسبه ضریب همبستگی جفت ارزها
همبستگی ارزها در فارکس بین دو جفت ارز بیان میشود. در جدول همبستگی جفت ارزها، همبستگی یک جفت ارز در مقابل جفت ارز دیگر نشان داده شده است.
جدول همبستگی جفت ارزها در فارکس
جدول همبستگی جفت ارزها در فارکس. در جدول بالا، همبستگی جفت ارزها بهصورت ضریب همبستگی بیان شده است. طبیعی است که تریدرها بهدنبال بیشترین درصد همبستگی (مثبت یا منفی) هستند. برای مثال، در جدول، جفت ارز EUR/USD با جفت ارز USD/CAD دارای 72٪- همبستگی است. همبستگی منفی یعنی حرکت در خلاف جهت یکدیگر. بنابراین اگر EUR/USD به اندازه 1 واحد رشد کند، USD/CAD به اندازه 0.72 واحد کاهش مییابد. پس اگر همزمان در هر دو جفت ارز وارد معامله خرید شویم، USD/CAD به اندازه 72٪ از سود معامله EUR/USD را خنثی میکند.
در مثالی دیگر، EUR/JPY با GBP/USD دارای 94٪ همبستگی است. همبستگی مثبت یعنی حرکت در یک جهت. بنابراین اگر EUR/JPY به اندازه یک واحد رشد کند، GBP/USD به اندازه 0.94 واحد رشد میکند. اگر همزمان در هر دو وارد معامله خرید شویم، از معامله GBP/USD نیز به اندازه 94٪ معامله EUR/JPY سود خواهیم کرد که منجر به افزایش کلی سود میشود.
مثال کاربرد همبستگی جفت ارزها
بروکر برتر اروپا در سال 2020. از همبستگی جفت ارزها میتوان با اهداف متفاوتی در بازار فارکس استفاده کرد. در بازار فارکس، جفت ارزهای متعددی وجود دارد و بررسی همه آنها زمانبر است. اما با توجه به همبستگی ارزها، وقتی یک موقعیت ورود در یک جفت ارز یافتید، میتوانید بلافاصله در جفت ارز وابسته به آن نیز وارد معامله شوید. نیاز نیست حتماً در جفت ارزهایی با همبستگی مثبت وارد معامله شوید؛ میتوانید در جفت ارزهایی با همبستگی منفی نیز در خلاف جهت وارد معامله شوید.
برای مثال، فرض کنید حرکت بعدی USD/CHF را پیشبینی کرده و یک موقعیت معاملاتی باز کردهاید. میتوانید بلافاصله یک موقعیت معکوس بر روی EUR/USD ایجاد کنید، زیرا این جفت ارزها همبستگی منفی قوی دارند. در واقع، شما یک جفت ارز را بررسی میکنید، اما میتوانید همزمان از 2 یا حتی 3 جفت ارز کسب سود کنید.
مثال دوم
استفاده از همبستگی جفت ارزها در معاملات فارکس
بروکر برتر اروپا در سال 2020. از همبستگی جفت ارزها میتوان با اهداف متفاوتی در بازار فارکس استفاده کرد. برخی از این اهداف در ادامه توضیح داده خواهند شد: در بازار فارکس جفت ارزهای متعددی وجود دارد که بررسی کردن تمامی این جفت ارزها و یافتن موقعیت ورود به معامله در آنها بسیار زمانبر است و ممکن است زمانی که مشغول بررسی یک جفت ارز هستید، موقعیت ورود به معامله در جفت ارز دیگری را از دست بدهید. اما با توجه به همبستگی ارزها در فارکس میتوانید وقتی یک موقعیت ورود در یک جفت ارز یافتید، بلافاصله در جفت ارز وابسته به آن نیز وارد معامله شوید.
افزایش سودآوری
نیاز نیست حتما در جفت ارزهایی با همبستگی مثبت همزمان وارد معامله شوید، بلکه میتوانید در جفت ارزهایی با همبستگی منفی نیز در خلاف جهت به معامله وارد شوید. به طور مثال: فرض کنید حرکت بعدی جفت ارز USD/CHF را پیشبینی کرده و یک موقعیت معاملاتی بر روی آن باز کردهاید. شما میتوانید بلافاصله یک موقعیت معکوس بر روی جفت ارز EUR/USD ایجاد کنید. زیرا این جفت ارزها دارای همبستگی منفی قوی هستند و یک رابطه عکس با یکدیگر دارند. در واقع شما یک جفت ارز را بررسی میکنید اما میتوانید همزمان از 2 یا حتی 3 جفت ارز کسب سود کنید.
میدانیم که در بازار فارکس هیچ قطعیتی وجود ندارد و استراتژیای که همیشه منجر به پیشبینی دقیق و سود قطعی شده است، ممکن است در معاملات بعدی منجر به ضرر هنگفت شود. به عنوان یک تریدر، اگر وارد معاملهای شدید و بعد از زمان اندکی متوجه شدید پیشبینی شما اشتباه است، به منظور کاهش ضرر احتمالی میتوانید در جفت ارز دیگری که دارای همبستگی بالای منفی است در همان جهت وارد معامله شوید.
در این حالت بخش زیادی از ضرر احتمالی شما پوشش داده خواهد شد. به طور مثال: فرض کنید روی جفت ارز EUR/JPY معامله خرید باز کردهاید و بعد از گذشت دقایقی متوجه میشوید که پیشبینی شما از روند این جفت ارز اشتباه است، میتوانید بلافاصله روی جفت ارز USD/CAD وارد معامله خرید شوید و بخش زیادی از ضرر احتمالی را پوشش دهید. پوشش ضرر احتمالی همان استراتژی هدجینگ است که براساس همبستگی جفت ارزها در فارکس طراحی شده است.
پوشش ضرر احتمالی
اگر شما از استراتژی نقاط پیوت جهت شناسایی سطوح حمایت و مقاومت استفاده میکنید، همبستگی ارزها میتوانند در تایید پیشبینیهای شما کمک کنند. فرض کنید که EUR/USD در محدوده یک مقاومت قرار دارد، اما شما نمیدانید که قیمت میخواهد این سطح را بشکند و یا از نقطه پیوت باز گردد. در این حالت، بررسی جفت ارزهای دیگر با همبستگی قوی میتواند به شما کمک کند. بدین ترتیب میتوانید هم همبستگیهای مثبت و هم همبستگیهای منفی را بررسی کنید.
اگر در این بازه زمانی جفت ارز EUR/USD با جفت ارزهای GBP/USD و AUD/USD همبستگی مثبت داشته باشد، میتوانید بررسی کنید که آیا این جفت ارزها نیز در سطوح مقاومت قرار دارند، یا سطوح مقاومت را شکستهاند یا از این سطوح بازگشت داشتهاند. از طرف دیگر اگر در این بازه زمانی جفت ارز EUR/USD با جفت ارزهای USD/CHF و USD/JPY همبستگی منفی داشته باشند، باید بررسی کنید که آیا این جفت ارزها در سطوح حمایت قرار دارند و چه واکنشی نسبت به این سطوح نشان دادهاند.
تایید شکست ها
بروکر فرش فارکس. همانطور که گفتیم، نیازی نیست برای استفاده از همبستگی ارزها فرمول محاسباتی آن را بخاطر بسپارید. جدول همبستگی ارزها میتواند تمامی ضرایب همبستگی را به شما نشان دهد، اما ضرایب همبستگی ارزها در فارکس همیشه ثابت نیستند. در تایم فریمهای مختلف، ضرایب همبستگی برای یک جفت ارز متفاوت هستند.
جدول زیر ضریب همبستگی ارزها در تایم فریم یک ساعته را نشان میدهد: جدول همبستگی ارزها در فارکس در تایم فریم 1 ساعته. و جدول زیر همبستگی ارزها در تایم فریم یک روزه را نشان میدهد: جدول همبستگی ارزها در فارکس در تایم فریم 1 روزه. حال اگر به اشتباه در تایم فریم یک ساعته بر اساس ضرایب جدول روزانه معامله کنید، به طور قطع معاملات شما با ضرر مواجه خواهد شد.
اما تفاوت ضرایب همبستگی ارزها در فارکس تنها در تایم فریمها متفاوت نیست، بلکه در بازه زمانی متفاوت، ضرایب یک تایم فریم ثابت نیز ممکن است متغیر باشد. به طور مثال، جدول ضریب همبستگی تایم فریم روزانه هفته گذشته با هفته جاری ممکن است متفاوت باشد. این ضریب میتواند به دلایل بسیاری مانند تغییر در سیاستهای اقتصادی کشورها تغییر کند. برای مثال، افزایش نرخ بهره در آمریکا میتواند مسیر حرکتی دلار آمریکا را نسبت به دیگر ارزها تغییر دهد. یکی از فاکتورهای مهم دیگر، تغییرات در فضای سیاسی است که بر روی نرخ جفت ارزها اثر میگذارد و معادلات را تغییر میدهد.
به همین جهت بهتر است در زمان استفاده از این استراتژی جدول به روز را بررسی کنید. برای استفاده از جدول به روز ضرایب همبستگی ارزها در فارکس میتوانید از این سایت زیر استفاده کنید.
همبستگی ارزها در فارکس میتواند مثبت یا منفی باشد. همبستگی مثبت به این معنی است که دو ارز همسو با یکدیگر حرکت میکنند. همبستگی منفی بدین معنی است که دو ارز خلاف جهت یکدیگر (غیرهمسو) حرکت میکنند. همبستگی مثبت یا منفی، به شما این فرصت را میدهد که بتوانید سود حداکثری از معاملات کسب کنید یا ریسک معاملاتتان را پوشش دهید.
ارزها میتوانند با ارزش کالاهای صادراتی مثل نفت و طلا، همبستگی داشته باشند. بله همانطور که در ابتدای این مقاله آموزشی بیان کردیم همبستگی فقط مختص جفت ارزها نیست. بلکه اگر علاقه مند به معامله روی کالاها نیز هستید باید بدانید کالاها نیز با برخی از جفت ارزها همبستگی دارند. برخی از ارزها با ارزهای دیگر همبستگی ندارد، بلکه ارزش آنها با قیمت کالاها همبستگی دارد. این شرایط زمانی رخ میدهد که آن ارز متعلق به کشوری باشد که صادرکننده خالص یک کالا مثل نفت یا طلا باشد.
تغییر در همبستگی جفت ارزها
همانطور که گفتیم، نیازی نیست برای استفاده از همبستگی ارزها فرمول محاسباتی آن را بخاطر بسپارید. جدول همبسیگی ارزها میتواند تمامی ضرایب همبستگی را به شما نشان دهد، اما ضرایب همبستگی ارزها در فارکس همیشه ثابت نیستند در تایم فریم های مختلف ضرایب همبستگی برای یک جفت ارز متفاوت هستند. جدول زیر ضریب همبستگی ارزها در تایم فریم یک ساعته را نشان می دهد:
جدول همبستگی ارزها در فارکس در تایم فریم 1 ساعته
و جدول زیر همبستگی ارزها در تایم فریم یک روزه را نشان می دهد:
جدول همبستگی ارزها در فارکس در تایم فریم 1 روزه
حال اگر به اشتباه در تایم فریم یک ساعته بر اساس ضرایب جدول روزانه معامله کنید، به طور قطع معاملات شما با ضرر مواجه خواهد شد. اما تفاوت ضرایب همبستگی ارزها در فارکس تنها در تایم فریم ها متفاوت نیست، بلکه در بازه زمانی متفاوت ضرایب یک تایم فریم ثابت نیز ممکن است متغییر باشد.
به طور مثال، جدول ضریب همبستگی تایم فریم روزانه هفته گذشته با هفته جاری ممکن است متفاوت باشد. این ضریب می تواند به دلایل بسیاری مانند تغییر در سیاست های اقتصادی کشورها تغییر کند. برای مثال، افزایش نرخ بهره در آمریکا می تواند مسیر حرکتی دلار آمریکا را نسبت به دیگر ارزها تغییر دهد.
سایت همبستگی ارزها
یکی از فاکتورهای مهم دیگر، تغییرات در فضای سیاسی است که بر روی نرخ جفت ارزها اثر میگذارد و معادلات را تغییر میدهد. به همین جهت بهتر است در زمان استفاده از این استراتژی جدول به روز را بررسی کنید. برای استفاده از جدول به روز ضرایب همبستگی ارزها در فارکس میتوانید از این سایت زیر استفاده کنید.
• همبستگی ارزها در فارکس میتواند مثبت یا منفی باشد. همبستگی مثبت به این معنی است که دو ارز همسو با یکدیگر حرکت میکنند. همبستگی منفی بدین معنی است که دو ارز خلاف جهت یکدیگر (غیرهمسو) حرکت میکنند. همبستگی مثبت یا منفی، به شما این فرصت را میدهد که بتوانید سود حداکثری از معاملات کسب کنید یا ریسک معاملاتتان را پوشش دهید.
خلاصه همبستگی ارزها در فارکس
• ارزها میتوانند با ارزش کالاهای صادراتی مثل نفت و طلا، همبستگی داشته باشند.
بله همانطور که در ابتدای این مقاله آموزشی بیان کردیم همبستگی فقط مختص جفت ارزها نیست. بلکه اگر علاقه مند به معامله روی کالاها نیز هستید باید بدانید کالاها نیز با برخی از جفت ارزها همبستگی دارند. برخی از ارزها با ارزهای دیگر همبستگی ندارد، بلکه ارزش آنها با قیمت کالاها همبستگی دارد. این شرایط زمانی رخ میدهد که آن ارز متعلق به کشوری باشد که صادرکننده خالص یک کالا مثل نفت یا طلا باشد.
زمانی که قیمت دلار افزایش مییابد، قیمت نفت با کاهش مواجه میشود و بالعکس افزایش قیمت نفت باعث کاهش ارزش دلار میشود. در نتیجه معاملهگران میتوانند از این اطلاعات استفاده کنند و زمانی که قیمت نفت رو به افزایش است، وارد معامله خرید ارزهایی شوند که دلار کانادا ارز پایه آن جفت ارز باشد (مثل CADJPY) و یا وارد معامله فروش جفت ارزهایی شوند که در آن، دلار آمریکا ارز پایه است (مثل USDCAD).
همبستگی ارزها با کالاها
ارزش ارز دلار استرالیا بعنوان صادرکننده خالص طلا، با افزایش یا کاهش قیمت طلا رابطه مستقیم دارد. به همین دلیل وقتی قیمت طلا افزایش مییابد جفت ارز AUDUSD نیز رشد میکند و زمانی که طلا با افت قیمت مواجه میشود این جفت ارز نیز با کاهش ارزش روبهرو میشود. اگر ارزش AUDUSD افزایش یابد، بدین معنی است که دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا قوی شدهاست.
به همین دلیل برای خرید یک دلار استرالیا، نیاز به فروش مقادیر بیشتری از دلار آمریکا دارید. پس همانند رابطه نفت با دلار کانادا، طلا نیز با دلار استرالیا همبستگی مثبت دارد و دلار آمریکا با هر دوی آنها همبستگی منفی دارد. دلار استرالیا به عنوان ارز کالایی (کالامحور) شناخته میشود چون ارزش آن وابستگی شدیدی به ارزش صادرات کالاهای استرالیا مثل مس، زغالسنگ، محصولات کشاورزی و طلا دارد. میزان صادرات این کالاها همچنین با ارزش دلار استرالیا همبستگی دارد. البته در بین تمام کالاهای صادراتی استرالیا، طلا بیشترین همبستگی مثبت را با دلار استرالیا دارد.
همبستگی دلار کانادا و نفت
- قیمت نفت با دلار کانادا همبستگی مثبت دارد و افزایش قیمت نفت باعث افزایش ارز دلار کانادا می شود.
- و قیمت نفت با دلار آمریکا همبستگی منفی دارد در نتیجه افزایش قیمت نفت باعث کاهش ارزش دلار می شود.
همبستگی دلار استرالیا و طلا
ین ژاپن همانند دلار، یورو و پوند به عنوان ارز ذخیره یا رزرو (Reserve currency) شناخته می شود. از طرف دیگر ین ژاپن به عنوان ارز امن (Safe-haven) و طلا به عنوان دارایی امن شناخته میشوند. هر چند که قیمت یک واحد ین و طلا متفاوت است اما از آنجایی که هم ین ژاپن هم طلا جزو دارایی امن محسوب می شود در زمان نوسانات یا رشد کند بازار اسرمایه گذاران دارایی خود را به یکی از این دو تبدیل می کنند که معمولا حرکت صعودی و نزولی مشابه هم دارند.
یکی دیگر از علت های همبسیگی مثبت ین ژاپن و طلا از نظر تحلیل گران تشابه نرخ بهره واقعی این دو به یکدیگر است (منظور از نرخبهره واقعی، نرخی است که فعالان بازار بعد از محاسبهکردن تورم، به دست میآورند).
همبستگی ین ژاپن و طلا
اگرچه یادگیری همبستگی جفت ارزها برای موفقیت در فارکس بسیار مهم است، اما توصیه میکنیم ابتدا مطمئن شوید که دوره رایگان و جامع آموزش فارکس را دنبال کردهاید و تمام دانش مورد نیاز خود را به دست آورده و سپس قصد ورود به این بازار را دارید.
اگرچه یادگیری همبستگی جفت ارزها برای موفقیت در فارکس بسیار مهم است، اما توصیه میکنیم ابتدا مطمئن شوید که دوره رایگان و جامع آموزش فارکس را دنبال کردهاید و تمام دانش مورد نیاز خود را به دست آورده و سپس قصد ورود به این بازار را دارید.
را دنبال کردهاید و تمام دانش مورد نیاز خود را به دست آورده و سپس قصد ورود به این بازار را دارید.
با سلام ممنون میشم در مورد نحوه محاسبه واریانس و کواریانس در بورس و فارکس و رمز ارز با ذکر مثال نمونه و حل ان و نحوه محاسبه و اینکه چه داده هایی در این محاسبات باید به کار گرفته شود توضیحاتی در مورد نحوه محاسبش اگر دارید برامون به اشتراک بزارید با تشکر
سلام وقت بخیر
قبلا در مقالات دیگر در مورد واریانس و نیم واریانس بصورت مفصل صحبت کردیم. میتونید با جستجوی عبارت هرکدوم به مقاله مورد نظر دسترسی داشته باشید.
ممنون بابت این پست خوبتون مدتها بود دنبال همین جدول بودم که بشه دید همبستگی ارزها باهم چطور هست پیداش نمیکرد
کارتون درسته
سلام و درود
خوشحال هستیم که براتون مفید بوده