چارت رنکو نموداری متفاوت با دیدی بهتر

تاریخ آخرین بروزرسانی: 17 اکتبر 2023
چارت رنکو نوعی متفاوت از نمایش نموداری قیمت است که مزایا و معایبی دارد.نمودارها در معاملات فارکس بسیار مهم هستند. امروزه شما نمی‌توانید به طور موثر در فارکس معامله کنید بدون اینکه نموداری داشته باشید. محبوب‌ترین نوع چارت فارکس، چارت شمع ژاپنی است. بعضی از نوع‌های دیگر چارت‌هایی که به طور منظم توسط معامله‌گران استفاده می‌شوند شامل چارت خطی و چارت میله‌ای است. امروز، با یک جایگزین دیگر برای چارت آشنا خواهیم شد. در این درس، ما نشان خواهیم داد که چارت رنکو چیست و چند نکته و استراتژی دیگر برای استفاده از آن در معاملات خود ارائه خواهیم داد. همچنین برای یادگیری سایر چارت ها و مباحث مورد نیاز معامله در فارکس روی لینک آموزش رایگان فارکس کلیک کنید.  

چارت رنکو چیست؟

چارت رنکو نوع خاصی از گراف برای نمایش حرکت قیمت یک ابزار مالی است. این چارت از بلوک‌ها (یا بریک‌ها) تشکیل شده است که اندازه یکسانی دارند. این بلوک‌ها می‌توانند به صورت نزولی و صعودی باشند مانند چارت میله‌ای یا شمعی استاندارد. دلیل اینکه چارت رنکو بلوک‌های جداگانه با اندازه یکسان دارد، این است که چارت رنکو زمان را در نظر نمی‌گیرد. چارت رنکو دارای یک پارامتر تنظیم است که تعداد پیپ‌ها را برای هر بلوک مشخص می‌کند. این پارامتر معمولاً با مقدار پیش‌فرض 10 پیپ در پلتفرم متاتریدر همراه است. بنابراین، اگر چارت رنکو به (10) تنظیم شود، به این معنی است که بلوک بعدی تا زمانی که عملکرد قیمت یک افزایش یا کاهش حداقل ده پیپ ایجاد کند، تشکیل نخواهد شد. به این شکل، ایجاد بلوک بعدی در چارت رنکو زمان نامحدودی طول می‌کشد. این بلوک می‌تواند در یک ثانیه، یک دقیقه، یک روز یا یک هفته شکل گیرد، مثلاً. هیچ کس به طور قطع نمی‌داند. اما آنچه که می‌دانیم این است که دقیقاً تعداد پیپ‌های مشخص شده در پارامتر رنکویی که شما تنظیم می‌کنید، خواهد بود. در زیر تفاوت بین یک چارت شمع ژاپنی استاندارد و یک چارت رنکو را مشاهده خواهید کرد.  
چارت رنکو

چارت رنکو

چارت شمعی ژاپنی

چارت شمعی ژاپنی

  چارت اول یک چارت رنکو است که عملکرد قیمتی چارت دوم، یعنی یک چارت شمعی ژاپنی را نشان می‌دهد. متوجه شوید که چارت رنکو عملکرد قیمتی را به صورتی صاف تر نشان می‌دهد. به این ترتیب تمام فعالیت‌ها در چارت با یک شیب گرایش به سمت روندی بیشتر نشان داده می‌شود.   انواع چارت رنکو دو نوع چارت رنکو بر اساس محاسبه‌ای که برای شاخص استفاده می‌شود وجود دارد:
  • چارت رنکو باز/بسته:
چارت رنکو اول که درباره‌اش صحبت می‌کنیم، نوع باز/بسته است. این نوع چارت رنکو به تمام رفتارهای قیمتی توجه می‌کند. همانطور که از نام باز/بسته پیداست، شامل حرکت قیمتی بین بالاترین و پایین‌ترین نقطه در چارت است.
  • چارت رنکو بالاتر/پایین‌تر:
نوع دوم چارت رنکو نوع بالاتر/پایین‌تر است. این سبک رنکو فقط به حرکت قیمتی توجه می‌کند که در محدوده باز/بسته قیمتی در نظر گرفته شده است. آیا توجه کرده‌اید که تصویر نمونه رنکو که در بالا نشان داده شده، چند شمع بزرگ دارد؟ این اتفاق می‌افتد چون در چارت فقط باز و بسته دوره‌های مختلف در نظر گرفته می‌شود. به این صورت، برخی از عملکرد قیمتی در بلوک‌های رنکو در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین، تیک‌های خارج از بلوک‌های رنکو با این شمع‌های بزرگ نشان داده می‌شوند.  

باز کردن یک چارت رنکو در متاتریدر

در ابتدا، باز کردن یک چارت رنکو در متاتریدر ممکن است کمی مشکل باشد. بنابراین، می‌خواستم یک لحظه وقت بگیرم تا در مورد چگونگی انجام آن صحبت کنم. ابتدا، باید فایل MQL4 شاخص چارت رنکو را دانلود کنید. سپس باید فایل دانلود شده را در پوشه "Expert" پلتفرم MT4 خود قرار دهید. برای این کار، به سادگی روی "File" در ترمینال MT4 خود کلیک کنید. سپس باید "Open Data Folder" را انتخاب کنید. این کار باعث ظاهر شدن یک پنجره فولدر بر روی صفحه نمایش شما می‌شود. سپس به مسیر زیر بروید: "MQL4 -> Expert". به سادگی فایل را در آنجا رها کنید. سپس ترمینال MT4 را مجددا راه‌اندازی کنید. وقتی ترمینال را دوباره راه‌اندازی کرده و باز کنید، باید مطمئن شوید که پنل "Navigator" در سمت چپ ترمینال باز است. سپس بخش "Expert Advisor" را در پنل "Navigator" باز کنید. وقتی این کار را انجام می‌دهید، باید فایل رنکو خود را در آنجا ببینید. قبل از اضافه کردن فایل به چارت خود، باید مطمئن شوید که "Expert Advisor" یا دکمه "Auto Trading" را در بالای ترمینال MT4 خود روشن کرده‌اید. اگر این را روشن کرده‌اید، می‌توانید به سادگی فایل رنکو را از پنل "Navigator" بر روی نموداری که می‌خواهید تغییر دهید بکشید و رها کنید. بعد از انجام این کار، یک پنجره دیگر بر روی چارت ظاهر می‌شود. این پنجره تنظیمات شاخص رنکویی است که به تازگی بر روی چارت رها کرده‌اید. به بخش "Common" بروید و علامت تیک را در این خطوط قرار دهید: "Allow live trading" "Allow DLL imports" "Allow import of external experts" سپس روی "OK" کلیک کنید. شاید فکر کنید که هیچ تغییری رخ نداده است، اما در گوشه سمت راست بالای نمودار، متوجه متنی خواهید شد که نسخه رنکویی که استفاده می‌کنید و یک شکلک خندان را به شما نشان می‌دهد. همچنین، در گوشه سمت چپ بالا، متنی که به شما می‌گوید باید یک چارت MT4 آفلاین باز کنید تا ابزار کار کند، را خواهید دید. این کاری است که در حال حاضر انجام خواهیم داد. دوباره روی "File" کلیک کنید و "Open Offline" را انتخاب کنید. یک پنجره ظاهر خواهد شد که شامل گزینه‌های مختلف چارت آفلاین است. باید اسکرول کنید و زمان‌هایی که در گوشه سمت چپ بالای ترمینال MT4 لیست شده‌اند را پیدا کنید. تمام! حالا یک چارت رنکویی باز در پلتفرم Metatrader 4 خود دارید.  

مزایای چارت رنکو در MT4

هر تاجری که از چارت رنکو استفاده کرده باشد، می‌داند که برای اندازه‌گیری عملکرد قیمتی ابزاری کارآمد است. بیایید نگاهی عمیق‌تری به برخی از مزایای چارت رنکو در MT4 بیندازیم. قابلیت سریع تشخیص روند چارت رنکو می‌تواند به وضوح جهت بازار را نشان دهد. از آنجایی که چارت عملاً عملکرد قیمتی را صاف می‌کند، معمولاً داریم روندی حاضر در مقابلمان است.  
نوسانات قیمت در چارت رنکو

نوسانات قیمت در چارت رنکو

  در تصویر بالا شاهد نوسانات قیمت مختلف در چارت رنکو هستید. توجه کنید که هیچ تجمعی وجود ندارد. ترندهای کوچک و بزرگی وجود دارد، اما هیچ تداخلی بین بازه‌ها وجود ندارد.  

شناسایی حمایت و مقاومت با چارت رنکو

چارت رنکو بسیار موثر برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت به درستی است. از آنجایی که روند قیمت چارت رنکو شامل روند قیمت یک حرکت مشخص شده است، سطوح حمایت و مقاومت می‌توانند به وضوح نمایش داده شوند. در زیر تصویری را مشاهده می‌کنید که چهار سطح را در چارت نشان می‌دهد. توجه کنید که بعد از تعامل قیمت با هر کدام از آنها، مشاهده می‌شود که یک حرکت جدید به وجود می‌آید.  
شناسایی حمایت و مقاومت با چارت رنکو

شناسایی حمایت و مقاومت با چارت رنکو

  دایره‌های قرمز روی چارت نشان می‌دهند که زمانی که نوارهای رنکو یک سطح مهم را شکست می‌دهند. همانطور که می‌بینید، هر یک از این شکست‌ها منجر به ایجاد یک روند جدید می‌شود. بر خلاف این، حمایت که در پایین چارت نشان داده شده است، آغاز یک حرکت جدید به سمت بالا است. پس از برگشت قیمت دوبار از آن، مشاهده می‌شود که یک روند صعودی جدید به وجود می‌آید.  

الگوهای آسان در چارت رنکو

همانند شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای چارت نیز در چارت رنکو به راحتی قابل شناسایی هستند. بیایید نگاهی به زیر بیندازیم:  
چهار الگوی کلاسیک چارت رنکو

چهار الگوی کلاسیک چارت رنکو

  چارت رنکو بالا، چهار الگوی کلاسیک چارت را نشان می‌دهد. خطوط آبی الگوی کشیدن بالا را نشان می‌دهند. همانطور که مشاهده می‌کنید، قیمت پس از شکست خط پایینی می‌افتد. سپس یک کانال صعودی می‌آید که با خطوط قرمز نشان داده شده است. توجه کنید که عمل قیمت جنبش‌هایی را در چارچوب کانال ایجاد می‌کند. پس از شکست خط زیرین، قیمت کاهش می‌یابد. الگوی بعدی در رنگ سبز نشان داده شده است و الگوی شانه و سر معکوس است. پس از ایجاد دومین شانه، قیمت دوباره افزایش می‌یابد. شکل ارغوانی یک الگوی بالای دوتایی است. کاهشی که در انتها رخ می‌دهد، اعتبار این شکل را اثبات می‌کند.  

تایید شکست در چارت رنکو

تابع اصلی چارت رنکو ارائه تحلیل دقیق‌تری از قیمت است. یکی از روش‌های محبوب استفاده از چارت رنکو، معاملات شکست را ترید چارت است. اگرچه این یک روش معتبر است، توصیه می‌کنم که اشارات شکست را در چارت رنکو تایید کنید. سعی کنید یک شکست را با یک شمع دوم تایید کنید. اگر یک شمع رنکو از خط روند عبور کند، مطمئن شوید که یک شمع دیگر را مشاهده می‌کنید که فراتر از شمع شکست بروز کند.   معامله فارکس با چارت رنکو برای معامله با استفاده از چارت رنکو چندین راهبرد وجود دارد که توضیح هر یک نیازمند یک درس جداگانه است اما در اینجا به طور خلاصه به دو مورد از این راهبرد ها اشاره میکنیم. اولین راهبرد، معامله شکست خط روند است  و دومین راهبرد استراتژی حمایت و مقاومت است. در ادامه برای توضیح هر یک با ما همراه باشید.  

راهبرد معامله شکست خط روند رنکو

همانطور که ابتدا اشاره کرده‌ایم، یک روش موثر برای معامله با چارت‌های رنکو، شکست در روند است. ساختار چارت رنکو در ساخت روندها بسیار دقیق است. به عنوان یک نتیجه، خطوط روند در چارت رنکو نسبتاً دقیق هستند. بنابراین، شکست معتبر خط روند که توسط یک بلوک دوم رنکو تایید شده است، باید به ما مقدار قابل قبولی از اعتماد برای پیش‌بینی شروع برگشت روند بدهد. به طور معمول، شما باید منتظر باشید تا یک موقعیت را باز کنید تا پس از شکست یک نوار رنکو فراتر از یک خط روند بروید و یک نوار رنکو دوم فراتر از نوار شکست بروید. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، باید یک محدوده ضرر را فراتر از نقطه قله یا پایینی جدیدترین نقطه قبل از شکست قرار دهید. می‌توانید از نکات مبتنی بر عمل قیمت برای نگه داشتن موقعیت استفاده کنید تا زمانی که وزن شواهد به سمت جهت مخالف منتقل شود. نمونه زیر نشان می‌دهد که چگونه یک شکست روند با استفاده از چارت رنکو ظاهر می‌شود.  
شکست خط روند رنکو

شکست خط روند رنکو

  در بالا شما چارت رنکو برای جفت ارز EUR/USD را مشاهده می‌کنید که شامل بازه زمانی بین ۲۸ مهر ۱۳۹۲ و ۳۱ خرداد ۱۳۹۲ است. تصویر یک روند صعودی قوی را نشان می‌دهد که در نهایت به سمت پایین شکسته می‌شود. توجه کنید که خط روند بسیار خوب قرار دارد - یکی از مثبت‌های سیستم‌های مبتنی بر رنکو. ابتدا یک شکست جعلی ظاهر می‌شود که توسط پیک قرمز مشخص شده است. کمی بعد از آن، در آزمون بعدی، مشاهده خواهید کرد که یک بلوک رنکو زیر روند بسته می‌شود. یک شمع رنکو فراتر از خط روند می‌رود و شمع بعدی حتی پایین‌تر ادامه می‌یابد. این یک مکان مناسب برای فروش جفت ارز EUR/USD خواهد بود. باید سفارش توقف ضرر خود را درست بالای بالاترین نقطه نوسان قبل از شکست قرار دهید. این توسط خط افقی قرمز در تصویر بالا نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید، پس از آن عملیات قیمتی شروع به کاهش می‌کند. حالا به حالت مدیریت معامله برویم:  
شکست کانال قیمت در چارت رنکو

شکست کانال قیمت در چارت رنکو

  این تصویر ادامهٔ عملیات قیمتی پس از شکست روند را نشان می‌دهد. خطوط زرد در تصویر بالا نشان می‌دهند که جفت ارز EUR/USD وارد یک کانال کاهشی شده است. معامله باید تا زمانی که عملیات قیمتی رنکو در زیر کانال کاهشی زرد بالا قرار دارد، نگهداشت شود. البته، شکست در کانال زرد همچنین باید توسط یک بلوک دیگر در جهت شکست تأیید شود. همانطور که مشاهده می‌کنید، ما یک شکست به سمت بالا از کانال داشتیم و عملیات قیمتی پس از این شکست صعودی، واژگونی قوی روند کاهشی را نشان می‌دهد. خوشبختانه، طبق قوانین ما، شکست خط بالا از کانال کاهشی زرد، ما را در زمان مناسب از معامله خارج می‌کرد.  

استراتژی حمایت و مقاومت رنکو

این استراتژی رنکو شامل ورود به معاملات بعد از شکست عملیات قیمتی از یک پشتیبان یا مقاومت افقی مهم در چارت است. اگر یک پشتیبان به سمت پایین شکسته شود، شما به دنبال کوتاه کردن جفت ارز Forex هستید. اگر یک مقاومت به سمت بالا شکسته شود، می‌خواهید جفت ارز Forex را خریداری کنید. فراموش نکنید که شکست را با بلوک دوم رنکو تأیید کنید. اگر شما شکست حمایت را معامله کنید، به طور معمول یک سفارش توقف ضرر را در بالای بالاترین نقطه ایجاد شده قبل از شکست قرار می‌دهید. اگر شما یک مقاومت را معامله کنید، به طور معمول یک سفارش توقف ضرر را در پایین ترین نقطه ایجاد شده قبل از شکست قرار می‌دهید. سپس معامله با استفاده از نکات ساده‌ای که بر اساس عملیات قیمتی است، مدیریت می‌شود. پس بیایید ببینیم چگونه یک معامله با استفاده از شکست حمایت و مقاومت با یک چارت رنکو به نظر می‌رسد:  
استراتژی حمایت و مقاومت رنکو

استراتژی حمایت و مقاومت رنکو

  ما دوباره چارت رنکو را بر روی جفت ارز EUR/USD در بازار فارکس ساخته ایم. تصویر یک شکست مقاومت را نشان می دهد. خط زرد افقی یک سطح مقاومت قوی است. وقتی قیمت برای بار هفتم به مقاومت زرد می رسد، ما شکست را می بینیم. ابتدا، می آید نوار شکست و سپس تایید. می توانید EUR/USD را خریداری کنید وقتی بلوک تایید کامل شود. سپس شما می خواهید سفارش محدودیتی را در زیر قاع قبل از شکست قرار دهید. خط افقی قرمز این را در چارت رنکو ما نشان می دهد. قیمت مقاومت را شکسته و به بالا افزایش می یابد. در طول راه بالا، عملکرد قیمت الگوی چارت سر و شانه ای ایجاد می کند. همانطور که می دانید، این الگو دارای پتانسیل خرسانه قوی است. با این حال، ما به تایید نیاز داریم که الگو معتبر باشد. به این ترتیب، معامله باید در هنگامی بسته شود که عملکرد قیمت رنکو خط آبی را در چارت شکست دهد. دوباره، شما معامله را بسته نمی کنید وقتی یک بلوک خط آبی را شکست می دهد، بلکه وقتی بلوک دوم زیر بلوک شکسته شده تمام می شود. این همه در دایره قرمز به همراه پیکان قرمز و متن "بستن" نشان داده شده است. توجه کنید که مقاومت زرد در تصویر بسیار دقیق است. این سطح با استفاده از ساختار چارت رنکو بسیار آسان قابل تشخیص است. همچنین، الگوی سر و شانه ای که برای بستن معامله استفاده کردیم نیز نسبتاً پاک در چارت است.  

خلاصه نکات چارت رنکو

چارت رنکو عملکرد قیمت را بدون در نظر گرفتن عامل زمان نشان می دهد. چارت شامل بلوک ها است که همچنین به آنها بلوک ها یا شمع ها گفته می شود. پارامتر پیش فرض چارت رنکو 10 است، که به این معنی است که یک بلوک فقط پس از اینکه قیمت 10 پیپ به بالا یا به پایین حرکت کند، شکل می گیرد. این تنظیم را می توانید بر اساس ترجیحات خود تغییر دهید.   دو نوع چارت رنکو بر اساس محاسبات آنها وجود دارد:
  • چارت‌های رنکو با بالا/پایین - به ارتفاع و پایین چارت توجه می کند
  • چارت‌های رنکو با باز/بسته - به باز و بسته چارت توجه می کند
  بعضی از ویژگی های مثبت چارت رنکو عبارتند از:
  • بسیار مناسب برای شناسایی روندها.
  • مناطق دقیق حمایت و مقاومت را ارائه می دهد.
  • الگوهای چارت به راحتی قابل تشخیص هستند
شما همیشه باید شکست ها را با یک بلوک دوم رنکو تایید کنید - باید فراتر از بلوک شکسته بسته شود. چند رویکرد برای معامله با بلوک های رنکو عبارتند از:   استراتژی معاملاتی شکست خط روندی رنکو
  • وارد یک معامله شوید وقتی عملکرد قیمت یک روند را شکست داد و یک بلوک دوم بلوک شکسته را شکست کند.
  • یک محدودیت محافظتی را فراتر از آخرین نوسان قبل از شکست قرار دهید.
  • تا زمانی که قیمت به نفع شما در حال تمایل استفاده از قوانین ساده عملکرد قیمت باقی بمانید.
  استراتژی حمایت و مقاومت رنکو
  • وارد یک معامله شوید وقتی عملکرد قیمت یک سطح افقی حمایت/مقاومت را شکست دهد و یک بلوک دوم بلوک شکسته را شکست کند.
  • از دست دادن محدودیت را فراتر از آخرین بالا/پایین قبل از شکست از حمایت/مقاومت قرار دهید.
  • تا زمانی که قیمت به نفع شما در حال تمایل استفاده از قوانین ساده عملکرد قیمت باقی بمانید.
 
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها