- فومو (Fomo) چیست؟
- ویژگیهایی که باعث میشود یک معاملهگر فومو (Fomo)را تجربه کند.
- عواملی که ممکن است فومو (Fomo) را افزایش دهد.
- مقایسه معاملات همراه با فومو(Fomo) بامعاملات دارای انضباط.
- تجربیات ترس از دست دادن در معاملات معاملهگران حرفهای
- راهکارهایی برای غلبه بر فومو (Fomo) یا ترس از دست دادن در معاملات
فومو (FOMO) چیست؟
فومو (Fomo) یا ترس از دست دادن در معاملات به معنای ترس از از دست دادن فرصت بزرگی در بازارهای مالی است و یک مسأله شایع است که بسیاری از معاملهگران در طول حرفه خود با آن مواجه میشوند. ترس از دست دادن در معاملات میتواند همه معاملهگران در بازارهای مالی را تحت تأثیر قرار دهد، از معاملهگران تازهکار با حسابهای خرده فروشی تا معاملهگران حرفهای فارکس که در این بازار مشغول به فعالیت هستند. این پدیده واقعی از عصر دیجیتال مدرن است و 69 درصد از نسل جدید را تحت تأثیر قرار میدهد، اما میتواند تأثیر مهمی بر روی روشهای معاملهگری در بازارهای داشته باشد. به عنوان مثال، احساس ترس از دست دادن در معاملات میتواند منجر به وارد کردن معاملات بدون تفکر کافی شود، یا به بستن معاملات در لحظات نامناسب که به نظر میرسد دیگران این کار را انجام میدهند منجر شود. در دوران مدرن رسانههای اجتماعی، که به ما دسترسی بیسابقهای به زندگی دیگران میدهد، ترس از دست دادن در معاملات را به پدیدهای رایج تبدیل کرده است و علت آن این است که معاملهگران معاملهگری خود را با معاملهگران حرفهای در بازارهای مالی مقایسه میکنند. این موضوع میتواند انتظارات بسیار بالا، عدم داشتن دید درازمدت، اطمینان زیاد/کماطمینانی زیاد و عدم تمایل به انتظار را در میان معاملهگران بازارهای مالی ایجاد کند و ترس از دادن در معاملات را در آنها ایجاد کند. احساسات اغلب نیروی محرک اصلی پشت ترس از دست دادن در معاملات هستند. اگر این احساسات به حال خود رها شوند و معاملهگران کنترلی بر روی آنها نداشته باشند، میتوانند موجب نادیده گرفتن برنامههای معاملاتی و فراتر از آن از دست دادن کنترل ریسک شوند. احساسات متداول در معاملات که میتوانند به ترس از دست دادن در معاملات منجر شوند عبارتند از:- حرص
- ترس
- هیجان
- حسادت
- بیصبری
- اضطراب
ویژگیهای معامله گران فومو(Fomo) چیست؟
معمولاً معاملهگرانی که بر اساس احساس فومو عمل میکنند ویژگیهای مشابهی را دارند و تحت تاثیر مجموعهای از نظرات مشترک معاملات خود را در بازارهای مالی انجام میدهند. ویژگیهای یک معاملهگران فومو شامل موارد زیر میشود: 1. احساس ناامیدی: این معاملهگران ممکن است احساس کنند که فرصتهای بزرگی را از دست دادهاند و این احساس ناامیدی منجر به اقدامات نادرست میشود. 2. بیاعتمادی به طرح معاملاتی: این نوع معاملهگران ممکن است به دلیل فومو، اعتماد خود به طرح معاملاتی خود را از دست دهند و بدون انجام تحلیل دقیق و ارزیابی، معاملات را انجام دهند. 3. عدم تمرکز بر برنامه معاملاتی: معمولاً این نوع معاملهگران تمایل دارند طرح معاملات خود را نادیده بگیرند و به جای آن، بر اساس احساسات و واکنشهای ناشی از فومو عمل کنند. 4. ریسک زیاد: این معاملهگران ممکن است به دلیل فومو، ریسک بیش از حدی را بپذیرند و معاملاتی را انجام دهند که باعث افزایش خطرات مالی شود. 5. بیثباتی در تصمیمگیری: آنها ممکن است به صورت ناپایدار در تصمیمگیری عمل کنند و به سرعت از یک تصمیم به تصمیم دیگر منتقل شوند، که ممکن است باعث تحلیل نادرست و اجرای معاملات ناموفق شود. 6. احساس عجله: این معاملهگران ممکن است تحت فشار زمانی فومو قرار گیرند و تصمیمات خود را به طور عجولانه بگیرند، که ممکن است باعث انجام معاملات ناموفق شود. 7. اضطراب: این معاملهگران ممکن است احساس اضطراب و استرس ناشی از فومو را تجربه کنند که ممکن است باعث تصمیمات نادرست و افزایش خطرات مالی شود. چه عواملی میتوانند موجب فعالیت معاملاتی فومو شوند؟ فومو یک احساس درونی در معاملهگران است، اما میتواند به دلیل مجموعهای از شرایط یا عوامل تاثیرگذار ایجاد شود. برخی از عوامل خارجی که ممکن است منجر به تجربه فومو توسط یک معاملهگر شوند عبارتند از:- 1. بازارهای نوسانی: فومو محدود به بازارهای خریداری نشده که افراد میخواهند به یک روند بپیوندند نیست - میتواند در روانشناسی ما جا بگیرد هنگامی که در هر جهتی حرکت بازار رخ میدهد. هیچ معاملهگری نمیخواهد فرصت خوبی را از دست بدهد.
- 2. رکوردهای بزرگ: معاملهگران ممکن است تحت تاثیر موفقیتهای اخیر قرار گرفته و گرفتار فرصتهای جدید مشاهده شده شوند. این امر در میان معاملهگران بسیار رایج است و هر معاملهگر مبتدی و حرفه ای ممکن است آن را تجربه کند.
- 3. زیانهای تکراری: معاملهگران ممکن است در یک چرخه وحشتناک شکست گیر کنند: ورود به یک موقعیت، ترسیدن، بستن موقعیت، سپس دوباره وارد شدن به یک معامله اصلی تحت تاثیر اضطراب و ناامیدی از عدم حفظ موقعیت در نهایت میتواند به زیانهای بزرگتری منجر شود.
- 4. اخبار و شایعات: معاملهگران بسیار به طور قابل ملاحظهای تحت تاثیر اخبار و شایعات قرار میگیرند و این شایعات میتوانند احساس فومو و ترس از دست دادن معاملات را افزایش دهند.
- 5. رسانههای اجتماعی: رسانههای اجتماعی به ویژه توییتر بسیار تاثیرگذار هستند. ترکیب رسانههای اجتماعی و معاملات میتواند زمینهساز خطر باشد زمانی که به نظر میآید که همه چیز خوب است و معاملات موفقیتآمیز هستند اهمیت دارد که محتوای رسانههای اجتماعی را به عنوان یک ابزار برنامهریزی قطعی در نظر نگیرید.