روند معاملاتی در بازار فارکس را شناسایی کنید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 13 سپتامبر 2023
در بازار فارکس، ابزارهای تحلیلی مختلفی وجود دارد. اگر به یک قالب نموداری که برخی از معامله‌گران استفاده می‌کنند نگاه کنید، ممکن است به سادگی به دلیل بسیاری از شاخص‌های نمودار گیج شوید. اگرچه شاخص‌های فارکس می‌توانند مفید باشند، اما تحلیل روند پایه با استفاده از تاکتیک‌های ساده مانند تحلیل اوج و سقف می‌تواند به ما اطلاعات حیاتی در مورد روند موجود یا عدم وجود آن ارائه کند. تحلیل روند، جزئی اساسی از معاملات موفق است. در این درس، ما فرآیند شناسایی و معامله با روندها در بازار فارکس را بررسی خواهیم کرد.  

روند در بازار فارکس چیست؟

یک روند رفتار قیمت است که شامل افزایش یا کاهش کلی قیمت می‌شود. یک جفت زمانی ارز در حالت روندی است که برای مدت زمان طولانی در حال افزایش یا کاهش است. دو نوع روند در بازار فارکس وجود دارد - روند صعودی و نزولی. روند صعودی به معنای افزایش قیمت است و هنگامی رخ می‌دهد که قیمت‌ها به طور مداوم بالا می‌روند. این نوع روند معمولاً نشان دهنده نیروی خریداران در بازار است و ممکن است به دلایل مختلفی از جمله افزایش تقاضا، کاهش عرضه یا اخبار مثبت رخ داده باشد. روند نزولی به معنای کاهش قیمت است و هنگامی رخ می‌دهد که قیمت‌ها به طور مداوم پایین می‌روند. این نوع روند معمولاً نشان دهنده نیروی فروشندگان در بازار است و ممکن است به دلایل مختلفی از جمله کاهش تقاضا، افزایش عرضه یا اخبار منفی رخ داده باشد. تشخیص نوع روند در بازار فارکس برای تریدرها و سرمایه‌گذاران بسیار مهم است، زیرا با توجه به نوع روند، می‌توانند استراتژی‌های متفاوتی را برای ورود یا خروج از بازار انتخاب کنند. علاوه بر این، تحلیل روند قیمت‌ها می‌تواند به تشخیص سطح‌های مقاومت و حمایت در بازار کمک کند و در تصمیم‌گیری‌های مربوط به مدیریت ریسک و مدیریت موقعیت نیز تأثیرگذار باشد. برای تحلیل روند قیمت‌ها، تریدرها و سرمایه‌گذاران از ابزارهای مختلفی مانند نمودارها، شمع‌های ژاپنی، اندیکاتورها و روش‌های تحلیل فنی استفاده می‌کنند. با استفاده از این ابزارها، می‌توانند الگوها و سیگنال‌هایی را شناسایی کنند که به تشخیص نوع و جهت روند در بازار کمک می‌کنند.  

روند صعودی

وقتی قیمت شامل ته‌های بالاتر و قله‌های بالاتر در نمودار است، روند صعودی را داریم. در این حالت، خط روند در طول روند صعودی باید ته قیمت در نمودار را به هم وصل کند. لذا خط روند صعودی به عنوان پشتیبان عمل می‌کند. در پی رعایت این تمایل، در صورت بروز تعامل قیمت جدید با خط روند صعودی، معمولاً انتظار داریم که قیمت به سمت بالا بازگردد.  

روند نزولی

روندهای نزولی عملکرد معکوس روندهای صعودی را دارند. وقتی عمل قیمت شامل قله‌های پایین تر و ته‌های پایین تر در نمودار فارکس است، روند نزولی است. در این حالت خط روند نزولی باید از طریق قله‌های نمودار کشیده شود و خط روند نتیجه‌ای به عنوان مقاومت برای قیمت عمل می‌کند. در پی رعایت روند نزولی، در صورت بروز تعامل قیمت جدید با خط روند، معمولاً انتظار داریم که قیمت به سمت پایین بازگردد.  

خط روند فارکس

برای تحلیل روندها از شاخص های مختلف استفاده می شود، با این حال یکی از ساده ترین و موثرترین راه های تحلیل روند، استفاده از خطوط روند است. یک خط روند، یک خط مورب روی نمودار است که تعدادی از قمت ها و یا هرسی های نمودار فارکس را به هم متصل می کند. اگر خط روند موفق به اتصال تعدادی از اوج های قیمت شود، در این صورت قابل انتظار است که عملکرد قیمت با خط روند همخوانی داشته باشد. به این ترتیب می توان گفت که عملکرد اصلی خط روند، به عنوان پشتیبانی یا مقاومت برای عملکرد قیمت، عمل می کند. تصویر زیر به شما یک روند قیمت فارکس کلاسیک با خط روند مربوطه و شکست نهایی نمایش می دهد.  
روند

روند

  در بالای شما نمودار روزانه جفت ارز GBP/USD برای ماه‌های نوامبر ۲۰۰۷ تا ژانویه ۲۰۰۸ قابل مشاهده است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، قیمت کیبل دارای کف‌های پایین تر و سقف‌های پایین تر است. این نشانگر حضور یک روند نزولی (bearish trend) است. خط قرمز مورب، خط روند نزولی است که حاوی عملکرد قیمت در مسیر پایین است. پیکان های سیاه جایی را نشان می دهند که قیمت آزمایش خط روند به عنوان مقاومت را انجام می دهد. با این روش، ما یک خط روند نزولی با ۶ بار لمس داریم. در برخورد هفتمین قیمت با خط روند نزولی، ما شاهد شکست صعودی (دایره قرمز) هستیم. قیمت یک شمع بالای خط روند نزولی می بندد، که نشان دهنده شکست خط روند و احتمالاً تغییر جهت قیمت GBP/USD است.  

سیستم پیروی از روند

در بازار روندی، دو نوع حرکت قیمت سیستماتیک در نمودار رخ می‌دهند. آنها به روند مربوط هستند و برای درک یک سیستم معاملاتی روند بسیار مهم هستند. این دو نوع حرکت قیمت پالس و تصحیحات نامیده می شوند.  

پالس روند

پالس روند، حرکت قیمتی است که بعد از تعامل با خط روند و پس از لرزش قیمت در جهت روند رخ می دهد. این نوع حرکت‌ها، نوعی حرکتی هستند که معامله‌گران روندی تعقیب می‌کنند. علت این امر این است که پالس روند به حرکت قیمت بزرگتر برای دوره زمانی نسبتاً کوتاه منجر می شود.  

تصحیحات روند

حرکت‌های تصحیحی در طول روند در بازار فارکس پس از پالس روند و قبل از بازگشت قیمت به روند رخ می دهند. حرکت‌های تصحیحی در نمودار برای معامله کردن جذاب نیستند. معامله‌گرانی که تجربه کافی معاملاتی ندارند، باید در زمانی که قیمت در فاز تصحیح است از بازار خارج شوند. علت آن این است که تصحیحات نسبتاً کوچکتر و اغلب برای مدت زمان بیشتری نسبت به پالس‌های روند هستند. چرا برای سود کمتر و برای ریسک بیشتر زمان بیشتری را در بازار بگذرانید؟ این به هر حال یک اقدام ریسکی تر است. تصویر زیر به شما مکانیک پایه یک روند با پالس‌ها و تصحیحات قیمت مربوطه را نشان می دهد:  
تصحیحات روند

تصحیحات روند

  در بالا شما نمودار ۲۴۰ دقیقه‌ای پرتراکنش ترین جفت ارز فارکس، EUR/USD را مشاهده می‌کنید. دوره زمانی ماه‌های مه و ژوئن ۲۰۱۳ است. همانطور که مشاهده می کنید، قیمت EUR/USD در تصویر بالا برای هرسی های بالاتر و پایین‌تر بالاتری ثبت می کند که نشانگر وجود روند صعودی در نمودار است. خط گامولی قرمز در نمودار خط روند صعودی مربوط به این روند است. پیکان‌های سبز حرکت پالس روند را نشان می‌دهند و پیکان‌های قرمز تصحیحات روند را نشان می‌دهند. توجه کنید که پالس‌های روند منجر به حرکت قیمتی نسبتاً بزرگتر در جهت روند می‌شوند. در عین حال، تصحیحات کمی هستند. تصحیح سوم در نمودار تقریباً با همان مدت زمان پالس گذشته است و بعدها به شکست روند منجر می شود. در عین حال، حرکت قیمتی که قبل از شکست ایجاد می‌کند، می‌تواند به عنوان یک تجمع فشرده توصیف شود. پس از شکست، EUR/USD به خط روند برمی‌گردد تا آن را به عنوان مقاومت جدید آزمایش کند و در نتیجه به حرکت جدیدی در روند نزولی می‌چرخد.  

شناسایی جفت ارزهای روندی

برای شروع معاملات روندی، ابتدا باید بتوانید تشخیص دهید که یک روند پتانسیلی در حال رخ دادن است. این قسمتی اساسی از هر سیستم معاملاتی روندی فارکس است. معامله‌گران با تجربه به شما می‌گویند که "روند دوست شماست!" و دلیل آن این است که سودهای حاصل از جفت ارز روندی بیشتر است و معاملات ممکن است با ریسک کمتری همراه باشد. بنابراین، حال که مزایای معامله کردن در یک حرکت روندی را درک کردیم، باید برخی قوانین محکم برای شناسایی یک معامله روندی ایده آل را ایجاد کنیم. در اینجا چندین تکنیک معاملاتی برای شناسایی پتانسیل روندهای ممکن در نمودار بررسی خواهیم کرد.  

قله و پایین‌های دوره‌های روندی

بله، ما دوباره این را تکرار می‌کنیم چون نوسانات قیمتی بخش اساسی هر روندی در نمودار هستند. اگر قله‌ها و پایین‌ها در حال افزایش باشند، دارای یک روند صعودی هستیم. اگر قله‌ها و پایین‌ها در حال کاهش باشند، در آن صورت دارای یک روند نزولی هستیم. در سایر موارد، بازار در حالت بدون روند یا به عبارتی بازار جانبی است.  

تعامل سوم با خط روند (سومین پالس)

دو نقطه در نمودار می‌توانند با یک خط راست به هم وصل شوند. با این حال، اگر یک نقطه سوم بر روی همان خط قرار داشته باشد، در آن صورت دارای تمایل روندی هستیم. به این صورت، تأیید روند معمولاً پس از آزمایش قیمت در تراست خط روند در سومین لمس و بازگشت از آن اتفاق می‌افتد. هنگامی که شما چنین بازگشتی را مشاهده می کنید، می‌توانید یک موقعیت را در نظر بگیرید و سعی کنید به دنبال یک موج جدید روند باشید.  
تعامل سوم با خط روند

تعامل سوم با خط روند

  بیایید به مثال بالا از جفت ارز یورو/دلار نگاه کنیم. پیکان‌های روی نمودار نشان می‌دهند کجا قیمت یک روند نزولی را آزمایش می کند. پیکان‌های سبز نشان دهنده حرکات تحریک قیمتی هستند و پیکان‌های قرمز حرکات اصلاحی را نشان می‌دهند. دو پیکان اول که به قله‌های روند اشاره دارند، سیاه هستند. این دو نقطه اولیه برای کشیدن خط روند استفاده شده‌اند. حال ما نیاز داریم تا منتظر تعامل قیمتی در سومین لمس باشیم. پیکان سوم روی روند آبی است. شما یک پاسخ نزولی قوی از خط روند مشاهده خواهید کرد. این دلیل به حساب می‌آید که روند ما تأیید شده است و ما را برای یک موقعیت کوتاه آماده می‌کند. پیکان چهارم نیز آبی است، زیرا روند در حال حاضر تأیید شده است. به این صورت، بازگشت و جلوگیری از خط روند می‌تواند فرصت معاملاتی دیگری را برای ما فراهم کند. در این مثال، دو معامله کوتاه هر دو یک فرصت معاملاتی را ایجاد می کنند، با این حال در کل، سومین لمس معمولاً نسبت دادن به سود به ریسک بهتری را فراهم می کند.  

حجم معاملات

حجم معاملات برای شناسایی روندهای ظاهری مفید است. دلیل این امر این است که در بسیاری از موارد، جفت ارز فارکس پس از افزایش حجم شروع به روندگیری می‌کند. به این صورت، حرکات تحریک قیمتی در حالت افزایش حجم معاملات بروز می‌دهند. از سوی دیگر، در حالت کاهش حجم معاملات، اصلاحات روی می‌دهند. وقتی حجم معاملات بالا باشد، فعالیت زیادی در بازار وجود دارد. بنابراین، حجم بالا پیش‌بینی‌هایی را در مورد موج‌های تحریکی روند ظاهری ارائه می دهد. بیایید به نمودار زیر نگاه کنیم و به نمایش دهنده حجم توجه کنیم:  
حجم معاملات

حجم معاملات

این نیز همان روند از مثال دوم در این مقاله است. این بار شما نشانگر حجم را روی نمودار EUR/USD مشاهده خواهید کرد. توجه کنید که حجم معاملات تقریباً با تحریک‌ها و اصلاحات به عنوان نشانه‌هایی که با پیکان‌های بالا بر روی نمودار نشان داده شده‌اند، پاسخ می‌دهد. در عین حال، زمانی که حجم معاملات در کل کاهش می‌یابد، می‌بینیم که قیمت EUR/USD وارد یک فاز رنج‌بندی می‌شود که به شکستن روند صعودی منجر می‌شود. بعد از آن، برعکس شدن روند اتفاق می‌افتد. یک نکته در مورد حجم در بازار فارکس این است که چون در بازار فارکس یک بازار متمرکز وجود ندارد، و بنابراین هیچ منبع مرکزی برای داده‌های حجم وجود ندارد، خواندن حجم در اغلب موارد از داده‌های قابل دسترس داخلی کارگزاران فارکس صورت می‌گیرد و به همین دلیل تصویر کاملی از حجم کل جفت ارز معامله شده، ارائه نمی‌دهد. با این حال، استفاده از نشانگر حجم با درک این محدودیت، به شما در تجزیه و تحلیل روند کمک خواهد کرد.  

چگونه با روند معامله کنیم؟

از آنجایی که اکنون با فرایند شناسایی روندها در نمودار آشنا شده‌اید، حالا زمان آن رسیده است که به بحث در مورد یک راه برای بهره‌گیری از روندهای ارزی بپردازیم. ما به زودی یک راهبرد معاملات روندی را ارائه خواهیم کرد که به راحتی قابل اجراست. ما به منظور پشتیبانی از راهبرد معاملات روندی، از نشانگر MACD استفاده خواهیم کرد. با این حال، قبل از ورود به راهبرد واقعی، بیایید با دقت بیشتری به نشانگر MACD نگاه کنیم.  

تلاقی MACD:

نشانگر MACD شامل دو خط بر اساس متوسط حرکتی (Moving Average) است که با هم در بالا و پایین سطح صفر تعامل دارند. زمانی که خط سریع در جهت نزولی، خط کند را شکست دهد در حالی که در بالای صفر قرار دارد، منتظریم که قیمت به جهت نزولی روند یابد. زمانی که خط سریع در جهت صعودی، خط کند را شکست دهد در حالی که در پایین صفر قرار دارد، منتظریم که قیمت به جهت صعودی روند یابد.  

هیستوگرام MACD:

نشانگر MACD همچنین دارای یک هیستوگرام است. این هیستوگرام نشان دهنده تفاوت دقیق بین خط سریع و کند است. اگر هیستوگرام مثبت باشد، خط سریع بالاتر از خط کند قرار دارد - سیگنال خرید بلندمدت. اگر هیستوگرام منفی باشد، خط سریع زیر خط کند قرار دارد - سیگنال فروش کوتاه مدت.  

اختلاف MACD:

حرکت متوسط انحراف همگرایی (MACD) همچنین برای شناسایی اختلاف بین قیمت و نشانگر مناسب است. اگر قیمت در حال افزایش بوده و نشانگر MACD در حال کاهش باشد، به یک اختلاف نزولی بین قیمت و نشانگر روبرو هستیم که نشان‌دهنده عکس العمل بعدی به تغییر روند است. برای الگوی اختلاف صعودی نیز همین اصول در جهت معکوس قابل استفاده است. اگر قیمت در حال کاهش باشد و نشانگر MACD در حال افزایش باشد، به یک اختلاف صعودی بین قیمت و نشانگر روبرو هستیم. در این صورت، منتظریم که روند نزولی به فعالیت صعودی تغییر کند.  

راهبرد معاملات روندی MACD

یکی از راه‌های معاملات در روندها، ترکیب خطوط روندی، نشانگر MACD و شاخص حجم است. می‌توانیم سیگنال‌های نشانگر MACD را با خط روندی پیش‌بینی شده و تحلیل حجمی انجام دهیم. تصور کنید که در نمودار، قیمت به سمت بالا حرکت می‌کند. در همان زمان، نشانگر MACD یک تلاقی صعودی در زیر صفر را نشان می‌دهد که افزایش قیمت را تأیید می‌کند. در چنین حالتی، می‌توانیم تا زمانی که سیگنال معکوسی از نشانگر MACD مشاهده نشده باشد، به سمت خرید برویم. اما برای محافظت از معاملات خود، باید سفارش توقف زیان در پایین‌ترین قیمت پایین‌ترین گذشته قرار داده شود. به همین ترتیب، برای روندهای نزولی نیز از همین تکنیک استفاده می‌شود. اگر قیمت شروع به ساختن قله‌ها و پایین‌های پائین‌تری کند، از یک تلاقی نزولی MACD در بالای صفر استفاده می‌کنیم تا جفت ارز را کوتاه کنیم. تصویر زیر به شما نشان می‌دهد که این راهبرد معاملاتی چگونه کار می‌کند.  
راهبرد معاملات روندی MACD

راهبرد معاملات روندی MACD

  بعد از تلاقی صعودی و ادامه حرکت، قیمت EUR/USD در حال بالا و پایین شدن است. با این حال، حجم معاملات EUR/USD در طول این حرکت افقی به طور پایداری افزایش می‌یابد. ناگهان، عملکرد قیمت یک قله بالاتر را ایجاد می‌کند و سطح قبلی خود را شکست می‌دهد. این موضوع برای ما یک افزایش قیمت ممکن را نشان می‌دهد و پس از یک اصلاح کوتاه، فرصتی برای یک موقعیت طولانی در نمودار وجود دارد. سفارش توقف زیان باید به طور مستقیم زیر پائین‌ترین قیمت قبلی در نظر گرفته شود که برای موقعیت طولانی استفاده می‌شود. حرکت قیمت با یک انگیزه جدید در نمودار ادامه می‌یابد. اصلاح بعدی تقریباً به محل پیشنهادی سفارش توقف زیان می‌رسد. با این حال، عملکرد قیمت نمی‌تواند به طور قابل توجهی پائین‌تر از پائین‌ترین قیمت قبلی کاهش یابد و سفارش توقف زیان خطر را تحمل می‌کند. قیمت با دو انگیزه دیگر و اصلاحات همراه است. توجه کنید که نشانگر MACD در منطقه بالای خود قرار دارد که نشان می‌دهد ممکن است به زودی پایان این روند صعودی را ببینیم. با این حال، معامله باید تا زمانی که خطوط MACD یک تلاقی نزولی به عنوان گفته شده در راهبرد معاملاتی نشان دهند، ادامه پیدا کند. آخرین اصلاح در نمودار شدیدتر از معمول است که باعث می‌شود دو خط MACD با یکدیگر تعامل کنند. این به عنوان سیگنال خروج برای این معامله عمل می‌کند و باید موقعیت را برای کسب سود بسته شود. به عنوان جایگزینی برای استفاده از تلاقی MACD به عنوان خروج، می‌توانید منتظر شکست خط روند باشید تا موقعیت طولانی را ببندید.   نتیجه‌گیری رفتار قیمت در بازار فارکس می‌تواند در دو روند نزولی (Bearish) و یا صعودی (Bullish) باشد: - روند نزولی شامل کاهش قله‌ها و لاوهای قیمت در نمودار است. - روند صعودی شامل افزایش قله‌ها و لاوهای قیمت در نمودار است. اگر روندی در نمودار وجود نداشته باشد، به این معناست که قیمت در محدوده‌ای حرکت می‌کند. برای مشاهدهٔ روندِ قیمت، از Swing High/Low Analysis یا نشانگر خط روند استفاده می‌شود. خط روند با اتصال ساده قله‌ها یا لاوهای قیمت در نمودار ایجاد می‌شود. هنگامی که جفت ارز فارکس دارای روند است، دو نوع حرکت دارد: - Trend Impulses: حرکات در جهت روند هستند. برای ترید جذاب هستند. - Trend Corrections: حرکاتی هستند که قیمت را به خط روند باز می‌گردانند. برای ترید جذاب نیستند و اگر تجربه کافی ندارید، توصیه نمی‌شود که در آنها ترید کنید. یکی از راه‌ها برای تأیید روند، شناسایی شروع Impulse سوم مرتبط با خط روند است. حجم معاملات نیز برای تأیید روند مفید است. Impulses عموماً در حجم‌های بالاتر در بازار اتفاق می‌افتند، در حالی که Corrections در حجم‌های پایین‌تر ظاهر می‌شوند. یک راه دیگر برای ترید روندها، ترکیب خط روند، MACD و نشانگر حجم است.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها