آموزش پرایس اکشن عرضه و تقاضا (جلسه نهم Price Action)
در این مقاله، آموزش پرایس اکشن عرضه و تقاضا ارائه شده است. همانطور که میدانید، یکی از مهمترین آموزشها در معاملهگری، شناخت سطوح حمایت و مقاومت است که بر اساس همین عرضه و تقاضا شکل خواهد گرفت. در واقع، اگر مفهوم پرایس اکشن عرضه و تقاضا را به درستی درک کرده باشید، در هر چارت و در هر تایم فریمی میتوانید به راحتی سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی و تعیین کنید. بهتر است بدانید که این مقاله، بخش مهم از دورهی جامع آموزش پرایس اکشن پیشرفته به زبان ساده بوده که توسط تجارت اف ایکس ارائه شده است.
مفهوم پرایس اکشن عرضه و تقاضا
ساده ترین مفهوم پرایس اکشن عرضه و تقاضا بیان گر این است که حرکات قیمت در بازار، بر اساس عرضه و تقاضا شکل میگیرد. اگر میزان تقاضا از عرضه بیشتر شود، خریداران قیمت بالاتر را پذیرفته و قیمت بالا میرود. اگر میزان عرضه بیشتر از تقاضا شود، فروشندگان در قیمت پایینتر اقدام به فروش میکنند. به تصویر زیر توجه کنید.
خریداران در نقطه B اقدام به خرید کرده اند و انتظار دارند سطح مقاومت شکسته شود و قیمت بالا برود. فروشندگان نقطه A انتظار حفظ سطح مقاومت را دارند و با شکسته شدن مقاومت، استاپ لاس معاملاتشان فعال شده و در نقطه B از بازار خارج میشوند. در نتیجه، فشار خریداران بیشتر شده و تقاضای خرید بیشتر میشود.
در نقطه C، خریداران نقطه B که معاملات کوتاه مدت داشتهاند معاملاتشان را در سود بسته و خارج میشوند. تقاضای خرید کم شده و در همین نقطه، فروشندگانی با انگیزه شکسته نشدن مقاومت وارد معامله شده و میزان عرضه را زیاد میکنند. در نتیجه قیمت پایین میآید. حال به نقطه D میرسیم.
معامله گرانی که ورود نقطه B را از دست دادهاند و منتظر نقطه ورود جدید بودند، در این نقطه وارد معامله خرید میشوند. عده ای از معامله گرانی که در نقطه B سود کرده اند در این نقطه مجددا وارد معامله میشوند. تریدرهای کوتاه مدت نقطه C در این نقطه با سود خارج شده و تریدرهای نقطه B که به موقع خارج نشده اند، با اندکی ضرر در این نقطه خارج میشوند و همه این ها موجب افزایش تقاضا و بالا رفتن قیمت میشود.
برای عضویت در کانال تلگرام ما روی آیکن تلگرام کلیک کنید
با عضویت در کانال تلگرام ما قادر خواهید بود تا همواره از آخرین بروزرسانی ها و مطالب تجارت فارکس مطلع باشید
سطوح حمایت و مقاومت
براساس مفهوم پرایس اکشن عرضه و تقاضا میتوان سطوح حمایت و مقاومت را ترسیم کرد. طبق توضیحات فوق دیدیم که زمانی که موقعیتی برای خرید ایجاد شده است تا یک سطح بالاتر که موقعیت ورود جدید ایجاد میشود. خریدارن در موقعیت جدید با سود خارج شده و فروشندگان با انگیزه بازگشت روند، وارد معامله می شوند. یک موقعیت عرضه ایجاد شده که یک سطح مقاومتی ایجاد کرده است.
و بلعکس، زمانی که یک موقعیت فروش ایجاد شوند تا یک سطح پایین تر و ایجاد نقطه ورود جدید فروشندگان با سود خارج مشوند خریدارن با انگیزه بازگشت روند وارد معامله میشوند و یک موقعیت عرضه تشکیل میشود که یک سطح حمایتی است.
اگر خط افقی در این نقاط رسم شود، میبینید که معامله گران در آینده با رسیدن به این نقاط واکنش نشان می دهند و سطح حمایت و مقاومت را در چند موج حفظ میکنند. این سطح حمایت و مقاومت بهتر است نزدیک ترین سطح به موقعیت معامله باشد تا بتوانید از آن استفاده کنید. سطوح دور از موقعیت معامله معمولا در آینده نزدیک لمس نمیشوند و تکیه برآن بی فایده است.
در تصویر بالا، خط افقی بیشترین برخورد را با قله ها و قعرها دارد و انتخاب صحیح مکان این خط در تحلیل پرایس اکشن عرضه و تقاضا بسار مهم است. برخی مواقع بهتر از بجای خط از یک محدوده استفاده شود تا همه قله ها و قعرهارا دربر بگیرد.
رسم خطوط حمایت و مقاومت براساس مفهوم پرایس اکشن عرضه و تقاضا و تحلیل رفتار معامله گران برای همه آسان نیست. در ادامه آموزش پرایس اکشن روش رسم این سطوح را به شکل کاملی آموزش خواهیم داد.
سلام
در نمودار اول نقاط A-B-C-D رو مشخص نکردین؟
سلام وقت بخیر
روی عکس کلیک کنید نمایش داده میشه
عالی بود.ممنون
سطح سایت شما بالاست یک مقدار عمقی تر توضیح بدهید تا نسبت به سایر سایتها یک تفاوتی داشته باشید
تشکر از دقت شما حتما مورد نظر قرار خواهد گرفت