💹 الگوی Bump and Run Reversal در بازار فارکس⚡

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

الگوی Bump and Run Reversal

الگوی Bump and Run Reversal از سری الگوهای بازگشت روند است که در نتیجه یک افزایش قیمت سریع و زیاد در روند صعودی شکل می گیرد.

این الگو در بین 8 الگوی برتر کلاسیک تحلیل تکنیکال قرار دارد زیرا طبق تحقیقات توانسته است در 68٪ مواقع هدف قیمت را لمس کند.

آموزش فارکس الگوی Bump and Run Reversal (BARR)

5/5 - (5 امتیاز)

سر فصل های آموزشی الگوی Bump and Run Reversal
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آشنایی با الگوی Bump and Run Reversal

    الگوی Bump and Run Reversal همانطور که از نام آن پیداست از سری الگوهای بازگشت روند است.

    این الگو در سال 1997 توسط توماس بولکوفسکی ابداع شده است.در ابتدا نام این الگو Bump and Run Formation بوده است که به اختصار BARF گفته می شده اما استاد بولکوفسکی معتقد بود وال استریت آماده این نام مخفف نیست به همین علت نام این الگو را به Bump and Run Reversal تغییر داد.امروزه از نام مخفف الگوی BARR نیست استفاده می شود.

    قابل توجه است که در اکثر آموزش های تحلیل تکنیکال مخصوصا در فارکس حتی کتاب خود آقای بولکوفسکی از نام مختصر این الگو یعنی الگوی BARR استفاده شده است.

    شکل ظاهری این الگو مشابه تصویر زیر است.

    الگوی Bump and Run Reversal

    نمودار بالا سه بخش را با رنگ های متفاوت در این الگو نشان میدهد.

    استاد بولکوفسکی سه فاز برای شناسایی الگوی BARR تعریف کرده است که به ترتیب:

    1.  lead-in
    2. bump
    3. and run

    است.ما این سه فاز را به ترتیب توضیح خواهیم داد و حجم معاملات و اعتبار هر فاز را بررسی خواهیم کرد.

    بروکر برتر اروپا در سال 2020

    فاز Laed-in در الگوی BARR

    اولین فاز از الگوی Bump and Run Reversal فاز Lead-in است.Lead-in در لغت به معنای منجر شدن است وقتی با عملکرد این فاز آشنا شوید پی میبرید نام درستی برای فاز اول انتخاب شده است.

    این فاز یک ماه شاید هم بیشتر زمان ببرد تا تشکیل شود و پایه اساس آن خط روند است.در این فاز قیمت در یک حالت نرمال افزایش پیدا می کند و شیب خط روند صعودی براساس این افزایش قیمت شکل میگیرد.

    خط روند در فاز باید شیب دار باشد اما شیب آن نباید زیادی کند تا تند باشد زیرا شیب کند زمانی زیادی برای شکست روند نیاز دارد و اگر شیب تند باشد فاز Bump که پس از این فاز است نمتواند شیب معناداری داشته باشد.

    استاد بولکوفسکی توصیه می کند شیب خط روند بین 30درجه تا 45 درجه باشد(در نمودار روزانه)چون شیب خط بستگی به تایم فریم و نوع نمودار قیمتی(لگاریتمی یا حسابی) دارد بهتر است یک شیب متوسط را بصری در نظر بگیرید.

    این فاز پایه ایجاد الگوی BARR است و بولکوفسکی معیار دیگری را برای این فاز از جمله اعتبار یا حجم معاملات تعریف نکرده است.

    فاز Bump در الگوی BARR

    فاز Bump در الگوی Bump and Ran فاز دوم است.این فاز باید با افزایش قیمت تند و تیزی همرا باشد به صورتی که شیب خط روند صعودی 50٪ بیشتر از فاز اول شود.

    اعتبار فاز Bump:

    تند شدن شیب تا حدود 50در صد بیشتر از فاز اول نشان می دهد بولکوفسکی به دنبال یک افزایش قیمت سوداگرانه در این فاز بوده است به همین دلیل تعیین اعتبار این فاز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    بولکوفسکی روشی را به نام تکنیک مستبدانه (arbitrary) برای تشخیص میزان اعتبار فاز Bump در الگوی BARR ابداع کرده است.

    طبق این تکنیک فاصله بین بالاترین قله در فاز Bump تا خط روند فاز Lead-in باید حداقل دو برابر فاصله بین بالاترین قله در فاز Lead-in تا خط روند در همین باز باشد.

    برای اندازه گیری این فاصله میتوان یک خط عمودی از قله ها تا خط روند رسم کرد.تصویر زیر این تکنیک را نشان میدهد.

    تکنیک arbitrary در فاز bump

    Bump Rollover:

    پس از پایان گمانه زنی ها در انتها بالاترین سقف قیمت در فاز Bump شکل میگیرد و قیمت ها شروع به کاهش می کنند.گاهی به جای شکل گیری یک قله شاهد شکل گیری یک الگوی سقف دوقلو هستیم.

    کاهش قیمت تا خط روند در فاز Lead-in ادامه پیدا میکند تا جایی که سمت راست خط روند Bump نیز کامل شود.

    حجم معاملات در الگوی Bump and Ran:

    این الگو نیز مانند دیگر الگوهای بازگشتی که به آموزش آن پرداخت حجم معاملات تایید تشکیل کامل الگو است.

    در الگوی Bump and Ran در فاز اول حجم معاملات متوسط یا حتی پایین است اما نشانه الگوی تایید شده افزایش حجم معاملات در فاز دوم الگو است.

    بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

    بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

    فاز Run در الگوی BARR

    فاز Run در الگوی Bump and Run Reversal زمانی شروع می شود که حجم بالای معاملات فروش منجر به شکست خط روند شود.

    ممکن است خط روند در یک حرکت روند نزولی شکسته نشود چند بار برخورد با خط روند و بازگشت صورت گیرد اما زمانی که خط روند شکسته شود این روند نزولی ادامه دار خواهد بود.

    تبدیل سطح حمایت به مقاومت:

    خط روند در این الگو حکم سطح حمایت را دارد با شکست خط روند این خط تبدیل به سطح مقاومت می شود.اگر روند قیمت در مسیر به سطح مقاومت پولبک (اصلاح قیمت)داشته باشد و نتواند در آن نفوذ کند خط روند بعنوان سطح مقاومت تایید می شود.

    ّبروکر فارکس ifc markets

    ّبروکر فارکس ifc markets

    تحلیل الگوی Bump and Run

    تصویر زیر نموداری را نشان میدهد یک الگوی Bump and Ran در تایم فریم روزانه طی یک دوره یک ساله شکل گرفته است. تحلیل الگوی Bump and Ran

    برای تحلیل بهتر این الگوی بازگشتی هر فاز را جداگانه بررسی میکنیم تا نگاه دقیق تری به یک الگوی تایید شده داشته باشیم.

    فاز اول:در فاز اول الگوی BARR با همان فاز Lead-in خط روند ملایمی با شیب 34درجه شکل گرفته است که مورد تایید بولکوفسکی برای فاز اول است.

    فاز دوم:در ادامه روند صعودی فاز اول حجم معاملات افزایش پیدا کرده است و شیب خط روند 51درجه است که دقیقا به اندازه 50درصد شیب خط روند در فاز اول تغییر کرده است.

    اعتبار فاز Bump:فاصله از بالاترین قیمت در فاز اول تا خط روند فاز اول(Lead-in) 13 است و فاصله از بالاترین قیمت در فاز Bump تا خط روند فاز اول 38 است.این فاصله سه برابر شده است و دوبرابر افزایش حجم معاملات در فاز دوم از نظر بولکوفسکی مورد تایید است.

    شکست خط روند:پس از رسیدن قیمت به 113 که بالاترین قیمت در فاز دوم است روند قیمت با کاهش شدید و افزایش شدید حجم معاملات فروش مواجه شد که موجب شکست خط روند شده است.

    تبدیل خط روند به سطح مقاومت:حجم بالای معاملات فروش و افزایش یکباره عرضه باعث شده است که روند به سرعت نزولی شود و هیچ بازگشتی به سطح خط روند رخ ندهد اما با شکست کامل خط روند این سطح حمایت مورب تبدیل به سطح مقاومت شده است.

    ّبروکر فارکس ifc markets

    ّبروکر فارکس ifc markets

    نکات مهم الگوی بازگشت روند Bumb And Run

    الگوی BARR که تفسیر شد الگوی صعودی است اما عکس آن در روند نزولی نیز صادق است که در ادامه روند نزولی ظاهر می شود و روند بازار را به صعودی تغییر می دهد.

    این الگو را میتوان در نمودارهای روزانه،هفتگی و ماهانه مشاهده کرد و روند قیمت را در میان مدت و بلند مدت تغییر می دهد.

    شتاب قیمت در فاز دوم Bump خیلی زیاد است و احتمال دارد روند نزولی پس از آن نیز خیلی سریع و پر شتاب باشد.

    ورود به معامله با الگوی BARR: ورود به معامله با این الگو باید پس از شکست خط روند و تکمیل شدن الگو صورت گیرد.بهتر است کمی صبر کنید تا خط روند بعنوان سطح مقاومت تایید شود سپس وارد معامله شوید.

    حد سود و حد ضرر:اگر با این الگو وارد معامله شدید برای تعیین حد سو باید فاصله سقف قیمت در فاز Bump را تا خط روند محاسبه کنید.این میزان پس از خط روند اولین هدف قیمت یا حد سود شماست.

    به طور مثال اگر سقف قیمت در فاز دوم الگوی BARR معادل 50پیپ باشد 50پیپ پایین تر از خط روند اولین هدف قیمت و حد سود است.

    برای حد ضرر نیز میتوانید قیمت کمی بالاتر از سقف قیمت در فاز دوم را تعیین کنید.

    الگوی BARR در نمودارهایی دیده می شود؟

    این الگو را میتوان در نمودارهای خطی،میله ای و شمع های ژاپنی مشاهده کرد اما بهترین حالت مشاهده الگو در نمودار شمع های ژاپنی است.

    الگوی Bump and ran در چه تایم فریم هایی قابل استفاده است؟

    الگوی BARR در تایم فریم های روزانه،هفتگی و ماهانه قبل مشاهده است اما چون تایم فریم روزانه داده های بیشتری را با جزئیات نشان میدهد برای این الگو بهتر است.

    تایید الگوی BARR چگونه صرت میگیرد؟

    اگر منظور از تایید الگو تایید فاز دوم باشد که باید از تکنیک مستبدانه یا همان arbitrary بولکوفسکی استفاده کرد.

    اما تایید کلی الگو همانند دیگرالگوهای بازگشتی با شکست سطح حمایت در تبدیل به روند نزولی و شکست سطح مقاومت در تبدیل به روند صعودی صورت می گیرد.

    آیا الگوی BARR در روند نزولی نیز تشکیل می شود؟

    همانطور که این الگو در روند صعودی جهت تغییر روند به نزول تشکیل می شود میتوان این الگو را در روند نزولی جهت تغییر روند به صعود نیز مشاهده کرد قوانین در هر دو الگو یکسان است.

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها