اتریوم و هر آنچه باید بدانید 💪

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
اتریوم یک پلتفرم نرم افزاری غیرمتمرکز جهانی است که از فناوری بلاک چین پشتیبانی می کند. این ارز رمزنگاری شده بیشتربه اتر یا اتریوم معروف است. هر کسی می تواند از ethereum برای ایجاد هر فناوری دیجیتال امن استفاده کند. این شامل یک توکن است که برای استفاده در شبکه بلاک چین در نظر گرفته شده است، اما می تواند توسط شرکت کنندگان به عنوان راهی برای پرداخت هزینه کار انجام شده در بلاک چین نیز استفاده شود. ethereum به گونه ای طراحی شده است که مقیاس پذیر، قابل برنامه ریزی، ایمن و غیرمتمرکز باشد. این بلاک چین انتخابی برای توسعه دهندگان و شرکت هایی است که فناوری ایجاد می کنند که به آن بستگی دارد تا تعداد صنایعی که در حال فعالیت هستند و نحوه زندگی روزمره ما را تغییر دهد. ethereum به طور بومی از قراردادهای هوشمند و ابزار اصلی برنامه های کاربردی توزیع شده پشتیبانی می کند. بسیاری از امور مالی غیرمتمرکز DeFi و سایر برنامه ها از قراردادهای هوشمند در ارتباط با فناوری بلاک چین استفاده می کنند. درباره ethereum و توکن ETH آن و اینکه چگونه آنها بخشی جدایی ناپذیر از توکن های تغییرناپذیر، امور مالی غیرمتمرکز، سازمان های مستقل غیرمتمرکز و متاورس هستند، در این مقاله با اتریوم و هرآنچه باید بدانید آشنا خواهید شد.

اتریوم چیست

اتریوم چیست؟ شاید اولی سوالی که در ذهن هرمخاطبی ایجاد میشود همین سوال باشد. ethereum یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین است که بیشتر به خاطر ارز دیجیتال خود یعنی ETH شناخته شده است. فناوری بلاک چین که ethereum را تقویت می کند، ایجاد و نگهداری دفتر کل دیجیتالی به طور کلی ایمن را امکان پذیر می کند. شباهتهای زیادی بین بیتکوین و اتریوم وجود دارد، اما از نظر دید و محدودیتهای بلندمدت متفاوت هستند. اتریوم در حال حرکت به سمت یک پروتکل عملیاتی است که مشوق های پردازش تراکنش را به کسانی که از ETH استفاده می کنند ارائه می دهد. ethereum مبنای بسیاری از پیشرفتهای تکنولوژیکی است. شاید بهتر باشد با خالق ethereum  آشنا شوید و از زبان خود اون یعنی آقای جو لوبین بنیانگذار اتریوم توضیحات بیشتری را برای شما بازگوکنیم تا با اهمیت استفاده از اتریوم و آینده پیش روی ethereum آشنایی بیشتری پیدا کنیم.

خالق اتریوم کیست؟

خالق اتریوم
خالق اتریوم
خالق اتریوم یا همان سازنده اولیه ethereum کیست؟ یقینا برای شماهم مثل من جذاب خواهد بود وقتی بدانید که اتریوم توسط چه کسی خلق شده و چگونه تبدیل به یک رمز ارز موفق شده است.  در سال ،2013یک برنامه نویس کامپیوتر 19ساله (و یکی از بنیانگذاران مجله بیت کوین) به نام Vitalik Buterin کاغذ سفیدی را منتشر کرد که در آن یک فناوری بلاک چین بسیار انعطاف پذیر برای این نوع تراکنش مالی پیشنهاد می کرد. در سال ،2014 Vitalik بهمراه یکی از بنیانگذاران ،Gavin Wood بودجه توسعه پروتکل اتریوم را با فروش توکن 18میلیون دلاری قبل از راه اندازی تامین کردند. در سال ،2015 اولین نسخه عمومی بلاک چین اتریوم در ابتدا با قراردادهای هوشمند در بلاک چین ethereum راه اندازی شد. چندی پیش پیشنهادی مبنی بر ادغام اتریوم و لایتنینگ ارائه شد که آقای ویتالیک بوترین در پاسخ به آن جواب جالبی را ارائه کرد:

آینده رمزنگاری پلورالیست یا برای اکثر مردم است؟

شاید معنی واژه پلورالیست را نمیدانید، پلورالیست به معنی پذیرش و قبول چیزی برای تمام افراد جامعه است. به این معنی که گروه های مختلف دارای هرگونه اعتقاد یا علاقه متفاوت می توانند در یک جامعه به صورت صلح آمیز زندگی کنند. همین پاسخ به خوبی نشان دهنده هدف اصلی این جوان از خلق رمز ارز ethereum است. یک ابزار عمومی و در دسترس برای عموم مردم که همه بتوانند به سادگی از آن استفاده کنند.

آیا اتریوم استخراج میشود؟

شاید شما تصور میکنید که رمز ارز اتریوم نیز مانند بیتکوین قابل ماین یا همان استخراج کردن است، و شاید هم فکر میکنید که نه ethereum قابلیت استخراج ندارد و نمیتوان آنرا ماین کرد. پس بزارین ما کار رو براتون ساده کنیم : امروزه هر شخصی با داشتن یک کامپیوتر دارای GPU قوی قادر است که اتریوم استخراج کند و آنرا روی سیستم خود نگهداری کند، اما آنچه باید به آن دقت داشت این است که ممکن است سودآور نباشد. چرا که در استخراج ethereum نیز مانند بیت کوین، ماینرهای مقیاس کوچک با استفاده از سخت افزار قدرتمند و تخصصی با استخراج کنندگان به مراتب بزرگتر  رقابت می کنند. استخراج ethereum قرار است در سال 2022 به نفع فناوری به نام اثبات سهام متوقف شود. ethereum توسط یک شبکه جهانی اعتبارسنجی که برنامه ethereum را اجرا میکنند و در عین حال مقدار معینی توکن ETH را جمع آوری میکنند، مدیریت و ایمن سازی میشود. 

اتریوم چکار میکند؟

ویتالیک بوترین، که مخترع اتریوم است، در سال 2014 یک  کاغذ سفید را برای معرفی آن منتشر کرد .پلتفرم اتریوم در سال 2015 توسط بوترین و جو لوبین، بنیانگذار شرکت نرم افزاری بلاک چین ConsenSys راه اندازی شد. بنیانگذاران اتریوم جزو اولین کسانی بودند که به پتانسیل کامل فناوری بلاک چین فراتر از امکان ساده یک روش پرداخت مجازی امن فکر کردند. از زمان راه اندازی ethereum، اتر به عنوان یک ارز دیجیتال رشد کرده و به دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار تبدیل شده است.  پس نمیتوانیم به ethereum به چشم یک روش پرداخت مجازی نگاه کنیم چرا که آنچه مسلم است اهداف بزرگتری برای آینده اتریوم در نظر گرفته شده است.

اتریوم یک فن آوری بلاکچین

اگر معنی بلاکچین را نمیدانید در مقاله ای دیگر بصورت مفصل در مورد آن صحبت کرده ایم. اتریوم مانند سایر ارزهای رمزپایه شامل فناوری بلاک چین است. یک زنجیره بسیار طولانی از بلوک ها را تصور کنید. تمام اطلاعات در هر بلوک به هر بلوک جدید ایجاد شده با داده های جدید اضافه می شود. یک کپی یکسان از بلاک چین در سراسر شبکه توزیع می شود. این بلاک چین توسط شبکه ای از برنامه های خودکار تأیید می شود که در مورد صحت جزئیات تراکنش به توافق می رسند. تا زمانی که شبکه به اجماع نرسد، نمی توان تغییراتی در بلاک چین ایجاد کرد. همین امر باعث می شود که بسیار ایمن باشد. اجماع از طریق پروتکلی به نام مکانیسم اجماع به دست می آید. اتریوم از پروتکل Proof of Work استفاده می کند، جایی که شبکه ای از شرکت کنندگان برنامه ای را اجرا می کنند که سعی دارند معتبر بودن شماره رمزگذاری شده را ثابت کنند. اولین ماینری که صحت عدد را ثابت کند در سایت جایزه می گیرد و یک بلوک جدید در بلاک چین باز میشود، اطلاعات بلاک قبلی رمزگذاری شده و با دادههای جدید در بلوک جدید وارد میشود و فرآیند استخراج دوباره شروع میشود. در حال حاضر اتریوم از پروتکل اجماع اثبات کار استفاده می کند. در برخی موارد، به پروتکل اجماع دیگری به نام اثبات سهام تغییر می کند، جایی که صاحبان ETH مقدار مشخصی از اتر خود را به اشتراک می گذارند. این هم به عنوان مشوق و هم تضمینی برای حق استخراج عمل می کند. ماینینگ تحت این پروتکل متفاوت عمل خواهد کرد، زیرا نیازی به رقابت همه افراد در شبکه برای کسب پاداش ندارد. در عوض، پروتکل به طور تصادفی کاربرانی را که از سایت ماین کننده برای تأیید تراکنش ها استفاده می کنند، انتخاب می کند. سپس آن بازدید کنندگان وب سایت برای کار خود پاداش می گیرند.

کیف پول اتریوم

دارندگان ethereum از کیف پول برای ذخیره دارایی خود استفاده می کنند. کیف پول یک رابط دیجیتالی است که امکان دسترسی به وب سایت ذخیره شده در بلاک چین را فراهم می کند. کیف پول شما دارای آدرسی شبیه به آدرس ایمیل است که در آن کاربران وب سایتی را ارسال می کنند، درست مثل اینکه یک ایمیل باشد. سایت در واقع در کیف پول شما ذخیره نمی شود بلکه کیف پول شما حاوی کلیدهای خصوصی است که هنگام شروع تراکنش از آنها مانند رمز عبور استفاده می کنید. شما برای هر ارزی که دارید یک کلید خصوصی دریافت می کنید. این کلید برای دسترسی به ارز شما لازم است. به همین دلیل است که در مورد ایمن سازی کلیدها با روشهای مختلف ذخیره سازی زیاد می شنوید. یکی از قابل توجه ترین رویدادها در تاریخ ethereum، هارد فورک یا فورک ethereum و اتریوم کلاسیک بود. در سال ،2016 گروهی از شرکت کنندگان شبکه اتریوم کنترل اکثریت بلاک چین اتریوم را به دست آوردند تا بیش از 50میلیون دلار از سایت را به سرقت ببرند که برای پروژه ای به نام The DAOجمع آوری شده بود. موفقیت این حمله به مشارکت یک کارآفرین خارجی در پروژه جدید نسبت داده شد. اکثر جامعه اتریوم تصمیم گرفتند تا با باطل کردن بلاک چین موجود ethereum و اعتبارسنجی بلاک چین با تاریخ اصلاح شده، سرقت را خنثی کنند. با این حال، بخش کوچکی از جامعه ترجیح دادند نسخه اصلی بلاک چین اتریوم را حفظ کنند. این نسخه اصلاح نشده اتریوم برای همیشه فورک شده و به ارز دیجیتال کلاسیک اتریوم ETC تبدیل می شود.

بیتکوین یا اتریوم

بیتکوین یا اتریوم
بیتکوین یا اتریوم
بیتکوین یا اتریوم؟ سوالی که هر تازه کاری در بازار رمز ارزها میپرسد. حقیقت این است که ethereum اغلب با بیت کوین مقایسه می شود. در حالی که شباهت های زیادی بین ارزهای دیجیتال وجود دارد، تفاوت های مهمی نیز وجود دارد. اتریوم که توسط این سازمان به عنوان "قابل برنامه ریزی ترین بلاک چین در جهان" توصیف شده است، خود را به عنوان یک شبکه الکترونیکی قابل برنامه ریزی با کاربردهای فراوان معرفی می کند. در مقابل، بلاک چین بیت کوین تنها برای پشتیبانی از ارز دیجیتال بیت کوین ایجاد شد. پلتفرم ethereum با جاه طلبی های گسترده برای استفاده از فناوری بلاک چین برای بسیاری از برنامه های کاربردی مختلف تأسیس شد. بیت کوین به طور دقیق به عنوان یک وسیله پرداخت طراحی شده است. حداکثر تعداد بیت کوین هایی که می توانند وارد گردش شوند 21 میلیون است. مقدار ETH که می تواند ایجاد شود نامحدود است، اگرچه زمان پردازش یک بلوک از ETH مقدار ethereum قابل استخراج در هر سال را محدود می کند. تعداد سکه های اتریوم در گردش بیش از 120میلیون است. یکی دیگر از تفاوت های مهم بین ethereum و بیت کوین این است که شبکه های مربوطه چگونه کارمزدهای پردازش تراکنش را مدیریت می کنند. این هزینه که به عنوان گاز در شبکه اتریوم شناخته می شود، توسط شرکت کنندگان در تراکنش های اتریوم پرداخت می شود. کارمزدهای مرتبط با تراکنش های بیت کوین به شبکه گسترده بیت کوین جذب می شود. یکی از نکات مهم شباهت اتریوم و بیت کوین این است که هر دو شبکه بلاک چین مقادیر زیادی انرژی مصرف می کنند. این به این دلیل است که هر دوی این بلاک چین ها با استفاده از پروتکل اثبات کار عمل می کنند. حالا دوباره از خودتون بپرسید بیتکوین یا ethereum؟ طبیعی است که با توجه به تفاوتهای هرکدام و آینده مورد تصور برای هرکدام از اتریوم یا بیتکوین نوع نگاه هم متفاوت میشود. البته اگر سوال شما از جهت سرمایه گذاری باشد شاید تحلیلگران بتوانند کمک شما کنند.

کسب اتریوم رایگان

شاید براتون جذاب باشه اگه بگم برای بدست آوردن اتریوم رایگان هم راههایی هست. مثلا یکی از اونها بازیهای آنلاینی هست که به شما توکن هایی میدن و قابل خرید و فروش در قالب اتریوم هستند. در بخش بازی های کریپتویی چند نمونه از این بازی ها رو معرفی کردیم براتون که میتونید از طریق بازی کردن اتریوم رایگان بدست بیارید.

خرید و فروش اتریوم

خرید و فروش اتریوم
خرید و فروش اتریوم
دیگه وقتشه که بهتون بگیم که چطوری میتونین اتریوم رو خرید یا فروش داشته باشید، اما قبلش یک سوال دیگه پیش میاد: برای خرید و فروش باید قیمتگذاری صورت بگیره. از کجا قیمت اتریوم رو ببینیم؟ یا اصلا بر چه اساسی اتریوم قیمت گذاری میشه؟ قبلا در مقالات دیگه هم گفته شده که اکثر رمز ارزها ارزشی که دارند به واسطه استقبال افراد از اونهاست و درواقع اون چیزی که باعث بالا یا پایین رفتن قیمت یک رمز ارز مثلا اتریوم میشه عملا عرضه و تقاضا برای اون رمز ارز هست. عرضه و تقاضا نه فقط در رمز ارز در هر کالایی هم تاثیر مستقیم بر قیمت داره با این تفاوت که مثلا در کالا ممکن هست بازار سازی صورت بگیره مثلا یک سرمایه دار مخصوص یک کالا رو مخفی کنه تا در بازار کمیاب بشه و بعد با قیمت بالا بفروشه. اما در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل شفافیتی که وجود داره اگر شخصی همچین کاری بخواد انجام بده طبیعتا مشخص هست (( همون نهنگهای لامسب بازار ارزهای دیجیتال )) و قیمتها هم توافقی هست و شما میتونید برای خرید در قیمت مورد نظرتون صبر کنید حتی برای فروش. حالا بحث بعدی که چطوری ethereum خرید کنیم یا چطوری بفروشیم؟  بستگی به شما داره که میخواین ethereum رو صرفا برای سرمایه گذاری بخرین و نگهداری کنین یا بفروشینش یا هدفتون تحلیل و معاملات تحلیلی روی ethereum هست؟  درحالت اول به سادگی در یکی از صرافی های ارز دیجیتال که در همین سایت معرفی شده چه داخلی و چه خارجی میتونین ثبت نام کنین و اقدام به خرید ethereum کنین. در حالت دوم شما نیاز به صرافی دارید که بهتون چارت ارائه کنه تا بتونین تحلیل داشته باشید. صرافی های مختلفی برای این کار هست که در همان بخش صرافی ها گفته شده و یا حتی ساده تر اینکه از طریق بروکرهای فارکس که به شما اجازه معامله روی رمز ارزها رو میدن اقدام کنین. البته این نکته مهم رو فراموش نکنین که معاملات رمز ارزها روی حسابهای بروکرهای فارکس نیاز به دقت نظر در انتخاب بروکر داره به دو دلیل: اول اینکه بروکری رو بتونین انتخاب کنین که معتبر باشه و توی چاه بروکرهای کلاهبردار نیافتین. دوم اینکه اسپردها در برخی بروکرهای فارکس خیلی زیاد هست پس بهتره مشورت بگیرید و تحقیق کنید تا در یک بروکر با اسپرد منطقی معاملات خودتون رو انجام بدید. البته شاید براتون سوال شده باشه که تفاوت حالت اول و دوم در چی هست؟ جوابش ساده است در حالت اول شما نیاز به چنج ریال به دلار و دلار به اتریوم دارید اما در حالت دوم نه صرفا ارزش قیمت دلاری اتریوم رو تحلیل میکنید و بر اساس اون خرید و فروش انجام میدید. انشالله در یک پست مفصل در خصوص این حالت دوم صحبت خواهیم کرد. اگر شما نیاز به یک صرافی معتبر برای خرید دلار و انتقال به کیف پولی خود یا صرافی خود جهت تبدیل کردن به ethereum دارید ما به شما صرافی ویشارژ رو پیشنهاد میکنیم. در نهایت دوستان عزیز اتریوم یک ارز دیجیتال بر پایه بلاکچین با اعتبار بالاست (( تا این لحظه )) برنامه ای بزرگی داره که ممکن هست در صورت محقق شدنش ارزشش رو خیلی بالاببره و البته برعکسش هم هست که خدای نکرده اگه شکست بخوره در برنامه ها میتونه افت شدیدی داشته باشه.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها