استراتژی معاملاتی فارکس چیست؟ ( forex-trading-strategy )

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی به معامله گران در بازارهای مالی کمک می کند تا معاملات خود براساس یک سیستم تعیین شده انجام دهند.

این جلسه یکی از دهها جلسه آموزش رایگان است. برای مشاهده تمامی جلسات روی عبارت آموزش رایگان فارکس کلیک کنید.

5/5 - (5 امتیاز)

استراتژی معاملاتی سرفصل آموزشی استراتژی معاملاتی

استراتژی معاملاتی چیست؟ ( Trading Strategy )

استراتژی معاملاتی سیستمی را برای معامله گران ایجاد می کند که دارای قوانین و مقررات می باشد و معامله گران می توانند با استفاده از آن در زمان ورود به بازار و خروج از آن و تصمیم گیری های خود استفاده کنند.به عبارتی معامله گران با استفاده از استراتژی معاملاتی می توانند در بازه های زمانی تعیین شده وارد معامله شده یا از آن خارج شوند.

قوانین و مقررات استراتژی ها می تواند ساده یا دشوار باشد که بستگی به نوع استراتژی معاملاتی دارد،برخی از استراتژی های معاملاتی ساده هستند و با پیروی از چند مرحله انجام می شوند که قوانین ساده ای نیز دارند،اما در مقابل برخی استراتژی های معاملاتی پیچیده هستند و مراحل بیشتری دارند به همین دلیل دشوار می شوند.

فارکس دارای استراتژی معاملاتی های معتددی است و معامله گران می توانند آن ها را با جستجو در اینترنت پیدا کنند،همچنین معامله گران می توانند برای خود یک استراتژی معاملاتی شخصی ایجاد کرده و از آن استفاده کنند.

یک استراتژی معاملاتی می تواند براساس تحلیل تکنیکال یا تحلیل فاندامنتال باشد،نکته حائز اهمیت در یک استراتژی این است که بتواند به معامله گران کمک کند تا آنها با استفاده از آن بازار را تحلیل کرده و بتوانند برای نقاط ورود به معامله و خروج از آن تصمیم گیری کنند.درواقع یک استراتژی معاملاتی در بازار فارکس باید سیگنال های درستی را به معامله گر ارائه دهد.

به طور کلی سیگنال هایی که توسط  استراتژی معاملاتی ارائه می شود به دو دسته تقسیم می شود،برخی سیگنال های ارائه شده دستی هستند که بدان معناست معامله گر به مانیتور چشم می دوزد تا سیگنالی از استراتژی معاملاتی صادر شود و سپس به دنبال موقعیت های معاملاتی می گردد و پس از اینکه پوزیشن موردنظر را پیدا کرد شروع به تحلیل آن می کند.

برخی سیگنال های ارائه شده از استراتژی معاملاتی ها نیز اتوماتیک هستند،معامله گران معمولا برای دریافت این نوع سیگنال ها یک سیستم معاملاتی طراحی می کنند که این سیستم به صورت اتوماتیک می تواند سیگنال های ارائه شده از استراتژی معاملاتی را دریافت کرده و معاملات نیز به صورت خودکار انجام می شوند.

از آنجا که معامله گران در زمان انجام معاملات خود ممکن است دچار احساسات مختلفی شوند و بر روی معاملاتی آنها بسیار تاثیرگذار می باشد،به همین دلیل یک سیستک اتوماتیک با حذف احساسات معامله گران می تواند به انجام معاملات بهتر کمک می کند،به همین دلیل سیستم معاملاتی اتوماتیک از سیستم دستی می تواند عملکرد و نتیجه بهتری داشته باشد.

همچنین در سیستم معاملاتی اتوماتیک دیگر نیازی به مداخله معامله گران نیست و آنها نیازی به تقسیر و تجزیه تحلیل سیگنال های ارائه شده ندارند و کار آن ها بسیار ساده تر می شود،بسیاری از معامله گرات مبتدی از سیستم اتوماتیک استفاده می کنند و به آن دسته از معامله گران که می خواهند عملکرد بهتری داشته باشند توصیه می شود از سیستم اتوماتیک استفاده کنند.

بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

چرا باید از استراتژی معاملاتی استفاده کنیم؟

فارکس یک بازار مالی بین المللی است که افراد زیادی از سرتاسر دنیا در این بازار به انجام معاملات می پردازند تا با سودآوری سرمایه خود را افزایش داده و از این طریق درآمد داشته باشند،اما تجارت در بازار فارکس مانند هر بازار مالی دیگری آسان نیست و همه نمی توانند در این بازار معاملات سودآور انجام دهند بنابراین موفقیت در این بازار مستلزم استفاده از استراتژی معاملاتی می باشد.

درواقع موفقیت در بازار فارکس با عدم استفاده از یک استراتژی معاملاتی مناسب امکان پذیر نیست،استراتژی معاملاتی می تواند معامله گران را در جهت تصمیمات خود در خرید و فروش کمک کرده و آن ها در انجام معاملات خود راهنمایی کند.

البته در بازار فارکس استراتژی های معتددی وجود دارد که معامله گران باید با توجه به سبک معاملاتی خود یک یا چند استراتژی انتخاب کنند و در معاملات خود از آن ها استفاده کنند.پس از اینکه معامله گران استراتژی معاملاتی خود را انتخاب کردند باید خود را با آن تطبیق دهند و به اصول و مقررات آن پایبند باشند تا بتوانند بهترین نتیجه را در معاملات خود مشاهده کنند.

معامله گران برای اینکه یک استراتژی معاملاتی برای خود انتخاب کنند باید استراتژی های موجود را امتحان کنند تا بتوانند استراتژی مناسب را برای خود انتخاب کنند،برای این کار معامله گران می توانند استراتژی های مختلف را در یک حساب دمو آزمایش کنند و سپس استراتژی موردنظر را وارد معاملات خود کنند.

استراتژی معاملاتی

استراتژی ترند تریدینگ ( Trend Trading )

ترند تریدینگ یکی از استراتژی های معاملاتی بازار فارکس است که به آن معامله گری روند نیز گفته می شود و یکی از آسان ترین استراتژی های بازار فارکس است که معامله گران از آن استفاده می کنند.

معامله گران در استراتژی ترند تریدینگ از ابزارهای مختلفی استفاده خواهند کرد تا بتوانند روند را در نمودارهای خود شناسایی کنند،در این استراتژی هدف این است که معامله گران در آغاز یک روند وارد معامله شده و در پایان همان روند نیز از معامله خارج شوند.

در این استراتژی معامله گران در محدوده سطح حمایت وارد معامله خرید شده و در محدوده سطح مقاوت از معامله خارج خواهند شد.به عبارتی معامله گران زمانی که یک کالا یا سهام در نمودار رو به بالا حرکت می کند آن را خریداری خواهند کرد و زمانی که متوجه می شوند کالا یا سهام بر روی نمودار به سمت پایین حرکت می کند شروع به فروش آن خواهند کرد.

استراتژی معاملاتی ترند تریدینگ هیچ محدودیت زمانی را شامل نمی شود و این بدان معناست که می توان از آن در تایم فریم های مختلف و به طور کوتاه مدت،میان مدت یا بلندمدت استفاده کنند و این یکی از مزایای استراتژی به شمار می رود.

معامله گرانی که می خواهند از این استراتژی معاملاتی استفاده کنند فقط کافی است روند را شناسایی کنند و سپس در جهت روندی که شناسایی کردند وارد معامله شوند و می توانند تا زمانی که نشانه هایی از بازگشت روند مشاهده نکردند در معامله باقی بمانند.

استراتژی پرایس اکشن ( Price Action )

استراتژی پرایس اکشن یکی متداول ترین استراتژی های بازار فارکس است که معامله گران زیادی در بازار فارکس از آن استفاده می کنند.این استراتژی از پرایس اکشن و استراتژی معاملاتی تشکیل شده است.درواقع معامله گران با استفاده از پرایس اکشن می توانند تشخیص دهند کدام ناحیه از نمودار اهمیت دارد و با استفاده از استراتژی معاملاتی به آنها راهکار را نشان می دهد.

استراتژی پرایکس اکشن سه استراتژی دیگر را شامل می شود که عبارتند از استراتژی پین بار،استراتژی فیکی و استراتژی اینساید بار که معامله گران از آنها در استراتژی پرایس اکشن استفاده خواهند کرد.

استراتژی پین بار (Pin Bar): پین بار یک نوع الگوی شمع ساده است که شامل یک بدنه کوتاه و سایه بلند می شود.این الگو اگر در نواحی حمایت و مقاومت رخ دهد از دقت بالایی برخوردار می شود و می توان از آن در پرایس اکشن استفاده کرد و تغییر روند را شناسایی کرد.

استراتژی فیکی (Fakey): استراتژی فیکی نیز یکی از استراتژی ساده پرایس اکشن به شمار می رود،با استفاده از این استراتژی می توان بازگشت روند را در سطوح حمایت و مقاومت تشخیص داد و در استراتژی پرایس اکشن از آن استفاده کرد.

استراتژی اینساید بار(Inside Bar ): استراتژی اینساید بار یکی از استراتژی های رایج پرایس اکشن است که به عنوان الگوی قوی ادامه دهنده روند شناخته می شود و معامله گران از ان در استراتژی پرایس اکشن استفاده خواهند کرد.

در استراتژی پرایس اکشن معاملات براساس قیمت های گذشته در نمودار انجام خواهد شد و دارای تنوع زمانی بسیار بالایی می باشد و معامله گران می توانند از این استراتژی در بازه زمانی کوتاه مدت،میان مدت و بلندمدت استفاده کنند.

استراتژی پوزیشن تریدینگ ( Position Trading )

پوزیشن تریدینگ یکی از استراتژی های متداول بازار فارکس است که بلندمدت می باشد و می توان آن را با سرمایه گذاری مقایسه کرد،زیرا در این استراتژی دارایی های مختلف برای مدت زمان طولانی توسط معامله گران خریداری می شوند تا در آینده با ارزش بالاتری بفروشند.

در استراتژی پوزیشن تریدینگ معامله گران به دنبال روندی خواهند بود که بتوانند آن را برای یک مدت زمان طولانی مشاهده کنند.به همین معامله گران فارکس که از این استراتژی استفاده می کنند به نوسانات کوتاه مدت بازار واکنش نشان نمی دهند و در کل آن ها به دنبال نمودارهای با نوسان کمتر هستند.

از آنجا که استراتژی پوزیشن تریدینگ بسیار بلندمدت است و ممکن است حتی سال ها باز بماند نیاز به سرمایه نسبتا زیادی دارد،اگر معامله گر در این استراتژی سود کند سود بسیار زیادی را به دست خواهد آورد اما اگر اشتباه کنند دچار ضرر بسیار زیادی خواهند شد.

همچنین به دلیل طولانی مدت بودن استراتژی پوزیشن تریدینگ نیازی نیست که معامله گران دائما و به صورت تمام وقت درگیر انجام معاملات باشند و زمان آزاد بیشتری را خواهند داشت و به دلیل اینکه نوسانات کوتاه مدت برای آنها اهمیت ندارد استرس کمتری را در انجام معامله خود متحمل می شوند و آرامش بیشتری خواهند داشت.

آن دسته از معامله گران که استراتژی پوزیشن تریدینگ را برای انجام معاملات خود انتخاب کرده اند باید توانایی بالایی در تحلیل اخبار فاندامنتال داشته باشند زیرا اخبار و رویدادهای فاندامنتال بر روی معاملات آنها تاثیر گذار است.پوزیشن تریدینگ شباهت زیادی به استراتژی دنباله روند دارد و تنها تفاوت این است که در استراتژی دنباله روند اخبار تکنیکال اهمیت دارد.

استراتژی سوئينگ تریدینگ ( Swing Trading )

استراتژی سوئينگ تریدینگ نیز یکی از استراتژی های بازار فارکس است که هدف معامله گران در این استراتژی دستیابی به سود در تایم فریم های میان مدت و کوتاه مدت می باشد.سوئینگ تریدینگ معمولا بیش از یک جلسه معاملاتی طول می کشد اما در کمتر از چند ماه تا چندهفته انجام خواهد شد.

استراتژی معاملاتی سوئینگ تریدینگ نسبت به استراتژی پوزیشن تریدینگ کوتاه مدت تر می باشد و به همین دلیل نیاز به سرمایه کمتری دارد.این استراتژی مناسب آن دسته از سرمایه گذاران است که می خواهند یک معامله در تایم فریم میان مدت و با سرمایه متوسط انجام دهند.

از آنجا که در استراتژی سوئینگ تریدینگ تعداد معاملاتی که معامله گران می توانند انجام دهند از استراتژی پوزیشن تریدینگ بیشتر است معامله گران می توانند سودهای بیشتری به دست آورند.

همچنین در استراتژی سوئینگ تریدینگ نیازی نیست معامله گران تمام وقت درگیر معاملات خود باشند و می توانند به کارهای دیگر خود رسیدگی کنند که یکی از مزایای این استراتژی به شمار می رود.

باید دقت داشته باشید که استراتژی سوئینگ تریدینگ در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد که ممکن معاملات شما را تهدید کند،به عنوان مثال معامله گران نمی توانند در ایت استراتژی از روندهای بزرگ سود کسب کنند،همچنین ریسک در این استراتژی بسیار خطرناک می باشد.

ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

دی تریدینگ ( Dey Trading )

دی تریدینگ یکی دیگر از استراتژی های بازار فارکس است که شباهت بسیار زیادی با استراتژی سوئينگ تریدینگ دارد و تنها تفاوت آن این است که در استراتژی دی تریدینگ معاملات با سرعت بیشتری از استراتژی سوئینگ تریدینگ انجام خواهد شد.

این استراتژی معاملاتی همان طور که از نامش پیداست در طی یک روز اتفاق می افتد و بیش از بسته شدن یک جلسه معاملاتی به پایان می رسد و معاملات بیش از چنددقیقه یا چندساعت طول نخواهد کشید.

از آنجا که معاملات روزانه در طی یک روز انجام می شود بنابراین معامله گران باید زمان زیادی را برای تجزیه تحلیل نمودارها در یک روز صرف کنند به همین دلیل آنها نمی توانند شغل دیگری داشته باشند و باید معامله گری را به عنوان شغل تمام وقت خود در نظر بگیرند.

استراتژی دی تریدینگ پیش از پایان روز بسته می شود و این بدان معناست که معامله گران دچار ریسک معاملاتی شبانه نخواهند شد.بنابراین اگر بتوانید با استفاده از این استراتژی معاملات موفق انجام دهید سود بسیار زیادی را به دست خواهید آورد.

استراتژی اسکالپ ( Scalp )

استراتژی اسکالپ یکی دیگر از استراتژی های بازار فارکس است که توسط معامله گرانی که به آنها اسکالپر گفته می شود مورد استفاده قرار می گیرد.این استراتژی در تایم فریم های بسیار کوتاه در حد چندثانیه تا چنددقیقه انجام می شود.

هدف معامله گران در استراتژی اسکالپ این است که با انجام معاملات کوتاه مدت اما معتدد سودهای ناچیزی به دست آورند.معامله گران در استراتژی اسکالپ جفت ارزهایی را معامله می کنند که نوسانات زیادی دارند تا بتوانند از نوسانات آنها سود به دست آورند.

از آنجا که معاملات با استفاده از استراتژی اسکالپ در تایم فریم های بسیار کوتاه مدت انجام می شود معمولا توسط معامله گرانی انجام می شود که حرفه ای هستند و می توانند نمودارها را در مدت زمان کمی تجزیه تحلیل کنند.

معامله گران بازار فارکس که از استراتژی اسکالپ استفاده می کنند می توانند در روز معاملات بسیار زیادی انجام دهند و فرصت های معاملاتی زیادی در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و با سودهای اندک اما معتدد می توانند سودهای بسیار زیادی را به دست آورند.

اما به یاد داشته باشید از آنجا که اسکالپرها در روز معاملات بسیار زیادی انجام می دهند که ممکن است به صد معامله در روز برسد باید هزینه معاملاتی زیادی را بپردازند که گاهی ممکن است از سودی که به دست می آورند بیشتر شود،بنابراین آنها باید در بروکری معاملات خود را انجام دهند که هزینه معاملاتی کمی دریافت کند.

اسکالپرها دائما باید نوسانات بازار را بررسی کنند تا بتوانند فرصت های معاملاتی را پیدا کنند بنابراین زمان آزاد زیادی نخواهند داشت،همچنین معاملات آنها بسیار پراسترس است زیرا باید در زمان کمی که در اختیار آنها گذاشته می شود نمودارهای خود تجزیه تحلیل کنند تا بتوانند معاملات موفق انجام دهند.

بهترین استراتژی معاملاتی فارکس کدام است؟

درواقع پاسخی برای این سوال که بهترین استراتژی فارکس کدام است وجود ندارد،زیرا بهترین استراتژیی معاملاتی فارکس کاملا به صورت انتخاب خواهد شد و به سبک معاملاتی معامله گران بستگی دارد.بنابراین شما ابتدا باید روحیات معامله گری خود را در نظر بگیرید و سپس تصمیم بگیرید کدام استراتژی برای شما بهترین است.

به یاد داشته باشید که یک استراتژی معاملاتی که برای دوست شما بسیار موفقیت آمیز و سودآور است ممکن است برای شما کاملا برعکس عمل کند و با استفاده از آن با شکست مواجه شوید،همچنین ممکن است یک استراتژی معاملاتی برای شما و دوستتان سودآور باشد،بنابراین شما باید پیش از اینکه یک استراتژی معاملاتی انتخاب کنید آن را آزمایش کنید.

سبک های معاملاتی که به شما آموزش دادیم شامل بازه های زمانی مختلفی می شوند بسیار پرکاربرد هستند و به عنوان بهترین استراتژی های فارکس شناخته می شود و معامله گران زیادی از انها استفاده خواهند کرد.معامله گران باید این استراتژی ها را در حساب های آزمایشی خود آزمایش کند و سپس تصمیم بگیرند کدام استراتژی برای آنها مناسب تر است.

بروکر برتر اروپا در سال 2020

سخن پایانی

در بازار فارکس استراتژی های معتددی وجود دارد که معامله گران می توانند در انجام معاملات خود از آنها استفاده کنند.استراتژی معاملاتی می تواند به معامله گران در تصمیم گیری های خرید و فروش آنها کمک کنند و باعث موفقیت و سودآوری آنها خواهند شد.

همه معامله گران در بازار فارکس باید استراتژی های مختلف را در حساب های آزمایشی خود موردارزیابی قرار دهند و سپس با توجه به سبک معاملاتی و تایمی فریمی که می خواهند معاملات خود را انجام ذهند استراتژی مناسب خود را انتخاب کنند.

برخی استراتژی های بازار فارکس روزانه هستند در نتیجه فرصت های معاملاتی بیشتری در اختیار معامله گران قرار می دهند،در نتیجه معامله گران می توانند با استفاده از این استراتژی ها در پایان روز سودهای اندک خود را به دست آورند.اما برخی استراتژی ها بسیار بلندمدت هستند و معامله گران در زمان دیرتر سودهای بیشتری به دست خواهند آورد.

اما باید به یاد داشته باشید که هیچ استراتژی به طور کامل و صددرصد موفقیت آمیز و سودآور نمی باشد اما معامله گران می توانند با انتخاب استراتژی که با سبک معاملاتی آنها اشتراک بیشتری دارد خود را با آن تطبیق دهند و معاملات موفقیت آمیزی انجام دهند.

امیدواریم این مقاله از آموزش فارکس برای شما مفید بوده باشد و از آن بهره برده باشید.

اشتراک در
اطلاع از

تایید کنید ربات نیستید *

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها