معامله عرضه و تقاضا ⚖️مفهوم عرضه و تقاضا در معاملات فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 7 اکتبر 2023
عرضه و تقاضا پایه اصلی معاملات جفت ارزهاست، عمده استراتژی‌های فارکس براساس مفهوم عرضه و تقاضا طراحی شده‌اند.فهم دلیل حرکت جفت ارزی برای توسعه هر تریدر فارکس بسیار ضروری است. در سطح بسیار ابتدایی، قیمت به دلیل عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار در هر لحظه حرکت می کند. هنگامی که شما قادر به درک این مفهوم شوید، می توانید ترید را از یک لنز منطقی مشاهده کنید. امروز در مورد استراتژی‌های معامله عرضه و تقاضا در فارکس صحبت خواهیم کرد. خواهیم آموخت که چگونه سطوح عرضه و تقاضا را شناسایی کنیم و چگونه این سطوح را در یک استراتژی معامله جامع استفاده کنیم. برای آشنایی بیشتر با دیگر استراژی‌های معاملاتی بر پایه عرضه و تقاضا به صفحه آموزش فارکس صفر تا صد مراجعه کنید.  

مفهوم عرضه و تقاضا

مفهوم عرضه و تقاضا یک قسمت اصلی از نظریه اقتصاد است. قانون عرضه و تقاضا بیان می کند که اگر عرضه یک کالا بالا و تقاضا پایین باشد، این باعث ایجاد فزونی می شود که قیمت را پایین می آورد. و برعکس، اگر عرضه یک کالا پایین و تقاضا بالا باشد، این باعث ایجاد کمبود می شود که قیمت را به بالا می برد. این قانون بسیار آسان است و می تواند برای هر چیزی قابل اعمال باشد که در گروه منابع قابل معامله قرار دارد. وقتی به بازار فارکس اعمال می شود، اگر عرضه جفت ارز بالا باشد و تقاضا پایین باشد، قیمت را به پایین می برد. اگر عرضه جفت ارز پایین باشد و تقاضا بالا باشد، این باعث افزایش قیمت می شود. عرضه و تقاضای یک جفت ارز توسط بازیکنان در بازار فارکس تعیین می شود. این شامل دولت ها، بانک ها، سرمایه گذاران، صندوق ها و شرکت های مشخص است. از طریق اقدامات خود در بازار، شرکت کنندگان در بازار فارکس مستمراً عرضه و تقاضای جفت ارزها را تغییر می دهند که باعث نوسان قیمت می شود. اگر شما یک معامله جفت ارز را باز کنید، در فرمول عرضه و تقاضا در آن بازار شرکت می کنید.
عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا

نواحی عرضه و تقاضا

عدم تعادل عرضه و تقاضا در فارکس به صورت بصری در نمودار قیمت مشاهده می شود. هر تیکه در نمودار تغییرات در نگرش تریدرها نسبت به جفت ارز مربوطه را نشان می دهد. بنابراین، اگر تریدرها در یک سطح خاص برای جفت ارزی نظری داشته باشند، توسط تریدر آگاه در نمودار فارکس قابل تشخیص است. به عنوان مثال، اگر جفت ارز به سمت پایین در فشار فروش حرکت کند، برخی از تریدرها در سطوح خاصی زیر قیمت سفارش خرید آینده قرار می دهند. این افراد باور ندارند که قیمت جفت ارز به زیادی پایین تر از سفارش خرید آینده آن برود. آنها در این سطح سفارش خرید قرار می دهند تا جفت ارز را با فرض اینکه حرکت نزولی احتمالاً متوقف خواهد شد، خریداری کنند. اگر یک گروه بزرگی این کار را انجام دهند، یا حتی اگر یک مؤسسه بزرگ این کار را انجام دهد، حجم زیادی از سفارش های در انتظار در اطراف این سطح خاص تجمع خواهد شد. این بدان معنی است که تقاضا هنگامی که قیمت به این سطح می رسد، افزایش می یابد که احتمالاً باعث افزایش قیمت تند می شود. همچنین، همین اصل در جهت مخالف نیز صدق می کند. وقتی حجم های بزرگی در یک سطح خاص بالاتر از قیمت تجمع می شود، عرضه افزایش می یابد که می تواند باعث کاهش قیمت شود. بنابراین، تریدرها باید از این دو سطح مهم در نمودارهای خود آگاه باشند که قیمت ها احتمالاً در آنها صعود و نزول خواهند کرد - سطح تقاضا و سطح عرضه.   ناحیه تقاضا ناحیه تقاضا یک ناحیه قیمتی زیر عملکرد قیمت فعلی است که در آن علاقه خرید قوی وجود دارد. با نگاه کردن به نمودار زیر می‌توانیم ببینیم که در ناحیه تقاضا علاقه بسیاری به خرید وجود داشته است، احتمالاً به دلیل حجم بزرگی از سفارشات خرید در این سطح. به همین دلیل، وقتی قیمت به سطح تقاضا می‌رسد، همانطور که در زیر نشان داده شده است، سفارشات اجرا می‌شوند و بخشی از حجم سفارش معلق جذب می‌شود. به طور معمول، شما می‌توانید واکنش قیمت تندی از ناحیه تقاضا مشاهده کنید و هر چه واکنش قیمت تندتر باشد، تعداد سفارشات خرید معلقی که در آنجا وجود دارد، بیشتر است.  
ناحیه تقاضا

ناحیه تقاضا

  در بالا نمودار H4 جفت ارز USD/CAD را مشاهده می‌کنید که ناحیه تقاضای قوی بین 1.2400 و 1.2360 را نشان می‌دهد. توجه کنید که هر تعامل با این سطح منجر به افزایش قیمت می‌شود. مهم است که به سطوح تقاضا به عنوان یک ناحیه و نه خط تکی در نمودار اشاره کنیم.   ناحیه عرضه ناحیه عرضه دقیقا عکس ناحیه تقاضا است. یک ناحیه عرضه بالای عملکرد قیمت قرار دارد و به طور معمول شامل حجم نسبتاً بزرگی از سفارشات فروش است. وقتی عملکرد قیمت به این سطح می‌رسد، سفارشات شروع به اجرا می‌شوند. معامله‌گران جفت ارز فارکس را می‌فروشند و عملکرد قیمت به سمت پایین برگشت می‌کند. همانند تقاضا، ناحیه عرضه به یک ناحیه و نه یک سطح تکی اشاره دارد.  
ناحیه عرضه

ناحیه عرضه

  حالا نمودار H1 جفت ارز GBP/USD را مشاهده می‌کنید. این بار تصویر یک ناحیه عرضه را در نمودار نشان می‌دهد. توجه کنید که هر بار که عملکرد قیمت با این ناحیه عرضه تعامل داشته باشد، قیمت کاهش می‌یابد. همانطور که پیشتر گفته شد، وقتی عملکرد قیمت به یک ناحیه عرضه یا تقاضا می‌رسد، احتمالاً جهت خود را تغییر می‌دهد. بنابراین، معامله‌گران عملکرد قیمت از این نواحی برای ورود به بازار در جهت مربوطه استفاده می‌کنند. اگر عملکرد قیمت به یک ناحیه تقاضا کاهش یابد و به سمت بالا برگشت کند، این یک فرصت برای معامله در جهت بالا است. وقتی قیمت به یک ناحیه عرضه بپردازد و به سمت پایین برگردد، این یک فرصت برای معامله در جهت نزولی بازار است.  

رسم نواحی تقاضا و عرضه

همیشه ایده خوبی است که نواحی تقاضا و عرضه را در نمودار رسم کنید. اینطوری شما به صورت بصری درک خواهید کرد که نواحی کجا هستند و آماده معامله در بازار خواهید بود وقتی قیمت به منطقه مناسب S/D برسد. پس سوال طبیعی این است: "چگونه می‌توانم نواحی تقاضا و عرضه را در نمودار پیدا کنم؟" شناسایی نواحی تقاضا و عرضه به نسبت ساده است زمانی که می‌دانید چه چیزی را باید ببینید. ابتدا زوم کنید و نمودار چارچوب زمانی معاملاتی خود را به چارچوب زمانی بالاتر تغییر دهید. چارچوب زمانی بالاتر 4 یا 5 برابر چارچوب زمانی معاملاتی شما است. با انجام این کار، نمایی کلی از عملکرد قیمت خواهید داشت. سپس در نمودار به نقاط تحول در عملکرد قیمت که قیمت‌ها به طور تند واکنش نشان داده‌اند، پی ببرید. به طور معمول، یک نقطه تحول که قیمت به سرعت از سطح به سمت پایین حرکت می‌کند، می‌تواند به عنوان سطح عرضه در نظر گرفته شود. و برعکس، یک نقطه تحول که قیمت به سرعت از سطح به سمت بالا حرکت می‌کند، می‌تواند به عنوان سطح تقاضا در نظر گرفته شود. وقتی ناحیه نقطه تحول را پیدا کردید، به سادگی یک شکل مستطیلی از اشکال رسمی در پلتفرم معاملاتی خود بگیرید و آن را به سمت راست کشیده و دراز کنید. به علاوه، برخی از ابزارهای معاملاتی نمودارهای عرضه و تقاضا در بازار وجود دارند که ممکن است بتوانید از آنها استفاده کنید.  
ناحیه عرضه در نمودار هفتگی AUD/USD

ناحیه عرضه در نمودار هفتگی AUD/USD

  در بالا شما نمودار هفتگی AUD/USD را مشاهده می‌کنید که یک سطح عرضه نشان می‌دهد.  

تحلیل عرضه و تقاضا

یک سیستم مبتنی بر عرضه و تقاضا یک روش نسبتاً ساده و قدرتمند برای معامله در بازار فارکس است. این یکی از خالص‌ترین اسطوره‌های عملکرد قیمت در بازار است. قوانین تحلیل عرضه و تقاضا در بازار فارکس بسیار ساده هستند. شما باید زمانی خرید کنید که عملکرد قیمت به سمت یک سطح تقاضا نزدیک شود و بالا پرش کند. شما انتظار دارید که قیمت به دلیل سفارشات خرید جمع‌شده در منطقه تقاضا افزایش یابد. بنابراین شما فرصتی برای سوار شدن بر روی یک نوسان قیمت آینده دارید. شما باید زمانی فروش کنید که قیمت به سطح عرضه برسد و پایین برگردد. شما فرض می‌کنید که عملکرد قیمت شروع به فعال‌سازی سفارشات فروش جمع‌شده در منطقه می‌کند که احتمالاً منجر به کاهش قیمت می‌شود. بنابراین، این فرصتی برای سوار شدن بر روی یک حرکت نزولی در نمودار ایجاد می‌کند. شما باید سفارش توقف ضرر را درست زیر منطقه تقاضا وقتی که در بازار حضور دارید قرار دهید. به طور معکوس، سفارش توقف ضرر خود را درست بالای منطقه عرضه قرار دهید. روش رایج‌تر این است که معاملات خود را تا زمانی که عملکرد قیمت سطح مخالف را در نمودار برساند، نگه دارید. بنابراین، اگر شما در سطح تقاضا معامله می‌کنید، باید معامله خود را تا زمانی که عملکرد قیمت به منطقه عرضه بعدی در نمودار برسد، نگه دارید. به طور معکوس، اگر شما در سطح عرضه معامله کوتاه می‌کنید، باید معامله خود را تا زمانی که قیمت به سطح تقاضا بعدی در نمودار برسد، نگه دارید. اما بسیاری از مواقع، سطح واضحی برای هدف قرار دادن وجود ندارد یا ممکن است خیلی دور باشد. اغلب قیمت احتمالاً قادر به رسیدن به سطح مخالف در طول حرکت خود نخواهد بود. بنابراین، من پیشنهاد می‌دهم که هنگام تعیین نقطه خروج خود در نمودار، از تحلیل ساده عملکرد قیمت استفاده کنید. برای این کار، می‌توانید از نشانه‌های مختلف عملکرد قیمت مانند روند، کانال‌ها یا تحلیل قله‌ها و دامنه‌ها استفاده کنید.  

معامله عرضه و تقاضا

حالا بیایید راهنمایی‌های بالا را در یک مثال معامله عرضه و تقاضا اعمال کنیم.  
معامله عرضه و تقاضا

معامله عرضه و تقاضا

  ما یک تصویر بزرگتر از نمودار GBP/USD با زمان یک ساعت داریم. در گوشه چپ پایین، یک منطقه عرضه و تقاضا دیده می‌شود. منطقه تقاضا با رنگ آبی مشخص شده و منطقه عرضه با رنگ بنفش نشان داده شده است. توجه کنید که عملکرد قیمت منطقه تقاضا را پس از کاهش قبلی ایجاد می‌کند. قیمت چند بار از منطقه تقاضا برمی‌گردد و ما چندین فرصت برای ورود به معامله داشتیم. ما فرض می‌کنیم که منطقه تقاضا سفارشات جدید خرید را فعال می‌کند که باعث افزایش قیمت می‌شود. دستور توقف ضرر باید در زیر منطقه تقاضا قرار گیرد که در تصویر نشان داده شده است. توجه کنید که همانطور که قیمت از منطقه تقاضا افزایش می‌یابد، در نهایت به نزدیکترین منطقه عرضه بالا می‌رسد. با این حال، عملکرد قیمت سطح را با تکان بالا شدید شکست می‌دهد که به ما نشان می‌دهد که سطح قوی نیست و احتمالاً GBP/USD تمایل به ادامه روند صعودی خود دارد. به همین دلیل، می‌توان معامله را با فرضیه ادامه افزایش نگه داشت. این دقیقاً اتفاق می‌افتد. قیمت یک رالی جدید را آغاز می‌کند. در طول راه بالا، قله ها افزایش یافته و پایین هاها افزایش می‌یابند که نشان می‌دهد GBP/USD در یک روند صعودی قوی قرار دارد. افزایش برای یک هفته ادامه می‌یابد. سپس نگرشی کاهشی نشان داده می‌شود. کانال نگرانی قرمز روی نمودار قله ها کاهشی و پایین های کاهشی نشان می‌دهد. این نشانه قوی است که روند صعودی احتمالاً به پایان رسیده است و روند نزولی ممکن است ادامه یابد. بنابراین، خروج از معامله در زیرین پایین نزولی دوم در نمودار پس از ایجاد دو قله نزولی می‌تواند گزینه خوبی باشد. حالا بیایید سناریوی معکوس، یعنی مثالی از معامله در سمت عرضه را نشان دهیم:  
معامله‌ای در منطقه عرضه

معامله‌ای در منطقه عرضه

  نمودار روزانه USD/JPY بالا معامله‌ای را با منطقه عرضه نشان می‌دهد. دو پیکرکوچک آبی روی نمودار نشان دهنده ایجاد دو قله اول در منطقه عرضه است. ما به دنبال معاملات کوتاه هستیم که با آن سطح تعامل می‌کنند. پس از تراشه دوم، USD/JPY می‌تواند پس از واکنش به این سطح به فروش برود که با پیکرک سبز اول روی نمودار نشان داده شده است. قیمت پس از آن شروع به کاهش می‌کند. به زودی پس از آن، یک پایین کمتری ایجاد می‌شود و ما یک حرکت قیمت تند به سمت بالا می‌بینیم. سپس این منطقه یک منطقه تقاضای قوی روی نمودار تشکیل می‌دهد. قیمت به منطقه عرضه برای بازآزمایی برمی‌گردد. توجه کنید که USD/JPY به سمت نزولی با تکان شدید برمی‌گردد. این یک فرصت دیگر برای کوتاه کردن در نمودار است. جفت ارز می‌تواند دوباره پس از تکان از سطح به فروش برود. پس از کاهش قیمت، به سطح تقاضای بنفش در نمودار می‌رسد و باعث تکان دیگری می‌شود. می‌توان معامله کوتاه دوم را در لحظه تشخیص تکان از خط تقاضای بنفش ببندید. قیمت به منطقه عرضه برمی‌گردد و دوباره به سمت پایین تکان می‌خورد. این منجر به کاهش قیمت جدید می‌شود. با این حال، این بار عملکرد قیمت یک شکاف بازار نزولی قوی را ایجاد می‌کند و تقریباً از منطقه تقاضای قبلی عبور می‌کند، به این معنی که نیروی نزولی نسبت به حالت عادی قوی‌تر است. در این حالت، شما دلیل کافی برای نگه داشتن معامله را بر این فرضیه دارید که فشار فروش بر سرمایه‌گذاری گرفته شده است و جفت ارز وارد یک روند نزولی می‌شود. ما از خط روند نزولی زرد بزرگ برای اندازه‌گیری شدت حرکت به سمت پایین استفاده می‌کنیم. سپس تا زمانی که عملکرد قیمت خط روند نزولی زرد را شکست می‌دهد، معامله را نگه می‌داریم. آخرین پیکرک قرمز لحظه‌ای را نشان می‌دهد که قیمت از خط روند نزولی به سمت بالا شکست می‌خورد، که نشان می‌دهد که معامله باید بسته شود. دستورات توقف ضرر برای سه معامله کوتاه با خطوط افقی قرمز بالای منطقه عرضه نشان داده شده است.  

خلاصه معامله عرضه و تقاضا

قانون عرضه و تقاضا بیان می‌کند که:
  • قیمت زمانی افزایش می‌یابد که تقاضا بالا و عرضه پایین باشد.
  • قیمت زمانی کاهش می‌یابد که تقاضا پایین و عرضه بالا باشد.
اعمال قانون عرضه و تقاضا در معاملات فارکس به این معناست:
  • قیمت زمانی افزایش می‌یابد که فشار خرید بالا باشد (تقاضا).
  • قیمت زمانی کاهش می‌یابد که فشار فروش بالا باشد (عرضه).
مناطق عرضه و تقاضا در فارکس نقاطی هستند که احتمالاً جهت قیمت عوض می‌شود. این سطوح را می‌توان در نمودارهای فارکس به صورت بصری بیان کرد:
  • سطح تقاضا پایین‌تر از عملکرد قیمت قرار دارد و انتظار می‌رود به دلیل سفارشات معلق / تکمیل نشده در آن منطقه فشار خرید ایجاد کند.
  • سطح عرضه بالاتر از عملکرد قیمت قرار دارد و انتظار می‌رود به دلیل سفارشات معلق / تکمیل نشده در آن منطقه فشار فروش ایجاد کند.
  برای رسم منطقه عرضه یا تقاضا در نمودار فارکس باید:
  • منطقه‌ای را شناسایی کنید که عملکرد قیمت یک سطح جهشی با حرکت قیمت تند ایجاد کرده است.
  • ابزار نقاشی مستطیل را از چپ به راست بکشید تا منطقه را علامت گذاری کنید.
برای معامله با روش عرضه و تقاضا در فارکس باید:
  • زمانی که قیمت از یک منطقه تقاضا به بالا جهش کند، خرید کنید. یک محدودیت ضرر را زیر منطقه قرار دهید.
  • زمانی که قیمت از یک منطقه عرضه به پایین جهش کند، فروش کنید. یک محدودیت ضرر را بالای منطقه قرار دهید.
  • حداقل تا زمانی که عملکرد قیمت به سطح مخالف در نمودار برسد یا از قوانین عملکرد قیمت برای مدیریت معامله استفاده کنید، معامله خود را نگه دارید.
 
آواتار سید محمد رضا

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها