ضریب همبستگی توانایی محدودی در پیشبینی بازده در بازار سهام برای تک تک سهام دارد. با این حال، اندازهگیری آماری ممکن است در پیشبینی میزان حرکت دو سهم نسبت به یکدیگر ارزش داشته باشد، زیرا ضریب همبستگی معیاری از رابطه بین نحوه حرکت دو سهم در پشت سر هم و همچنین قدرت آن است
ضریب همبستگی جفت ارزها یا کرولیشن برای همه معاملهگران آشناست و با مزایای استفاده از آن آشنا هستند، اما تاکنون از همبستگی بین سهام برای افزایش بازدهی معاملات سهام استفاده کرده اید؟
نکات کلیدی
- ضریب همبستگی میزان حرکت مشترک بین دو اوراق بهادار سرمایه گذاری را اندازه گیری می کند.
- یک اشکال تئوری مدرن پورتفولیو این فرض است که همبستگی بین دارایی ها در طول زمان ثابت است، در حالی که در واقعیت، پویا و در حال تغییر است.
- ضریب همبستگی در مقیاسی از 1- تا 1 هستند که 1 نشان دهنده همبستگی کامل، -1 نشان دهنده همبستگی معکوس و 0 نشان دهنده عدم همبستگی است.
- درک همبستگی ها می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا سبدهای متنوعی بسازند، اما ضرایب همبستگی قدرت پیش بینی واقعی فراتر از آن ندارند.
نظریه پورتفولیو مدرن
اگرچه ضریب همبستگی ممکن است نتواند بازده سهام آتی را پیش بینی کند، اما این ابزار برای درک (و کاهش) ریسک مفید است زیرا جزء اصلی نظریه پورتفولیو مدرن (MPT) است که به دنبال تعیین یک مرز کارآمد است.
مرز کارآمد، به نوبه خود، یک رابطه منحنی بین بازده احتمالی ترکیبی از داراییها در یک سبد در مقابل مقدار معینی از ریسک برای آن ترکیب داراییها فراهم میکند.
نظریه پورتفولیو مدرن
ضریب همبستگی
ضریب همبستگی در مقیاسی از -1 تا 1 اندازه گیری می شود. ضریب همبستگی 1 نشان دهنده همبستگی مثبت کامل بین قیمت های دو سهم است، به این معنی که سهام همیشه در یک جهت با همان مقدار حرکت میکنند.
ضریب ۱- نشاندهنده همبستگی منفی کامل است، به این معنی که سهام از نظر تاریخی همیشه در جهت مخالف حرکت کردهاند. اگر دو سهم دارای همبستگی 0 باشند، به این معنی است که هیچ همبستگی و در نتیجه هیچ رابطه ای بین سهام وجود ندارد. داشتن یک همبستگی مثبت یا منفی کامل غیرعادی است.
سرمایه گذاران می توانند از ضریب همبستگی برای انتخاب دارایی هایی با همبستگی منفی برای گنجاندن در پرتفوی خود استفاده کنند. محاسبه همبستگی، کوواریانس دو متغیر مورد نظر و انحراف معیار هر متغیر را میگیرد.
ضریب همبستگی
در حالی که انحراف معیار معیاری برای پراکندگی داده ها از میانگین آن است، کوواریانس معیاری است برای چگونگی تغییر دو متغیر با هم. با تقسیم کوواریانس بر حاصلضرب دو انحراف استاندارد، میتوان همبستگی را محاسبه کرد و تعیین کرد که داراییهای یک سبد احتمالاً تا چه اندازه در پشت سر هم حرکت میکنند.
قدرت پیش بینی ضریب همبستگی
ضریب همبستگی یک رگرسیون خطی است که بر روی بازده هر سهم در مقابل سهام دیگر انجام می شود. اگر به صورت گرافیکی ترسیم شود، یک همبستگی مثبت یک خط شیب دار به سمت بالا را نشان میدهد.
ضریب همبستگی منفی و مثبت
یک همبستگی منفی یک خط شیب دار به سمت پایین را نشان می دهد. در حالی که ضریب همبستگی معیاری از رابطه تاریخی بین دو سهام است، ممکن است راهنمایی برای رابطه آتی بین دارایی ها نیز ارائه کند.
با این حال، همبستگی بین دو سرمایه گذاری پویا و در معرض تغییر است. این همبستگی ممکن است تغییر کند، به ویژه در زمان نوسانات بالاتر، درست زمانی که ریسک برای پرتفوی ها افزایش مییابد.
به این ترتیب، MPT ممکن است محدودیتهایی در توانایی خود برای محافظت در برابر خطر در طول دورههای نوسانات بالا به دلیل این فرض که همبستگیها ثابت میمانند، داشته باشد. محدودیت های MPT همچنین قدرت پیش بینی همبستگی را محدود میکند.
[elementor-template id=”52272″]
سخن آخر
همبستگی در تئوری پرتفوی مدرن برای گنجاندن دارایی های متنوع استفاده می شود که می تواند به کاهش ریسک کلی یک سبد کمک کند. با این حال، یکی از اشکالات اصلی MPT این است که فرض میکند همبستگی بین دارایی ها در طول زمان ثابت است.
در واقعیت، همبستگیها اغلب تغییر میکنند، بهویژه در دورههای نوسان بالاتر. به طور خلاصه، در حالی که همبستگی مقداری ارزش پیش بینی دارد، اندازه گیری محدودیت هایی در استفاده از آن دارد.
منبع این مقاله: اینوست پدیا