سطوح فیبوناچی ریترسمنت نقاط بالقوه بازگشت روند، پایان موج اصلاح و شروع حرکت جدید را شناسایی میکند به همین دلیل این سطوح به سطوح فیبوناچی اصلاح نیز معروف است.
سطوح فیبوناچی ریترسمنت با استفاده از ابزار فیبوناچی ریترسمنت رسم میشوند این ابزار در تحلیل تکنیال و اسراتژی پرایس اکشن مهم و کاربردی است.
سطوح فیبوناچی ریترسمنت چیست؟
سطوح اصلاحی فیبوناچی – که از دنباله فیبوناچی نشات می گیرد – خطوط افقی هستند که نشان میدهند که حمایت و مقاومت در کجا ممکن است رخ دهد.
هر سطح با درصدی همراه است. درصد نشان میدهد که قیمت چقدر از یک حرکت قبلی عقب نشینی کرده است. سطوح فیبوناچی ریترسمنت 23.6%، 38.2%، 61.8% و 78.6% است. در حالی که به طور رسمی یک نسبت فیبوناچی نیست، 50٪ نیز استفاده میشود.
این اندیکاتور مفید است زیرا میتوان آن را بین هر دو نقطه قیمت مهم مانند یک بالا و یک پایین ترسیم کرد. سپس نشانگر سطوح بین آن دو نقطه را ایجاد میکند.
فرض کنید قیمت یک سهم 10 دلار افزایش یافته و سپس 2.36 دلار کاهش یابد. در آن صورت، 23.6% را پس گرفته است که یک عدد فیبوناچی است.
اعداد فیبوناچی در سراسر طبیعت یافت می شوند. بنابراین، بسیاری از معامله گران معتقدند که این اعداد در بازارهای مالی نیز مرتبط هستند.
سطوح اصلاحی فیبوناچی به نام ریاضیدان ایتالیایی لئوناردو پیسانو بیگولو، که معروف به لئوناردو فیبوناچی بود، نامگذاری شد.
با این حال، فیبوناچی دنباله فیبوناچی را ایجاد نکرد. در عوض، فیبوناچی این اعداد را پس از اطلاع از آنها از تجار هندی به اروپای غربی معرفی کرد. سطوح اصلاح فیبوناچی در هند باستان بین 450 تا 200 قبل از میلاد فرموله شد.
نکات کلیدی
- سطوح فیبوناچی ریترسمنت هر دو نقطه را که معاملهگر مرتبط میداند، معمولاً یک نقطه بالا و یک نقطه پایین، به هم متصل میکند.
- سطوح درصد ارائه شده مناطقی هستند که قیمت ممکن است متوقف شود یا معکوس شود.
- متداول ترین نسبت ها شامل 23.6%، 38.2%، 50%، 61.8% و 78.6% می باشد.
- این سطوح نباید به طور انحصاری تکیه شوند، بنابراین خطرناک است که فرض کنیم پس از رسیدن به یک سطح فیبوناچی خاص، قیمت معکوس خواهد شد.
- اعداد فیبوناچی و توالی برای اولین بار توسط ریاضیدانان هندی قرن ها قبل از لئوناردو فیبوناچی استفاده شد.
سطوح فیبوناچی ریترسمنت
پیدایش اعداد فیبوناچی
اعداد اولین بار در هند باستان فرموله شد.با وجود نامش، دنباله فیبوناچی توسط همنامش ایجاد نشد. در عوض، قرنها قبل از اینکه لئوناردو فیبوناچی آن را با اروپای غربی به اشتراک بگذارد، توسط ریاضیدانان هندی توسعه و استفاده شد.
از همه مهمتر، ریاضیدان هندی آکاریا ویراهانکا شناخته شده است که اعداد فیبوناچی و روش ترتیب آنها را در حدود سال 600 پس از میلاد ابداع کرده است.
پس از کشف ویراانکا، نسلهای بعدی ریاضیدانان هندی – گوپالا، هماکاندرا و نارایانا پاندیتا – به اعداد و روشها اشاره کردند. پاندیتا استفاده خود را با ترسیم همبستگی بین اعداد فیبوناچی و ضرایب چند جمله ای گسترش داد.
تخمین زده می شود که اعداد فیبوناچی در اوایل سال 200 قبل از میلاد در جامعه هند وجود داشته است.
فرمول سطوح فیبوناچی ریترسمنت
سطوح اصلاح فیبوناچی فرمول ندارند. هنگامی که این شاخص ها بر روی نمودار اعمال می شود، کاربر دو نقطه را انتخاب میکند. پس از انتخاب آن دو نقطه، خطوط بر حسب درصدی از آن حرکت رسم می شوند.
فرض کنید قیمت از 10 دلار به 15 دلار افزایش می یابد و این دو سطح قیمت نقاطی هستند که برای ترسیم اندیکاتور اصلاحی استفاده می شوند.
سپس، سطح 23.6% در 13.82 دلار (15 دلار – (5 دلار × 0.236) = 13.82 دلار خواهد بود. سطح 50% در 12.50 دلار (15 دلار – (5 دلار × 0.5) = 12.50 دلار خواهد بود.
فرمول سطوح فیبوناچی ریترسمنت
نحوه محاسبه سطوح فیبوناچی ریترسمنت
همانطور که در بالا توضیح داده شد، در مورد سطوح فیبوناچی ریترسمنت چیزی برای محاسبه وجود ندارد. آنها به سادگی درصدی از هر محدوده قیمتی انتخاب شده هستند.
با این حال، منشاء اعداد فیبوناچی بسیار جذاب است. آنها بر اساس چیزی به نام نسبت طلایی ساخته شده اند. دنباله ای از اعداد را با صفر و یک شروع کنید.
سپس، دو عدد قبلی را اضافه کنید تا یک رشته اعداد مانند زیر بدست آورید:0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377، 610، 987 … با ادامه رشته به طور نامحدود.
سطوح فیبوناچی ریترسمنت همه از این رشته اعداد مشتق شده اند. بعد از اینکه دنباله شروع شد، با تقسیم یک عدد بر عدد بعدی، 0.618 یا 61.8٪ به دست می آید.
یک عدد را بر عدد دوم سمت راست آن تقسیم کنید، نتیجه 0.382 یا 38.2٪ است. همه نسبت ها، به جز 50٪ (از آنجایی که یک عدد فیبوناچی رسمی نیست)، بر اساس برخی از محاسبات ریاضی شامل این رشته اعداد است.
فکتنامه:
نسبت طلایی که به نسبت الهی معروف است، در فضاهای مختلفی از هندسه گرفته تا DNA انسان یافت می شود.
جالب توجه است که نسبت طلایی 0.618 یا 1.618 در گل های آفتابگردان، تشکل های کهکشانی، پوسته ها، مصنوعات تاریخی و معماری یافت می شود.
سطوح فیبوناچی ریترسمنت به شما چه میگوید؟
فیبوناچی را میتوان برای ثبت سفارشات ورودی، تعیین سطوح توقف ضرر یا تعیین اهداف قیمت استفاده کرد. به عنوان مثال، یک معامله گر ممکن است یک سهم را در حال افزایش ببیند.
پس از یک حرکت صعودی، دوباره به سطح 61.8 درصد می رسد. سپس، دوباره شروع به بالا رفتن می کند. از آنجایی که جهش در سطح فیبوناچی در طول یک روند صعودی رخ می دهد، معامله گر تصمیم به خرید می گیرد.
معاملهگر ممکن است حد ضرر را در سطح 61.8 درصد تعیین کند، زیرا بازدهی کمتر از این سطح میتواند نشاندهنده شکست رالی باشد.
سطوح فیبوناچی نیز به روش های دیگری در تحلیل تکنیکال به وجود می آیند. به عنوان مثال، آنها در الگوهای گارتلی و نظریه موج الیوت رایج هستند.
پس از یک حرکت قیمت قابل توجه به سمت بالا یا پایین، این اشکال تحلیل تکنیکال نشان میدهد که معکوس ها تمایل دارند نزدیک به سطوح فیبوناچی خاصی رخ دهند.
سطوح فیبوناچی اصلاحی
سطوح فیبوناچی ریترسمنت بر خلاف میانگینهای متحرک ثابت هستند. ماهیت ثابت سطوح قیمت امکان شناسایی سریع و آسان را فراهم میکند.
این به معاملهگران و سرمایهگذاران کمک میکند تا زمانی که سطوح قیمتها آزمایش میشوند، محتاطانه پیشبینی کرده و واکنش نشان دهند. این سطوح، نقاط عطفی هستند که در آنها نوعی عمل قیمت، یا برگشت یا شکست، انتظار میرود.
فیبوناچی ریترسمنت در مقابل پسوندهای فیبوناچی
در حالی که اصلاحات فیبوناچی درصدهایی را برای عقب نشینی اعمال می کنند، پسوندهای فیبوناچی درصدهایی را برای حرکت در جهت روند اعمال میکنند.
به عنوان مثال، یک سهم از 5 دلار به 10 دلار می رسد و سپس به 7.50 دلار باز می گردد. حرکت از 10 دلار به 7.50 دلار یک اصلاح است. اگر قیمت دوباره شروع به افزایش کند و به 16 دلار برسد، این یک تمدید است.
محدودیت های استفاده از سطوح فیبوناچی ریترسمنت
در حالی که سطوح اصلاحی نشان میدهد که قیمت ممکن است در کجا حمایت یا مقاومت پیدا کند، هیچ اطمینانی وجود ندارد که قیمت واقعاً در آنجا متوقف شود. به همین دلیل است که اغلب از سیگنالهای تایید دیگر استفاده میشود، مانند شروع به جهش قیمت از سطح.
استدلال دیگر علیه سطوح فیبوناچی ریترسمنت این است که تعداد آنها به قدری زیاد است که احتمالاً قیمت اغلب نزدیک به یکی از آنها معکوس می شود.
مشکل این است که معامله گران در تلاش هستند تا بدانند کدام یک در هر زمان خاص مفید خواهد بود. زمانی که نتیجه نمیدهد، همیشه میتوان ادعا کرد که معاملهگر باید به جای آن سطح اصلاح فیبوناچی دیگری را دنبال میکرد.
چرا سطوح فیبوناچی مهم هستند؟
در تحلیل تکنیکال، سطوح فیبوناچی ریترسمنت مناطق کلیدی را نشان میدهد که ممکن است یک سهام معکوس یا متوقف شود. نسبت های رایج شامل 23.6٪، 38.2٪ و 50٪ در میان دیگران است.
معمولاً، این موارد بین یک نقطه بالا و یک نقطه پایین برای یک اوراق بهادار رخ می دهد که برای پیش بینی جهت آینده حرکت قیمت آن طراحی شده است.
نسبت های فیبوناچی چیست؟
نسبت های فیبوناچی از دنباله فیبوناچی مشتق شده اند: 0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233 و غیره. در اینجا هر عدد برابر است با مجموع دو عدد قبلی.
نسبت های فیبوناچی توسط روابط ریاضی موجود در این فرمول مشخص می شود. در نتیجه، نسبتهای زیر را تولید میکنند: 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪، 78.6٪، 100٪، 161.8٪، 261.8٪ و 423.6٪. اگرچه 50% یک نسبت فیبوناچی خالص نیست، اما همچنان به عنوان شاخص حمایت و مقاومت استفاده می شود.
[elementor-template id=”52272″]
چگونه می توان سطوح فیبوناچی ریترسمنت را در نمودار اعمال کرد؟
به عنوان یکی از رایجترین استراتژیهای معاملاتی فنی، یک معاملهگر میتواند از سطح اصلاح فیبوناچی برای نشان دادن محل ورود به معامله استفاده کند.
به عنوان مثال، یک معامله گر متوجه می شود که پس از حرکت قابل توجه، سهام 38.2٪ کاهش یافته است. با شروع روند صعودی سهام، آنها تصمیم می گیرند وارد معامله شوند.
از آنجایی که سهام به سطح فیبوناچی رسیده است، زمان مناسبی برای خرید تلقی میشود، و معاملهگر حدس میزند که سهام پس از آن مجدداً ردیابی میکند یا ضررهای اخیر خود را بازیابی میکند.
چگونه یک فیبوناچی ریترسمنت ترسیم میکنید؟
اصلاحات فیبوناچی خطوط روندی هستند که بین دو نقطه قابل توجه، معمولاً بین کمترین و اوج مطلق، ترسیم شدهاند. خطوط افقی متقاطع در سطوح فیبوناچی قرار می گیرند.
سخن پایانی
اصلاحات فیبوناچی ابزارهای مفیدی هستند که به معامله گران کمک میکنند سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنند. با اطلاعات جمع آوری شده، معامله گران میتوانند سفارش دهند، سطوح توقف ضرر را شناسایی کنند و اهداف قیمتی را تعیین کنند.
اگرچه اصلاحات فیبوناچی مفید هستند، معامله گران اغلب از شاخصهای دیگری برای ارزیابی دقیقتر روندها و تصمیم گیری بهتر در معاملات استفاده میکنند.
منبع این مقاله: اینوست پدیا