فهرست مطالب
شاخص Durable goods orders چیست؟
شاخص Durable goods orders (سفارشات کالاهای بادوام) همانطور که از نامش پیداست، یکی از شاخص های مهم اقتصادی است که در ارتباط با کالاهای بادوام است. این شاخص میزان سفارش کالاهای بادوام را مورد ارزیابی قرار میدهد.
ممکن است برای شما سوال پیش آمده باشد که کالای بادوام چیست؟ به چه کالایی کالای بادوام و به چه کالایی کالای بدون دوام گفته میشود؟ کالای بادوام کالایی است که تاریخ انقضای آن بیش از 3 سال باشد. کالاهای بادوام معمولا کالاهایی هستند که گرانبها هستند و از ارزش بالایی برخوردار هستند. کالاهای بادوام شامل اقلام گران قیمت مانند رایانه ها، ماشین آلات، تجهیزات مختلف، مبلمان، جواهرات و حتی هواپیماها میشود.
کالاهای بادوام آنهایی هستند که معمولاً بیش از سه سال عمر می کنند و نیازی به تعویض مکرر ندارند. این کالاها شامل اتومبیل، ماشین لباسشویی و خشک کن می باشد. کالاهای بی دوام آنهایی هستند که دوام زیادی ندارند و نیاز به تعویض مکرر دارند، مانند غذا و نوشیدنی.
بنابراین کالاهای بادوام که در این شاخص ارزیابی میشوند باید دو ویژگی داشته باشند، تاریخ انقضای آنها بیش از 3 سال باشد و جزو کالاهای گرانبها باشند، البته تاریخ انقضای کالاهای بادوام مختلف با یکدیگر کمی تفاوت دارد. به عنوان مثال تاریخ انقضای کالاهایی مانند خودروها بیش از 3 سال است، تاریخ انقضای خودروهای باربری و مسافربری مانند هواپیماها 3l5 سال و تاریخ انقضای لوازم خانگی 2/5 سال میباشد.
به عبارتی همانطور که قیمت کالاهای بادوام مختلف با یکدیگر متفاوت است تاریخ انقضای آنها نیز با یکدیگر متفاومت میباشد. برخی کالاهای بادوام بسیار گرانبها هستند مانند هواپیماهای تجاری اما دارای تاریخ انقضای بیشتری نیز هستند. جالب است بدانید هواپیماهای تجاری یکی از بزرگ ترین بخش های کالاهای بادوام را شامل میشوند.
کالاهای بادوام توسط شرکت های تولیدی بزرگ خریداری میشوند، از آنجا که کالاهای بادوام کالاهای باارزشی هستند گران قیمت هستند شرکت های تولیدی این کالاها را به ندرت خریداری میکنند و زمانی آنها را خریداری میکنند که واقعا به آن کالای مورنظر نیازمند باشند.
شاخص Durable goods orders هر ماه میزان سفارشات کالاهای بادوام را ارزیابی میکند و بررسی میشود در یک بازه زمانی میزان سفارشات کالاهای بادوام افزایش یا کاهش یافته است. به دلیل اینکه کالاهای بادوام به ندرت توسط شرکت های تولیدی خریداری میشوند حتی اگر یک کالا نسبت به گذشته بیشتر خریداری شود بر روی شاخص Durable goods orders تاثیر خواهد گذاشت.
برخی کالاها در شاخص Durable goods orders بیشتر موردتوجه قرار میگیرند زیرا آنها بر روی این شاخص تاثیرگذارتر هستند. بنابراین در این شاخص کالاهای تاثیرگذارتر بیش از سایر کالاها ارزیابی میشوند. به عنوان مثال کالاهای دفاعی و اتوموبیل های حمل و نقل میتوانند تاثیرگذارتر باشند.
زمانی که در این شاخص میزان سفارشات افزایش یابد بدان معناست که شرکت های تولیدی میزان بیشتری کالای بادوام را خریداری کرده اند. همانطور که گفتیم کالاهای بادوام گران قیمت هستند بنابراین زمانی که میزان سفارشات آنها افزایش مییابد بدان معناست که شرکت های تولیدی از نظر اقتصادی رشد داشته کرده اند.
این شاخص نیز مانند شاخص های قبلی که با آنها آشنا شدید به طور ماهانه منتشر میشوند. زمان انتشار شاخص Durable goods orders هفته چهارم هر ماه در در ساعت 08:30 صبح به وقت شرق آمریکا است. اگر در گزارشی که هر ماه از این شاخص منتشر میشود میزان سفارشات افزایش یافته باشد نشاندهنده رشد اقتصادی و اگر میزان سفارشات کاهش یابد نشاندهنده رکود اقتصادی است.