الگوی بازگشتی 123📈 توضیح، ساختار و روش معامله

تاریخ آخرین بروزرسانی: 24 ژانویه 2024
الگوی بازگشتی 123 (بخوانید: یک دو سه) یکی از الگوهای قوی در تحلیل تکنیکال است. الگوی ۱۲۳ یک الگوی ساده است که معامله گران می‌توانند با استفاده از آن یک استراتژی معاملاتی قوی ایجاد کنند و از آن در معاملات در جهت یا برخلاف جهت استفاده کنند. الگوی ۱۲۳ از سه نقطه تشکیل شده است. در این مقاله تخصصا درباره ی الگوی بازگشتی 123 بحث خواهیم کرد اما به طور مختصر از نوع ادامه دهنده این الگو هم خواهیم گفت.

الگوی بازگشتی 123

الگوی نمودار 123 یک ساختار سه موجی است که در هر حرکت به یک نقطه محوری می‌رسد. به همین دلیل به الگوی 123 نام گذاری شده است. شاید به نظر آید که در ابتدا چیز خاصی در مورد این الگوی نمودار وجود نداشته باشد و هر حرکت قیمتی ممکن است نکات محوی ای ایجاد کند. اما نکته مهم این است که اگر قادر به شناسایی و تأیید الگوی 123 باشید، می‌تواند به شما در پیش‌بینی بازگشت های قیمت کمک کند.  
الگوی بازگشتی 123

الگوی بازگشتی 123

  در بالا دو نسخه از الگوی بازگشتی 123 آمده است. در اولین حالت یک روند صعودی داریم که به جهت نزولی معکوس می‌شود. در حالت دیگر، روند نزولی به یک حرکت صعودی معکوس می‌شود. همانطور که احتمالاً متوجه شدید، پارامترهای الگوی معاملاتی 123 همانند الگوهای سقف و کف دوقلو هستند. در واقع، زمانی که به عنوان یک الگوی بازگشتی استفاده شوند، الگوی 123 زیر مجموعه الگوهای سقف و کف دوقلو خواهد رفت.  

ساختار نمودار الگوی بازگشتی 123:

در الگوی 123 سه موج و یک حرکت تأییدی وجود دارد. آن‌ها سه نقطه محوری و یک سطح تأیید را شکل می‌دهند.
  • نقطه محوری 1: این نقطه محوری در طول یک روند اتفاق می‌افتد. شروع هر اصلاح روندی ممکن است یک نقطه محوری باشد. اگر الگوی بازگشتی 123 معتبر باشد، احتمال دارد که قیمت پس از ایجاد نقطه محوری 1، خط روند قبلی خود را بشکند.
  • نقطه محوری 2: احتمالاً نقطه محوری بعدی خارج از خط روند یا کانال قبلی شکل می‌گیرد. این نشانه بازگشت قیمت و شکست روند است.
  • نقطه محوری 3: نقطه محوری 3 برای تأیید الگوی بازگشتی 123 بسیار حیاتی است. دلیل این امر این است که این آخرین جزء الگو است. در یک الگوی بازگشتی 123 معتبر، این نقطه نباید از نقطه محوری 1 فراتر برود. در بدترین حالت، ممکن است در همان سطح باشد. نزدیک شدن نقطه محوری 3 به نقطه محوری 1، به شرط نرسیدن به آن، نشانه‌ای از یک الگوی بازگشتی 123 قوی است.
  • سطح تأیید: سطح تأیید، منطقه‌ای است که به ما می‌گوید: " الان ممکن است یک فرصت خوب برای ورود به بازار باشد!" موقعیت آن در همان سطح نقطه محوری 2 است. اگر قیمت این سطح را شکست، گفته می‌شود که الگو تأیید شده است.
 
سطح تأیید الگوی بازگشتی 123

سطح تأیید الگوی بازگشتی 123

  نمودار بالا نمونه‌ای از سطح تأیید الگوی بازگشتی 123 را نشان می‌دهد. تأیید الگو توسط دایره سبز نشان داده شده است، این تایید هنگامی است که قیمت اندازه‌گیری نقطه محوری 2 را می‌شکند.  

سطح هدف در الگوی بازگشتی 123

سطح هدف شما در طول یک معامله با الگوی 123 باید فاصله‌ای برابر با اندازه الگوی نمودار 123 باشد و آنرا از روی سطح تایید قرار دهید.   روش اندازه‌گیری الگوی بازگشتی 123 برای اندازه‌گیری الگو، شما باید چند خط ایجاد کنید.
  • خط 1 باید نقطه‌های محوری 1 و 3 را به هم متصل کند.
  • خط 2 سطح افقی در نقطه محوری 2 است.
  • اندازه الگوی 123 شما برابر با فاصله عمودی بین خط 2 و میان نقطه 1 است.
این خطوط به رنگ بنفش نشان داده شده اند. پیکان‌های صورتی اندازه الگوی نمودار 123 را  پس از تأیید قیمت نشان می‌دهند. خطوط افقی سبز نشان‌دهنده منطقه‌ای است که ما انتظار داریم قیمت وارد آن شود.  
اندازه‌گیری الگوی بازگشتی 123

اندازه‌گیری الگوی بازگشتی 123

 

حد ضرر در الگوی بازگشتی 123

همواره در معاملات الگوی 123 یا هر الگوی دیگری از حد ضرر استفاده کنید. حد ضرر شما باید در منطقهٔ نقطه محوری 3 قرار داده شود. گاهی اوقات شرایط بازار پویا می‌توانند باعث شود قیمت برای مدت کوتاهی از نقطه محوری 3 عبور کند و سپس ‌گردد و دوباره برعکس ‌شود. شما نمی‌خواهید حد ضرر شما به دلیل این پویایی فعال شود. به همین دلیل بهترین رویکرد این است که حد ضرر خود را کمی فراتر از آن سطح قرار دهید.  
حد ضرر در الگوی بازگشتی 123

حد ضرر در الگوی بازگشتی 123

  خطوط افقی قرمز در نمودار بالا نشان‌دهندهٔ بهترین نقطه برای قراردادن حد ضرر در هنگام معامله با الگوی بازگشتی 123 هستند. اگر الگو نزولی باشد، دستور حد ضرر باید بالای نقطه محوری 3 قرار گیرد. اگر الگو صعودی باشد، در این صورت باید دستور حد ضرر را زیر نقطه محوری 3 قرار دهید. در پایین، ما همچنین منطقه تقریبی هدف سود شما در طول یک معامله الگوی 123 را اضافه کرده‌ایم. این سطح با استفاده از تکنیک اندازه گیری حرکت که قبلاً توضیح داده شد، محاسبه شده است. حالا شما تمام سطوح معاملاتی مربوط به الگوی بازگشتی 123 را دارید.  
الگوی بازگشتی 123

الگوی بازگشتی 123

 

استراتژی معاملاتی الگوی 123 با یک اسیلاتور

الگوی بازگشتی 123 با یک اسیلاتور تکنیکال به خوبی ترکیب می‌شود. دلیل این امر این است که اسیلاتورها می‌توانند مقادیر شدت معامله را نشان دهند که می‌توانند تأییدی از معکوس شدن روند ارائه دهند. ایده این است که یک سیگنال بازگشت از الگوی بازگشتی 123 را با یک سیگنال بازگشتی از یک اسیلاتور تطابق دهیم. بیایید به عنوان مثال اندیکاتور RSI  را بگیریم. اگر ما یک روند صعودی داشته باشیم و نمودار در حال شکل گرفتن الگوی بازگشتی 123 باشد، ما به دنبال یک سیگنال از موقعیت خرید بیش از حد از RSI خواهیم بود. به این ترتیب ما یک سیگنال بازگشتی قوی‌تر کسب خواهیم کرد، که احتمالاً نرخ موفقیت الگو را افزایش خواهد داد. بر خلاف این، اگر روند نزولی باشد و ما الگوی بازگشتی 123 را مشاهده کنیم، سپس سعی خواهیم کرد که این سیگنال را با موقعیت فروش بیش از حد از RSI مطابقت دهیم. یک سیگنال دیگر از RSI که می‌توانیم از آن استفاده کنیم، سیگنال اختلاف عادی است. تطابق سیگنال‌های 123 با تفاوت‌های RSI به ما یک موقعیت معامله با احتمال بیشتر برای الگوی بازگشتی 123 خواهد داد. همچنین، استفاده از تحلیل پرایس اکشن به بهبود تصمیم‌گیری شما کمک میکند. بیایید به نمونه‌ای از استراتژی الگوی 123 نگاهی بیندازیم.  
استراتژی الگوی 123

استراتژی الگوی 123

  در بالا، نمودار H1 جفت ارز EUR/USD را مشاهده می‌کنید و در پایین نمودار اندیکاتور RSI را می‌بینید. نقاط سیاه 1-2-3، نقاط محوری الگوی 123 ما را نشان می‌دهند. همچنین به قسمت هایی که با رنگ آبی روی نمودار مشخص شده‌اند نیز توجه کنید. آنها نمایانگر برخی از الگوهای نموداری دیگر هستند که در تحلیل معاملاتی خود استفاده خواهیم کرد. در تصویر ما یک روند نزولی روی نمودار مشاهده می‌کنیم (خط آبی نزولی). در ابتدا، ممکن است سخت باشد که دو نقطه محوری اول را در نمودار مشاهده کنیم. با این حال، زمانی که قیمت پایین تر از نقطه محوری 3 بسته می‌شود و سپس یک شمع بالای خط آبی نزولی می‌بندد، این یک سیگنال نزولی است. در همان زمان در مستطیل اول اندیکاتور RSI، وضعیت فروش بیش از حد را نشان می‌دهد. سپس ناگهان می‌بینیم که قیمت خط تریگر الگوی 123 را می‌شکند که می‌توانیم آن را به عنوان یک سیگنال خرید در نظر بگیریم. ما یک حد ضرر زیر نقطه محوری 3 قرار می‌دهیم و یک دستور هدف سود  به فاصله‌ای برابر اندازه الگو (پیکان‌های صورتی) قرار می‌دهیم. توجه کنید که قیمت ابتدا به خط هدف سبز ما نمی‌رسد. به جای آن، یک اصلاح با شکل یک الگوی پرچم (کانال آبی نزولی) مشاهده می‌شود و در همین زمان اندیکاتور RSI خط سبز خود را می‌شکند، اما به منطقه بیش از حد خریداری نرسیده است. در اینجا حد ضرر هنوز باقی است. سپس  قیمت الگو را در جهت صعودی می‌شکند و به خط هدف ما می‌رسد. اگر شما با یک دستور هدف سود معامله نکرده و تنها از عملکرد قیمت برای جمع‌آوری سودتان استفاده میکنید میتوانید اینجا معامله را ببندید. قیمت به یک اصلاح دیگر که افقی است ادامه می‌دهد و سپس دوباره بالا می‌رود. در همین زمان،RSI  یک سیگنال قوی خرید بیش از حد می‌دهد و بازار شروع به تثبیت می‌کند. این یک سیگنال قوی برای بستن معامله در اینجا است. اگر معامله را در سطح هدف بسته باشید، این به معنای کسب سودی حدود 45 پیپ خواهد بود. اگر در سطح هدف نبسته و تصمیم به ادامه معامله بر اساس شرایط عملکرد قیمتی داشتید، سود در این مورد برابر با 108 پیپ خواهد بود. نکته جالب در مورد این مثال معاملاتی این است که الگوی بازگشتی 123 همانند یک کف دو قلو عمل می‌کند و ما نیز آن را به شیوه‌ای مشابه الگوی کف دو قلو معامله می‌کنیم.  

الگوی ادامه دهنده 123

اگرچه غالبا به الگوی 123 به عنوان یک الگوی بازگشتی نگاه می‌کنیم، اما گاهی می‌تواند به عنوان یک الگوی ادامه دهنده نیز عمل کند. به عبارت دیگر ممکن است به ما یک سیگنال دهد که روند در حال ادامه دادن است نه بازگشت. بیایید به سه نقطه محوری برگردیم. پس از اینکه الگو نقطه محوری 3 را تشکیل می‌دهد و جهت قیمت را تغییر می‌دهد، دو حالت وجود دارد که باید مد نظر قرار گیرند:
  • حالت 1 - بازگشت روند: این همان چیزی است که قبلاً بحث کرده‌ایم - الگوی 123 به عنوان یک الگوی بازگشتی. قیمت می‌تواند سطح نقطه محوری 2 را شکسته و یک برگشت را تایید کند. این معامله بازگشتی ما را فعال می‌کند.
  • حالت 2 – ادامه روند: اگر قیمت نتواند سطح نقطه محوری 2 را شکسته یا این سطح را کمی شکسته و سپس به سرعت برگشته باشد، احتمالاً یک اصلاح خفیف بوده است. شکست در نقطه محوری 3 به ما یک سیگنال می‌دهد که روند در حال ادامه است. در این حالت باید در جهت روند قبلی معامله کنید.
  حد ضرر در الگوی ادامه دهنده 123 اگر شما الگوی 123 را به عنوان یک الگوی ادامه معامله می‌کنید، حد ضرر شما باید به زیر نقطه محوری 2 باشد. هدف قیمت الگوی ادامه دهنده 123 شما باید اندازه الگو را سنجیده و خط 1 را برای اتصال نقطه محوری 1 و نقطه محوری 3 بسازید و خط 2 را به صورت افقی از طریق نقطه محوری 2 بکشید. فاصله عمودی بین خط 2 و میانه خط 1 اندازه الگو را به شما می‌دهد. با این حال، از آنجا که الگو تأیید می‌شود، باید اندازه الگو را در جهت ادامه دهنده آن اعمال کنید. شما باید نقطه محوری 3 را به عنوان نقطه شروع هدف خود در نظر بگیرید.  
الگوی ادامه دهنده 123

الگوی ادامه دهنده 123

  به طور معمول، نسخه ادامه‌ دهنده ی الگوی 123 به شکل یک الگوی کنج، پرچم یا مثلث خواهد بود. استراتژی معاملاتی الگوی ادامه دهنده 123 بیایید این الگو را با اندیکاتور RSI ترکیب کنیم.  
استراتژی معاملاتی الگوی ادامه دهنده 123

استراتژی معاملاتی الگوی ادامه دهنده 123

  ما به نمودار 4 ساعته EUR/USD نگاهی خواهیم داشت. همچنین در زیر نمودار، اندیکاتور RSI را داریم. ما یک روند نزولی در ابتدای نمودار داریم. سپس، قیمت شروع به تثبیت می‌کند. ما حضور نقاط محوری 1، 2 و 3 را تأیید می‌کنیم. با این حال، این بار قیمت نمی‌تواند مقاومت در نقطه محوری 2 را بشکند، سپس نقطه محوری 3 را شکسته است. در این سناریو، ما فکر میکنیم که الگوی معاملاتی 123 احتمالاً به عنوان یک ادامه دهنده عمل خواهد کرد و نه به عنوان یک الگوی بازگشتی. در همان زمان، اندیکاتور RSI به ما یک سیگنال خرید بیش از حد داد، که ایده نزولی را در نمودار تأیید می‌کند. این یک فرصت خوبی برای فروش است. حد ضرر باید بالاتر از سطح نقطه محوری 2 قرار گیرد. ما باید هدف سود را به سمت پایین اعمال کنیم که از سطح تأیید در نقطه محوری 3 شروع می شود. این کار با اندازه الگو و اعمال آن از سطح تأیید است، همانطور که با پیکان‌های صورتی نشان داده شده است. پس از سیگنال تأیید، قیمت یک اصلاح ایجاد کرده و حمایت را در نقاط محوری 1 و 3 به مقاومت تبدیل می‌کند، که یک سیگنال کوتاه حتی قوی‌تر را ارائه می‌دهد. در زمانی که هدف تحقق پذیرد، اندیکاتور RSI یک سیگنال خرید بیش از حد را ارائه می‌دهد، که دلیل خوبی برای بستن معامله است. نکته جالب اینجا این است که هنگامی که به عنوان یک ادامه دهنده عمل می‌کند، الگوی 123 مشابه الگوی مثلث صعودی می‌شود و ما نیز آن را همینطور معامله می‌کنیم.   خلاصه
  • الگوی 123 به طور مکرر در عملکرد قیمت ظاهر می‌شود و اغلب یک سیگنال بازگشتی است.
  • الگوی 123 شامل سه نقطه محوری است.
  • تأیید الگوی بازگشتی 123 در نقطه محوری 2 است. هدف سود در فاصله برابر با اندازه الگو اعمال شده از نقطه محوری 2 است. حد ضرر شما باید زیر نقطه محوری 3 باشد.
  • الگوی بازگشتی 123 ساختاری شبیه الگوی سقف و کف دو قلو دارد.
  • الگوی 123 به خوبی با یک اسیلاتور - به عنوان مثال RSI - ترکیب می‌شود.
  • ترکیب تکنیک‌های پرایس اکشن با الگوی 123 مفید است.
  • الگوی 123 ممکن است به عنوان یک الگوی ادامه دهنده عمل کند.
  • در الگوی ادامه دهنده 123 تأیید الگو در نقطه محوری 3 قرار دارد. هدف سود در یک معامله ادامه دهنده 123 در فاصله برابر با اندازه الگواست که از نقطه محوری 3 اعمال شده است. حد در الگوی ادامه دهنده 123 بالای از نقطه محوری 2 است.
  • الگوی ادامه دهنده 123 شبیه یک الگوی مثلث، الگوی کنج یا الگوی پرچم است.
   
آواتار سید محمد رضا

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها