مفهوم عمده فروشی و خرده فروشی (بخش 16 پرایس اکشن پیشرفته)
مفهوم عمده فروشی و خرده فروشی در واقع در تحلیل فاندامنتال تعریف می شود اما هیچگاه تحلیل تکنیکال از تحلیل فاندامنتال جدا نبوده است به همین دلیل آشنایی با این مبحث کمک بسزایی به معامله گران پرایس اکشن می کند. شما میتوانید در این لینک، با مقاله آموزش پرایس اکشن پیشرفته به زبان ساده آشنا شوید. این لینک در حقیقت، مربوط به اولین مقاله از دورهی جامع آموزش Price Action است.
مفهوم عمده فروشی و خرده فروشی در فارکس
عمده فروشان چه کسانی هستند؟
عمده فروشان در بازار فارکس نمایندگانی در هر کشور هستند که عمده ترین بخش بازار سرمایه و کالا را در اختیار دارند و قیمت گذاری این افراد روی سرمایه و کالا نقش بزرگی در اقتصاد هر کشور در نتیجه تعیین ارزششاخص ارزی هر کشور دارد.
خرده فروشان چه کسانی هستند؟
برخلاف تصور عموم از نام خرده فروشی معامله گران فارکس حتی بین خرده فروشان نیز دسته بندی نمی شوند بلکه خرده فروشان نمایندگانی در هر کشور هستند که به طور مستقیم با مصرف کنندگان در ارتباط هستند. شاخصی که خرده فروشان اعلام میکنند میزان خرید مصرف کنندگان قیمت خرید مصرف کنندگان،میزان فروش خرده فروشی را نشان میدهد و در روی بررسی وضعیت اقتصادی کشور و ارزشیابی ارز یک کشور تاثیر زیادی دارند.
تاثیر عمده فروشان و خرده فروشان در بازار فارکس
شاخص عمده فروشی و خرده فروشی به صورت خبر در بازار فارکس اعلام می شود که تاثیر زیادی در ارزش ارز هر کشور دارد. در واقع عمده سرمایه در بازار فارکس ابتدا در دست عمده فروشان و پس از آن در دست خرده فروشان است که تاثیر بسزایی در روند بازار دارند.
برای عضویت در کانال تلگرام ما روی آیکن تلگرام کلیک کنید
با عضویت در کانال تلگرام ما قادر خواهید بود تا همواره از آخرین بروزرسانی ها و مطالب تجارت فارکس مطلع باشید
قیمت عمده فروشی در تحلیل تکنیکال (LWP)
عمده فروشان با در اختیار داشتن عمده سرمایه معمولا با کندل های قوی وارد بازار می شود با فرض اینکه عمده فروشان در جهت صعودی با کندل هایی قوی تر وارد بازار شده باشند خرده فروشان پس از آن ها با کندل هایی ضعیف تر در جهت عکس وارد بازار می شود و سعی در عوض کردن جهت بازار و کسب سود از نوسانات دارند.
LWP در فارکس چیست؟
عمده فروشان با کمی تاخیر تصمیم به هم جهت شدن با خرده فروشان میگیرند و همسو شدن سرمایه گذاران بزرگ با خرده فروشان جهت بازار را کاملا عوض می کند. در واقع هرگاه پس از ظهور کندل های بزرگ در یک جهت کندل های کوچک و ضعیف تری در جهت دیگر ظاهر شد و قیمت ها در بازار دچار ضعف شد به آخرین قیمت عمده فروشی (LWP) رسیده ایم.
یا طبق تعریفی دیگر که در در آموزش مفهوم عرضه و تقاضا بیان کردیم تریدرهایی که جهت بازار را اشتباه پیشبینی کرده اند در یک قیمت استاپ هایشان فعال می شود و از بازار خارج می شوند این خروج میزان تقاضا را کاهش می دهد و جهت بازار پس از آن کاملا عوض می شود که این نقطه آخرین قیمت عمده فروشی (LWP) است.
در تحلیل تکنیکال بامراجعه به چارت برای تشخیص LWP باید به تایم فریم پایین تر مراجعه کرد که در این تایم آخرین قیمت عمده فروشی به صورت یک سوئینگ یا یک کندل که نشان ضعف شدید قیمت و بازگشت روند است نشان داده می شود.
در تصویر بالا همانطور که حتما متوجه شده اید آخرین قیمت عمده فروشی قیمتی در نظرگرفته شده است که پس از کندل هایی قوی کندل هایی ضعیف شکل گرفته است نشان از ورود فروشندگان با معاملات است و با اینکه خریدارن قصد رسیدن به سقف قبلی را داشته اند قدرت فروشندگان غالب می شود و میتوانند روند بازار را تغییر دهند.
یادآوری ورود به معامله در روش پرایس اکشن
نسبت حد سود به حد ضرر در ورود به معامله به سبک پرایس اکشن بسیار مهم است به همین دلیل مراحل ورود به معامله را بار دیگر یادآوری میکنیم:
- ابتدا بایستی حد ضرر مشخص شود.
- پس از آن حد سود تعیین گردد.
- بعد از آن نسبت سود به زیان بدست آید.
- و در مرحله آخر ورود صورت گیرد.
عدم رعایت این مراحل در ورود به معامله ریسک سرمایه را بالا می برد، تصویر کنید بدون تعیین حد ضرر به معامله ورود کرده اید حال میبنید اولین سطوح حمایت و مقاومت بسیار نزدیک است و ممکن است استاپ معامله به سرعت و با نوسان اندک نیز فعال شود. یا در حالتی دیگر بدون تعیین حد سود وارد معامله می شوید و پس از ورود متوجه می شود حد سودی که تصور کرده اید، صحیح نیست و احتمال واکنش بازار نسبت به سطوح حمایت یا مقاوتی قبل از رسیدن به حد سود بیشتر است.
در هر صورت اگر نسبت حد سود به ضرر معقول نباشد ریسک سرمایه بالا می رود و معامله گر در شرایط روانی مناسب قرار نمیگیرد که همین مهم ممکن است باعث بروز خطاهایی جبران ناپذیر گردد. به تصویر زیر توجه کنید.
انتخاب قیمت درست حد سود و ضرر معامله ایده آل و سودآوری خواهیم داشت. در اینجا نسبت سود و ضرر بیشتر از یک است اما برای بخش اول ورود به معامله که با حجم کمتر وارد میشویم نسبت یک هم معقول است. درصورتی که این نسبت از یک کمتر بود به هیچ عنوان وارد معامله نشوید.
ورود به معامله براساس آخرین قیمت عمده فروشی
نسبت سود به زیان را یادآوری کردیم حال آخرین قیمتی که موجب میشود که این نسبت معقول بماند به اصطلاح LRP گفته میشود. LWP آخرین قیمت عمده فروشی است. همانطور که گفتیم حد سود و حد ضرر را تعیین میکنیم و LRP و LWP را شناسایی میکنیم. در هر معامله ای ممکن است یکی از این دو به حد ضرر نزدیک تر باشد.هر کدام که نزدیک تر به حد ضرر بود این فاصله محدوده مجاز ورود ما به معامله براساس آخرین نرخ عمده فروشی است.
به طور معمول آخرین نرخ عمده فروشی منجر به ورود به یک دستور معاملاتی میشود و چون این نرخ بیشتر یک تحلیل فاندامنتال است با بررسی آن در کنار دستورهای معاملاتی با اطمینان بیشتری وارد معامله می شویم. پس از تشکیل یکی از دستورهای معاملاتی ضعف قیمت بررسی می شود تا در جهت خلاف ضعف با بررسی و تعیین حد سود و ضرر به معامله وارد شویم.
روش های ورود به معامله
برای ورود به معامله بر اساس LWP دو روش وجود دارد.
روش اول: ورود به صورت بای استاپ و سل استاپ
در LWP که آخرین قیمت عمده فروشی می باشد میتوان با قرار دادن بای استاپ یا سل استاپ وارد معامله می شویم. مثلا سل استاپ در زیر کندل مورد نظر ما قرار میگیرد. اگر اردر فعال نشد در زیر کندل بعدی آن دوباره اردر سل استاپ تنظیم می شود. در صورت فعال نشدن دوباره این کار تکرار می شود تا وقتی که موقعیت بی اعتبار شود.
اعتبار بودن می تواند به صورت شکل و محل بسته شدن کندل جدید خودش را نشان دهد. یا مثلا نسبت سود به زیان کمتر از یک شود.
روش دوم: ورود مستقیم به معامله
به صورت مستقیم در یک تایم فریم پایین تر از تایم معاملاتی میتوان به معامله وارد شد.