پوزیشن سایز یا همان محاسبه حجم هر معامله یکی از ابتدایی ترین و البته مهمترین مسائلی است که باید با آن آشنا باشید. مبحث پوزیشن سایز یکی از مسائل آموزش فارکس و زیر مجموعه مدیریت سرمایه است که در مقاله به آن خواهیم پرداخت.
چند سوال ساده در همین ابتدا از شما بپرسیم و خودتان پاسخ خودتان را بدهید:
1: میدانید بسته به بالانسی که دارید در هر معامله با چه حجمی میتوانید وارد بازار شوید؟
2: میتوانید بدون بررسی و ماشین حساب به سادگی در لحظه حجم معاملاتی را انتخاب کنید که حسابتان را به خطر نیاندازد؟
3: آیا میدانید که انتخاب سایز یک پوزیشن بسته به چارت و نماد معاملاتی شما میبایست متغیر باشد؟
خوب جواب رو خودتون به خودتون دادید ماهم کم و بیش میدونیم جواب چیه 😉 پس بریم سر اصل موضوع و ابتدا با پوزیشن سایز آشنا بشیم و بعد به شیوه های محاسبه اون بپردازیم.
یک خواهش دارم ازتون و اون اینکه اگر در مورد پوزیشن سایز و محاسباتش در سایتهای دیگه هر چیزی خوندید فراموش کنید من خیلی سایتها رو بررسی کردم اکثرا یک سورس خارجی که اکثرا هم سایت بی بی پیپس هست رو ترجمه کردن خودشون هم نفهمیدن چی نوشتن (( بی احترامی نباشه ولی واقعا اینطوری خوب )) دلیلش هم به نظرم اینه که مترجم یا خودش تریدر نبوده یا نیاز داره تا این پست رو بخونه چون داره اشتباه ترید میکنه 🤨.
پوزیشن سایز همونطور که از اسمش پیداست به معنی حجم معامله ای هست که در یک پوزیشن مورد استفاده قرار میگیره. در آموزشهای قبل در خصوص حجم معاملات یا همون لات صحبت کردیم اگه یادتون باشه، پوزیشن سایز به این معنیه که برای یک معامله با چه حجم لاتی میشه وارد شد؟
حجم مورد استفاده در یک معامله که ما بهش پوزیشن سایز میگیم رو بر اساس چند فاکتور باید مشخص کرد:
خوب اولین مورد که باید مورد توجه قرار بگیره این هست که معامله شما روی چه چارت یا نمادی داره انجام میشه؟ یقینا قبول دارید که حجم مورد استفاده برای معامله جفت ارزها مثلا یورو به دلار کاملا متفاوت هست با حجم معامله ای که روی چارت طلا انجام میدیم متفاوت است.
دومین مورد که باید بهش توجه بشه این هست که بالانس شما چقدر هست و بسته به میزان ریسکی که در هر معامله قرار هست متحمل بشین نهایت چه حجم معاملاتی میتوانید در یک پوزیشن داشته باشید.
خوب پس ما یک قانون رو اینجا برای این پست برای خودمون قرار میدیم بعد با توجه به این قانون میریم مبحث بعدی، قانون حداکثر 2 درصد ریسک برای یک معامله.
محاسبه پوزیشن سایز Position Size کار سختی نیست پس نگرانش نباشید یک فرمول ساده است که بهتون میگم و بعد از اون به سادگی میتونید خیلی سریع پوزیشن سایز مورد نظر خودتون رو انتخاب کنید. خوب با فرض اینکه ما در هر پوزیشن نهایت تصمیم داریم که نهایت 2 درصد ریسک کنیم پس اول محاسبه میکنیم که 2 درصد از بالانس ما چه مقدار میشوید.
قدم دوم محاسبه ارزش هر پیپ هست که باید ببینیم که در چارتی که ترید میکنیم ارزش هر پیپ چقدر است.
قدم سوم باید ببینیم بسته به استاپ لاس ما چند پیپ فاصله است.
بریم توی یک مثال: تصور کنید سرمایه ما 10000 دلار هست پس ما 2 درصد از این عدد را میتوانیم ریسک کنیم که میشود 200 دلار هست. جفت ارزی که روی اون میخوایم ترید کنیم ارزش پیپش در قبال هر لات استاندارد 10 دلار هست پس با این تفاصیل اگر ما با یک لات استاندارد ترید کنیم استاپ ما 20 پیپ خواهد بود.
قدم سوم تقسیم این عدد بر میزان پیپ استاپ هست مثلا استاپ ما اگر 100 پیپ باشه ما باید با یک پنجم یک لات استاندارد یعنی 0.2 لات ترید داشته باشیم.
به همین سادگی میتونیم پوزیشن سایز رو محاسبه کنیم. حالا اگر شما مدیریت ریسکتون بجای 2 درصد در یک پوزیشن به 1 درصد ختم بشه با همین فرمول میتونید حساب کنید.
اگر بالانس شما بجای 10000 دلار 1000 دلار باشه بازهم با همین فرمول قابل محاسبه هست و به سادگی میتونید برای خودتون بدست بیارید.
امیدواریم دیگه بعد این پست مشکلی در محاسبه پوزیشن سایز نداشته باشید بازهم اگر سوالی داشتید در بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخگوی شما باشیم.