ابزار فیبوناچی اکستنشن 🔥ابزار تحلیل سطوح قیمت

تاریخ آخرین بروزرسانی: 15 آگوست 2024

ابزار فیبوناچی اکستنشن یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که بر اساس سری اعداد فیبوناچی ساخته شده است. این ابزار به تریدرها کمک می‌کند تا سطوح قیمتی مهم را در بازارهای مالی شناسایی کنند. این سطوح می‌توانند به عنوان هدف‌ها، حد ضرر ها، حمایت‌ها و مقاومت‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

برای استفاده از ابزار فیبوناچی اکستنشن، سه نقطه کلیدی در نمودار قیمت لازم است. این سه نقطه عبارتند از: شروع حرکت اصلی، پایان حرکت اصلی و پایان حرکت اصلاحی. با انتخاب این سه نقطه، خطوط فیبوناچی اکستنشن در نمودار رسم می‌شوند که نشان‌دهنده سطوح قیمتی با درصدهای مختلف هستند. این درصدها معمولاً ۱۰۰٪، ۱۶۱٫۸٪، ۲۰۰٪ و ۲۶۱٫۸٪ هستند.

ابزار فیبوناچی اکستنشن می‌تواند برای پیش‌بینی حرکت قیمت در موج‌هایی که در جهت یکسان حرکت می‌کنند، مفید باشد. برای مثال، اگر قیمت در یک روند صعودی باشد و پس از یک حرکت اصلاحی، دوباره به سمت بالا حرکت کند، ابزار فیبوناچی اکستنشن می‌تواند سطوح قیمتی را که قیمت ممکن است به آن‌ها برسد یا از آن‌ها عبور کند، نشان دهد.

این مقاله به توضیح ابزار فیبوناچی اکستنشن و کاربردهای آن‌ها در بازار می‌پردازد.

ابزار فیبوناچی اکستنشن

ابزار فیبوناچی اکستنشن ابزاری است که به وسیله آن فیبوناچی اکستنشن ها رسم می‌شوند پس ابتدائا لازم است توضیحی درباره ی فیبوناچی اکستنشن ها یا همان پیش بینی فیبوناچی و کاربرد های آن بدهیم، سپس سراغ ابزار فیبوناچی اکستنشن برویم.

فیبوناچی اکستنشن ها می‌تواند به عنوان سطوح قیمتی در نظر گرفته شوند که حمایت و مقاومت پنهان را در نمودار قیمت نشان می‌دهند. آن‌ها می‌توانند به چندین روش مورد استفاده قرار بگیرند، اما بهترین استفاده از آن‌ها در یافتن مناطق ورود و برداشت است.

این سطوح پنهان محسوب می‌شوند زیرا مثل سطوح قیمتی افقی سنتی که از نقاط مختلف گردش یا سایر سطوح آشکار در نمودار قیمت ترسیم نمی‌شوند، فیبوناچی اکستنشن ها با استفاده از یک تکنیک بسیار خاص که به خارج از حلقه‌های معاملاتی است  این سطوح را مشخص می‌کنند.

بطور اساسی، فیبوناچی اکستنشن ها به ما اجازه می‌دهند پیش‌بینی کنیم که چقدر یک حرکت قیمتی پتانسیل دارد که رشد کند. این حرکت قیمتی معمولاً به عنوان حرکت قیمتی پرانرژی در زمینه موج الیوت در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر، معمولاً پس از یک فاز اصلاحی، حرکت جدیدی را در جهت روند بزرگتر شکل می‌دهد.

در این راستا، بسیار با فیبوناچی بازگشتی متفاوت هستند. برخلاف فیبوناچی های بازگشتی که یک بازگشت داخلی را نسبت به یک الگوی روند بزرگتر اندازه‌گیری می‌کنند، یک فیبوناچی گسترشی یک الگوی قیمتی بیرونی را اندازه‌گیری می‌کند. بیایید نمونه‌ای از نحوه ظاهر شدن سطوح فیبوناچی اکستنشن در نمودار قیمت را ببینیم.

ابزار فیبوناچی اکستنشن
ابزار فیبوناچی اکستنشن

در نمودار قیمت بالا، می‌توانید چهار خط افقی قیمتی را مشاهده کنید که نمایانگر سطوح اصلی فیبوناچی اکستنشن هستند. این شامل خط سبز بالاتر است که سطح 0.618 فیب را نشان می‌دهد، خط قرمزی که به زیر آن واقع شده و سطح 1.00 فیب را نشان می‌دهد، خط آبی که سطح 1.618 فیب را نشان می‌دهد و در آخرین جا، خط افقی پایین‌تر که سطح 2.618 فیب را نشان می‌دهد. در این مثال توجه کنید که چگونه قیمت با سطوح فیبوناچی اکستنشن مختلف تعامل می‌کند.

فیبوناچی اکستنشن می‌توانند به عنوان یک تکنیک تحلیل مستقل مورد استفاده قرار گیرند، هنگامی که متوجه می‌شوید که یک خوشه از سطوح فیبوناچی بر اساس اندازه‌گیری‌های مختلف جابجا کردن قیمت وجود دارد، محلی که چنین خوشه‌ای اتفاق می‌افتد یک نقطه بسیار مهم در نظر گرفته می‌شود.

به عنوان مثال، اگر در نمودار روزانه ببینید که یک فیبوناچی اکستنشن 100% با سطح بازگشت فیبوناچی دیده شده در نمودار هفتگی 61.8% هم‌زمان باشد، می‌توانیم مطمئن‌تر باشیم که این سطح خاص هنگامی که قیمت به آن نزدیک می‌شود به عنوان یک سطح حمایت یا مقاومت اصلی عمل می‌کند.

محاسبه فیبوناچی اکستنشن

سطوح پیش‌بینی فیبوناچی با استفاده از نسبت‌های خاص فیبوناچی محاسبه می‌شوند. و نسبت‌های فیبوناچی از دنبالهٔ اعداد فیبوناچی نشأت می‌گیرند. دنبالهٔ اعداد فیبوناچی یک سری اعداد است که با صفر و یک شروع می‌شود و با اضافه کردن عدد بعدی به عدد قبلی خود ادامه پیدا می‌کند. به عنوان مثال، اینجا مجموعهٔ اولیه اعداد در دنبالهٔ فیبوناچی است.

0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377، 610، 987... و به همین ترتیب تا بی‌نهایت.

دنبالهٔ اعداد فیبوناچی ویژگی‌های ویژه زیادی دارد که در سراسر جهان طبیعی و در بازارها دیده می‌شوند. بیایید این ویژگی‌ها را با چند نمونه نشان دهیم.

وقتی یک عدد در دنباله توسط عدد بعدی خود تقسیم می‌شود، عدد نتیجه حتما به 0.618 یا 61.8٪ نزدیک می‌شود.

  • اگر ما 610 را بر 987 تقسیم کنیم، عدد 0.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 144 را بر 233 تقسیم کنیم، عدد 0.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 55 را بر 89 تقسیم کنیم، عدد 0.617 را خواهیم گرفت.
به عنوان یک مثال دیگر، وقتی یک عدد در دنباله توسط عدد قبلی خود تقسیم می‌شود، عدد نتیجه به 1.618 یا 161.8٪ نزدیک می‌شود.
  • اگر ما 377 را بر 233 تقسیم کنیم، عدد 1.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 89 را بر 55 تقسیم کنیم، عدد 1.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 21 را بر 13 تقسیم کنیم، عدد 1.615 را خواهیم گرفت.
در زیر می‌توانید نسبت 1.618 فیب را مشاهده کنید. توجه کنید که قیمت سطح 1.618 را تست می‌کند و سپس به سمت بالاتر برمی‌گردد. این سطح به عنوان یک حمایت قوی برای روند نزولی عمل کرد.

فیبوناچی اکستنشن
فیبوناچی اکستنشن

اضافه بر این، وقتی یک عدد در دنباله توسط دومین عدد قبلی‌اش تقسیم می‌شود، عدد نتیجه حتما به 2.618 یا 261.8٪ نزدیک می‌شود.

  • اگر ما 987 را بر 377 تقسیم کنیم، عدد 2.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 144 را بر 55 تقسیم کنیم، عدد 2.618 را خواهیم گرفت.
  • اگر ما 55 را بر 21 تقسیم کنیم، عدد 2.619 را خواهیم گرفت.
نسبت‌های فیبوناچی نشان داده شده در مثال‌های فوق نشان دهنده سطوح مهم پیش‌بینی فیبوناچی است که اغلب در بازارهای مالی دیده می‌شوند. علاوه بر سطوح پیش‌بینی فیبوناچی 0.618، 1.618 و 2.618، سطوح پیش‌بینی فیبوناچی 1.00 و 1.27 نیز در زمینه حرکات قیمتی در بازارهای مالی به عنوان بسیار مهم شناخته می‌شوند.

رسم فیبوناچی اکستنشن

حالا بیایید در مورد نحوه رسم فیبوناچی اکستنشن ها در نمودار قیمتی صحبت کنیم. به توجه به نرم‌افزار چارت‌سازی‌تان، ابزار فیبوناچی اکستنشن ممکن است با چند نام مختلف نامگذاری شود. اغلب این ابزار به عنوان  Fibonacci expansion  tool یا  Fibonacci extension tool و یا Fibonacci projection tool  نامگذاری می‌شود.

ابزار فیبوناچی اکستنشن نیازمند انتخاب سه نقطه نوسانی مشخص است. پس از انتخاب سه نقطه نوسانی، سطوح پیش‌بینی فیبوناچی به صورت خودکار در نمودار قیمتی شما نشان داده می‌شود.

چگونه می‌توان این نقاط نوسانی خاص را پیدا کرد؟

در صورت پیش‌بینی قیمت صعودی، ابتدا با انتخاب آغاز حرکت قیمت شروع می‌کنید. سپس بالاترین نقطه حرکت قیمت مشخص را انتخاب می‌کنید. در نهایت، نقطه کمینه‌ی نوسانی را که این حرکت قیمت به سمت بالا را بازگشت می‌کند، انتخاب می‌کنید.

در زیر می‌توانید تصویری از نحوه کار ابزار فیبوناچی اکستنشن را ببینید.

نحوه کار ابزار فیبوناچی اکستنشن
نحوه کار ابزار فیبوناچی اکستنشن

با ارجاع به همان نمودار قیمتی که قبلاً نگاه کردیم، می‌توانید بالاترین نقطه نوسان مهم را به عنوان نقطه ۱ مشاهده کنید. این اولین نقطه نوسان مهم است که باید انتخاب شود. با حرکت قیمت‌ها به سمت پایین در این حرکت قیمتی، در نقطه ۲ به پایان می‌رسد، که نمایانگر کمینه نقطه نوسان مهمی است که باید انتخاب شود.

در نهایت، ما یک اصلاح می‌بینیم که حرکت قیمت را بین نقطه ۱ و نقطه ۲ دنبال می‌کند. نقطه پایانی این اصلاح به عنوان نقطه ۳ نشان داده شده است. و این آخرین نقطه برای رسم سطوح پیش‌بینی فیبوناچی خواهد بود.

همانطور که قبلاً اشاره کردیم،  ابزار فیبوناچی اکستنشن نقاط ورود و خروج عالی را در حین یک معامله باز فراهم می‌کند. برخی از تریدرها ترجیح می‌دهند برای خروج کامل از معامله از یک یا دو سطح پیش‌بینی فیبوناچی خاص استفاده کنند. برخی از تریدرها ترجیح می‌دهند که هنگامی که قیمت به هر سطح مهم پیش‌بینی فیبوناچی نزدیک می‌شود، از موقعیت خود مقداری خارج شوند.

به عنوان مثال، یک تریدر که از ابزار فیبوناچی اکستنشن با تکنیک مرحله‌ای استفاده می‌کند، می‌تواند یک سوم موقعیت خود را در سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۰۰٪ خارج کند، و یک سوم دیگر از موقعیت خود را در سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪ خارج کند، و سپس یک سوم آخر موقعیت خود را در سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۶۱٪ خارج کند.

استراتژی معاملاتی با ابزار فیبوناچی اکستنشن

حالا بیایید یک استراتژی معاملاتی بسازیم که ابزار فیبوناچی اکستنشن استفاده می‌کند. استراتژی که ما توضیح می‌دهیم فقط از دو مطالعه تکنیکال استفاده خواهد کرد. اولین مورد به وضوح ابزار فیبوناچی اکستنشن است و دومین مورد اندیکاتور نرخ تغییر قیمت یا ROC خواهد بود.

اندیکاتور نرخ تغییر قیمت یا ROC یک اندیکاتور تکانه است که می‌تواند کمک کند تا دوره‌هایی که در آن تکانه در داخل حرکت قیمت به سمت یک طرف بازار نسبت به طرف دیگر تغییر می‌کند را شناسایی کند. تعداد دوره پیش‌فرض برای اندیکاتور نرخ تغییر ۹ است که از آن استفاده خواهیم کرد.

در زیر قوانین و شرایط ورود به معامله و مدیریت یک معامله بلند با استفاده از این استراتژی معاملاتی آورده شده‌اند.

  • قیمت باید به ۱۲۷٪ از سطح پیش‌بینی فیبوناچی برسد یا بسیار نزدیک به آن باشد.
  • هنگام برخورد قیمت با سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪، اندیکاتور ROC باید زیر خط صفر باشد.
  • حداکثر در ۲۰ نوار از نقطه برخورد قیمت با سطح پیش‌بینی ۱۲۷٪، قیمت باید از بالای خط صفر اندیکاتور ROC عبور کند.
  • با برآورده شدن همه شرایط فوق، یک دستور ورود به معامله برای خرید به میانه شمع قیمت بعدی صادر می‌شود.
  • حد ضرر در پایین‌ترین نقطه زیر سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪ قرار می‌گیرد.
  • نقطه خروج از معامله کف قیمتی خواهد بود که در رسم سطوح فیبوناچی اکستنشن استفاده شده است.

همچنین، در زیر قوانین و شرایط ورود به معامله و مدیریت یک معامله کوتاه آورده شده‌اند.

  • قیمت باید به ۱۲۷٪ از سطح پیش‌بینی فیبوناچی برسد یا بسیار نزدیک به آن باشد.
  • هنگام برخورد قیمت با سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪، اندیکاتور ROC باید بالای خط صفر باشد.
  • حداکثر در ۲۰ نوار از نقطه برخورد قیمت با سطح پیش‌بینی ۱۲۷٪، قیمت باید از پایین خط صفر اندیکاتور ROC عبور کند.
  • با برآورده شدن همه شرایط فوق، یک دستور ورود به معامله برای فروش به میانه شمع قیمت بعدی صادر می‌شود.
  • حد ضرر در بالاترین نقطه بالای سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪ قرار می‌گیرد.
  • نقطه خروج از معامله سقف قیمتی خواهد بود که در رسم سطوح فیبوناچی اکستنشن استفاده شده است.

مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن ۱

بیایید یک مثال از استفاده از ابزار فیبوناچی اکستنشن را که در بخش قبل توضیح داده شده است، بررسی کنیم. در زیر نمودار قیمتی زوج ارز یورو ین در فریم زمانی هفتگی آمده است.

مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن ۱
مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن ۱

با توجه به سمت چپ نمودار، مشاهده می‌شود که قیمت ابتدا یک نوسان متوسط ایجاد کرده است. این امر منجر به دو روند نزولی قیمت شد، که توسط یک حرکت قیمتی به سمت بالا اصلاح شد. در حالی که قیمت در مرحله دوم پایین تر میرفت، ما می‌توانستیم از ابزار فیبوناچی اکستنشن برای رسم سطح ۱۲۷٪ استفاده کنیم.

برای رسم این سطح، ابتداً ارتفاع میانی در سمت چپ نمودار قیمت را به عنوان نقطه اول انتخاب می‌کنیم، سپس نوسان نوزلی که حرکت اول را به سمت پایین را به پایان می‌رساند را به عنوان نقطه دوم انتخاب می‌کنیم، و نقطه پایانی حرکت اصلاحی به عنوان نقطه سوم و نقطه نهایی ماست.

وقتی این سه نقطه را انتخاب کردیم، ابزار فیبوناچی اکستنشن به طور خودکار سطح ۱۲۷٪ مورد نظر ما را رسم خواهد کرد. این سطح در نمودار قیمت به عنوان خط سبز روشن نزدیک پایین حرکت قیمت نشان داده شده است. به خاطر داشته باشید که هر پلتفرم نموداری کمی متفاوت عمل می‌کند و ممکن است نیاز داشته باشید تا سطوح پیش‌بینی دیگری را که ممکن است رسم کند، از گزینه‌های خود حذف کنید یا به طور ساده فقط سطح ۱۲۷٪ مورد نظر ما را انتخاب کنید.

در هر صورت، هنگامی که سطح پیش‌بینی ۱۲۷٪ رسم شده است، منتظر می‌مانیم تا قیمت یا به سطح برسد یا نسبتاً نزدیک به آن برسد. در این مورد، می‌بینیم که قیمت واقعاً به سطح پیش‌بینی ۱۲۷٪ رسید. در این نقطه، می‌خواهیم موقعیت خط اندیکاتور ROC را بررسی کنیم تا تأیید کنیم که در زیر خط صفر قرار دارد.

همانطور که از نمودار قیمت مشخص است، می‌توان دید که در زمان تعامل اولیه قیمت با سطح پیش‌بینی ۱۲۷٪، خط ROC در واقع زیر خط صفر قرار داشته است. خط صفر توسط خط افقی در بالای پنجره اندیکاتور نشان داده می‌شود.

حالا باید صبورانه منتظر بمانیم تا خط اندیکاتور ROC بالاتر از خط صفر حرکت کند. به علاوه، می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که این اتفاق در حداکثر ۲۰ نوار از تعامل اولیه با سطح ۱۲۷٪ رخ داده است. این شرط مهم است زیرا اگر سطح پیش‌بینی فیبوناچی ۱۲۷٪ به عنوان یک سطح حمایت قوی محسوب شود، ما باید یک معکوس از این سطح در مدت زمان نسبتاً کوتاهی مشاهده کنیم.

حال برای حداکثر آستانه زمانی ، ما از ۲۰ نوار استفاده می‌کنیم. با بازنگری دوباره به نمودار قیمت، می‌توانید منطقه دایره‌ در داخل اندیکاتور ROC که جایی است که عبور خط صفر به بالا رخ داده است را مشاهده کنید. این به عنوان معیار ورود ما است و ما در کندل بعدی فوراً یک دستور خرید می‌دهیم.

حد ضرر باید درست زیر کف قیمت پس از تعامل با سطح ۱۲۷٪ قرار گیرد. سطح سودی که ما باید معامله را ترک کنیم، در نقطه کمترین نوسان استفاده شده برای رسم سطح فیبوناچی اکستنشن قرار می‌گیرد. این سطح توسط خط سبز نمایش داده شده است. هنگامی که وارد این معامله می‌شویم، حرکت قیمت به صورت پله‌ای به سمت بالا شروع شد و در نهایت منجر به رسیدن به سطح هدف شد.

مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن 2

حالا بیایید یک مثال دیگر از این ابزار فیبوناچی اکستنشن را نشان دهیم. این‌بار به جفت ارز دلار استرالیا به دلار آمریکا بر اساس فریم زمانی روزانه مراجعه می‌کنیم. می‌توانید این نمودار را در زیر مشاهده کنید.

مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن 2
مثال معامله با فیبوناچی اکستنشن 2

با شروع از سمت چپ نمودار قیمت، می‌بینیم که یک نوسان بالا در عملکرد قیمت رخ داده است. بلافاصله پس از آن، قیمت شروع به حرکت به سمت پایین می‌کند و دو لگ قیمت روشنی به نظر می‌رسد که با یک لگ قیمتی اصلاحی به سمت بالا قطع می‌شود.

در حالی که قیمت در مرحله دوم به پایین پیش می‌رود، ما باید آماده احتمال بروز برگشت به عنوان قیمت نزدیک به سطح ۱.۲۷٪ فیبوناچی اکستنشن باشیم. بنابراین، ما سطح ۱۲۷٪ فیبوناچی را به عنوان خطوط نقطه دار خاکستری نشان می‌دهیم. دوباره، این شامل نوسان بالا، نوسان پایین، و سپس پایان اصلاح در نقطه نوسان پایین تر می‌شود.

هنگامی که این نقاط را انتخاب کردیم، ابزار فیبوناچی اکستنشن سطح ۱۲۷٪ را  که با خط سبز در نمودار قیمت رسم شده را نشان می‌دهد. همانطور که قیمت در مرحله دوم پایین تر می‌رود، در نهایت با این سطح مهم فیبوناچی تعامل داشت و ظاهرا یک کندل چکش در زمان اولین تعاملش شکل داد. در همان زمان، می‌توانیم ببینیم که اندیکاتور ROC زیر خط صفر است.

ما نیازی به منتظر ماندن نداریم تا اندیکاتور ROC به سمت بالا عبور کند. هنگامی که این اتفاق افتاده باشد، این علامت برای آغاز دستور خرید ما خواهد بود. توقف ضرر زیر کف کندل چکش قرار می‌گیرد که با خط متقاطع سیاه نشان داده شده است.

هدف با خط سبز نمایش داده شده و از نقطه نوسان پایین که نشان دهنده دومین نقطه در انتخاب فیبوناچی اکستنشن ماست رسم شده است. همانطور که از عملکرد قیمت روشن است، به محض آغاز دستور خرید ما، قیمت‌ها به سمت بالا برگشتند. بعد از مدت کوتاهی، به سطح هدف ما رسید و به ما اجازه خروج از معامله با سود داد.

خلاصه

یکی از ابزارهایی که در تحلیل تکنیکال خیلی کاربرد داره، ابزار فیبوناچی اکستنشن هست. این ابزار بهمون می‌گه که قیمت ممکنه تو کدوم سطوح مخفی متوقف بشه یا ازشون عبور کنه. معمولاً ابزار فیبوناچی اکستنشن رو برای حدس زدن حرکت قیمت تو موج‌هایی که یه جهت دارن، استفاده می‌کنن. این ابزار فرق داره با فیبوناچی ریتریسمنت که حرکت قیمت تو موج‌هایی که جهتشون عوض می‌شه، رو نشون می‌ده. فیبوناچی اکستنشن حرکت قیمت تو موج‌هایی که جهتشون تغییر نمی‌کنه، رو نشون می‌ده.

همونطور که تو هر ابزار فیبوناچی می‌دونید، اگه چند تا سطح فیبوناچی نزدیک به هم باشن، اون سطح‌ها احتمالاً خیلی مهمن. این ابزار هم همین قاعده رو داره. پس معامله‌گران فیبوناچی باید خیلی دقت کنن به جاهایی که چند تا سطح فیبوناچی روی هم رفتن. این جاها رو می‌گن خوشه‌های فیبوناچی یا مناطق تلاقی.

آواتار سید محمد رضا

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها