آموزش شاخص Factory Order (شاخص سفارشات کارخانه)

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
در مقاله قبلی با شاخص Dorable good orders یا همان شاخص سفارشات کالاهای بادوام آشنا شدید که یکی از شاخص های تاثیرگذار در اقتصاد بود. در این مقاله با یکی دیگر از شاخص های اقتصادی مهم به نام شاخص Factory Orders آشنا خواهید شد. شاخص Factory Order مانند شاخص Dorable good Order میزان سفارشات کالاهای بادوام را نشان می‌دهد، اما این شاخص یک تفاوت با شاخص سفارشات کالاهای بادوام دارد و تفاوت آن این است که شاخص سفارشات کارخانه علاوه بر نشان دادن میزان سفارشات کالاهای بادوام، میزان سفارشات کالاهای غیر بادوام را نیز نشان می‌دهد. اگر می خواهید با شاخص Factory Order آشنا شوید و بدانید این شاخص چگونه بر اقتصاد و بازارهای مالی تاثیر می‌گذارد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به شما این شاخص را به طور کامل آموزش خواهیم داد و به مقایسه آن با شاخص سفارشات کالاهای بادوام خواهیم پرداخت. شاخص Factory Order ( سفارشات کارخانه) یک شاخص مهم اقتصادی است که در بازارهای مالی تاثیر می‌گذارد. این شاخص در روز اول هر ماه در ساعت 10:00 صبح به وقت نیویورک منتشر می‌شود. شما همواره قادر هستید تا از سایت فارکس فکتوری ساعت و زمان دقیق انتشار این خبر را بررسی کنید.

فهرست مطالب

بروکر کپیتال اکستند

شاخص Factory Order چیست؟

شاخص Factory Order سفارشات کارخانه شاخص های اقتصادی ارزش دلار برای کالاهای کارخانه ها هستند. بر اساس اداره سرشماری ایالات متحده، سفارشات کارخانه به دو گروه عمده طبقه بندی می شوند: کالاهای بادوام و غیر بادوام. به عبارتی شاخص سفارشات کارخانه شامل دو گزارش از کالاهای بادوام و کالاهای غیربادوام می‌شود. شاخص Factory Order یا سفارشات کارخانه هر ماه در گزارشی توسط اداره سرشماری وزارت بازرگانی ایالات متحده منتشر می شود. نام کامل گزارش «گزارش کامل در مورد محموله‌ها، موجودی‌ها و سفارش‌های تولیدکنندگان است، اما بیشتر به عنوان سفارشات کارخانه شناخته می‌شود. جامع تر از گزارش کالاهای بادوام، گزارش سفارشات کارخانه به بررسی روندها در صنایع می پردازد. به عنوان مثال، گزارش کالاهای بادوام ممکن است برای یک دسته بندی گسترده مانند تجهیزات رایانه ای در نظر گرفته شود، در حالی که گزارش سفارشات کارخانه ارقام مربوط به سخت افزار، نیمه هادی ها و مانیتورهای رایانه را به تفصیل بیان می کند. این عدم جزئیات در گزارش کالاهای بادوام به سرعت انتشار آن نسبت داده می شود. گزارش سفارشات کارخانه شامل چهار بخش است:
  1. سفارش‌های جدید، که نشان می‌دهد سفارش‌ها در حال رشد یا کاهش هستند.
  2. سفارشات تکمیل نشده، که نشان دهنده عقب ماندگی در تولید است.
  3. محموله هایی که فروش فعلی را نشان می دهد.
  4. موجودی ها، که نشان دهنده قدرت تولید فعلی و آینده است.
ارقام داخل گزارش سفارشات کارخانه به میلیاردها دلار و همچنین به عنوان درصد تغییر نسبت به ماه قبل و سال قبل گزارش شده است. داده های سفارشات کارخانه اغلب پیش پا افتاده است، بیشتر به این دلیل که گزارش سفارشات کالاهای بادوام چند هفته زودتر منتشر می شود. و شامل سفارش‌های کالاهای سرمایه‌ای است، که نماینده‌ای برای سرمایه‌گذاری تجهیزات است. با این حال، گزارش سفارش‌های کارخانه اطلاعات دقیق‌تری را نسبت به گزارش سفارش‌های کالاهای بادوام نشان می‌دهد. گزارش سفارشات کارخانه شامل اطلاعاتی در مورد کالاهای بادوام و بی دوام است. کالاهای بادوام حداقل سه سال عمر مورد انتظار دارند و اغلب به اقلامی اطلاق می شود که به طور مکرر خریداری نمی شوند، مانند لوازم خانگی، تجهیزات باغ و چمن، وسایل نقلیه موتوری و وسایل الکترونیکی. در مقابل، کالاهای غیر بادوام شامل کالاهای مصرفی با حرکت سریع هستند، مانند مواد غذایی، پوشاک، کفش، دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی.

تاثیر شاخص Factory Order بر بازارهای مالی

سفارشات کارخانه شاخص های اقتصادی هستند، به این معنی که نشان دهنده جهت کلی بازار و اقتصاد هستند. وقتی سفارشات کارخانه افزایش می یابد، معمولاً به این معنی است که اقتصاد در حال گسترش است زیرا مصرف کنندگان کالاها و خدمات بیشتری را تقاضا می کنند، که به نوبه خود خرده فروشان و تامین کنندگان را ملزم می کند تا کالاهای بیشتری را از کارخانه ها سفارش دهند. افزایش سفارشات کارخانه همیشه به معنای خبر خوب نیست زیرا چنین تغییری می تواند نشانه تورم نیز باشد. از طرف دیگر، وقتی سفارشات کارخانه کاهش می‌یابد، معمولاً به این معنی است که اقتصاد در حال انقباض است و مصرف‌کنندگان تقاضای کمتری برای کالاها و خدمات نشان می‌دهند. بنابراین نیاز به سفارش کمتری دارند. از آنجایی که عملکرد بازارهای سرمایه گذاری به شدت تحت تأثیر اقتصاد کلی است، سرمایه گذاران اهمیت نظارت بر شاخص هایی مانند سفارشات کارخانه را برای به دست آوردن بینشی از روندهای رشد تشخیص می دهند. همانند سایر شاخص‌هایی که بر تولید و تولید نظارت می‌کنند، گزارش‌های سفارشات کارخانه‌ای که افزایش تولید را نشان می‌دهند تأثیر مثبتی بر بازارهای سهام دارد. افرادی که در بازارهای مالی مانند بازار فارکس مشغول به فعالیت هستند و کسانی که با اقتصاد سروکار دارند باید به این شاخص توجه داشته باشند. این شاخص در اول هر ماه ساعت 10:00 به وقت نیویورک منتشر می‌شود که معامله گران می‌توانند با بررسی آن به میزان سفارشات کالاهای بادوام و کالاهای غیربادوام پی ببرند.
بروکر m4markets

بروکر m4markets

سخن پایانی در این مقاله با شاخص Factory Order یا سفارشات کارخانه که یکی از شاخص های مهم اقتصادی است آشنا شدیم. همانطور که دانستید این شاخص با شاخص Dorable good order یا شاخص کالاهای بادوام در ارتباط است. شاخص سفارشات کالاهای بادوام در ارتباط با کالاهای با تاریخ انقضای 3 سال است که معمولا کالاهایی گرانبها هستند. اما شاخص سفارشات کارخانه در ارتباط با کالاهای ارزانتر که از تاریخ انقضای پایین تری برخوردار هستند می‌باشد. درست است که شاخص سفارشات کالاهای بادوام کالاهای مهم تری را بررسی می‌کند اما شاخص سفارشات کارخانه بسیار جامع تر است و کالاهای بیشتری را شامل می‌شود. بنابراین باید به این شاخص نیز مانند شاخص کالاهای بادوام توجه شود، چراکه علاوه بر کالاهای بادوام کالاهای غیربادوام را نیز شامل می‌شود. شما با بررسی این شاخص می‌توانید به اصلاعاتی راجع به سفارشات کالاهای مختلف دست یابید و از میزان موجودی ها و سفارشات انجام شده مطلع شوید. این شاخص می‌تواند نشان‌دهنده اقتصاد باشد زیرا زمانی که میزان سفارشات افزایش می‌یابد نشان‌دهنده رشد و شکوفایی اقتصاد می‌باشد. درکل به معامله گران در بازارهای مالی پیشنهاد می‌شود به این شاخص به اندازه سایر شاخص های مهم اقتصادی اهمیت دهند و در تقویم اقتصادی فارکس خود تاریخ انتشار این شاخص را یادداشت کنند. اگرچه گزارش شاخص کالاهای بادوام زودتر منتشر می‌شود اما این شاخص می‌تواند اطلاعات دقیق تری را ارائه دهد.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها