استراتژی فیبوناچی ریترسمنت
لئوناردو پیزانو، ملقب به فیبوناچی، یک ریاضیدان ایتالیایی بود که در سال 1170 در پیزا به دنیا آمد. پدرش گوگلیلمو بوناچیو در یک پست تجاری در بوگیا، که اکنون Béjaïa نامیده می شود، یک بندر مدیترانه در شمال شرقی الجزایر کار می کرد. فیبوناچی در جوانی ریاضیات را در بوگیا خواند و در طول سفرهای طولانی خود با مزایای سیستم اعداد هندو-عربی آشنا شد. نکات کلیدی- در دنباله اعداد فیبوناچی، پس از 0 و 1، هر عدد حاصل جمع دو عدد قبلی است.
- در زمینه تجارت، اعداد مورد استفاده در اصلاحات فیبوناچی اعدادی در دنباله فیبوناچی نیستند. در عوض، آنها از روابط ریاضی بین اعداد در دنباله مشتق شده اند.
- سطوح اصلاح فیبوناچی با گرفتن نقاط بالا و پایین در نمودار و علامت گذاری نسبت های کلیدی فیبوناچی به صورت افقی برای ایجاد یک شبکه به تصویر کشیده می شود. این خطوط افقی برای شناسایی نقاط احتمالی برگشت قیمت استفاده می شود.
استراتژی فیبوناچی ریترسمنت: نسبت طلایی
در سال 1202، فیبوناچی پس از بازگشت به ایتالیا، آنچه را که آموخته بود در "لیبر آباکی" ("کتاب چرتکه") مستند کرد. فیبوناچی در «لیبر آباکی» سری عددی را توصیف کرد که اکنون به نام او نامگذاری شده است. در دنباله اعداد فیبوناچی، پس از 0 و 1، هر عدد حاصل جمع دو عدد قبلی است. از این رو، دنباله به شرح زیر است: 0، 1، 1، 2، 3، 5، 8، 13، 21، 34، 55، 89، 144، 233، 377، 610 و غیره، تا بی نهایت گسترش می یابد. هر عدد تقریباً 1.618 برابر بیشتر از عدد قبلی است. این مقدار: 1.618 فی یا "نسبت طلایی" نامیده می شود. نسبت طلایی به طور مرموزی در دنیای طبیعی، معماری، هنرهای زیبا و زیست شناسی به طور مرموزی ظاهر می شود. به عنوان مثال، این نسبت در پارتنون، در نقاشی لئوناردو داوینچی، مونالیزا، گلهای آفتابگردان، گلبرگهای رز، صدف نرم تنان، شاخههای درخت، صورت انسان، گلدانهای یونان باستان و حتی کهکشانهای مارپیچی فضای بیرونی مشاهده شده است.0.618 معکوس نسبت طلایی (1.618) 0.618 است که در استراتژی فیبوناچی ریترسمنت نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.