مقدمه‌ای بر الگوهای نموداری | الگوهای قیمتی تحلیل تکنیکال

تاریخ آخرین بروزرسانی: 31 مارس 2023
الگوهای نموداری اغلب حاوی سیگنال های گذار بین مراحل روندهای صعودی و نزولی هستند. الگوهای نموداری یک پیکره بندی قابل تشخیص از نوسان قیمت است که با استفاده از یک سری خطوط روند و/یا منحنی ها شناسایی می شود. هنگامی که یک الگوی قیمتی سیگنال تغییر جهت روند را می دهد، به عنوان الگوی برگشتی شناخته می شود. یک الگوی ادامه دهنده زمانی رخ می دهد که روند پس از یک مکث کوتاه، در جهت فعلی خود ادامه می یابد. الگوهای زیادی وجود دارد که توسط معامله گران مورد استفاده قرار می گیرند. در مقاله امروز از آموزش فارکس نحوه ساخته شدن الگوها و برخی از محبوب ترین آنها معرفی می گردد. سرفصل‌ها
  • الگوهای نموداری شکل ‌های متمایزی هستند که توسط نوسانات قیمت بر روی نمودار ایجاد می‌شوند و پایه تحلیل تکنیکال هستند.
  • یک الگو با خطی که نقاط قیمتی خاص را به هم متصل می‌کند، مشخص می‌شود. نقاطی مانند قیمت‌ های بسته شدن یا سقف ها یا کف ها.
  • تحلیل گران تکنیکال و چارتیست ها به دنبال شناسایی الگوهایی برای پیش بینی جهت آینده قیمت اوراق بهادار هستند.
  • الگوهای نموداری می توانند ساده همچون خطوط روند و یا پیچیده باشند همچون ساختارهای سر و شانه و کف دوقلو و سقف دوقلو.

خطوط روند در تحلیل تکنیکال

از آنجایی که الگوهای نموداری با استفاده از یک سری خطوط یا منحنی شناسایی می شوند، درک خطوط روند و نحوه ترسیم آنها مفید است. خطوط روند به تحلیل گران تکنیکال کمک می کند تا مناطق حمایت و مقاومت را در نمودار قیمت شناسایی کنند. خطوط روند خطوط مستقیمی هستند که با اتصال یک سری قله های نزولی (سقف ها) یا دره های صعودی (کف ها) روی نمودار ترسیم می شوند. یک خط روند که زاویه رو به بالا دارد ( یک خط روند صعودی)، زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت‌ها سقف های بالاتر و کف های بالاتر را تجربه می‌کنند. خط روند صعودی از طریق اتصال کف های صعودی ترسیم می‌شود. برعکس، خط روندی که دارای زاویه رو به پایین است، (به نام خط روند نزولی)، در جایی رخ می‌ دهد که قیمت‌ ها سقف های پایین تر و کف های پایین تر را تجربه می‌کنند.
فکت نامه: خطوط روند بسته به اینکه چه بخشی از کندل برای "اتصال نقاط" استفاده می شود، متفاوت خواهد بود.
هر چند مکاتب فکری مختلفی در مورد اینکه کدام قسمت از کندل باید استفاده شود وجود دارد، اما بدنه کندل (و نه فتیله های نازک بالا و پایین کندل) اغلب نشان دهنده جایی است که اساسا نوسان قیمت روی آن اتفاق افتاده است. بنابراین ممکن است نقطه دقیق تری برای ترسیم خط روند باشد، به ویژه روی نمودارهای ساعتی که ممکن است "داده های پرت" (نقاط داده که خارج از رنج های "معمول" هستند) وجود داشته باشد. بر روی نمودارهای روزانه، چارتیست ها اغلب از قیمت های بسته شدن برای ترسیم خطوط روند استفاده می کنند، (نه از کف ها یا سقف ها)، زیرا قیمت های بسته شدن نشان دهنده معامله گران و سرمایه گذارانی است که مایل به حفظ پوزیشن خود در طول شب یا در تعطیلات آخر هفته بازار هستند. خطوط روند دارای سه نقطه یا بیشتر عموماً معتبرتر از خطوط روندی است که فقط بر اساس دو نقطه هستند. روند صعودی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت‌ ها سقف های بالاتر و کف های بالاتر می زنند. خطوط روند صعودی حداقل دو نقطه کف ها را به هم متصل می کنند و سطوح حمایت را زیر قیمت نشان می دهند. روند نزولی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت ‌ها سقف های پایین تر و کف های پایین تر می زنند. خطوط روند نزولی حداقل دو نقطه سقف را به هم متصل می کنند و سطوح مقاومت بالایی قیمت را نشان می دهند. تثبیت قیمت یا بازار ساید وقتی رخ می دهد که قیمت در یک محدوده رنج بین دو خط روند موازی و اغلب افقی در نوسان است.

انواع الگوهای نموداری سهام

الگوهای نموداری که نشان دهنده یک وقفه موقت در یک روند هستند، یک الگوی ادامه دهنده هستند.

الگوهای ادامه دهنده

در الگوهای نموداری یک الگوی ادامه دهنده را می توان مکثی در طول یک روند غالب در نظر گرفت. در چنین زمانی خریداران در طول یک روند صعودی نفس تازه می کنند یا زمانی که فروشندگان در طول یک روند نزولی لحظه ای استراحت می کنند. گرچه یک الگوهای نموداری در حال شکل گیری است، اما هیچ راهی وجود ندارد که تشخیص دهیم روند ادامه دهنده است یا ممکن است برگشت روند وجود داشته باشد. به این ترتیب، باید به خطوط روند مورد استفاده برای ترسیم الگوی قیمت و نیز اینکه آیا قیمت به بالا یا به زیر ناحیه ادامه دهنده شکسته می‌شود، توجه دقیقی داشت. تحلیل گران تکنیکال معمولاً توصیه می‌کنند که فرض کنیم روند ادامه خواهد داشت مگر زمانی که سند و تأییدی داشته باشیم مبنی بر اینکه روند معکوس شده است. نکته مهم: به طور کلی، هرچه الگوی قیمتی مدت زمان بیشتری به طول بینجامد، و هر چه نوسان قیمت در یک الگو، بزرگ تر باشد، زمانی که قیمت از ناحیه ادامه دهنده به بالا یا پایین شکسته شود، نوسان آن قابل توجه تر خواهد بود.
  • اگر قیمت به روند خود ادامه دهد، الگوی قیمت به عنوان الگوی ادامه دهنده شناخته می شود. الگوهای ادامه دهنده متداول عبارتند از:
  • پرچم های 3 گوش، با استفاده از دو خط روند همگرا تشکیل می شوند.
  • پرچم ها که با استفاده از دو خط روند موازی ترسیم می شوند.
  • گوه‌ ها که با دو خط روند ساخته می شوند که اگر به اندازه کافی بلند باشند همگرا می‌شوند. هر دو خط روند به سمت بالا یا پایین زاویه دارند.
  • مثلث ها یکی از محبوب ترین الگوهای نموداری هستند که در تحلیل تکنیکال از آنها استفاده می شود زیرا در مقایسه با الگوهای دیگر بیشتر رخ می‌دهند.
سه نوع متداول مثلث عبارتند از مثلث های متقارن، مثلث های صعودی و مثلث های نزولی. این الگوهای نموداری می توانند از چند هفته تا چندین ماه ادامه داشته باشند. [elementor-template id="52272"]

الگوهای برگشتی

الگوی قیمتی که نشان دهنده تغییر در روند غالب است، الگوی برگشتی نامیده می شود. این الگوها نشان دهنده دوره هایی است که انرژی خریداران یا فروشندگان تمام شده است. روند قبلی مکث خواهد کرد، سپس با توجه به از راه رسیدن انرژی جدید از طرف دیگر (خریدار یا فروشنده) به سمت و سوی جدیدی رهسپار می شود. برای مثال، یک روند صعودی که با انرژی خریداران پشتیبانی می‌شود، ممکن است متوقف شود، که نشان‌ دهنده فشار برابر از سوی خریداران و فروشندگان باشد، سپس در نهایت جلوی فروشندگان کم می آورد و به آنها راه می دهد. چنین چیزی منجر به تغییر روند از صعودی به نزولی می شود. برگشت هایی که در سقف های بازار اتفاق می‌افتد به عنوان الگوهای توزیع شناخته می‌شوند، که در آن ابزار معاملاتی (جفت ارز) با هیجان بیشتری فروخته می‌شود. برعکس، برگشت هایی که در کف بازار اتفاق می‌افتند، به عنوان الگوهای انباشت (تراکم) شناخته می‌شوند، که در آن ابزار معاملاتی به طور فعال‌ تری خریداری می‌شود. نکته مهم: هرچه تکمیل شدن ساختار الگو بیشتر طول بکشد و حرکت قیمت در الگو بزرگ تر باشد، پس از شکسته شدن قیمت، نوسان مورد انتظار بزرگتر خواهد بود. هنگامی که قیمت پس از یک مکث برگشت می کند، الگوی قیمت به عنوان الگوی برگشتی شناخته می شود. نمونه هایی از الگوهای برگشتی متداول عبارتند از:
  • الگوی سر و شانه: نشان دهنده دو حرکت کوچکتر قیمت در دو طرف یک حرکت بزرگتر است.
  • سقف دوقلو، نشان دهنده یک نوسان کوتاه مدت و به دنبال آن یک تلاش ناموفق بعدی برای شکستن همان مقاومت و رفتن به بالای سطح مقاومت است.
  • کف دوقلو، نشان دهنده یک کف کوتاه مدت، و به دنبال آن تلاش ناموفق دیگری برای شکستن همان حمایت و رفتن به زیر آن.

الگوهای نموداری پرچم سه گوش

پرچم های سه گوش الگوهای ادامه دهنده هستند که با دو خط روند ترسیم شده‌اند که در نهایت همگرا می‌شوند. یکی از ویژگی‌های کلیدی پرچم های سه گوش این است که خطوط روند در دو جهت حرکت می‌کنند: یکی خط روند نزولی و دیگری خط روند صعودی. شکل زیر نمونه ای از یک پرچم سه گوش را نشان می دهد. اغلب، حجم در طول شکل‌گیری ساختار پرچم سه گوش کاهش می‌ یابد، و به دنبال آن زمانی که قیمت در نهایت شروع به افزایش می‌کند، حجم افزایش می ‌یابد. یک پرچم سه گوش صعودی الگویی است که روند صعودی قیمت را نشان می دهد. میله پرچم در سمت چپ پرچم قرار دارد.
الگوی نموداری پرچم

الگوهای نموداری پرچم

پرچم سه گوش نزولی الگویی است که روند نزولی قیمت ها را نشان می دهد. در یک الگوی پرچم سه گوش نزولی، حجم معاملات در حال کاهش است و یک میله پرچم در سمت راست پرچم شکل می گیرد.

الگوهای نموداری پرچم

پرچم ها الگوهای ادامه دهنده هستند که با استفاده از دو خط روند موازی ساخته می شوند که می توانند به سمت بالا، پایین یا به طرفین (افقی) شیب داشته باشند. به طور کلی، یک پرچم با شیب رو به بالا (صعودی) به شکل یک مکث در یک بازار روند نزولی ظاهر می شود. یک پرچم با سوگیری رو به پایین (نزولی) یک مکث را در طول یک بازار روند صعودی نشان می دهد. به طور معمول، شکل گیری پرچم با کاهش حجم همراه است، که با خروج قیمت از ساختار پرچم، حجم مجدد بالا می رود.
الگوی ادامه دهنده پرچم

الگوهای ادامه دهنده پرچم

الگوهای نموداری گوه

گوه ‌ها نیز الگوهای ادامه دهنده هستند که شبیه به پرچم های سه گوش هستند، زیرا با استفاده از دو خط روند همگرا ترسیم می‌شوند. با این حال، یک گوه با این نکته مشخص می شود که هر دو خط روند در یک جهت حرکت می کنند، یا به سمت بالا یا پایین. یک گوه با زاویه به سمت پایین نشان دهنده یک مکث در طول یک روند صعودی است. یک گوه با زاویه به سمت بالا یک وقفه موقت را در طول یک بازار نزولی نشان می دهد. همچون پرچم ها و پرچم های سه گوش، حجم معاملات معمولاً در طول شکل گیری این الگو کاهش می یابد، تنها زمانی که قیمت به بالا یا پایین تر از الگوی گوه شکسته شود، حجم افزایش می یابد. گوه ‌ها با مثلث ‌ها و پرچم ‌های سه گوش تفاوت دارند زیرا فقط حرکت‌ های قیمتی صعودی و نزولی را بر می تابند، بنابراین گوه معمولاً زاویه‌دار است.
الگوی نموداری گوه

الگوهای نموداری گوه

مثلث صعودی

مثلث صعودی یک الگوی ادامه دهنده است که یک روند را با یک نقطه ورودی مخصوص، حد سود و سطح حد ضرر مشخص می کند. خط مقاومت با خط شکست متقاطع می شود و نقطه ورود را نشان می دهد. مثلث صعودی یک الگوی معاملاتی صعودی است.
مثلث صعودی در نمودار 1 دقیقه ای

مثلث صعودی در نمودار 1 دقیقه ای

مثلث نزولی

مثلث نزولی برعکس مثلث صعودی است، که نشان می دهد تقاضا در حال کاهش بوده و یک خط روند نزولی در بالای مثلث نشان می دهد که احتمال وقوع شکست از پایین وجود دارد.
مثلث نزولی در نمودار 1 دقیقه ای

مثلث نزولی در نمودار 1 دقیقه ای

مثلث های متقارن

مثلث ‌های متقارن زمانی اتفاق می‌افتند که دو خط روند به سمت یکدیگر همگرا می‌شوند و فقط نشان می‌دهند که احتمال وقوع شکست وجود دارد. هیچ روند صعودی یا نزولی در اینگونه مثلث ها وجود ندارد. قدرت یا برد شکست معمولاً با ارتفاع ضلع عمودی چپ مثلث برابر است، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است.
الگوهای نموداری مثلث های متقارن

الگوهای نموداری مثلث های متقارن

الگوهای نموداری فنجان و دسته

فنجان و دسته یک الگوی ادامه دهنده صعودی است که در آن روند صعودی متوقف شده اما پس از تایید شدن الگو ادامه خواهد یافت. قسمت "فنجان" الگو باید به شکل U باشد که شبیه ته گرد یک کاسه است و بعبارتی نباید به شکل 7 باشد. "دسته" در سمت راست فنجان به شکل یک پولبک کوتاه است که شبیه الگوی نمودار پرچم سه گوش یا پرچم است. پس از تکمیل شدن ساختار دسته، قیمت ممکن است سقف های جدیدی را زده و روند صعودی خود را از سر گیرد.
الگوی نموداری فنجان و دسته

الگوهای نموداری فنجان و دسته

الگوی قیمتی سر و شانه

سر و شانه ها یک الگوی برگشتی است که می تواند در سقف ها یا کف های بازار به عنوان مجموعه ای از سه بار فشار ظاهر شود: یک سقف یا کف اولیه، به دنبال آن یک فشار دوم و بزرگتر، و سپس یک فشار سوم که تقلیدی است از فشار اول. قیمت های صعودی که توسط الگوی سر و شانه سقف، روند آن قطع می شود ممکن است یک برگشت را تجربه کند و در نتیجه روند نزولی شود. برعکس، یک روند نزولی که منجر به تشکیل سر و شانه کف (یا سر و شانه معکوس) می شود، احتمالاً یک برگشت روند به سمت بالا را تجربه خواهد کرد. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، می توان خطوط روند افقی یا کمی شیب دار را ترسیم کرد که سقف ها و کف ها را بین سر و شانه ها به هم متصل می کند. حجم معاملات ممکن است با تکمیل شدن الگو کاهش یابد و پس از شکستن قیمت از بالای خط روند (در مورد سر و شانه کف) یا از پایین خط روند (در مورد سر و شانه سقف)، مجدد افزایش یابد.
روند نزولی با سر و شانه معکوس

روند نزولی با سر و شانه معکوس

کف دوقلو و سقف دوقلو

کف دوقلو و سقف دوقلو الگوهای برگشتی هستند که نشان دهنده مناطقی هستند که بازار برای عبور از سطح حمایت یا مقاومت دو بار تلاش ناموفق انجام داده است. یک سقف دوقلو اغلب شبیه حرف M است و یک فشار اولیه تا سطح مقاومت است که در پی آن یک تلاش ناموفق دوم می آید که منجر به معکوس شدن روند می گردد.
الگوی معاملاتی سقف دوقلو

الگوهای نموداری سقف دوقلو

از سوی دیگر، کف دوقلو شبیه حرف W است و زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت تلاش می‌کند از سطح حمایت عبور کند، اما ناموفق است و دومین تلاش ناموفق را برای شکستن سطح حمایت انجام می‌دهد. همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، چنین شرایطی اغلب منجر به تغییر روند می شود.
الگوی نموداری کف دوقلو

الگوهای نموداری کف دوقلو

سقف ها و کف های سه‌ قلو الگوهای برگشتی هستند که چندان به اندازه سر و شانه‌ ها، سقف دوقلو یا کف دوقلو رایج نیستند. اما، آنها به صورت مشابه عمل می کنند و می توانند سیگنال معاملاتی قدرتمندی برای تغییر روند باشند. این الگوها زمانی شکل می‌گیرند که قیمت یک سطح حمایت یا مقاومت را سه بار تست کند و نتواند از آن عبور کند. کف دوقلو زمانی اتفاق می‌افتد که دو کف به یک ارتفاع وجود داشته باشد، که نشان می‌دهد فروشندگان در موقعیت ضعیف‌تری نسبت به قبل هستند. الگوهای نموداری گپ گپ ها الگوهای برگشتی هستند. آنها زمانی اتفاق می‌افتند که بین دو دوره معاملاتی ناشی از افزایش یا کاهش قابل توجه قیمت فاصله وجود داشته باشد. به عنوان مثال، یک سهام ممکن است پس از انتشار گزارش مبنی بر افزایش سود یا سایر اخبار در قیمت 5.00 دلار بسته شود و در 7.00 دلار باز شود. سه نوع گپ وجود دارد: گپ های شکست، گپ های فرار و گپ های خستگی. گپ های شکست در شروع یک روند، گپ های فرار در وسط یک روند و گپ های خستگی در نزدیکی پایان روند شکل می‌گیرند.
الگوی نموداری گپ

الگوهای نموداری گپ

چند نوع الگوهای نموداری وجود دارد؟

بسته به اینکه با چه کسی صحبت می کنید، بیش از 35 الگوهای نموداری مورد استفاده معامله گران وجود دارد. برخی از معامله گران تنها از تعداد معدودی از الگوها استفاده می کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است از تعدادی زیادی از آنها استفاده کنند.

قوی ترین الگوی نمودار چیست؟

قوی ترین الگوهای نموداری با توجه به سلیقه معامله گر و روش های مورد استفاده او تعیین می شود. الگوی معاملاتی که برای شما بخوبی جواب می دهد، بهترین الگوی شما خواهد بود. الگوهای مختلف نمودار چیست؟ به طور کلی سه گروه الگوهای نموداری وجود دارد: ادامه دهنده، برگشتی، و دو طرفه. برخی از معامله گران مثلث های صعودی، نزولی و متقارن را در یک گروه جداگانه به نام الگوهای دوطرفه طبقه بندی می کنند و برخی فقط مثلث های متقارن را در گروه دو طرفه ها قرار می دهند.

الگوهای نموداری به چه معناست؟

معامله گران هنگام جستجو برای کشف فرصت های معاملاتی از الگوهای نموداری برای شناسایی روند قیمت استفاده می کنند. برخی از الگوها به معامله گران می گویند که باید خرید بگیرند، در حالی که برخی دیگر به آنها می گویند که چه زمانی باید فروش بگیرند یا پوزیشن خود را نگه دارند و نبندند.

سخن پایانی

الگوهای قیمتی اغلب زمانی خود را نشان می دهند که در قیمت "یک وقفه" یا مکث ایجاد می شود، که نشان‌ دهنده نواحی تثبیت قیمت است که می‌تواند منجر به ادامه یافتن یا معکوس شدن روند شود. خطوط روند در شناسایی این الگوهای قیمتی مهم هستند. برخی از الگوهایی که می توانند ظاهر شوند عبارتند از پرچم ها، پرچم ها، و سقف دوقلو. حجم معاملات در این الگوها دارای نقش است. حجم اغلب در طول شکل گیری الگو کاهش می یابد و با خارج شدن قیمت از الگو افزایش می یابد. تحلیل گران تکنیکال به دنبال کشف الگوهای قیمتی هستند تا بتوانند رفتار قیمت در آینده (از جمله ادامه یافتن روند و یا معکوس شدن آن) را پیش بینی کنند. منبع این مقاله: اینوست پدیا
آواتار سپیده خوشرو

سپیده خوشرو

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها