آموزش رسم سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن (بخش 12 PA)
سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن
رسم سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن مسلتزم تشخیص صحیح این سطوح است که باید ابتدا مفهوم عرضه و تقاضا را به درستی درک کنید تا بتوانید این سطوح را به راحتی تشخیص دهید. پیش از این در بخش های گذشته با مفهوم عرضه و تقاضا در پرایس اکشن آشنا شدیم که میتوانید با کلیک روی عنوان زیر این آموزش را مطالعه کنید.
چگونگی رسم سطوح حمایت و مقاومت
همانطور که حتما متوجه شده اید در تیتر این بخش گفته ایم چگونگی رسم سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن نه خطوط حمایت و مقاومت. اگر تاکنون حمایت و مقاومت را به صورت یک خط با قیمت دقیق در نظر میگرفته اید، شاید علت بسیاری از معاملاتی که ضرر کرده اید همین باشد.
قله ها و قعرهایی که در گذشته بازار وجود دارند سطوح حمایت و مقاومت را تشکیل می دهند و هیچگاه این سطوح همه در یک قیمت ثابت به صورت خط افقی قرار ندارند، بلکه همه در یک محدوده قرار دارند و معامله گر باید با ریز بینی و نکته سنجی محدوده ای را بعنوان سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن تعیین کند که بیشترین قله ها یا قعرها را دربرگیرد.
میبینید که گاهی بازار از خط حمایتی شما عبور میکند و تصور میکنید حمایت شکسته شده است وارد معامله میشوید اما به یکباره بازار به روند قبلی خود باز میگردد و حمایت اعتبار خود را حفظ میکند. انتخاب یک محدوده یا زون حمایت و مقاومت اطمینان خاطر بیشتری را برای شما فراهم میکند.
توجه کنید که سطوح حمایت و مقاومتی مهم تر هستند که قیمت با رسیدن به آن واکنش نشان دهد نه فقط سطوحی که قیمت در اطراف آن نوسان دارد. به تصویر زیر توجه کنید.
سطوح حمایت و مقاومت با با کندل بزرگ در پرایس اکشن
معمولا برای انتخاب یک زون حمایتی ابتدا و انتهای یک کندل را در نظر میگیرند. اما گاهی مانند تصویر یک کندل بزرگ یک سطح حمایتی را تشکیل داده است. انتخاب ابتدا و انتهای یک کندل بزرگ ضریب خطا را بالا میبرد و اصلا مناسب نیست. پس میتوانیم مانند تصویر بالا کف قیمتی یا Low کندل ۱ و کف قیمتی یا Low کندل ۲ را به عنوان زون حمایت در نظر بگیریم.
سطوح حمایت و مقاومت با کندل فاصله دار
حتما لازم نیست کف قیمت دو کندل نزدیک را برای محدوده حمایت انتخاب کنیم. در تصویر بالا میبیند که دو کندل فاصله بیشتری دارند اما فاصله بین کف قیمتی این دو کندل محدوده حمایت در نظر گرفته شده است. نمونه ای از محدوده مقاومت را در تصویر زیر ببینید.
برای عضویت در کانال تلگرام ما روی آیکن تلگرام کلیک کنید
با عضویت در کانال تلگرام ما قادر خواهید بود تا همواره از آخرین بروزرسانی ها و مطالب تجارت فارکس مطلع باشید
نقش سایه ها در سطوح حمایت و مقاومت
اصلی ترین کندل تشکیل دهنده سطح مقاومت دارای سایه یا همان شادو بلند است. در اینجا میتوان طول شادو این کندل را بعنوان زون حمایت در نظر گرفت، همانند تصویر زیر:
نقش گپ ها در سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن
گپ ها یکی دیگر از سطوح حمایت و مقاومت پرایس اکشن هستند. همانطور که در تصویر بالا و زیر میبینید قیمت دوباره دیگر به محدوده گپ واکنش نشان داده است.
تاثیر سوئینگ SH و SL در انتخاب سطوح حمایت و مقاومت
سوئینگ SH
نقطه ای که در آن قیمت از صعودی به نزولی تغییر جهت بدهد. اما این تعریف به تنهایی کمکی نمی کند.بنابراین برای فهم بهتر SH به شکل زیر دقت کنید. در هر الگو high دو کندل ماقبل و مابعد از high کندل یا کندلهای وسط پایین تر است.
سوئینگ SL
برعکس آنچه توضیح داده شد تعریف SL می شود. یعنی باید low دو کندل قبل و بعد از low کندل یا کندلهای وسط بالاتر باشد. همینطور که می دانیم حمایت باعث می شود قیمت از سطحی پایین تر نرود و همینطور مقاومت باعث محدود شدن حرکت به سمت بالای قیمت می شود.
تجارت فارکس پیشگام در تهیه و ارائه جدیدترین و بهترین آموزشهای کاربردی در بازارهای مالی و فارکس کاملا رایگان. این مقاله، بخش دوازدهم دوره جامع و کامل پرایس اکشن پیشرفته است که میتوانید با کلیک برروی لینک، اولین مقاله در این راستا را مشاهده کنید.
سلام اموزشتون خوب بود منتهی خیلی سطحی هسش ب نظرم نکته های مهمهی در کف ها و سقف ها یا همون مقاومت ها و حمایت های پرایس اکشن هستند ک باید بهشون اشاره بشه تا پرایس اکشن رو از ما بقی تحلیل ها متمایز کنه