آیا تا به حال به دنبال یک راه حل ساده و کارآمد برای تحلیل بازارهای مالی بودهاید؟ آیا به دنبال یک اندیکاتور قوی و معتبر برای تصمیمگیری در معاملات خود هستید؟ اگر پاسختان بله است، اندیکاتور cci میتواند به شما کمک کند.
این اندیکاتور که در متاتریدر قابل دسترسی است، در سالهای اخیر به عنوان یکی از اندیکاتورهای پرکاربرد در بازارهای مالی شناخته شده است. در واقع، تحلیلگران تکنیکال از این اندیکاتور بهرهبرداری میکنند تا با استفاده از آن و در کنار دیگر اندیکاتورها و استراتژیهای شخصی خود، نقاط ورود و خروج خود را بهبود بخشند.
اندیکاتور cci یکی از اندیکاتورهای پایه در متاتریدر است که کاربرد فراوانی دارد. در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ این اندیکاتور جزو ۱۰ اندیکاتور پر کاربرد برای معامله گران بازار های مالی بوده است.
طبق بررسی های انجام شده تحلیل گران تکنیکال با استفاده از این اندیکاتور در کنار دیگر اندیکاتورهای فارکس یا استراتژی های شخصی خود در تلاش برای فیلتر کردن نقاط ورود و خروج خود از معاملاتشان هستند.
در این مقاله، قصد داریم به شما بهترین روشها و راهکارهای استفاده از این اندیکاتور را آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا با این اندیکاتور و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید و به تحلیلگری حرفهای در بازارهای مالی تبدیل شوید.
آشنایی با اندیکاتور cci
اندیکاتور cci مخفف کلمات commodity channel index بوده که برای بازار کالا و بورس طراحی و کاربرد دارد. از اندیکاتور سی سی آی در بورسهای مختلف و بازار اوراق بهادار مختلف در سرتاسر دنیا استفاده میشود.
اندیکاتور cci از دسته اسیلاتورها یا همان نوسان گرها میباشد و در فرمول محاسباتی آن از قیمت روز و میانگین متحرک استفاده میشود. اندیکاتور cci همانند دیگر اندیکاتورهایی که در گروه اسیلاتورها قرار میگیرند مثل RSI و MACD دارای بخشی برای درجه بندی است.
در این بخش خط میانی آن را عدد ۰ و نقطه پایین آن را عدد -۱۰۰ و نقطه بالایی آنرا +۱۰۰ تشکیل میدهد. بیشترین نوسانات در این اندیکاتور در دو نقطه + و – ۱۰۰ صورت میگیرد و نوسانات خارج از این محدوده به معنی اشباع در خرید و فروش است.
کار با اسیلاتور CCI
اسیلاتور سی سی آی نشان دهنده انحراف قیمت از میانگین متحرک در بازه زمانی مشخص شده توسط شماست. شما با تنظیماتی که برای اسیلاتور CCI تعیین میکنید میتوانید انحراف قیمت را با توجه به میانگین متحرک دریافت کنید. در ادامه این پست به توضیح کامل این بخش خواهیم پرداخت.
بهترین تنظیمات اندیکاتور CCI
در حالت پیشفرض در اندیکاتور CCI میانگین متحرک در نظر گرفته شده برای بازه زمانی ۲۰ روزه بوده، اما بر اساس تحقیقات ما در سال ۲۰۲۰ اکثر کاربرانی که از اسیلاتور CCI استفاده کرده اند معمولا بازه زمانی مورد استفاده را در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۴ روزه قرار داده اند.
همانطور که در دیگر میانگین متحرک ها اگر این عدد بازه زمانی کوچکتر در نظر گرفته شود نوسانات بیشتری خواهیم داشت و هرچه این بازه زمانی بزرگتر در نظر گرفته شود حساسیت کمتری در اسیلاتور CCI خواهیم داشت.
پس در حالت بازه کوتاه مدت تر اندیکاتور CCI سیگنالهای بیشتری را شناسایی میکند اما با کیفیت و دقت کمتر و در بازه زمانی بلند تر تعداد سیگنالها کمتر خواهد بود اما دقت بالاتری خواهد داشت.
جا دارد یاد آوری کنیم در بازه های زمانی خیلی طولانی و بلند ممکن است شما موقعیت های خوبی را نیز از دست بدهید، پس حتما باید در بررسی و بهینه سازی که انجام میدهید بازه زمانی نرمالی را پیدا کنید (۱۲ تا ۱۴ نهایت ۲۰ روزه) تا موقعیتهای خوب معاملاتی را نیز از دست ندهید و از آنها بهره کافی را ببرید.
سیگنال گیری با اندیکاتور CCI
برای سیگنال گیری در اندیکاتور CCI نیاز به کار خاصی ندارید و این کار به سادگی قابل انجام است. سیگنال خرید در cci زمانی صادر می شود که نمودار بالای حد +۱۰۰ برود و به امید ایجاد روند صعودی قوی این سیگنال صادر می شود.
سیگنال فروش در cci زمانی صادر می شود که نمودار از حد پایین یعنی -۱۰۰ پایین تر رود و از پیش بینی ایجاد روند نزولی قوی صادر می شود.
در حالتی که در بالای عدد+۱۰۰ باشیم انتظار رشد شاخص و بالارفتن قیمت را داریم و در زمانی که زیر عدد -۱۰۰ باشد انتظار کاهش قیمت و کاهش قیمت را داریم و سیگنال فروش برای ما صادر خواهد شد.
البته بازهم خاطر نشان میکنم که به هیچ وجه صرف صادر شدن سیگنال توسط یک اندیکاتور یا اسیلاتور CCI نمیتوان وارد معامله شد، بلکه این سیگنال صادر شده فقط در جهت فیلتر کردن دیگر اندیکاتورها و سیگنالهای صادر شده توسط آنها یا استراتژی شخصی شما است.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید در ۷ موقعیت ایجاد شده کم و بیش بازار واکنش نشان داده است، در برخی بیشتر و در برخی کمتر روند پیگیری شده است در حالت شماره ۴ و ۶ اگر دقت کنید سیگنال صادر شده است اما حرکت قابل توجهی صورت نگرفته است.
اما در موقعیت شماره۱ یا ۲ یا ۳ یا ۵ با صادر شدن سیگنال موقعیت ایجاد شده روند طبق پیشبینی عمل کرده است. از این رو میگوییم یک اندیکاتور به تنهایی برای سیگنال گرفتن و پوزیشن گرفتن مناسب نیست و باید در کنار اندیکاتورهای دیگر یا استراتژی شما بعنوان یک فیلتر عمل کند.
واگرایی با اندیکاتور CCI
در اسیلاتور CCI نیز به مانند دو اسیلاتور RSI و MACD میتوان واگرایی های موجود را پیشبینی کرد، واگرایی در اندیکاتور cci بسیار قدرتمند است. واگرایی های شناخته شده با اندیکاتور CCI نشان دهنده ی تایید و ادامه روند و یا بازگشت روند است که برای معاملات بسیار مهم است.
واگرایی در اندیکاتور CCI به دو صورت مثبت و منفی رخ میدهد. واگرایی مثبت هنگامی رخ میدهد که قیمت همزمان با کم شدن قیمت در اندیکاتور CCI افزایش یابد.
این نشانگری است که قیمت در حال تغییر روند افزایشی است و معاملهگران میتوانند به این سیگنال اعتماد کنند و معاملات خرید را شروع کنند.
همچنین واگرایی منفی هنگامی رخ میدهد که قیمت همزمان با افزایش قیمت در اندیکاتور CCI کاهش یابد. این نشانگری است که قیمت در حال تغییر روند نزولی است و معاملهگران میتوانند به این سیگنال اعتماد کنند و معاملات فروش را شروع کنند.
به این ترتیب، معاملهگران با استفاده از واگراییهای موجود در اندیکاتور CCI میتوانند روند قیمتها را پیشبینی کنند و به طور موثر در معاملات خود عمل کنند.
اگر موس را روی عکس بالا قرار دهید در حالت زوم کاملا مشخص است که با تشخیص یک واگرایی بازار از حالت صعودی به حالت نزولی تغییر مسیر داده است و با ریزش مواجه بوده است.
ریزه کاری ها در اندیکاتور سی سی آی
یکی از کاربردهای عمومی اندیکاتور CCI روند گیری در آن است و پیدا کردن روندهای کلی بازار در تایم فریم بلند مدت. اسیلاتور CCI یکی از قویترین ابزار کاربردی در تحلیل تکنیکال است اما باید توجه داشت که کاربرد اصلی این اسیلاتور در سهام است و کمتر برروی جفتهای ارزی مورد استفاده قرار میگیرد.
در واقع، CCI مختص سهام است و به دلیل ویژگی های خاص این بازار، بهترین نتایج را در این حوزه به دست میدهد. با استفاده از این اندیکاتور، میتوان روندهای قیمتی سهام را تشخیص داد و به تصمیمگیری در خرید و فروش این داراییها کمک کرد.
یکی از مزایای استفاده از CCI در تحلیل سهام، قابل توجه بودن نوسانات قیمتی است. با استفاده از این اندیکاتور، میتوان نقاط ورود و خروج مناسب را تشخیص داد و باعث بهبود عملکرد سرمایهگذاری میشود. همچنین، CCI میتواند در شناسایی نقاط انعکاس قیمتی و تغییرات روند کمک کند و به تصمیمگیری در مورد رفتار بازار کمک کند.
با این حال، باید توجه داشت که استفاده از CCI در تحلیل سهام نیازمند دانش و تجربه است. علاوه بر این، این اندیکاتور نیز همانند سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، دارای محدودیتهایی است و در برخی مواقع نمیتواند به طور دقیق روند بازار را پیشبینی کند.
در نتیجه، برای استفاده موثر از این اندیکاتور، توصیه میشود تجربه کافی در زمینه تحلیل تکنیکال و بازار سهام داشته باشید و همچنین با محدودیتها و مزایای این اندیکاتور آشنا باشید.
هرچند من به شخصه بر این باورهستم که این اندیکاتور در جفتهای ارزی هم میتواند به خوبی عمل کند و به زودی در آموزش یک استراتژی از این اندیکاتور استفاده خواهم کرد و کاربرد اصولی آنرا توضیح خواهم داد.
اندیکاتور سی سی آی یا اسیلاتور CCI هرچه میخواهید اسم آنرا بگذارید در تنظیمات مختلف نتایج متفاوت ارایه میکند.
در بازه های زمانی تنظیم شده محاسبات مختلف ایجاد میکند و در جفتهای ارزی یا سهام متفاوت و حتی در تایم فریم های مورد استفاده مختلف کاربرد مختلفی دارد پس بدون تمرین و بررسی کامل از آن در حساب ریل و در معاملات خود استفاده نکنید.
اندیکاتور CCI یک تیغ جراحی است میتواند درمان کننده باشد و میتواند کشنده باشد، پس این شما هستید که با استفاده صحیح از آن نتیجه را رقم خواهید زد همانطور که یک تیغ جراحی به تنهایی درمان کننده نیست و فقط کشنده خواهد بود.
CCI نیز به تنهایی نتیجه ای جز کال مارجین شدن نخواهد داشت. برای کسب سود از طریق آن نیاز به ابزارهای مختلف دیگری نیز دارید که همان اندیکاتورهای دیگر یا استراتژی معاملاتی شما میباشد.
این مقاله، معرفی یکی از اندیکاتورهای مهم در بازار فارکس بوده است. برای یادگیری کامل و قدم به قدم بازار فارکس میتوانید به سلسله دروس آموزش فارکس مراجعه نمایید.