نقطه خروج فارکس به اندازه نقطه ورود فارکس مهم است.معاملهگران بسیاری از توانایی خود را در شناسایی زمان ایدهآل برای ورود به معامله میگذارند. هرچند که این مهم است، اما نهایتاً اینکه معاملهگران چه زمانی از معاملات خود خارج شوند، تعیینکننده موفقیت معامله خواهد بود.
این مقاله به بررسی 3 استراتژی نطقه خروج فارکس میپردازد که معاملهگران باید هنگام تصمیمگیری برای نقطه خروج فارکس در نظر داشته باشند.
استراتژیهای نقطه خروج فارکس مؤثر :
1. استفاده از توقف/محدوده سنتی (استفاده از حمایت و مقاومت):
- این روش از سطوح حمایت و مقاومت در نمودارها برای تعیین نقاط خروج استفاده میکند.
2. استفاده از توقف با میانگین متحرک:
- این روش از توقف حرکتی با میانگین متحرک برای ردیابی تغییرات قیمت و تصمیم در مورد خروج از معامله استفاده میکند.
3.رویکرد مبتنی بر فلوکتواسیون با استفاده از ATR:
- در این روش از شاخص متوسط فلوکتواسیون روزانه (ATR) برای تعیین سطوح وسیعی از نقاط خروج استفاده میشود.
نقطه خروج فارکس چیست؟
نقطه خروج یا "Exit Point" در معاملات فارکس، زمانی است که یک معامله به پایان میرسد و بازوی مالی (Position) در بازار به اتمام میرسد. تعیین نقطه خروج از یک معامله بسیار حیاتی است و بر اساس استراتژیها و اهداف تاجران متغیر میشود.
این نقطه میتواند بر اساس تحلیلهای فنی، اخبار اقتصادی، یا سیاستهای مالی تاجران تعیین شود. تصمیمگیری درست در مورد نقطه خروج میتواند تأثیر مستقیمی بر سود یا زیان معامله داشته باشد.
استراتژی نطقه خروج فارکس شماره 1:
توقف/محدودیت سنتی (با استفاده از پشتیبانی و مقاومت)
یکی از رویکردهای رایج برای تعیین نقطه خروج فارکس، استفاده از ترندلاینها و سطوح مقاومت و حمایت است. زمانی که قیمت به سطح مقاومت میرسد، ممکن است بازده معامله کاهش یابد و تصمیم گرفتن برای خروج ممکن است مناسب باشد.
به عنوان مثال، اگر قیمت از یک ترند صعودی بیرون بزند و به سطح حمایت برسد، این ممکن است نشانهای از تغییر در جهت بازار باشد و خروج از معامله مطلوب باشد.
یکی از بهترین راهها برای کنترل احساسات، تعیین اهداف (حدود) و توقفها در همان لحظه ورود به معامله است. این رویکرد بهتری است نسبت به وارد شدن بدون "توقف ضرر" و نگران شدن از اینکه معاملات ضررزا سرمایه حساب را تخریب کنند.
از طریق تحقیقات DailyFX در بیش از 30 میلیون معامله زنده، مشخص شد که تعیین نسبت خطر به مزیت حداقل 1 به 1 یکی از ویژگیهای مشترک معاملهگران موفق بوده است.
قبل از ورود به بازار، معاملهگران باید مقدار ریسکی که میخواهند بپذیرند را تحلیل کرده و یک سطح توقف (استاپ) در آن سطح قرار دهند، در حالی که یک هدف حداقل به فاصله مشخصی از آن مقدار پیپ قرار دهند.
اگر معاملهگران اشتباه کنند، معاملات به طور خودکار در یک سطح قابل قبول از نظر ریسک بسته خواهند شد؛ اگر معاملهگران درست باشند و قیمت به هدف برسد، معامله نیز به طور خودکار بسته خواهد شد. هر دو نتیجه به معاملهگران یک خروجی فراهم میکند.
حمایت و مقاومت کاملاً تعریف شده در USD/JPY
استراتژی نقطه خروج فارکس: توقف محدودیت سنتی
معاملهگرانی که قصد دارند در جهت صعودی وارد شوند، به دنبال این هستند که قیمت از حمایت بازگشته و همراه با سیگنالهای خرید واضح از شاخصها باشد. از آنجایی که قیمت بهطور موقت از سطح حمایت پایینتر حرکت کرده است، معاملهگران قصد دارند تا استاپ را کمی زیر سطح حمایت قرار دهند.
همچنین حداکثر میزان (لیمیت) را میتوانند در سطح مقاومت قرار دهند، زیرا قیمت چندین بار به این سطح نزدیک شده است. برای مواقع کوتاه، این موضوع برعکس میشود و استاپها میتوانند نزدیک مقاومت قرار گیرند و حداکثر میزان (لیمیت) نیز در سطح حمایت قرار داشته باشد.
استراتژی نقطه خروج فارکس شماره 2:
میانگین متحرک توقف های انتهایی
استفاده از میانگینهای متحرک به عنوان نقطه خروج فارکس نیز یک استراتژی معمول است. این روش به تریلینگاستاپ مشهور است. اگر قیمت از میانگین متحرک عبور کند و نشانهای از تغییر جهت دهد، میتوانید تصمیم بگیرید که از معامله خارج شوید.
مدتهاست که معلوم است که میانگین متحرک میتواند ابزار موثری باشد تا جهت حرکت یک جفت ارز را فیلتر کند. ایده اصلی این است که معاملهگران هنگامی که قیمت بالاتر از میانگین متحرک است، به دنبال فرصتهای خرید هستند.
و هنگامی که قیمت پایینتر از میانگین متحرک است، به دنبال فرصتهای فروش هستند. با این حال، مفید است که میانگین متحرک را به عنوان یک استاپ پسسرنگ در نظر گرفت.
ایده این است که اگر یک میانگین متحرک از قیمت عبور کند، پس از آن، جهت تغییر کرده است. معاملهگران جهتهای خود را میخواهند بسته کنند هنگامی که این تغییر رخ داده است. به همین دلیل تعیین استاپ لاس بر اساس میانگین متحرک ممکن است موثر باشد.
استراتژی نقطه خروج فارکس:میانگین متحرک توقف های انتهایی
نمودار فوق ورودی بلند مدت را نشان میدهد که بالاتر از شکست مقاومت است، که همچنین بالاتر از میانگین متحرک ساده 100 روزه قرار دارد.
استاپ 220 نقطه دورتر در میانگین متحرک قرار داده شده و حداکثر 440 نقطه دورتر برای اطمینان از نسبت ریسک به نرخ بازده 1:2 است. با افزایش قیمت، میانگین متحرک نیز افزایش مییابد و استاپ باید به هر محلی که میانگین متحرک است منتقل شود. این یک شبکه ایمنی ایجاد میکند در صورتی که قیمت به طور شدید دور بشود.
استراتژی نقطه خروج فارکس شماره 3:
رویکرد مبتنی بر نوسانات با استفاده از (ATR)
این تکنیک نهایی نقطه خروج فارکس از میانگین واقعی (ATR) استفاده میکند. ATR برای اندازهگیری ولاتیلیته بازار طراحی شده است. با گرفتن میانگین دامنه بین بالا و پایین برای 14 شمع آخر، به تاجران میگوید که بازار چقدر غیرقابل پیشبینی رفتار میکند و این میتواند برای تنظیم استاپ و حد هر معامله استفاده شود.
هر چه ATR برای یک جفت دادهشده بیشتر باشد، استاپ باید گستردهتر باشد. این منطقی است چرا که یک استاپ تنگ در یک جفت ناپایدار ممکن است خیلی زود متوقف شود. همچنین، تنظیم استاپها که برای یک جفت بازار کمولاتیل، اساساً بیشتر از حد نیاز ریسک میکند.
نشانگر ATR یکپارچه است چرا که میتواند به هر فرمان زمانی سازگار شود. به سادگی استاپ خود را کمی بالاتر از 100٪ از ATR قرار دهید و حد خود را حداقل همان فاصله از نقطه ورود تنظیم کنید.
میانگین واقعی بازار (ATR) نشانگر ولاتیلیته بازار است و میتواند به عنوان راهنمایی برای تعیین نقطه خروج معاملات مورد استفاده قرار گیرد. با در نظر گرفتن ولاتیلیته بازار، میتوانید مقدار مناسبی برای استاپ لاس انتخاب کنید تا با نوسانات بازار سازگار باشد.
استراتژی نقطه خروج فارکس :رویکرد مبتنی بر نوسانات با استفاده از (ATR)
نشانگر ATR برای نفت خام برنت در پایین نمودار به رنگ آبی نشان داده شده و نشان میدهد که بیشترین ولاتیلیته متوسط به اندازه 135.8 پیپس بوده است.
بنابراین، زمانی که یک تاجر یک معامله کوتاه میگذارد، استاپ و لیمیت به فاصلهای برابر با 135.8 پیپس از نقطه ورود قرار میگیرد، در یک تنظیم ریسک به اندازه مکافات 1:1. قرار دادن استاپ در اطراف ATR در واقع به عنوان یک استاپ ولاتیلیته عمل میکند.
نمودار به وضوح نشان میدهد که در این مورد نسبت ریسک به مکافات 1:1 معامله را بهطور زود هنگام بسته کرده است. این نکته را تأکید میکند که اهمیت نسبت ریسک به مکافات هسته ای است چرا که تاجران باید با ریسک حداقل، به دنبال بیشترین پیپس را هدف قرار دهند که منجر به بهبود نسبت ریسک به مکافات میشود.
سخن پایانی:
در دنیای پویای بازارهای مالی، تعیین نقطه خروج فارکس (Exit Point) از یک معامله به همان اندازه که نقطه ورود (Entry Point) اهمیت دارد، گاهی اوقات حیاتی است. توانایی تصمیمگیری درست برای خروج از یک معامله میتواند تأثیر زیادی بر سود و زیان شما داشته باشد.
قبل از ورود به معامله، تعیین اهداف محدود (Take Profit) به معاملهگر این امکان را میدهد که نقطه خروج مطلوب خود را برنامهریزی کند. این ممکن است با تحلیلهای فنی و یا تغییرات اقتصادی مرتبط با بازار فارکس صورت گیرد.
نقطه خروج فارکس به عنوان یکی از تصمیمات حیاتی در مسیر موفقیت تاجران محسوب میشود. استفاده از تحلیلهای فنی و ابزارهای متنوع به شما کمک خواهد کرد تا در زمان مناسب از معاملات خود خارج شوید و سود بیشتری را از بازار فارکس به دست آورید.
غزل خوشرو
متولد 1380 هستم و دانشجوی روانشناسی، علاقه مند به بازارهای مالی هستم و مطالعات خودم رو از منابع انگلیسی زبان انجام دادم.