کنترل ریسک سهام چیست؟ نحوه عملکرد آن چگونه است؟

تاریخ آخرین بروزرسانی: 21 ژانویه 2023
کنترل ریسک سهام یعنی ایجاد تغییرات مثبت و فعالانه در جهت کاهش ریسک. حفظ سرمایه برای معامله‌گر سهام اولین اولویت است و این یعنی می‌خواهد از ریسک پرهیز کند. اما ریسک جزو جدانشدنی معامله‌گری است پس بدین جهت باید ریسکی را پذیرفت که قابل اندازه‌گیری و قابل کنترل باشد. ما در این مقاله از آموزش فارکس ابتدا به چیستی کنترل ریسک سهام شرکت‌ها می‌پردازیم و سپس به شما می‌گوییم بعنوان یک معامله‌گر سهام با چه عملکردی باید سهام با ریسک بالا را از سهام با ریسک کم شناسایی کنید و ریسک معامله خود را کنترل کنید. اکثر سرمایه‌گذاران معتقدند که برای افزایش بازده باید ریسک بیشتر را پذیرفت. ما تایید نمی‌کنیم این ایده درست است یا نه بلکه می‌گوییم شما باید میزان ریسکی را بپذیرید که توانایی پذیرش آن را دارید و همان میزان ریسک را مدیریت و کنترل کنید.

کنترل ریسک سهام چیست؟

کنترل ریسک سهام مجموعه روش هایی است که به وسیله آن شرکت ها زیان های احتمالی را ارزیابی کرده و برای کاهش یا حذف چنین تهدیداتی راسا اقدام می کنند. کنترل ریسک سهام تکنیکی است که از یافته‌ها در زمینه ارزیابی ریسک استفاده می‌کند:
  • شناسایی فاکتور های بالقوه ریسک در عملیات یک شرکت
  • جنبه‌های فنی و غیرفنی کسب‌وکار شرکت
  • سیاست‌های مالی و پولی و سایر مسائلی که ممکن است بر سلامت شرکت تأثیر گذار باشد.
  نکات کلیدی
  • کنترل ریسک سهام مجموعه روش هایی است که به وسیله آن شرکت ها ضرر های احتمالی را ارزیابی کرده و برای کاهش یا حذف چنین تهدیداتی اقدام می کنند. در این تکنیک از یافته ها برای ارزیابی ریسک استفاده می شود.
  • هدف شناسایی و کاهش ریسک های احتمالی در فعالیت های یک شرکت است، مثل جنبه های فنی و غیر فنی کسب و کار، سیاست های مالی و سایر مواردی که ممکن است بر سلامت شرکت تأثیر بگذارد.
  • روش های کنترل ریسک شامل اجتناب، پیشگیری از ضرر، کاهش ضرر، جداسازی، رونوشت برداری و تنوع بخشی می شود.
کنترل ریسک سهام همچنین تغییرات مثبت و فعالانه ای را برای کاهش ریسک در این زمینه ها اعمال می کند. بنابراین کنترل ریسک به شرکت ها کمک می کند تا بتوانند میزان درآمدهای از دست رفته خود را کاهش دهند. کنترل ریسک جزء کلیدی پروتکل مدیریت ریسک سازمانی یا همان ERM یک شرکت است.

عملکرد کنترل ریسک چگونه است؟

کسب و کارهای مدرن با موانع، رقبا و خطرات مختلف و زیادی روبرو هستند. کنترل ریسک یک استراتژی تجاری برنامه محور است که هدف آن شناسایی، ارزیابی و آماده سازی برای هر گونه خطر، تهدید و بلایای طبیعی (چه علنی و چه تلویحی) است که ممکن است با فعالیت ها و اهداف سازمان در تضاد باشد. مفاهیم اصلی کنترل ریسک عبارتند از: پرهیز و اجتناب بهترین روش کنترل ضرر است. به عنوان مثال، پس از کشف اینکه یک ماده شیمیایی مورد استفاده در تولید کالاهای یک شرکت برای کارگران خطرناک است، مالک کارخانه‌ یک ماده شیمیایی جایگزین را برای محافظت از سلامت کارگران پیدا می‌کند. پیشگیری از ضرر، میزانی از ریسک را می‌پذیرد اما تلاش می‌کند تا ضرر را به حداقل برساند نه اینکه آن را کاملا از بین ببرد. به عنوان مثال، موجودی انبار شده در انبار شرکت جای امنی نبوده و در معرض سرقت است. از آنجایی که هیچ راهی برای جلوگیری از وقوع آن وجود ندارد، یک برنامه پیشگیری از ضرر پیاده سازی می شود. این برنامه شامل گشت زنی نگهبانان، نصب دوربین های مدار بسته و احداث سایر مکان های انبار داری است. بیمه نیز نمونه دیگری از پیشگیری از ریسک است که بر اساس قرارداد به یک شخص ثالث برون سپاری می شود. جلوی ضرر را گرفتن، نیز ریسک را می پذیرد و به دنبال محدود کردن ضرر در هنگام وقوع تهدید است. به عنوان مثال، شرکتی که مواد قابل اشتعال را در یک انبار ذخیره می کند، آبپاش های پیشرفته برای به حداقل رساندن خسارت در صورت آتش سوزی نصب می کند. جداسازی عبارتست از پخش کردن دارایی های کلیدی به طوری که وقوع بلایا در یک مکان تنها بر کسب و کار همان مکان تأثیر گذارد. اگر همه دارایی ها در یک مکان قرار می گرفتند، کسب و کار با مشکلات جدی تری مواجه می شد. به عنوان مثال، یک شرکت از نیروی کاری استفاده می کند که از مناطق جغرافیایی مختلف می آیند تا در صورت بروز مشکلات در یک انبار، تولید ادامه یابد. رونوشت برداری عبارتست از ایجاد یک طرح بک آپ که اغلب با استفاده از فناوری صورت می گیرد. به عنوان مثال، از آنجایی که خرابی سرور سیستم اطلاعاتی باعث توقف عملیات شرکت می شود، در صورت خرابی سرور اصلی، یک سرور پشتیبان به راحتی در دسترس خواهد بود. تنوع بخشی، منابع کسب و کار را برای ایجاد چندین خط کسب و کار از طریق ارائه محصولات یا خدمات در صنایع مختلف تخصیص می دهد. از دست دادن درآمد قابل توجه از یک خط منجر به خسارت جبران ناپذیری به درآمد شرکت نخواهد شد. برای مثال، یک رستوران علاوه بر سرو غذا، سوپرمارکت هایی نیز دارد که مجموعه‌ای از سس‌های سالاد، سس های مایونز و سس های خردل و.. را نیز در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. هیچ یک از تکنیک های کنترل ریسک سهام نمی‌تواند در نقش وحی منزل برای دور نگه داشتن یک شرکت از خسارت احتمالی باشد. در عمل، این تکنیک ها در رکاب یکدیگر به درجات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و با رشد شرکت، تغییر در اقتصاد و عوض شدن چشم انداز رقابتی تغییر می یابند.  
کنترل ریسک سهام

کنترل ریسک سهام

[elementor-template id="52272"]

مثالی از کنترل ریسک

شرکت سومیتومو الکتریک به عنوان بخشی از تلاش های مدیریت ریسک خود، برنامه های تداوم کسب و کار را در سال مالی 2008 به عنوان ابزاری برای اطمینان از ادامه فعالیت های تجاری در صورت وقوع فاجعه ایجاد کرد. این برنامه ها در پاسخ به مسائل ناشی از زلزله بزرگ ژاپن که در مارس 2011 رخ داد، نقش داشتند. از آنجایی که این زلزله خسارات گسترده ای در مقیاس بسیار بزرگی ایجاد کرد که بسیار بیشتر از خسارت های در نظر گرفته شده در این برنامه ها بود، برخی از بخش های این برنامه ها به اهداف خود نرسیدند. بر اساس تجربه های آموخته شده از واکنش شرکت به زلزله، مدیران اجرایی به ترویج تمرین‌های عملی و برنامه‌های آموزشی، تأیید اثربخشی برنامه ها و بهبود آنها در صورت نیاز ادامه دادند. علاوه بر این، شرکت سومیتومو به راه اندازی سیستمی برای مقابله با ریسک هایی همچون شیوع بیماری ها، از جمله ویروس آنفولانزا ادامه داد. منبع این مقاله: اینوست پدیا
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها