آموزش تصویری رسم کانال قیمتی در تحلیل تکنیکال فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

کانال قیمتی(Price Channel) یکی از الگوهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال است که توسط تحلیلگران در بازارهای مالی مورد استفاه قرار می گیرد.رسم کانال قیمتی می تواند به معامله گران در جهت شناسایی روند و نقاط ورود و خروج کمک دهنده باشد.

در تحلیل تکنیکال نمودار قیمتی اساسی ترین مولفه ای است که می تواند به معامله گران کمک کند تا با تجزیه تحلیل حرکات قیمتی در گذشته بتوانند حرکات قیمت را در آینده پیش بینی کنند.به عبارتی الگوهای قیمتی در گذشته می تواند به معامله گران برای پیش بینی آینده کمک دهنده باشند.

یکی از الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال کانال روند است که ترسیم آن می تواند به ما در بررسی حرکات قیمت در سهام کمک کند بنابراین برای یک تجزیه تحلیل صحیح در بازار فارکس ضروری است که تحلیل گران رسم کانال قیمتی را یاد داشته باشند.

همچنین معامله گران اگر رسم کانال قیمت را یاد داشته باشند می توانند به آسانی با استفاده از استراتژی کانال قیمت نقاط ورود به معامله و خروج از آن را به طور صحیح پیدا کنند.بنابراین تصمیم گرفته ایم در این مقاله از آموزش فارکس تصمیم گرفته ایم ابتدا به شما آموزش دهیم که کانال قیمتی چیست و سپس آموزش تصویری رسم کانال قیمتی را به شما آموزش دهیم.

بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس

سرفصل های آموزشی

کانال قیمت در تحلیل تکنیکال

پیش از اینکه رسم کانال قیمتی را به شما آموزش دهیم باید با مفهوم کانال قیمتی آشنا شوید تا بتوانید با دریک مفهوم و کاربرد آن در فارکس آشنا شوید و به طور صحیح به رسم کانال قیمتی بپردازید.

کانال قیمتی (Prise Channel) به محدوده دو خط موازی گفته می شود که قیمت در میان این دو خط نوسان می کند و همانطور که از نامش پیداست شکلی مانند کانال را ایجاد می کند.کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال بسیار کاربردی هستند که با نام کانال روند نیز شناخته می شوند.

یک کانال قیمتی ممکن است صعودی،نزولی یا خنثی باشد که به جهت حرکت قیمت درون کانال بستگی دارد.معامله گران در بازارهای مالی از کانال قیمتی برای مسیریابی پرایس اکشن استفاده می کنند و می خواهند با تجزیه تحلیل حرکات قیمت در گذشته مسیر حرکت قیمت را در آینده در نمودار قیمتی پیش بینی کنند.

کانال های قیمتی می توانند صعودی،نزولی یا خنثی باشند که این کاملا بستگی به جهت حرکت قیمت سهام یا دارایی در میان کانال قیمتی دارد،کانال های قیمتی که دارای شیب مثبت هستند به عنوان کانال صعودی شناخته می شوند،کانال های قیمتی که دارای شیب منفی هستند به عنوان کانال نزولی شناخته می شوند و کانال های قیمتی که دارای شیب افقی هستند به عنوان کانال قیمتی خنثی شناخته می شوند.

البته کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال با توجه به میزان عرضه و تقاضا تشکیل می شوند و میزان عرضه و تقاضا در بازارهای مالی کانال های قیمتی صعودی،نزولی و خنثی را تشکیل می دهد.اگر میزان تقاضا از میزان عرضه بیشتر باشد کانال قیمتی صعودی می شود اما اگر برعکس این اتفاق رخ دهد یعنی میزان عرضه از میزان تقاضا بیشتر شود کانال قیمتی نزولی خواهد شد.

به عبارتی تحلیلگران می توانند با توجه به شیب کانال قیمتی به صعودی یا نزولی بودن کانال پی ببرند.زمانی که خط روند در نمودار قیمتی دارای شیب مثبت است بدان معناست که کانال صعودی است که در این زمان با افزایش قیمت روبرو خواهیم شد.اما زمانی که شیب منفی است کانال قیمتی نزولی می شود و در نتیجه قیمت نیز نزولی خواهد شد در این زمان کوچک ترین نوسانات می تواند بر روی قیت تاثیر بگذارد و قیمت سهام یا دارایی کاهش می یابد.

بنابراین زمانی که قیمت در میان دو خط موازی که کانال قیمتی را تشکیل داده باشند نوسان کند چه کانال صعودی باشد چه نزولی و حتی اگر خنثی باشد می توانیم به این پی ببریم که یک الگوی کانال قیمتی در نمودار قیمتی شکل گرفته است.معامله گران اگر بتوانند این کانال های قیمتی را به طور صحیح در زمان صحیح شناسایی کنند می توانند از فرصت های معاملاتی ایجاد شده استفاده کنند.

در کانال های قیمتی خطوط حمایت و مقاومت که محدوده کانال های قیمتی را مشخص می کنند می توانند به معامله گران با توجه به حرکات قیمت در میان کانال قیمتی و برخورد آن با خطوط سیگنال های خرید و فروش ارائه دهند و معامله گران می توانند از فرصت های معاملاتی کانال های قیمتی استفاده کنند و با دریافت سیگنال ها معاملات سودآوری در بازارهای مالی انجام دهند.

معامله گران می توانند با الگوی کانال قیمتی به آسانی معامله انجام دهند و معامله با استفاده از کانال قیمتی به این شکل است که در زمان قرارگیری قیمت در کف کانال معامله گران باید در انتظار افزایش باشند و در زمانی که قیمت در سقف کانال قرار گرفته است باید در انتظار کاهش قیمت باشند.

در کانال های قیمتی تحلیل تکنیکال سقف و کف کانال ها خطوط اصلی را در روند تشکیل می دهند،که در کانال های قیمتی صعودی کف کانال و در کانال های نزولی سقف کانال خط روند اصلی هستند.معامله گران با توجه به برخورد نمودار قیمتی به سقف و کف کانال های قیمتی وارد معاملات خرید یا فروش می شوند.

ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

رسم کانال قیمتی

اکنون که با مفهوم کانال قیمتی در تحلیل تکنیکال آشنا شدید وقت آن رسیده است که به شما رسم کانال قیمتی را آموزش دهیم.معمولا رسم کانال قیمتی کار دشواری نیست و معامله گران می توانند با اولین نگاه کانال های قیمتی را در نمودار قیمتی شناسایی کنند یا با تعدادی نقطه به رسم کانال قیمتی بپردازند.

همانطور که دانستید کانال روند در تحلیل تکنیکال می تواند صعودی یا نزولی باشد.اگر می خواهید یک کانال روند صعودی رسم کنید باید این کار از سمت پایین به بالا انجام دهید به این صورت خط روند که از اتصال نقاط پایین به یکدیگر به دست آمده است با خط کانال که از اتصال نقاط بالایی تشکیل می شود به صورت موازی قرار می گیرد.

 

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی صعودی

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی صعودی

 

اما اگر می خواهید یک کانال نزولی تشکیل دهید باید آن را از بالا به پایین انجام دهید به این شکل که نقاط پایین را به یکدیگر متصل کنید تا خط کانال تشکیل شود و آن را موازی با خط روند که از اتصال نقاط بالایی تشکیل شده است قرار دهید.

 

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی نزولی

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی نزولی

 

در تصویر زیر نیز یک کانال خنثی را مشاهده میکنید :

 

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی خنثی

آموزش تصویری رسم کانال قیمتی خنثی

 

زمانی که یک خط روند معتبر تشکیل می شود می توان کانال را پیدا کرد،بنابراین زمانی که خط روند را تشخیص دادیم می توانیم یک خط موازی با آن رسم کنیم تا بتوانیم کانال روند را تشکیل دهیم.بنابراین ابتدا باید شما یک خط روند معتبر را پیدا کنید و  با استفاده از ابزارهای معاملاتی از تائید آن مطمئن شوید و سپس خط موازی را رسم کنید تا کانال تشکیل شود.

برای اینکه رسم کانال قیمتی صحیح باشد می توانیم خط روند را کپی کنیم و در سمت مقابل خط روند رسم کنیم در این صورت می توانیم یک خط موازی داشته باشیم که کاملا با خط روند برابر باشد و رسم کانال قیمت به طور صحیح انجام شود.

یکی از خطوطی که در رسم کانال قیمتی کشیده می شود خط میدلاین است،خط میدلاین زمانی تشکیل می شود که کانال قیمت به طور صحیح رسم شود که خط میدلاین در وسط کانال قیمت به وجود می آید و قیمت گاهی به این خط در کانال قیمتی نیز واکنش نشان می دهد و با آن برخورد می کند.

برای رسم کانال قیمتی حداقل به 4 نقطه نیاز است که در نمودار قیمتی 2 نقطه به عنوان قله و 2 نقطه به عنوان دره در نظر گرفته می شود،زمانی که ما این 4 نقطه را داشته باشیم می توانیم نقاط را به یکدیگر متصل کنیم و کانال را رسم کنیم.

البته اگر 3 نقطه در اختیار داشته باشیم نیز می توانیم نقاط قیمت یک دارایی را در آینده شناسایی کنیم،همچنین گاهی ممکن است ما یک کانال را در نمودار قیمتی رسم کنیم اما فقط حرکات قیمت یک سهام در یک سمت از کانال شروع به حرکت کند،به عنوان مثال ممکن است قیمت تنها در سقف یا کف کانال شروع به حرکت کند.

در صورتی که حرکات قیمت تنها در یک سمت از کانال شروع به حرکت کند که گاهی ممکن است این اتفاق فقط در سقف کانال و گاهی ممکن است فقط در کف کانال رخ دهد ما می توانیم نقاط مقابل کف یا سقف تشکیل شده را به راحتی تشخیص دهیم زیرا خطوط کانال به صورتی موازی در مقابل یکدیگر قرار خواهند گرفت.

در کل هرچه تعداد نقاط بیشتر باشد کانال از اعتبار بالایی برخوردار است.بنابراین اگر از تعداد 4 یا 5 نقطه برای رسم کانال قیمتی استفاده کنیم نسبت به اینکه از 3 نقطه برای رسم کانال قیمتی استفاده کنیم کانال ما از اعتبار بیشتری برخودار خواهد بود.

اولین اقدامی که می توانند برای شناسایی کانال های قیمتی در نمودارهای قیمتی انجام دهند که بسیار کمک دهنده نیز می باشد این است دو خط موازی در ناحیه ای که گمان می کنند ممکن است یک کانال قیمتی وجد داشته باشد رسم کنند به این شکل آنها می توانند کانال قیمتی احتمالی را به آسانی شناسایی کنند.

گاهی معامله گران نمی توانند کانال های قیمتی را با استفاده از نقاطی که در نمودار وجود دارند رسم کنند این بدان معناست که روند ضعیف شده است و می توانند پیش بینی کنند که ممکن است روند بازگشت داشته باشد و ممکن است خط روند اصلی در کانال قیمتی شکسته شود.

همچنین در پلتفرم های معاملاتی فارکس اندیکاتورهایی وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها کانال های قیمتی را در نمودار به صورت اتوماتیک رسم کنید.یکی از این اندیکاتورها،اندیکاتور رسم کانال راف است.شما می توانید اندیکاتورهای رسم کانال اتوماتیک را دانلود کرده و در قسمت اندیکاتورهای پلتفرم خود قرار دهید و با استفاده از آنها کانال های قیمتی را رسم کنید.

بروکر کپیتال اکستند

نکات مهم رسم کانال قیمتی

در تحلیل تکنیکال زمانی که یک کانال به وجود می آید که قیمت میان دو خط موازی نوسان کند،تفاوت ندارد که نوسان قیمت در کانال صعودی،نزولی یا خنثی باشد اگر نوسانات قیمت در میان دو خط موازی باشد می توان آن را الگوی کانال قیمتی دانست.

بنابراین باید دقت داشته باشید که الگوی کانال قیمتی حتما دارای دو خط موازی باشد.اگر الگوی کانال در میان خطوط موازی رسم نشود معتبر نمی باشد و شما نمی توانید به طور صحیح از آن استفاده کنید.

برای رسم کانال قیمتی می توان از حداقل 3 نقطه استفاده کرد اما هرچه تعداد نقاطی که از آنها استفاده می کنیم بیشتر باشد به عنوان مثال اگر 4 یا 5 نقطه داشته باشیم کانال ما از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.

اگر قیمت یک سهام و دارایی در یک بازه زمانی طولانی تر در کانال شروع به حرکت کند کانال ما از اعتبار بیشتری برخودار خواهد بود.همچنین شیب کانال در اعتبار یک کانال تاثیرگذار است اگر در رسم کانال قیمتی کانالی رسم کنیم که شیب کمتری داشته باشد کانال از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.

به این نکته دقت داشته باشید که شکست در کانال های صعودی در کف و در کانال های نزولی در سقف رخ می دهد بنابراین اگر مشاهده نمودید که یک کانال قیمتی صعودی در سقف یا یک کانال قیمتی نزولی در کف شکسته شده است می توانید احتمال دهید که شکست کاذب رخ داده است.

دقت داشته باشید که اگر در نمودار قیمتی قیمت سهام یا داریی قادر نباشد با سقف در یک کانال صعودی و کف را در یک کانال نزولی برخورد داشته باشد می توانید به این پی ببرید که ممکن است به احتمال بسیار بالایی کانال قیمتی در روند بازگشتی شکسته شود.

سخن پایانی

در این مقاله از آموزش رایگان فارکس با مفهوم کانال قیمتی در تحلیل تکنیکال بازار فارکس آشنا شدیم و دانستیم چگونه با استفاده از نقاط یک کانال قیمتی را رسم کنیم،همانطور که دانستید کانال های قیمتی در تحلیل تکنیکال بسیار کاربردی هستند و تحلیلگران بسیاری از آنها استفاده می کنند.

معامله گران در فارکس با استفاده از تحلیل تکنیکال در فارکس از کانال های قیمتی استفاده می کنند و با استفاده از آنها در بازار فارکس می توانند روند را در نمودار قیمتی شناسایی کنند و با توجه به برخورد قیمت با خطوط کانال سیگنال های ورود به معامله و خروج از آن را دریافت کنند.

رسم کانال قیمتی در نمودار بسیار آسان است و معامله گران می توانند با اتصال چند نقطه کانال های قیمتی را به آسانی رسم کنند،همچنین شناسایی کانال ها در نمودار قیمتی بسیار آسان است و معامله گران می توانند با رسم کانال قیمتی در محدوده ای که امکان می دهند کانال وجود داشته باشد آن را پیدا کنند.

همه معامله گران در بازار فارکس که از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند باید یاد داشته باشند که کانال های قیمتی را به طور صحیح رسم کنند تا بتوانند از آنها استفاده کنند و با دریافت سیگنال ها و فرصت های معاملاتی که این کانال های قیمتی به وجود می آورند سرمایه گذاری های موفقیت آمیزی انجام دهند. 

امیدواریم این مقاله از آموزش فارکس برای شما مفید باشد و با رسم کانال قیمتی به طور صحیح بتوانید از فرصت های معاملاتی ایجاد شده استفاده کنید و معاملات موفق و سودآوری انجام دهید.

اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

باتشکر از توضیحات مفید و جامع

پسر محشر کردی. دست مریزاد اونم بیشتر به خاطر یک مورد.الان داشتم یک فیلم آموزشی در مورد رسم کانال قیمتی میدیدم که یارو اول خط روند را کشید بعد خط موازی و یا خط کانال را اما وقتی دقت کردم دیدم خط کانال تنها در یک نقطه با نمودار قیمت در تماس است کل اینترنت را گشتم ببینم در توضیحات کانال در سایتهای مختلف به اساس کانال که همان حدااقل نقاط اتصال کانال باید چند نقطه باشد که متاسفانه در هیچ سایتی اشاره به این نکته اساسی نداشتند که تنها شما اشاره کردید یعنی من پاسخ سوالم را گرفتم که اساسا برای ترسیم خط کانال حداقل به چند نقطه نیاز داریم خط روند که قاعده اش مشخص است حدااقل باید دو نقطه داشته باشد اما خط کانال برام مبهم بود که روشنم کردی دست مریزاد.