اور تریدینگ ⛔ رهایی از overtrading

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 مارس 2025
forex-overtrading

اور تریدینگ یکی از چالش‌برانگیزترین درس‌هایی است که یک معامله‌گر فارکس باید بیاموزد. اگر تمایل به معامله بیش از حد (اور تریدینگ) در فارکس داشته باشید و بیش از حد معامله کنید، در پایان ضرر هنگفتی خواهید کرد. هر زمان که وارد بازار می‌شوید، پول خود را در معرض ریسک بازار قرار می‌دهید و هر چه بیشتر پول خود را در معرض ریسک بازار قرار دهید، احتمال اینکه پول راه خود را از شما جدا کند، بیشتر می‌شود. در مقاله امروز، به شما خواهیم گفت که اور تریدینگ در فارکس چیست و چگونه می‌توانید آن را به حداقل برسانید.

اور تریدینگ در فارکس زمانی اتفاق می‌افتد که شما زیادی معامله می‌کنید، پوزیشن‌های بسیار بزرگ می‌گیرید و بی‌حساب و کتاب ریسک می‌کنید. هیچ قانون و قاعده‌ای وجود ندارد که معامله‌گران را از معامله زدنِ بیش از حد منع کند، اما چنین چیزی می‌تواند به پرتفوی شما آسیب برساند. معامله‌گران معمولاً پس از اینکه یک ضرر بزرگ می‌کنند یا مرتکب سلسله ضررهای کوچک در یک بازه زمانی طولانی مدت می‌شوند، به overtrading روی می‌آورند.

آنها برای جبران ضرر خود به دنبال “انتقام” از بازار بوده و اینگونه بیشتر تلاش می‌کنند تا جاییکه می‌توانند سود کنند. آنها معمولاً با افزایش سایز پوزیشن و حجم معاملات به معاملات انتقام‌جویانه روی می‌آورند. متأسفانه در بیشتر مواقع معاملات آنها منجر به ضرر بیشتر می‌شود و سرانجام روزی حساب خود را به باد می‌دهند. یکی از دلایل اصلی شکست 95 درصد معامله‌گران فارکس نیز همین مورد است.

هنگامی که شک داشتید که مرتکب اور تریدینگ شده‌اید یا خیر، بدانید چندین نشانه برای آن وجود دارد: اگر پوزیشنی را با ضرر بستید و عمیقاً باور داشته باشید که نباید از اول این پوزیشن را می‌گرفتید، مرتکب overtrading شده‌اید. برای مثال، اگر معمولاً با استفاده از نمودار 1 ساعته به بالا معامله می‌زنید و ناگهان متوجه شدید که روی نمودار 5 دقیقه‌ای می‌روید تا بلکه پوزیشن‌های بهتری کشف کنید، دارید به سمت اور تریدینگ کشیده می‌شوید.

صرف زمان زیاد برای رصد نمودارها در چنین اوقاتی به خاطر مشاهده نوسانات بیش از حد بازار، شما را آسیب‌پذیر می‌کند و این خود منجر به اور تریدینگ در فارکس می‌شود. آیا فکر می‌کنید که ساعت‌ها محو نمودارها شده‌اید و سعی می‌کنید روی الگوهای معاملاتی و تکنیکال‌های “تا حدودی” خوب، زورکی پوزیشن بگیرید؟

بزرگترین مشکل این است که بسیاری از معامله‌گران از اینکه مرتکب اور تریدینگ شده‌اند، کاملاً بی‌اطلاع هستند. بسیار محتمل است که روی یک تکنیکال نه چندان ایده‌آل بی‌خودی هنگ کنید، رصد و ارزیابی برنامه معاملاتی خود را فراموش کنید و از اینکه آیا مرتکب overtrading شده‌اید یا خیر، بی‌اطلاع باشید. از آنجایی که شناسایی عوامل تحریک‌کننده احساسات در بازار شاید دشوار باشد و حتی گاهی خسته‌کننده باشد، باید زمانی که هیچ پوزیشن بازی ندارید، با اجرای برنامه‌ معاملاتی و استراتژی خود با این دشمن مبارزه کنید.

برای جلوگیری از مبتلا شدن به اور تریدینگ، به تجویز نیاز دارید. نه، منظورم تجویز پزشکی نیست، بلکه تجویزهایی است که شما را از انجام معاملات فی‌البداهه یا احساسی باز می‌دارد. بهتر است با ساخت و طراحی یک استراتژی معاملاتی (برنامه معاملاتی)، به اور تریدینگ حمله کنید پیش از آنکه او بخواهد شما را غافلگیر کند. شاید معامله‌گری در فارکس از منظر شما نوعی جنگ باشد. این نبرد اساساً بین مکانیسم‌های عقلانی یا تحلیلی مغز شما از یک طرف و مکانیسم‌های احساسی مغز شما از طرف دیگر است.

تنها راه جنگیدن در این نبرد، طراحی یک استراتژی معاملاتی سیستماتیک و پایبندی به آن است. اگر این مقاله را می‌خوانید و یک برنامه معاملاتی واقعی و عینی در فارکس ندارید، احتمالاً در معرض overtrading قرار دارید. اگر می‌خواهید مسیر معاملاتی درستی را طی کنید، باید یک استراتژی معاملاتی بسازید و به آن پایبند باشید.

این کاری است که در ابتدا همه معامله‌گران باید انجام دهند تا الگوهای معاملاتی منطقی و تحلیلی را به جای معاملات هیجانی بتوانند در خود رشد دهند. معامله زدن در بازارها به طور طبیعی باعث ایجاد احساسات و هیجانات می‌شود، اما اگر قصد مقابله با این واقعیت را نداشته باشید، تقریباً در معرض اور تریدینگ قرار خواهید گرفت. شما باید حتماً یک برنامه مدیریت ریسک به عنوان بخشی از استراتژی معاملاتی خود را داشته باشید.

این برنامه شامل دستورالعمل‌ها و رویه‌هایی است که برای به حداقل رساندن تأثیر شکست باید آنها را تعیین ‌کنید. شما باید از دو رویکرد واقع‌بینانه مدیریت ریسک استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که مرتکب اور تریدینگ نشده‌اید: ریسک خود در هر معامله را محاسبه کنید.

کاملاً به خود معامله‌گر بستگی دارد که تصمیم بگیرد چقدر می‌خواهد در هر معامله ریسک ضرر را بپذیرد. برای معامله‌گرانی که مایل به پذیرش ریسک بالا هستند، این ریسک می‌تواند از 1٪ تا 10٪ متغیر باشد. با این حال، اگر تا 10 درصد ریسک می‌کنید، تنها پنج معامله کافیست تا 50 درصد از سرمایه معاملاتی خود را از دست بدهید، به همین دلیل است که بهتر است ریسک کمتری کنید. شما باید اطمینان حاصل کنید که درصد ریسک قابل مدیریت است و همچنان می‌توانید به اهداف معاملاتی خود برای سطح ریسکی که می‌خواهید متحمل شوید دست یابید.

مراقب نسبت ریسک / سود باشید. برای محاسبه نسبت ریسک به پاداش R/R یک معامله، باید مقدار پول وسط گذاشته شده را با سود بالقوه تناسب ببندید. بنابراین، اگر حداکثر ضرر احتمالی شما در یک معامله 100 دلار و حداکثر سود ممکن شما 300 دلار باشد، نسبت ریسک به پاداش 3:1 است. بسیاری از معامله‌گران نسبت ریسک به پاداش 1:3 را ترجیح می‌دهند. تعداد معاملات در هر روز خود را محدود کنید. تعداد پوزیشن‌های بالا اغلب به درآمد بالا بدل نمی‌شود، بلکه، اثربخشی و کیفیت تک پوزیشن‌هاست که تعیین‌کننده است.

اورتریدینگ در فارکس چیست؟

معامله گران معمولاً پس از اینکه یک ضرر بزرگ می کنند یا مرتکب سلسله ضرر های کوچک در یک بازه زمانی طولانی مدت می شوند، به overtrading روی می آورند. آنها برای جبران ضرر خود به دنبال “انتقام” از بازار بوده و اینگونه بیشتر تلاش می کنند تا جاییکه می توانند سود کنند. آنها معمولاً با افزایش سایز پوزیشن و حجم معاملات به معاملات انتقام جویانه روی می آروند.

متأسفانه در بیشتر مواقع، معاملات افراد بی‌تجربه منجر به ضرر بیشتر و در نهایت از دست رفتن سرمایه می‌شود. یکی از دلایل اصلی شکست 95 درصد معامله‌گران فارکس نیز همین مورد است. هنگامی که شک دارید که مرتکب اور تریدینگ (معامله بیش از حد) شده‌اید یا خیر، بدانید که چندین نشانه برای آن وجود دارد: اگر پوزیشنی را با ضرر بستید و عمیقاً باور دارید که نباید از اول این پوزیشن را می‌گرفتید، مرتکب اور تریدینگ شده‌اید.

به عنوان مثال، اگر معمولاً با استفاده از نمودار 1 ساعته به بالا معامله می‌زنید و ناگهان متوجه شدید که روی نمودار 5 دقیقه‌ای می‌روید تا بلکه پوزیشن‌های بهتری کشف کنید، دارید به سمت اور تریدینگ کشیده می‌شوید. صرف زمان زیاد برای رصد نمودارها نیز از نشانه های اور تریدینگ است. در چنین اوقاتی، به خاطر مشاهده نوسانات بیش از حد بازار آسیب‌پذیر می‌شوید و این خود منجر به اور تریدینگ در فارکس می‌شود.

آیا فکر می‌کنید که ساعت‌ها محو نمودارها شده‌اید و سعی می‌کنید روی الگوهای معاملاتی و تکنیکال‌های “تا حدودی” خوب، زورکی پوزیشن بگیرید؟ بزرگترین مشکل این است که بسیاری از معامله‌گران از اینکه مرتکب اور تریدینگ شده‌اند، کاملاً بی‌اطلاع هستند. بسیار محتمل است که روی یک تکنیکال نه چندان ایده‌آل بی‌خودی معطل شوید، رصد و ارزیابی برنامه معاملاتی خود را فراموش کنید و از اینکه آیا مرتکب اور تریدینگ شده‌اید یا خیر، بی‌اطلاع باشید.

از آنجایی که شناسایی عوامل تحریک‌کننده احساسات در بازار شاید دشوار باشد و حتی گاهی خسته‌کننده باشد، باید زمانی که هیچ پوزیشن بازی ندارید، با اجرای برنامه‌ معاملاتی و استراتژی خود با این دشمن مبارزه کنید.

نشانه های overtrading چیست؟

برای جلوگیری از ابتلا به اور تریدینگ، به نسخه و تجویز نیاز دارید. نه، منظور نسخه و تجویز پزشکی نیست، بلکه تجویزهایی است که شما را از انجام معاملات فی‌البداهه یا احساسی باز می‌دارد. بهتر است با ساخت و طراحی یک استراتژی معاملاتی (برنامه معاملاتی)، به اور تریدینگ حمله کنید پیش از آنکه او بخواهد شما را غافلگیر کند. شاید معامله‌گری در فارکس از منظر شما نوعی جنگ باشد. این نبرد اساساً بین مکانیسم‌های عقلانی یا تحلیلی مغز شما از یک طرف و مکانیسم‌های احساسی مغز شما از طرف دیگر است.

تنها راه جنگیدن در این نبرد، طراحی یک استراتژی معاملاتی سیستماتیک و پایبندی به آن است. اگر این مقاله را می‌خوانید و یک برنامه معاملاتی واقعی و عینی در فارکس ندارید، احتمالاً در معرض اور تریدینگ قرار دارید. اگر می‌خواهید مسیر معاملاتی درستی را طی کنید، باید یک استراتژی معاملاتی بسازید و به آن پایبند باشید. این کاری است که در ابتدا همه معامله‌گران باید انجام دهند تا الگوهای معاملاتی منطقی و تحلیلی را به جای معاملات هیجانی بتوانند در خود رشد دهند.

معامله زدن در بازارها به طور طبیعی باعث ایجاد احساسات و هیجانات می‌شود، اما اگر قصد مقابله با این واقعیت را نداشته باشید، تقریباً در معرض اور تریدینگ قرار خواهید گرفت. شما باید حتماً یک برنامه مدیریت ریسک به عنوان بخشی از استراتژی معاملاتی خود داشته باشید. این برنامه شامل دستورالعمل‌ها و رویه‌هایی است که برای به حداقل رساندن تأثیر شکست باید آن‌ها را تعیین کنید. شما باید از دو رویکرد واقع‌بینانه مدیریت ریسک استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که مرتکب اور تریدینگ نشده‌اید: ریسک خود در هر معامله را محاسبه کنید و مراقب نسبت ریسک / سود باشید.

کاملاً به خود معامله‌گر بستگی دارد که تصمیم بگیرد چقدر می‌خواهد در هر معامله ریسک ضرر را بپذیرد. برای معامله‌گرانی که مایل به پذیرش ریسک بالا هستند، این ریسک می‌تواند از 1٪ تا 10٪ متغیر باشد. با این حال، اگر تا 10 درصد ریسک می‌کنید، تنها پنج معامله کافی است تا 50 درصد از سرمایه معاملاتی خود را از دست بدهید، به همین دلیل است که بهتر است ریسک کمتری کنید.

پیشنهاد سر دبیر:  ربات‌های معامله خودکار فارکس🤖 کارایی اکسپرت فارکس چقدر است؟

شما باید اطمینان حاصل کنید که درصد ریسک قابل‌مدیریت است و همچنان می‌توانید به اهداف معاملاتی خود برای سطح ریسکی که می‌خواهید متحمل شوید، دست یابید. برای محاسبه نسبت ریسک به پاداش (R/R) یک معامله، باید مقدار پول وسط گذاشته شده را با سود بالقوه تناسب ببندید. بنابراین، اگر حداکثر ضرر احتمالی شما در یک معامله 100 دلار و حداکثر سود ممکن شما 300 دلار باشد، نسبت ریسک به پاداش 3:1 است.

بسیاری از معامله‌گران نسبت ریسک به پاداش 1:3 را ترجیح می‌دهند. تعداد معاملات در هر روز خود را محدود کنید. تعداد پوزیشن‌های بالا اغلب به درآمد بالا بدل نمی‌شود. بلکه، اثربخشی و کیفیت تک پوزیشن‌هاست که تعیین‌کننده است. پس از یک معامله پربار و سود قابل توجه، ممکن است برای ترید بیشتر وسوسه شوید، اما بازار به شما گوش نمی‌دهد. پس از چند معامله موفق، ممکن است ضررها شروع شوند. نکته: برای تعداد پوزیشن‌هایی که می‌خواهید در یک روز باز کنید، حدود تعیین کنید.

با برنامه خود همگام باشید و اگر دوست دارید یک پوزیشن دیگر باز کنید، به خود یادآوری کنید که همیشه فردایی هم وجود دارد. وقتی ضرر می‌کنید، پوزیشن‌هایی را باز می‌کنید که اجازه می‌دهد حرص و طمع و عصبانیت بر شما چیره شوند. برخی از معامله‌گران بیش از حد معامله می‌کنند و پوزیشن‌های ناموفق زیادی را در یک روز می‌گیرند زیرا خشم و نیاز احساسی به اصلاح وضعیت فعلی، منطق را از آن‌ها سلب می‌کند.

پس، به جای اینکه قربانی این پیامدهای اور تریدینگ شوید، یک گزینه مطمئن‌تر این است که به خود استراحت دهید تا مغز و ذهن شما آرامش پیدا کند. در همین حین، خشم شما نسبت به ضرر اخیر فروکش می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید شفاف‌تر فکر کنید و معاملات را منطقی‌تر انجام دهید.

بزرگترین مشکل این است که بسیاری از معامله گران از اینکه مرتکب اور تریدینگ شده اند، کاملا بی اطلاع هستند. بسیار محتمل است که روی یک تکنیکال نه چندان ایده آل بیخودی هنگ کنید، رصد و ارزیابی برنامه معاملاتی خود را فراموش کنید و از اینکه آیا مرتکب overtrading شده اید یا خیر، بی اطلاع باشید.

از آنجایی که شناسایی عوامل تحریک‌کننده احساسات در بازار شاید دشوار باشد و حتی گاهی خسته کننده باشد، باید زمانی که هیچ پوزیشن بازی ندارید، با اجرای برنامه‌ معاملاتی و استراتژی خود با این دشمن مبارزه کنید.

چگونه می توان از بروز اور تریدینگ جلوگیری کرد؟

اور تریدینگ

اور تریدینگ

برای جلوگیری از مبتلا شدن به اور تریدینگ، به نسخه و تجویز نیاز دارید. نه، منظورم نسخه و تجویز پزشکی نیست، بلکه تجویز هایی است که شما را از انجام معاملات فی البداهه یا احساسی باز می دارد.

در زیر فهرستی از کارهایی که برای جلوگیری از overtrading باید انجام دهید ارائه می گردد:

داشتن برنامه معاملاتی

بهتر است با ساخت و طراحی یک استراتژی معاملاتی (برنامه معاملاتی)، به اور تریدینگ حمله کنید پیش از آنکه او بخواهد شما را غافلگیر کند.

شاید معامله گری در فارکس از منظر شما نوعی جنگ باشد. این نبرد اساساً بین مکانیسم های عقلانی یا تحلیلی مغز شما از یک طرف و مکانیسم های احساسی مغز شما از طرف دیگر است.

تنها راه جنگیدن در این نبرد، طراحی یک استراتژی معاملاتی سیستماتیک و پایبندی به آن است.

اگر این مقاله را می خوانید و یک برنامه معاملاتی واقعی و عینی در فارکس ندارید، احتمالاً در معرض overtrading قرار دارید. اگر می‌خواهید مسیر معاملاتی درستی را طی کنید، باید یک استراتژی معاملاتی بسازید و به آن پایبند باشید.

این کاری است که در ابتدا همه معامله گران باید انجام دهند تا الگوهای معاملاتی منطقی و تحلیلی را به جای معاملات هیجانی بتوانند در خود رشد دهند.

معامله زدن در بازارها به طور طبیعی باعث ایجاد احساسات و هیجانات می شود، اما اگر قصد مقابله با این واقعیت را نداشته باشید، تقریباً در معرض اور تریدینگ قرار خواهید گرفت.

مدیریت ریسک صحیح

شما باید حتما یک برنامه مدیریت ریسک به عنوان بخشی از استراتژی معاملاتی خود را داشته باشید. این برنامه شامل دستورالعمل‌ها و رویه‌هایی است که برای به حداقل رساندن تأثیر شکست باید آنها را تعیین ‌کنید.

شما باید از دو رویکرد واقع بینانه مدیریت ریسک استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که مرتکب اور تریدینگ نشده اید:

ریسک خود در هر معامله را محاسبه کنید

کاملا به خود معامله گر بستگی دارد که تصمیم بگیرد چقدر می خواهد در هر معامله ریسک ضرر را بپذیرد. برای معامله گرانی که مایل به پذیرش ریسک بالا هستند، این ریسک می تواند از 1٪ تا 10٪ متغیر باشد.

با این حال، اگر تا 10 درصد ریسک می کنید، تنها پنج معامله کافیست تا 50 درصد از سرمایه معاملاتی خود را از دست بدهید، به همین دلیل است که بهتر است ریسک کمتری کنید.

شما باید اطمینان حاصل کنید که درصد ریسک قابل مدیریت است و همچنان می توانید به اهداف معاملاتی خود برای سطح ریسکی که می خواهید متحمل شوید دست یابید.

مراقب نسبت ریسک / سود باشید

برای محاسبه نسبت ریسک به پاداش R/R یک معامله، باید مقدار پول وسط گذاشته شده را با سود بالقوه تناسب ببندید. بنابراین، اگر حداکثر ضرر احتمالی شما در یک معامله 100 دلار و حداکثر سود ممکن شما 300 دلار باشد، نسبت ریسک به پاداش 3:1 است. بسیاری از معامله گران نسبت ریسک به پاداش 1:3 را ترجیح می دهند.

تعداد معاملات در هر روز خود را محدود کنید

تعداد پوزیشن های بالا اغلب به درآمد بالا بدل نمی شود. بلکه، اثربخشی و کیفیت تک پوزیشن هاست که تعیین کننده است.

پس از یک معامله پربار و سود قابل توجه، ممکن است برای ترید بیشتر وسوسه شوید، اما بازار به شما گوش نمی‌دهد. اینطور نیست که یک گوی شیشه‌ای را بمالید و یک غول چراغ جادو ظاهر شود و یک استراتژی معاملاتی عالی به شما تقدیم کند. پس از چند معامله موفق، ممکن است ضررها شروع شوند. نکته: برای تعداد پوزیشن‌هایی که می‌خواهید در یک روز باز کنید، حدود تعیین کنید. با برنامه خود همگام باشید و اگر دوست دارید یک پوزیشن دیگر باز کنید، به خود یادآوری کنید که همیشه فردایی هم وجود دارد.

وقتی ضرر می‌کنید، پوزیشن‌هایی را باز می‌کنید که اجازه می‌دهد حرص و طمع و عصبانیت بر شما چیره شوند. برخی از معامله‌گران بیش از حد معامله می‌کنند و پوزیشن‌های ناموفق زیادی را در یک روز می‌گیرند زیرا خشم و نیاز احساسی به اصلاح وضعیت فعلی، منطق را از آنها سلب می‌کند. پس، به جای اینکه قربانی این پیامدهای اور تریدینگ شوید، یک گزینه مطمئن‌تر این است که به خود استراحت دهید تا مغز و ذهن شما آرامش پیدا کند. در همین حین، خشم شما نسبت به ضرر اخیر فروکش می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید شفاف‌تر فکر کنید و معاملات را منطقی‌تر انجام دهید.

تعیین کردن قوانین برای ورود به معامله به شما کمک می‌کند تا از ارسال سفارش‌هایی که مطابق با استراتژی معاملاتی شما نیستند، جلوگیری کنید. برای تدوین قوانین از تحلیل تکنیکال یا بنیادی یا ترکیبی از هر دو می‌توانید استفاده کنید. به عنوان مثال، ممکن است قانونی تعیین کنید که تنها در صورتی شما را تشویق به معامله کند که میانگین متحرک 50 روزه از روی میانگین متحرک 200 روزه عبور کند. معامله‌گرانی که مرتکب اور ترید می‌شوند، تلاش می‌کنند تا کنترل بر روی بازار را به دست آورند.

شما باید واقعاً با خود تأمل کرده و از خود سؤال کنید که آیا معتقدید در حال تلاش برای کنترل بازار هستید یا خیر. وقتی اوضاع را درک کنید و واقعاً موافق باشید که کنترلی بر بازار ندارید، کم‌کم متفاوت فکر خواهید کرد زیرا متوجه خواهید شد که باید در معاملات برتری داشته باشید و فقط زمانی معامله کنید که بازار به شما نشان می‌دهد این کنترل را دارید. بی‌شک لحظاتی از جنون و دیوانگی در طول دوران حرفه‌ای هر معامله‌گری وجود خواهد داشت.

فارکس نیاز به خودکنترلی شدید دارد. اگر بتوانید خودتان را کنترل کنید، نتایج آن در معاملات شما بازتاب خواهد داشت. یکی از رایج‌ترین جنون‌هایی که گریبان‌گیر فعالان بازار فارکس می‌شود، اور تریدینگ است و به شدت و با قدرت بسیار بالا قادر است تا شما را نابود کند. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را در خصوص اور تریدینگ و هر مقاله دیگری در این راستا را حتماً برای خود ذخیره کنید و هرگاه احساس کردید ممکن است دچار اور تریدینگ شده باشید یا علائمی از آن در شما در حال شکل‌گیری است، آن را مجدداً مطالعه کرده و مرور کنید.

شما نمی توانید بازار را کنترل کنید

بی‌شک لحظاتی از جنون و دیوانگی در طول دوران حرفه‌ای هر معامله‌گری وجود خواهد داشت. فارکس نیاز به خودکنترلی شدید دارد. اگر بتوانید خودتان را کنترل کنید، نتایج آن در معاملات شما بازتاب خواهد داشت. یکی از رایج‌ترین جنون‌هایی که گریبان‌گیر فعالان بازار فارکس می‌شود، اور تریدینگ است و به شدت و با قدرت بسیار بالا قادر است تا شما را نابود کند. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را در خصوص اور تریدینگ و هر مقاله دیگری در این راستا را حتماً برای خود ذخیره کنید و هرگاه احساس کردید ممکن است دچار اور تریدینگ شده باشید یا علائمی از آن در شما در حال شکل‌گیری است، آن را مجدداً مطالعه کرده و مرور کنید.

5/5 - (4 امتیاز)
آواتار سید مهدی حق شناس

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها