معاملات فعال و 4 استراتژی رایج و محبوب آن

تاریخ آخرین بروزرسانی: 17 فوریه 2023
معاملات فعال عبارت است از خرید و فروش اوراق بهادار جهت کسب سود از نوسانات قیمت در نمودار کوتاه مدت سهام. ذهنیت مرتبط با استراتژی معاملاتی فعال با استراتژی بلند مدت "بخر و نگه دار" که در بین سرمایه‌ گذاران منفعل دیده می‌شود، متفاوت است. معامله گران فعال معتقدند که سود اصلی در نوسانات کوتاه مدت و شکار روند های بازار است. برای اجرای یک استراتژی معاملاتی فعال از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام دارای فضای متناسب با بازار و ریسک‌های ذاتی خود هستند. در مقاله امروز از آموزش فارکس چهار مورد از رایج ترین و محبوب‌ترین استراتژی‌های معاملات فعال و هزینه‌های نهفته در هر استراتژی ارائه می‌گردد.
معاملات فعال

معاملات فعال

سرفصل ها
  • معاملات فعال نوعی استراتژی است که ذهنیت در آن «داشتن بازدهی بالاتر از میانگین بازار» از طریق شناسایی و زمان بندی معاملات سودآور است و اغلب پوزیشن در آنها مدت کوتاهی باز گذاشته می شود.
  • معاملات ساعتی مستلزم باز کردن و بستن پوزیشن ها در فقط یک روز معاملاتی است. این استراتژی یکی از هیجان انگیزترین استراتژی ها است.
  • در معاملات پوزیشن از سرمایه گذاران خواسته می شود که اوراق بهادار را اندکی طولانی تر نگه دارند، که به صبر و شکیبایی نیاز دارد. معاملات سویینگ برای شناسایی زمان ورود به یک معامله و خروج از یک پوزیشن، به شدت به تحلیل تکنیکال وابسته است.
  • هدف معاملات اسکالپ سود بردن از مچ نبودن قیمت‌ها است، اگرچه اغلب برای کسب سود بزرگ تر در این روش به سرمایه اولیه بیشتری نیاز است.

4 استراتژی محبوب معاملات فعال

1. معاملات ساعتی

معاملات روز یا معاملات ساعتی شاید معروف ترین سبک معاملات فعال باشد. مفهوم معاملات ساعتی اغلب مترادف معاملات فعال در نظر گرفته می‌شود. معاملات روز یا ساعتی همانطور که از نامش پیداست خرید و فروش اوراق بهادار در فقط یک روز معاملاتی است. در معاملات ساعتی، پوزیشن ها در همان روزی که باز می شوند بسته می‌شوند و هیچ پوزیشنی در طول شب باز گذاشته نمی‌شود. به طور عرف، معاملات ساعتی توسط معامله گران حرفه ای همچون تحلیلگران حرفه ای یا حقوقی های بازار ساز در بازار انجام می شود. با این حال، دنیای معاملات الکترونیک درِ این روش را به روی معامله گران تازه کار نیز باز کرده است. نقاط قوت
  • این روش معاملاتی فرصت های معاملاتی که در نوسانات قیمتی بازار خود را نشان می دهند را شکار می کند
  • با توجه به اینکه پوزیشن در طول شب باز نیست سرمایه شما در زمان بسته بودن بازار در معرض ریسک حوادث غیر قابل پیش بینی نیست.
  • یکی از هیجان ‌انگیزترین و سریع ‌ترین روش ‌های معاملاتی
نقاط ضعف
  • به دلیل تعداد بالای سفارشات، احتمال بیشتری وجود دارد که مجبور شوید هزینه مضاعفی برای معاملات خود بپردازید
  • اجرای این معاملات نیاز به وقت گذاشتن و توجه و تمرکز بیشتر دارد
  • استفاده از این روش به احتمال زیاد منجر به سودهای کوچک روی تعداد پوزیشن های زیاد می شود و نه سودهای کلان روی تک پوزیشن ها

معاملات پوزیشن

برخی در واقع معاملات پوزیشن را یک استراتژی "بخر و نگه دار" می دانند و نه معاملات فعال. با این حال، معاملات پوزیشن، زمانی که توسط یک معامله گر حرفه‌ای انجام شود، می‌تواند نمونه‌ای از یک معامله فعال باشد. معاملات پوزیشن از نمودارهای بلندمدت (از روزانه تا ماهانه) در کنار سایر روش‌ها برای تعیین روند فعلی بازار استفاده می‌کند. این نوع معاملات بسته به روند ممکن است از چند روز تا چند هفته و گاهی حتی بیشتر طول بکشد. معامله گران روند برای تعیین روند یک جفت ارز به دنبال سقف های بالاتر پی در پی یا سقف های پایین تر پی در پی هستند. معامله گران روند با پریدن و سوار شدن بر روی "موج" تلاش دارند هم از حرکات صعودی بازار سود ببرند و هم از حرکات نزولی بازار. معامله گران روند به دنبال تعیین جهت بازار هستند، اما سعی نمی کنند هیچ سطح قیمتی را پیش بینی کنند. به طور معمول، معامله‌گران روند پس از اینکه روند خود را تثبیت کرد، روی آن می‌پرند و زمانی که روند شکسته می‌شود، معمولاً از پوزیشن خود خارج می‌شوند. این بدان معنی است که در دوره های تلاطم بازار، انجام معاملات روند دشوارتر است و مقدار پوزیشن‌های آن عموما کاهش می‌یابد. نقاط قوت
  • اغلب نسبت به سایر روش های معاملاتی فعال استرس کمتری دارد.
  • اجرای آن حتی با لوریج کم راحت است.
  • کاملا با ابزارهای تحلیل تکنیکال که سیگنال های معاملاتی صادر می کنند همخوانی دارد.
نقاط ضعف
  • باید به تحلیل تکنیکال اشراف داشت.
  • اغلب برای تشخیص تغییرات بلند مدت در قیمت جفت ارز به صبوری نیاز دارد.
  • ممکن است منجر به نوسانات کوچک شود که سود را به ضرر تبدیل می کند.
[elementor-template id="52272"]

معاملات سویینگ

زمانی که یک روند شکسته می‌شود، معامله گران سویینگ معمولا وارد بازی می‌شوند. در پایان یک روند، معمولاً مقداری نوسان قیمت وجود دارد زیرا روند جدید سعی می‌کند خود را تثبیت کند. معامله‌گران سویینگ وقتی همین تلاطم قیمتی شروع می شود اقدام به خرید یا فروش می‌کنند. در معاملات سویینگ پوزیشن ها معمولاً بیش از یک روز (اما برای مدت کوتاه ‌تری نسبت به معاملات روند) باز گذاشته می‌شوند. معامله گران سویینگ اغلب مجموعه‌ای از قوانین معاملاتی را بر اساس تحلیل تکنیکال یا بنیادی برای خود طراحی می کنند. این قوانین یا الگوریتم های معاملاتی برای شناسایی زمان خرید و فروش جفت ارز یا دارایی طراحی شده اند. اگرچه لازم نیست یک الگوریتم سویینگ دقیق باشد و سقف یا کف حرکت قیمت را دقیقا پیش بینی کند، با این حال به بازاری نیاز دارد که در یک جهت نوسان کند. بازار های رنج یا ساید برای معامله گران سویینگ یک ریسک است. نقاط قوت
  • نسبت به معاملات ساعتی نیاز چندانی به وقت گذاشتن و توجه ندارد.
  • در هر معامله پتانسیل بالاتری برای ایجاد سود بزرگ تر وجود دارد.
  • شاید بتوانید وقتی بازارها بسته هستند نیز معامله کنید.
نقاط منفی
  • ای بسا در حالیکه بدنبال شکار بخشی از روند ها هستید، سود های بزرگ تری را از دست بدهید.
  • احتمال ضرر بزرگ (در صورت ضرر) در معامله وجود دارد.
  • تعداد پوزیشن ها کمتر است و اغلب متمرکز تر هستند.

4. اسکالپ

اسکالپ یکی از سریع ترین استراتژی‌هایی است که در معاملات فعال مورد استفاده قرار می گیرد. این روش اساساً مستلزم شناسایی و سود گرفتن از اسپرد های خرید و فروش است که به دلیل موازنه نبودن عرضه و تقاضا (موقت)، کمی زیاد یا کم می‌شوند. یک اسکالپر سعی نمی‌کند از نوسانات بزرگ سود بگیرد یا حجم های بالا معامله کند. بلکه، آنها به دنبال پوزیشن گرفتن با استفاده از حرکات کوچک قیمت هستند که دم به دم اتفاق می‌افتند. حجم معاملات آنها نیز متناسب و از پیش تعیین شده است. از آنجایی که سطح سود در هر معامله پایین است، اسکالپرها به دنبال بازارهای نسبتا نقد شونده هستند تا دفعات معاملات فعال خود را افزایش دهند. برخلاف معامله‌گران سویینگ، اسکالپرها بازارهای آرام را ترجیح می‌دهند که در معرض حرکات ناگهانی قیمت نیستند. نقاط قوت
  • اغلب نیازی به داشتن اشراف در زمینه تحلیل تکنیکال نیست.
  • به طور کلی ریسک کمتری دارد زیرا می توان معاملات را روی دارایی های انجام داد که تلاطم قیمت زیادی ندارند.
  • حتی با تغییرات اندک قیمت هم همچنان می توانید سود کسب کنید.
نقاط ضعف
  • معمولاً به تعداد سفارشات زیادی نیاز دارد که منجر به هزینه های کارمزد بالاتر می شود.
  • اغلب به سرمایه بالا برای بازدهی حتی در حد متوسط نیاز دارد (به دلیل مقدار سود اندک در هر معامله).
  • از جمله زمانبرترین استراتژی هاست.

هزینه های نهفته در استراتژی‌های معاملات فعال

اگر زمانی فقط معامله گران حرفه‌ای بودند که از استراتژی‌های معاملات فعال استفاده می‌کردند بی دلیل نیست. نه تنها داشتن یک بروکر سازمانی هزینه های مربوط به معاملات فعال با دفعات بالا را کاهش می دهد، بلکه اجرای بهتر معامله را نیز تضمین می کند. کمیسیون کمتر و اجرای بهتر دو عاملی هستند که پتانسیل سود استراتژی ها را بهبود می بخشند. برای اجرای موفقیت آمیز این استراتژی ها معمولاً باید سخت افزار و نرم افزار سطح بالایی را خریداری کرد. علاوه بر داده‌های لحظه‌ای بازار، این هزینه‌ها سبب می‌شوند که معاملات فعال برای معامله‌گر حقیقی تا حدودی دارای هزینه های کمرشکن باشد، هرچند که عموما دسترسی به آنها غیر ممکن هم نیست. به همین دلیل است که در استراتژی‌های منفعل که موضع "بخر و نگه‌دار" دارند، کارمزدها و هزینه‌های معاملاتی کمتری وجود دارد. با این حال، استراتژی ‌های منفعل نمی‌توانند بازدهی بالاتری نسبت به میانگین بازار را ارائه دهند. معامله گران فعال به این امید هستند که سود معاملات از هزینه ها فراتر رود و یک استراتژی موفق را در بلند مدت ایجاد کند.

چگونه می توانم معاملات فعال را شروع کنم؟

در معاملات فعال اوراق بهادار، استراتژی های مختلفی وجود دارد. برخی مستلزم داشتن پیشینه بسیار قوی در تحلیل تکنیکال هستند. برخی دیگر بیشتر به دنبال تعیین الگوهای محاسباتی بوده و مستلزم اختصاص زمان هستند. در تمام استراتژی‌ ها، شما باید سرمایه کافی برای باز کردن پوزیشن هایی را داشته باشید که بتوانند به قدری بزرگ باشند که سود برای شما ایجاد کنند.

آیا معاملات ساعتی سودآور است؟

معاملات روز یا ساعتی مناسب همه افراد نیست و برای بسیاری از معامله گران سودآورترین استراتژی نیست. با این حال، معاملات ساعتی یکی از هیجان انگیزترین استراتژی ها در خرید و فروش اوراق بهادار است. علاوه بر این، در معاملات ساعتی ریسک ضرر بلند مدت وجود ندارد چرا که پوزیشن ها معمولا تا پایان روز معاملاتی بسته می شوند. معاملات ساعتی می تواند سودآور باشد، اما همچون بسیاری از انواع روش های دیگر سرمایه گذاری، موفقیت هرگز تضمین نمی‌شود.

چگونه معاملات سویینگ را آغاز کنم؟

معاملات سویینگ به شدت متکی به کشف روند ها در بازارهای مالی بر اساس قوانین تحلیل تکنیکال است. پس از خرید یک اوراق بهادار، یک معامله گر سویینگ اغلب آن دارایی را برای مدت کوتاهی نگه می دارد تا زمانی که ارزش دارایی به قیمت فروش هدف معامله گر افزایش یابد. نقاط ورود و خروج هر دو از قبل بر اساس سوابق قیمت تعیین شده اند.

سخن پایانی

معامله گران در معاملات فعال می‌توانند از یک یا چند مورد از استراتژی های فوق استفاده کنند. با این حال، قبل از تصمیم‌گیری در مورد استفاده از این استراتژی ها، باید ریسک ها و هزینه های مرتبط با هر یک را نیز در نظر گرفت. منبع این مقاله: اینوست پدیا

سپیده خوشرو

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها