معاملات روندی چیست؟ بهترین استراتژی معاملات روندی کداماند؟
معاملات روندی یک سبک معاملاتی است که میتواند کوتاه مدت، میان مدت و حتی بلند مدت باشد و این بستگی به بازار دارد که یک روند را تا چه زمانی ادامه دهد. معاملهگران روندی با استفاده از تحلیل تکنیکال روند بازار را شناسایی میکنند و در جهت روند وارد معامله میشوند و تا ظاهر شدن نشانههای قطعی شکست روند در معامله باقی میمانند.
معاملات روندی کاملا مناسب هر نوع معاملهگری با هر میزان سرمایه و تایم کاری است تنها باید پیش از شروع کار به تحلیل تکنیکال مسلط باشید. در سربرگ آموزش فارکس 0 تا 100 آموزش شناسایی روند بازار، رسم خط روند و کانال کشی را قرار دادهایم که بهتر است قبل از آشنایی با معاملات روندی مطالعه کنید.
معاملات روندی از این رو نسبت به باقی معاملات قابل اعتمادتر و مناسب هر نوع معاملهگری هستند که کاملا منطبق با توصیههای معاملهگران حرفهای است. حتما شما هم این توصیه ها را شنیده اید:
- “روند دوست شماست”
- ” با روند بازار نجنگید.”
- “همیشه در جهت روند معامله کنید.”
این که بتوانید به درستی تشخیص دهید روند کلی بازار چیست؟ تا کجا این روند ادامه خواهد داشت؟ و چه نقاطی پتانسیل شکست روند را دارند؟ کار چندان آسانی نیست. و همین باعث شده است که بگوییم معامله در جهت روند بازار یک هنر است و ما میخواهیم شما به این هنر مسلط شوید.
معاملات روندی چیست؟
معاملات روندی نوعی از معامله هستند که منتظر شکست روند بازار نمیمانند و دقیقا در روند حال حاضر بازار وارد معامله میشوند تا زمانی که نشانهای از بازگشت روند مشاهده شود. در این معاملات فرض بر این است که سهام یا جفت ارز یا هر مورد معاملاتی دیگری تمایل دارد روند قیمتی خود را ادامه دهد.
در یک روند صعودی معاملهگر توقع دارد روند قیمت سقفهای قیمتی جدیدی را لمس کند و در زمان بازگشت قیمت نیز کف قیمتی از کف قیمت قبلی بالاتر باقی بماند این حالت نشان میدهد روند بازار همچنان صعودی و مناسب پوزیشن خرید است، و بالعکس در یک روند نزولی معاملهگر به دنبال لمس قیمتهای پایینتر است و در اصلاح قیمت نیز توقع دارد سقف قیمت به قیمت گذشته نرسد و روند قیمت نزولی باقی بماند.
در معاملات روندی ظبیعی است که اگر پیشبینی ادامه روند اشتباه باشد یا هر رویداد اساسی باعث تغییر جهت ناگهانی بازار شود معاملهگر یا سود بالقوهای را از دست خواهد داد یا متحمل ضرر هنگفت خواهند شد، به همین دلیل معاملهگران حتما با تعیین حد سود و توقف ضرر معامله خود را تضمین میکنند.
تعیین حد ضرر در این معاملات بسیار مهم هستند، در یک روند صعودی حد ضرر کمی پایینتر از کف قیمتی اصلی در واقع در اولین سطح حمایتی که بازار قبلا به آن واکنش نشان داده است گذاشته میشود و در روند نزولی حد ضرر کمی بالاتر از سقف قیمت اصلی یا همان سطح مقاومتی که در روند بازار در گذشته به آن واکنش نشان داده است گذاشته میشود.
اصول رسم خط روند صعودی و نزولی
خط روند( trend line) یک ابزار ترسیمی است که که سقفها و کفهای قیمتی را به یکدیگر متصل میکند. رسم خط روند به سه دلیل عمده بسیار حائز اهمیت است:
- بازار تمایل دارد روند خود را ادامه دهد.
- خط روند همان سطوح حمایت و مقاومت اریب هستند.
- اولین نشانههای تغییر روند روی خط روند ظاهر میشوند.
با توجه به موارد بالا اهمیت رسم خط روند مشخص است اما هر خطی که از کف یا سقف قیمت رسم شود خط روند نیز و اعتبار ندارد. برای رسم خط بهتر است از نمودار میلهای سا شمعی استفاده کنیم که کفو سقف قیمت کاملا قابل مشاهده است. جال باید دو کف یا دو سقف قیمت را بهم متصل کنیم.
خط روند باید از سایه به سایه کندل یا از بدنه به بدنه کندل رسم شود.نمیتوان خط را از سایه به بدنه متصل کرد. نقطه سومی که به خط روند برخورد کند به آن اعتبار میبخشد. اگر این شرایط برای رسم یک خط روند فراهم نبود هیچ روندی رسم نکنید زیرا یک روند به اعتبار خطر جدی از دست دادن سرمایه را به دنبال دارد.
حط روند صعودی: خط روند صعودی از اتصال کفهای قیمتی با شیب مثبت رسم میشود که نقش حمایتی دارد. تا زمانی که قیمت با خط روند صعودی برخورد کند و نتواند از آن عبور کند خط روند معتبر است با تشکیل اولین کندل زیر خط روند صعودی، روتد از اعتبار خارج میشود.
خط روند نزولی: خط روند نزولی از اتصال سقفهای قیمتی با شیب منفی رسم میشود و نقش مقاومتی دارد. باز شدن و بسته شدن اولین کندل بالای این خط، خط روند نزولی را از اعتبار خارج میکند. از طریق دکمههای زیر میتوانید با این خطوط بیشتر آشنا شوید.
معاملات روندی با استراتژی خط روند
برای معامله روندی با استراتژی خط روند ابتدا طبق قوانین رسم خط روند، خط روند صعودی یا نزولی را رسم کنید. به طور مثال در روند صعودی دو نقطه اول خط روند را شکل میدهد، برخورد سوم با خط روند به روند اعتبار میبخشد و زمانی که اولین کندل پس از برخورد با خط روند بالای خط باز و بسته شد موقعیت مناسب برای ورود به معامله است.
همانطور که گفتیم خط روند صعودی نقش حمایتی دارد کف قیمت قبل از موقعیت ورود به معامله جایی است که باید حد ضرر خود را قرار دهید. و برای حد سود در گذشته بازار به دنبال اولین سطح مقاومت معتبر بگردید و حد سود خود را قرار دهید.
معاملات روندی با استراتژی شکست خط روند
برای معامله روندی با استراتژی شکست خط روند نیز ابتدا روند بازار را رسم میکنیم. به طور مثال اگر بازار روند صعودی داشته باشد، خط روند صعودی نقش خط خمایت اریب را بازی میکند. اگر بازار بتواند بر این حمایت غلبه کند و یک کندل زیر خط روند باز و بسته شود به احتمال بسیار زیاد روند بازار نزولی خواهد شد.
پس از شکست خط روند صعودی این خط از حمایت به مقاومت تبدیل میشود و معمولا قیمت یک بار دیگر به این سطح مقاومت باز میگردد، خط روند مقاومتی را لمس میکند و حرکت نزولی گستردهای آغاز میشود، اصطلاحا به این بازگشت پولبک قیمت گفته میشود.
ما به این بازگشت قیمت “بوسه خداحافظی” نیز میگوییم زیرا حرکت قیمت بعد از لمس خط روند قبلی معمولا گسترده است. پس از لمس خط روند توسط قیمت و باز و بسته شدن یک کندل نزولی بهترین زمان شروع معاملات روندی در روند قیمت جدید است. به تصویر زیر توجه کنید.
دستور توقف ضرر را میتوانید سطح برخورد پولبک با خط مقاومتی تعیین کنید و برای تعیین سود به یک تایم فریم بالاتر از تایم معاملاتی بروید سطوح حمایت را تعیین کنید در تایم فریم معامله اولین سطح حمایت اولین حد سود شماست و به ترتیب سطوح بعدی حد سودهای بعدی است تا زمانی که مجدد نشانهای از تغییر روند ظاهر شود.
معاملات روندی با استراتژی خط روند خنثی
شاید تصور کنید معاملات روندی حتما باید در زمانی باشد که بازار دارای روند صعودی یا نزولی و نوسان است اما اشتباه میکنید یکی از روندهای بازار روند خنثی است. در روند خنثی که بسیاری از مواقع در بازار رخ میدهد قیمتها بین دو سقف و کف قیمتی نوسان میکنند که در واقع تشکیل یک کانال قیمت افقی میدهند.
نوسان قیمت بین دو سقف و کف قیمتی در روند خنثی خود تشکیل روندهای داخلی میدهند. به صورتی که در سقف قیمت وارد معامله شوید و در کف خارج شوید و بلعکس مجدد از کف قیمت وارد معامله شوید و در سقف قیمت خارج شوید.
این نوع معاملات روندی بسیار کوتاه مدت هستند و سود کمی در هر معامله دارند اما در مجموع معاملات سود مناسبی به دست خواهید آورد. کندلهای بلند در کانال قیمتی نشان دهنده حضور خریداران و فروشندگان و تقابل قدرت این دو گروه است. در انتها یا خریداران قدرت را به دست خواهند گرفت یا فروشندگان و کانال قیمت از یک سمت شکسته خواهد شد.
معمولا حرکت قیمت پس از شکست روند خنثی پر قدرت و ادامهدار خواهد بود و زمان مناسبی برای شروع معاملات روندی میان مدت تا بلند مدت است. زمانی که یک کندل خارج از کانال قیمت از هر سمتی باز و بسته شد کانال قیمت شکسته خواهد شد. در همان جهت میتوانید وارد معامله شوید.
گاهی ممکن است قیمت به سطح حمایت کانال قیمت خنثی که اکنون تبدیل به سطح مقاومت شده است پولبک کند.بهترین حالت این است که بعد از پولبک وارد معامله شوید یا حد ضرر خود را کمی بالاتر از سطح مقاومت قرار دهید نا در زمان پولبک دستور توقف ضرر و خروج از معامله فعال نشود.
پیشروی حرکت پس از کانال خنثی حداقل به اندازه فاصله سقف تا کف کانال است، این فاصله را محاسبه کنید و از سطح شکست به اندازه همین فاصله حد سود اول شماست. اگر در این فاصله سطح حمایت اصلی وجود داشته باشد حد سود اول این سطح حمایت است.
معاملات روندی با استراتژی الگوی پرچم
الگوی پرچم یکی از الگوهای کلاسیک ادامه دهنده روند است. یعنی این الگو اگر در ادامه روند صعودی تشکیل شود روند پس از الگو همچنان صعود ادامه دار خواهد بود و اگر در ادامه روند نزولی ظاهر شود روند پس از الگو ادامه روند نزولی است. الگوهای کلاسیک دیگری نیز در الگوهای ادامه دهنده روند هستند که عملکردی مشابه الگوی پرچم با ظاهری متفاوت دارند.
با کلیک روی دکمه زیر به لیست کامل الگوهای ادامه دهنده روند دسترسی داشته باشید.
در یک روند صعودی تشکیل کندل زیر خط روند، روند را از اعتبار ساقط میکند اما گاهی این کندل ها یک الگو را تشکیل میدهند که نشانهای از ادامه دار بودن روند قبل از الگو است. پس از شکست روند اگر برای روند جدید کانال قیمت رسم کنید میبینید که این کانل به شکل یک پرچم است و روند صعودی پیش از پرچم به شکل میله پرچم است. با خروج قیمت از بالای کانال قیمت یک صعود پر قدرت دیگر آغاز میشود که موقعیت بسیار خوبی برای شروع معاملات روندی است.
نکته: حتما منتظر تایید شکست الگو بمانید. باز شدن و بسته شدن یک کندل بالای سطح مقاومت الگو نشان تایید شکست و ادامه روند صعودی است.
حد سود در این استراتژی به اندازه میله پرچم است. میله پرچم را اندازه بگیرد و همان اندازه را از نقطه شکست الگو به بالا حد سود قرار دهید. حد ضرر در معاملات روندی با الگوی پرچم پایینترین کف قیمت در الگوی پرچم است. این الگو در روند نزولی نیز به شکل مشابه عمل میکند.
معاملات روندی با میانگین متحرک
میانگین متحرک یکی از اندیکاتورهای محبوب و کاربردی معاملهگران فارکس است. زمانی که یک میانگین متحرک کوتاه مدت از میانگین متحرک بلند مدت عبور کند و بالای آن قرار بگیرد یک روند صعودی بلند مدت شکل میگیرد، این شرایط یک موقعیت مناسب برای ورود به معاملات روندی میان مدت است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید خط میانگین متحرک 30 روز از 60 روز عبور کرده است و بالای آن قرار گرفته است باز شدن و بسته شدن یک کندل صعودی بعد از نقطه تلاقی خطوط نشانه موقعیت ورود به پوزیشن خرید در جهت روند است.
در یک تایم بالاتر از تایم فریم معاملاتی سطوح حمایت و مقاومت را رسم کنید. به تایم فریم معاملاتی بازگردید اولین سطح مقاومت حد سود شماست و کمی پایینتر از اولین سطح حمایت را میتوانید بعنوان توقف ضرر تعیین کنید.
معاملات روندی با اسیلاتورهای حرکتی
در معاملات روندی استراتژیها و اسیلاتورهای حرکتی بسیاری وجود دارند که روند آتی بازار را پیشبینی میکنند. به طور مثال اسیلاتور قدرت نسبی RSI یکی در زمینه معاملات روندی بسیار کاربردی و مفید است. اسیلاتور قدرت نسبی نشان میدهد چه زمانی یک ارز بیش از حد خرید یا فروش شده است.
در واقع اسیلاتور قدرت نسبی بین مقادیر 0 تا 100 ترسیم میشود. از مقدار 0 تا 30 اشباع فروش را نشان میدهد که نشانه تغییر روند از نزولی به صعودی است و منطقه 70 تا 100 منطقه اشباع خرید است که نشانه تغییر روند از صعودی به نزولی است. اگر بین محدوده 30 تا 70 اسیلاتور RSI وارد معامله شوید میتوانید در سقف وارد و در کف قیمت خارج شوید.
اندیکاتور استوکستیک یا همان اسیلاتور اسلو استوکستیک عملکردی مشابه با قدرت نسبی دارد و بر اساس مناطق اشباع خرید و فروش تغییر روند را پیشبینی میکند. بهتر از از این اسیلاتورها در کنار دیگر روشهای تحلیل مانند خط روندها، الگوهای کندل شمعی و الگوهای کلاسیک استفاده کنید.
برای عضویت در کانال تلگرام ما روی آیکن تلگرام کلیک کنید
با عضویت در کانال تلگرام ما قادر خواهید بود تا همواره از آخرین بروزرسانی ها و مطالب تجارت فارکس مطلع باشید
ملاحظات مهم معاملات روندی
معاملات روندی میتواند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد. این بستگی به میزان سرمایه شما دارد که بخواهید از کدام روند و چه بازه زمانی استفاده کنید. تسلط به تشخیص روند بازار، رسم خط روند، آشنایی با نشانههای شکست روند ملزومات معاملات روندی است.
استفاده از توقف ضرر متحرک در روندهای پر قدرت و پر نوسان صعودی و نزولی بسیار مفید است. تصور کنید در ابتدای شروع یک موج صعودی وارد معامله شده اید این روند تا هدف اول شما حرکت کرده است و 50 پیپ از قیمت شروع معامله فاصله گرفته است. در حال حاضر فاصله قیمت تا حد ضرر شم بسیار زیاد و بیشتر از حد مجاز است.
با استفاده از تریلینگ استاپ حد ضرر شما با پیشروی قیمت حرکت میکند و سود شما دائم تضمین میشود و در زمان بازگشت روند دستور توقف ضرر با حفظ سود در فاصله کمتری فعال خواهد شد. در تنظیم میزان حد ضرر متحرک دقت کنید و حواستان به اصلاح قیمتهای کوچک باشد تا در یک پولبک از معامله خارج نشوید.