آموزش استراتژی پیوت پوینت(Pivot Point) در فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 11 مارس 2025

یکی از مهم‌ترین اهداف معامله‌گران با استفاده از تحلیل تکنیکال، شناسایی نقاط سقف و کف قیمتی در نمودار است. به عبارتی، معامله‌گران می‌خواهند نقاط بازگشتی را در زمان مناسب تشخیص دهند. ابزارهای معاملاتی معتبر و گوناگونی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که می‌توانند برای شناسایی این نقاط استفاده شوند. یکی از بهترین این ابزارها، نقاط پیوت پوینت (Pivot Point) هستند. پیوت پوینت یکی از اساسی‌ترین مفاهیم در بازار فارکس است که همه معامله‌گران باید با آن آشنا شوند.

زمانی که معامله‌گران بتوانند نقاط پیوت پوینت را به طور صحیح تشخیص دهند، می‌توانند نقاط ورود و خروج به معامله را شناسایی کنند. اگر معامله‌گران با پیوت پوینت در بازار فارکس آشنایی نداشته باشند، قادر نخواهند بود الگوهای قیمتی را به طور صحیح تشخیص دهند؛ به همین دلیل پیوت پوینت به یکی از مهم‌ترین مباحث در تحلیل تکنیکال تبدیل شده است.

پیوت در لغت به معنای بازگشت است و به نقاط پیوت که بازگشت را در نمودارهای قیمتی نشان می‌دهند، نقاط بازگشتی گفته می‌شود. پیوت پوینت نقاطی در نمودارهای قیمتی هستند که قیمت در این نقاط معکوس می‌شود. معامله‌گران می‌توانند این نقاط را زیر نظر بگیرند تا زمانی که قیمت بازگشت داشت، تغییرات روند را در زمان مناسب شناسایی کنند. پیوت پوینت در تحلیل تکنیکال نقاطی هستند که به معامله‌گران کمک می‌کنند تا بتوانند الگوهای قیمتی را در نمودارها ترسیم کنند.

این نقاط در میان تحلیل‌گران از محبوبیت بالایی برخوردارند زیرا یادگیری آنها آسان است و به راحتی در نمودارهای قیمتی مشاهده می‌شوند. به عبارتی، نقاط پیوت پوینت نیاز به مهارت بسیار بالایی ندارند و همه معامله‌گران می‌توانند از آنها در تحلیل تکنیکال استفاده کنند.

پیوت پوینت

در بازار فارکس عوامل مختلفی بر روی روند تأثیر می‌گذارند و باعث می‌شوند که روند تغییر کند. معامله‌گران نمی‌توانند همه این تغییرات را به تنهایی تجزیه و تحلیل کنند، اما می‌توانند با استفاده از پیوت پوینت زمانی که روند از حالت صعودی به نزولی یا برعکس تغییر می‌کند را تشخیص دهند. بسیاری از معامله‌گران در بازار فارکس نقاط پیوت پوینت را زیر نظر می‌گیرند و از آنها استفاده می‌کنند، بنابراین همه معامله‌گران باید با این نقاط در نمودارهای قیمتی آشنایی داشته باشند. پیوت پوینت می‌تواند برای معاملات کوتاه‌مدت مناسب باشد.

استفاده از نقاط پیوت پوینت شباهت زیادی به سطوح حمایت و مقاومت دارد. این بدان معناست که معامله‌گران می‌توانند در زمانی که قیمت به این نقاط واکنش نشان می‌دهد معامله انجام دهند و هم می‌توانند در زمانی که قیمت از این نقاط بازگشت دارد وارد معامله شوند. به عبارتی، زمانی که در نمودار قیمتی روند وجود ندارد و اصطلاحاً روند در بازار رنج است، از نقاط پیوت برای شناسایی نقاط بازگشتی استفاده می‌کنند. در این زمان معامله‌گران در نقاط پیوت پوینت، سفارشات خرید و فروش خود را قرار می‌دهند.

اما اگر این معامله‌گران در نقاط پیوت پوینت که شکسته شده است وارد معامله شوند، از نقاط پیوت پوینت استفاده می‌کنند تا در یک حرکت قیمتی مناسب وارد معامله شوند.

در تحلیل تکنیکال، برای معامله‌گرانی که تمایل ندارند نقاط پیوت پوینت را شخصاً تجزیه و تحلیل کنند، اندیکاتور پیوت پوینت وجود دارد. اندیکاتور پیوت پوینت نسبت‌های فیبوناچی را در گذشته بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کند تا سطوح حمایت و مقاومت بالقوه را شناسایی کند. استفاده از این اندیکاتور به معامله‌گران پیشنهاد می‌شود زیرا معمولاً قیمت واکنش خوبی به سطوح حمایت و مقاومتی که اندیکاتور پیدا کرده است، نشان می‌دهد. اندیکاتور پیوت پوینت بیشتر در تایم فریم‌های کوتاه‌مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سطوح پیوت پوینت براساس قیمت بسته شدن در روز گذشته و بالاترین و پایین‌ترین قیمت تحلیل تکنیکال محاسبه می‌شود. بنابراین اگر در یک نمودار قیمتی در حال انجام معامله هستید، باید بررسی کنید که بالاترین، پایین‌ترین و قیمت بسته شدن کندل در طول بازه زمانی نمودار قیمتی در چه موقعیتی قرار داشته است و سپس تصمیم‌گیری کنید.

نکات کلیدی: نقطه پیووت، یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که برای تعیین روند کلی بازار در طول تایم فریم‌های مختلف استفاده می‌شود. نقطه پیووت، میانگین قیمت‌های سقف، کف و بسته شدن روز معاملاتی قبلی است. تصور بر این است که در روز بعد، معاملات بالای نقطه پیووت نشان‌دهنده ادامه احساسات صعودی است، در حالی که معاملات زیر نقطه پیووت نشان‌دهنده تمایلات و احساسات نزولی است.

معامله‌گران می‌توانند نقاط پیوت پوینت را در نمودارهای قیمتی پیدا کنند و با بررسی آنها، از آنها در راستای معاملات خود استفاده کنند. اما برای آن دسته از معامله‌گرانی که تمایلی برای انجام این کار ندارند، می‌توانند از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنند. درواقع اندیکاتور پیوت پوینت می‌تواند به معامله‌گران در دستیابی به اهدافشان در تحلیل تکنیکال کمک کند و آنها می‌توانند با استفاده از این اندیکاتور، نقاط بازگشتی را پیدا و سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنند.

⦁ نقطه پیووت خود چیزی نیست جز میانگین قیمت های سقف، کف و بسته شدن روز معاملاتی قبلی است.

⦁ تصور بر این است که در روز بعد، معاملات بالای نقطه پیووت نشان‌ دهنده ادامه احساسات صعودی است، در حالی که معاملات زیر نقطه پیووت نشان ‌دهنده تمایلات و احساسات نزولی است.

⦁ در مقاله امروز به نحوه محاسبه سطوح پیووت و نحوه استفاده از آنها می پردازیم. بروکر آمارکتس معامله گران می توانند نقاط پیوت پوینت را در نمودارهای قیمتی پیدا کنند و با بررسی انها از آنها در راستای معاملات خود استفاده کنند.اما برای آن دسته از معامله گران که تمایلی برای انجام این ندارند می توانند از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنند. درواقع اندیکاتور پیوت پوینت می تواند به معامله گران در دستیابی به اهداف آنها در تحلیل تکنیکال کمک دهنده باشد و آنها می توانند با استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت نقاط بازگشتی را پیدا کنند و سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنند.

⦁ در مقاله امروز به نحوه محاسبه سطوح پیووت و نحوه استفاده از آنها می پردازیم.

اندیکاتور پیوت پوینت

معامله گران می توانند نقاط پیوت پوینت را در نمودارهای قیمتی پیدا کنند و با بررسی انها از آنها در راستای معاملات خود استفاده کنند.اما برای آن دسته از معامله گران که تمایلی برای انجام این ندارند می توانند از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنند.

درواقع اندیکاتور پیوت پوینت  می تواند به معامله گران در دستیابی به اهداف آنها در تحلیل تکنیکال کمک دهنده باشد و آنها می توانند با استفاده از اندیکاتور پیوت پوینت نقاط بازگشتی را پیدا کنند و سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنند.

اندیکاتور پیوت پوینت زمانی که کندل بسته می‌شود، سطوح حمایت و مقاومت بالقوه‌ای را که معامله‌گران در روز بعد به آن نیاز دارند، تشکیل می‌دهد. بنابراین معامله‌گران می‌توانند حرکات قیمتی بالقوه‌ای را که بازار در اطراف آن‌ها گردش دارد، تشخیص داده و از آن‌ها استفاده کنند. با استفاده از نقاط پیوت پوینت و سطوح حمایت و مقاومت احتمالی که این اندیکاتور مشخص می‌کند، می‌توانند حد سود و حد ضرر خود را تعیین کرده و برای ورود به معامله و خروج از آن تصمیم بگیرند.

استراتژی پیوت پوینت

پیوت پوینت نقاطی در تحلیل تکنیکال هستند که معامله‌گران می‌توانند با استفاده از آن‌ها نقاط بازگشتی را در نمودارهای قیمتی شناسایی کرده و سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کنند. بسیاری از معامله‌گران در بازار فارکس با استفاده از نقاط پیوت پوینت سیستمی را برای خود ایجاد کرده و با استراتژی پیوت پوینت معاملات خود را انجام می‌دهند. برای استفاده از یک استراتژی در بازار فارکس، ابتدا باید بررسی کنید که استراتژی شما در چه بازه زمانی و در کدام جلسه معاملاتی می‌تواند بازدهی بهتری داشته باشد. در استراتژی پیوت پوینت بهترین بازه زمانی، سشن معاملاتی لندن است، هرچند سشن معاملاتی نیویورک نیز مناسب است.

پیوت پوینت از دو خط حمایت و دو خط مقاومت تشکیل شده است که خط پیوت پوینت میان این خطوط قرار می‌گیرد و یک خط میانی نیز وجود دارد. زمانی که پیوت پوینت میان دو خط مقاومت (R1,R2) و دو خط حمایت (S1,S2) قرار می‌گیرد، می‌تواند روند صعودی و نزولی را در بازار به معامله‌گران نشان دهد. استراتژی پیوت پوینت برای معامله‌گرانی که معاملات خود را در بازه‌های زمانی کوتاه مدت انجام می‌دهند بسیار مناسب است.

به عنوان مثال، اگر در تایم فریم 15 یا 30 دقیقه معامله می‌کنید، طبیعتاً بازار را در بلندمدت تجزیه و تحلیل نخواهید کرد. حال اگر بازار با یک حمایت یا مقاومت برخورد کند، از آنجا که بازار را در بلندمدت مشاهده نمی‌کنید، نمی‌توانید از آن آگاه شوید و سردرگم خواهید شد. اما اگر از استراتژی پیوت پوینت استفاده کنید، دو حمایت و دو مقاومت خواهید داشت و می‌توانید زمانی که بازار با سطوح برخورد می‌کند از آن آگاه شوید.

با استفاده از استراتژی پیوت پوینت باید به خطوط آن دقت داشته باشید. اگر در نمودار قیمتی مشاهده کردید که قیمت بالای خط میانی پیوت پوینت قرار گرفته است، می‌توانید به این نتیجه برسید که بازار صعودی است و سپس برای معاملات خود تصمیم‌گیری کنید. اگر قیمت پایین خط میانی پیوت پوینت قرار گرفته باشد، می‌توانید نتیجه‌گیری کنید که بازار نزولی است.

معامله‌گران می‌توانند با استفاده از استراتژی پیوت پوینت سیگنال‌های خرید و فروش را دریافت کنند. برای سیگنال‌یابی با این استراتژی، باید از آن در جهت روند بازار استفاده کنید. اگر مشاهده کنید که قیمت بالای خط پیوت قرار گرفته است، می‌توانید سیگنال خرید را دریافت کنید. اگر قیمت پایین خط پیوت قرار گرفته باشد، می‌توانید سیگنال فروش را دریافت کنید.

همچنین با استفاده از استراتژی پیوت پوینت می‌توانید در زمان شکست، سیگنال دریافت کنید. اگر قیمت قادر نیست از سمت پایین به بالا نقطه مرکزی را بشکند، می‌توانید وارد معامله خرید شوید. اگر قیمت از سمت بالا به پایین توانایی شکست قیمت را ندارد، می‌توانید وارد معامله فروش شوید.

روش‌های مختلفی برای محاسبه نقاط در استراتژی پیوت پوینت وجود دارد که رایج‌ترین آنها سیستم پنج نقطه است. این سیستم از قیمت سقف، قیمت کف و قیمت بسته شدن روز قبل به همراه دو سطح حمایت و دو سطح مقاومت (در مجموع پنج نقطه قیمتی) استفاده می‌کند. معادلات به شرح زیر است:

Pivot Point=(Previous High+Previous Low+Previous Close)/3

Support 1 (S1)=(Pivot Point∗2)−Previous High

Support 2 (S2)=Pivot Point−(Previous High−Previous Low)

Resistance 1 (R1)=(Pivot Point∗2)−Previous Low

استراتژی پیوت پوینت
استراتژی پیوت پوینت

چگونه نقاط پیوت را محاسبه کنیم؟

برای سهام، که فقط در ساعات خاصی از روز معامله می‌شوند، از سقف، کف و قیمت پایانی معاملاتی در یک روز عادی استفاده کنید. در بازارهای 24 ساعته، مانند بازار فارکس، نقاط پیووت اغلب با استفاده از قیمت پایانی سشن نیویورک (4 بعد از ظهر به وقت شرقی) محاسبه می‌شود. از آنجایی که GMT اغلب در معاملات فارکس نیز استفاده می‌شود، برخی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از ساعت 23:59 GMT برای پایان یک سشن معاملاتی و 00:00 GMT برای ساعت بازگشایی سشن جدید استفاده کنند.

هر چند اعمال نقاط پیوت بر روی نمودار با استفاده از داده‌های روز قبل برای تهیه سطوح حمایت و مقاومت روز بعد معمول است، اما می‌توان از داده‌های هفته گذشته برای تهیه نقاط پیووت هفته آینده نیز استفاده کرد. این محاسبات به درد معامله‌گران سویینگ (و تا حدودی معامله‌گران ساعتی) می‌خورد. یکی دیگر از جایگزین‌های سیستم پنج امتیازی، اضافه کردن قیمت آغازین به فرمول است:

Pivot Point=(Today’s opening+Yesterday’s High+Yesterday’s Low+Yesterday’s Close)/4

در اینجا قیمت آغازین به معادله اضافه می‌شود. سپس حمایت‌ها و مقاومت‌ها را می‌توان به روشی مشابه با سیستم پنج نقطه‌ای محاسبه کرد.

Resistance 1 (R1)=(Pivot Point∗2)−Previous Low

برای سهام، که فقط در ساعات خاصی از روز معامله می‌شوند، از سقف، کف و قیمت پایانی معاملاتی در یک روز عادی استفاده کنید. در بازارهای 24 ساعته، مانند بازار فارکس که ارز در آن معامله می‌شود، نقاط پیووت اغلب با استفاده از قیمت پایانی سشن نیویورک (4 بعد از ظهر به وقت شرقی) در یک سیکل 24 ساعته محاسبه می‌شود. از آنجایی که GMT اغلب در معاملات فارکس نیز استفاده می‌شود، برخی از معامله‌گران ترجیح می‌دهند از ساعت 23:59 GMT برای پایان یک سشن معاملاتی و 00:00 GMT برای ساعت بازگشایی سشن جدید استفاده کنند.

هر چند اعمال نقاط پیوت بر روی نمودار با استفاده از داده‌های روز قبل برای تهیه سطوح حمایت و مقاومت روز بعد کاملا معمول است، اما می‌توان از داده‌های هفته گذشته استفاده کرد و نقاط پیووت را برای هفته آینده نیز تهیه کرد. چنین محاسباتی به درد معامله‌گران سویینگ (و تا حدودی معامله‌گران ساعتی) می‌خورد. یکی دیگر از جایگزین‌های سیستم پنج امتیازی، اضافه کردن قیمت آغازین به فرمول است:

نقاط پیوت: روش‌های جایگزین

Pivot Point=(Today’s opening+Yesterday’s High+Yesterday’s Low+Yesterday’s Close)/4​

در اینجا قیمت آغازین به معادله اضافه می‌شود. سپس حمایت‌ها و مقاومت‌ها را می‌توان به روشی مشابه با سیستم پنج نقطه‌ای محاسبه کرد.

با این حال، سیستم پیووت دیگری توسط تام دیمارک، بنیانگذار و مدیر عامل DeMARK Analytics طراحی و معرفی شد. این سیستم از قوانین نقاط پیوت استفاده می‌کند. همانطور که می‌بینید، سیستم‌های استراتژی پیوت پوینت مختلفی در دسترس هستند. گرچه دانستن نحوه محاسبه نقاط پیووت برای درک آن مهم است، اما اکثر پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای تکنیکال خودشان نقاط پیووت را محاسبه می‌کنند. کافیست اندیکاتورهای نقطه پیوت را به نمودار خود اضافه کنید و تنظیمات را به سلیقه خود انتخاب کنید.

قوانین نقاط پیوت
قوانین نقاط پیوت

نقطه پیوت در استراتژی پیوت پوینت، هنگام محاسبه، خود به عنوان حمایت و مقاومت عمل می‌کند. این بدان معنی است که انتظار می‌رود بزرگ‌ترین نوسان قیمت در این قیمت رخ دهد. سایر سطوح حمایت و مقاومت چندان تأثیرگذار نیستند، اما همچنان ممکن است نوسانات قیمتی قابل توجهی ایجاد کنند. استراتژی پیوت پوینت به دو صورت قابل استفاده است: تعیین روند کلی بازار و ورود و خروج از بازار. اگر قیمت نقطه پیووت طی یک حرکت صعودی شکسته شود، بازار صعودی و اگر از روی نقطه پیووت به پایین بشکند، بازار نزولی است. برای ورود و خروج، معامله‌گر می‌تواند برای خرید، سفارش لیمیت منوط به شکست سطح مقاومتی وارد کند یا حد ضرر در سطح حمایت تعیین کند.

تفسیر و استفاده از نقاط پیوت

ورود به معامله با نقاط پیوت، گرچه گاهی اوقات در پیش‌بینی حرکت قیمت بسیار خوب عمل می‌کند، اما مواقعی وجود دارد که به نظر می‌رسد این سطوح هیچ تأثیری ندارند. همچون هر ابزار تکنیکال دیگری، سود به احتمال زیاد در نتیجه‌ی استفاده از فقط یک اندیکاتور حاصل نخواهد شد. موفقیت یک استراتژی پیوت پوینت کاملاً بر عهده معامله‌گر و توانایی او در استفاده مؤثر از آن در کنار سایر اندیکاتورها و شکل‌های تحلیل تکنیکال، مانند MACD، الگوهای کندل استیک یا میانگین متحرک برای تعیین جهت روند، بستگی دارد. هر چه تعداد سیگنال‌های مثبت برای یک معامله بیشتر باشد، شانس موفقیت بالاتر است.

ورود به معامله با نقاط پیوت
ورود به معامله با نقاط پیوت

در این مقاله با مفهوم پیوت پوینت در تحلیل تکنیکال و استراتژی پیوت پوینت آشنا شدیم. معامله‌گران می‌توانند با استفاده از نقاط پیوت پوینت، سقف و کف قیمتی را در نمودار پیدا کنند. استراتژی پیوت پوینت از ساده‌ترین مباحث تحلیل تکنیکال است که معامله‌گران می‌توانند از آنها استفاده کنند. این نقاط براساس بالاترین قیمت، پایین‌ترین قیمت و قیمت بسته شدن قبلی به دست می‌آیند. معامله‌گرانی که تمایل به تجزیه و تحلیل نقاط پیوت پوینت در نمودارهای قیمتی ندارند، می‌توانند از اندیکاتور پیوت پوینت استفاده کنند.

قیمت در نمودار به سطوح حمایت و مقاومت واکنش نشان می‌دهد و می‌تواند برای معامله‌گران بسیار کمک‌کننده باشد. معامله‌گران می‌توانند از نقاط پیوت پوینت در زمان مشاهده بازگشت یا شکست روند در نمودار قیمتی، استفاده کرده و وارد معامله شوند.

یادگیری استراتژی پیوت پوینت برای معامله‌گران در بازار فارکس ضروری است، زیرا آشنایی با نقاط پیوت و تشخیص درست آنها برای شناسایی الگوهای قیمتی مختلف در نمودار قیمتی لازم است. نقاط پیووت روش بسیار خوبی برای شناسایی مناطق حمایت و مقاومت هستند، اما زمانی که با انواع دیگر تحلیل تکنیکال ترکیب شوند، عملکرد بهتری دارند.

سخن پایانی

نقاط پیووت در استراتژی پیوت پوینت بر اساس یک محاسبه ساده بدست می‌آیند و گرچه برای برخی از معامله‌گران جواب می‌دهند، اما ممکن است برای برخی دیگر مفید نباشند. هیچ قطعیتی وجود ندارد که قیمت در نقاط مشخص شده متوقف، معکوس یا حتی به آن سطوح برسد. گاهی اوقات قیمت روی یک سطح فقط نوسان می‌کند. همچون سایر اندیکاتورها، باید از آنها فقط به عنوان بخشی از یک برنامه معاملاتی کامل استفاده شود. (بخشی از این مقاله برگرفته از اینوست پدیا است).

نقاط پیووت در استراتژی پیوت پوینت بر اساس یک محاسبه ساده بدست می‌آیند، و گرچه برای برخی از معامله‌گران جواب می‌دهند، اما ممکن است برای برخی دیگر از معامله‌گران مفید نباشند. هیچ قطعیتی وجود ندارد که قیمت در نقاط مشخص شده متوقف شود، معکوس شود یا حتی اصلا به آن سطوح برسد. گاهی اوقات قیمت روی یک سطح فقط جلو و عقب حرکت می‌کند. همچون سایر اندیکاتورها، باید از آنها فقط به عنوان بخشی از یک برنامه معاملاتی کامل استفاده شود. بخشی از این مقاله برگرفته است از: اینوست پدیا.

نقاط پیووت در استراتژی پیوت پوینت بر اساس یک محاسبه ساده بدست می آیند، و گرچه برای برخی از معامله گران جواب می دهند، اما ممکن است برای برخی دیگر از معامله گران مفید نباشند. هیچ قطعیتی وجود ندارد که قیمت در نقاط مشخص شده متوقف شود، معکوس شود یا حتی اصلا به آن سطوح برسد. گاهی اوقات قیمت روی یک سطح فقط جلو و عقب حرکت می کند. همچون سایر اندیکاتورها، باید از آنها فقط به عنوان بخشی از یک برنامه معاملاتی کامل استفاده شود.

4.7/5 - (3 امتیاز)

غزل خوشرو

متولد 1380 هستم و دانشجوی روانشناسی، علاقه مند به بازارهای مالی هستم و مطالعات خودم رو از منابع انگلیسی زبان انجام دادم.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها