شناخت و استفاده از سطوح حمایت و مقاومت

تاریخ آخرین بروزرسانی: 5 آگوست 2023
یکی از مهم‌ترین مهارت‌ها در تجارت فارکس، فرایند یافتن سطوح حمایت و مقاومت است. این امر به این دلیل بسیار حائز اهمیت است که آشنایی با مبانی حمایت و مقاومت بهبودی بر روی هر روش تجارتی خواهد داشت. بنابراین، شناخت سطوح کلیدی برای موفقیت هر تاجری اساسی است. در این مقاله قصد دارم به شما یاد بدهم چگونه این سطوح کلیدی را شناسایی کنید و از آن‌ها در بازار فارکس بهره‌برداری کنید. این مقاله از سلسله مقالات رایگان آموزش فارکس است، برای دیدن سایر مقالات روی لینک آموزش فارکس کلیک کنید.  

حمایت و مقاومت

سطوح حمایت و مقاومت، سطوح خاص یا مناطقی در نمودارهای معاملاتی هستند که قیمت جفت ارز فارکس (یا سهام، کالا و غیره) احتمالاً در آن‌ها مقاومت خواهد یافت. دلیل این مقاومت، وجود سطوح روانشناختی است که نگاشت عقاید مختلف بازیکنان بازار را نشان می‌دهند. وقتی قیمت به این سطوح می‌رسد، ممکن است منجر به برگشت قیمت در جهت معکوس روند یا تثبیت قیمت (حرکت افقی قیمت) شود. همچنین، این سطح ممکن است شکسته شود و قیمت حرکت سریعی را طی کند. مناطق حمایت و مقاومت، مناطقی هستند که منافع بازیکنان بازار در آن‌ها تلاقی می‌کنند. تصور کنید یک بازی ساده "جنگ تیرکشی" است، که در آن دو تیم در حال کشیدن طنابی روی یک تالاب لغزنده هستند. کسانی که ضعف داشته باشند، باخت کرده و در تالاب لغزنده سقوط می‌کنند. در ماجرای ما، بعضی میگویند که بازار گاوی است و عده ی دیگر میگویند خرسی است، اینها هستند که برای حاکمیت در بازار به مبارزه می‌پردازند. برخی از آن‌ها معتقدند که جفت ارز فارکس به سمت بالا خواهد رفت و برخی از آن‌ها باور دارند که به سمت پایین خواهد رفت. بنابراین، ما با درگیری بین خریداران و فروشندگان مواجه هستیم. کسانی که پیروز می‌شوند، جفت ارز فارکس را به سمت جهت مربوطه‌ی خود رانده خواهند کرد. حمایت و مقاومت برای هر استراتژی معامله‌گری با واکنش قیمتی ضروری است.

فرق بین حمایت و مقاومت چیست؟

پاسخ به این سوال بسیار ساده است. حمایت‌ها سطوحی هستند که در زیر قیمت فعلی قرار می‌گیرند، در حالی که مقاومت‌ها سطوحی هستند که در بالای قیمت قرار دارند. علاوه بر این، وقتی قیمت از یک سطح حمایتی عبور کرده و آن را شکست دهد، این سطح به یک مقاومت جدید تبدیل می‌شود و برعکس. به عبارت دیگر، هنگام شکستن سطح به سمت پایین، قیمت زیر آن سطح قرار می‌گیرد و سطوح حمایت قدیم حالا به یک منطقه جدید مقاومت تبدیل می‌شوند. به تصویر زیر نیز نگاهی بیندازید:  
حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت

  این نمودار روزانه جفت ارزی فارکس پرمعامله ترین - یورو / دلار - است. این نمودار محدوده زمانی 1 سپتامبر تا 19 نوامبر 2015 را پوشش می دهد. دایره های سبز نشان می دهند که قیمت در آن جاها توسط سطح بنفش 1.10957 حمایت شده است. دایره قرمز نشان می دهد که قیمت در آن لحظه این سطح را در جهت بامدادی شکسته است و دایره آبی نشان می دهد که قیمت چگونه این سطح را به عنوان مقاومتی جدید آزمایش می کند. این مثال نشان می دهد که یک حمایت می تواند به یک مقاومت تبدیل شود و چگونه می تواند عمل کند به عنوان یک سطح با نیروی مخالف.

چگونه سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کنیم؟

به طور کلی، پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت در نمودارهای فارکس بسیار آسان است. هر قعری در نمودار به عنوان یک حمایت محتمل و هر قله‌ای به عنوان یک مقاومت محتمل در نظر گرفته می‌شود. توجه کنید که اینها را به عنوان محتمل و نه واقعی می‌نامیم. زمانی که قیمت بیش از یک بار به یک سطح مشخص برسد، سطح حمایت واقعی می‌شود. اگر ببینیم قیمت به یک سطح کاهش می‌یابد و سپس به بالا می‌رود، این منطقه را به عنوان یک نقطه احتمالی در نظر می‌گیریم که در زمان بعدی که بازار به آن سطح می‌رسد، ممکن است مقابله بیابد. اگر ببینیم قیمت دوباره از این سطح برمی‌گردد، آنگاه این سطح را به عنوان یک حمایت تأیید می‌کنیم. سپس فرض می‌کنیم که قیمت احتمالاً در صورت کاهش دوباره، دوباره از این حمایت به بالا برمی‌گردد. این همچنین برای سطوح مقاومت نیز صدق می‌کند. در همهٔ نواحی حمایت و مقاومت را نمی‌توان یکسان در نظر گرفت. ما فقط به معامله کردن در حمایت و مقاومت‌های قابل قبول از نظر قدرت علاقه داریم. حمایت‌های ضعیفی وجود دارند و همچنین حمایت‌های قابل اعتماد. مقاومت‌های ضعیف و قابل اعتماد هم وجود دارند. همانطور که احتمالا حدس می‌زنید، معامله‌گران تمایل دارند که با سطوحی که قابل اعتمادتر هستند، همراه باشند، زیرا احتمال موفقیت ورود و خروج موفق را دارند. سطوح حمایت و مقاومت قابل اعتماد تر آنهایی هستند که قدیمی‌تر هستند و در عموماً بیشترین بار آزمایش را پشت سر گذاشته‌اند. تصویر زیر دو سطح را مقایسه می‌کند - مقاومت قوی در مقابل یک حمایت ضعیف‌تر:  
مقاومت قوی در مقابل یک حمایت ضعیف‌

مقاومت قوی در مقابل یک حمایت ضعیف‌

  بیایید دوباره به جفت ارز EUR/USD نگاه کنیم، اما این بار روی یک نمودار هفتگی. تصویر نشان دهنده حرکت قیمت بین نوامبر ۲۰۱۴ تا نوامبر ۲۰۱۵ است. خط بنفش یک مقاومت ۷ بار آزمایش شده قیمت است، در حالی که خط زرد یک حمایت ۴ بار آزمایش شده است. دایره ها جای محل دقیقی را نشان می دهند که سطوح آزمایش شده اند. از آنجایی که سطح بنفش قدیمی است و چند بار آزمایش شده است، این سطح قوی تر است. مستطیل نارنجی ناحیه ای را نشان می دهد که در آن دو سطح در حال تجمع هستند و به صورت متقابل بالا و پایین جابجا می شوند تا از محدوده خارج شوند. می توانیم انتظار بشکنیم که یکی از دو سطح شکست بخورد. از آنجایی که مقاومت بنفش قدیمی تر است و قیمت را بیشتر از حمایت زرد تحمل کرده است، ترجیح می دهم موقعیت بازار را به سمت خرسی بگیرم، زیرا فرض می کنم که حمایت زرد در مقابل فشار مقاومت بنفش خم می شود. در واقع، دقیقاً همین اتفاق در پایان مستطیل نارنجی رخ می دهد. قیمت از حمایت زرد عبور می کند، که از این پس باید به آن مقاومت گفته شود زیرا قیمت ها زیر سطح حمایت قبلی سقوط می کنند.  

نقاط ورود و خروج در سطوح حمایت و مقاومت

همانطور که بحث کردیم، سطوح حمایت و مقاومت برای قرار دادن نقاط ورود و خروج در نمودار استفاده می شوند. اگر یاد بگیرید که با نقاط ورود و خروج S/R کار کنید، پایه های اصلی دانش تجارت فارکس خود را تعیین می کنید. نقاط ورود و خروج S/R فقط یک درس ابتدائی نیستند! اینها جزئیات هر استراتژی تجارت فارکس هستند که هر تاجر باید بداند چگونه استفاده کند! دلیل این امر ساده است - مهم نیست کدام استراتژی را استفاده می کنید و ابزارهایی که استفاده می کنید، قیمت هر جفت ارز فارکس به طور مداوم به خطوط حمایت و مقاومت مختلف نزدیک می شود، بنابراین باید به دقت نقاط عملیات قیمت را در اطراف این سطوح نگاه کنیم.  

تنظیم نقاط ورود

تصور کنید قیمت یک جفت ارز فارکس به یک حد حمایت معتبر نزدیک می‌شود. از آنجایی که حمایت قدیمی و بارها آزمایش شده است، فرض می‌کنم که این حد حمایت قابل اطمینان است. به همین دلیل، می‌توانم تلاش کنم وارد بازار شوم و پس از تماس قیمت با این حد حمایت، نقطه ورود را تنظیم کنم. بهترین راه انجام این کار این است که منتظر باشید تا قیمت ابتدا با حد تعامل کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، تنها در صورتی که قیمت از این سطح به سمت بالا تغییر کند، با موقعیت طولانی به بازار وارد می‌شوم. اگر شما در سطح حمایت خود طولانی شوید، جای منطقی‌تری برای قرار دادن سفارش توقف خسارت پیدا نمی‌کنید مگر اینکه زیر حوزه حمایتی قرار دهید. جایگاه توقف خسارت خود را نزدیک به حد حمایت قرار می‌دهید. این کار باعث می‌شود خسارت شما در صورتی که ارتداد مجازی باشد و حمایت در نهایت به سمت پایین تر بشکند، محدود شود. به نمونه زیر نگاهی بیاندازید:  
نقاط ورود به حمایت و مقاومت

نقاط ورود به حمایت و مقاومت

  این یک نمودار H4 از جفت ارز AUD/USD است که حرکت قیمت بین 21 ژوئیه و 5 اوت 2015 را نشان می دهد. خط بنفش یک سطح پشتیبان قدیمی است که من آن را قابل اعتماد و مناسب برای تعیین نقاط ورود می دانم. تصویر چهار حالت برای ورود به بازار در این سطح پشتیبان را نشان می دهد. پیکان های آبی حرکت صعودی را نشان می دهند که بعد از تعامل قیمت با پشتیبان بنفش به دست می آوریم. در حالت 3 توجه کنید که پس از یک افزایش کوتاه، قیمت سریعاً کاهش می یابد و به سفارش توقف ضرر ما وارد می شود. به همین دلیل است که همواره استفاده از سفارش توقف ضرر در هنگام معامله کردن بسیار مهم است. بنابراین، این سطح پشتیبان سه موقعیت خرید موثر و یک موقعیت بد را به ما داد که برابر با نرخ موفقیتی 3 به 1 است. توجه کنید که تعیین نقاط ورود در سطوح مقاومت به همان شکل کاملاً عمل می کند که در سطوح پشتیبان، اما در جهت معکوس.  

تنظیم نقاط خروج

برای تعیین نقاط خروج در سطوح حمایت و مقاومت، شما باید قبلاً در بازار با یک موقعیت باشید. به همین دلیل، تصور کنید یک جفت فارکس را خریداری کرده اید و قیمت به سمت بالا حرکت می کند. ناگهان، شما یک منطقه مقاومت برجسته در طول روند صعودی مشاهده می کنید و فکر می کنید: "قیمت ممکن است از این مقاومت قدیمی به سمت خرسی بازگردد و ممکن است بخش عمده ای از سودم را از دست بدهم! باید خودم را محافظت کنم!" به همین دلیل، شما یک نقطه خروج در این سطح مقاومت خاص تعیین می کنید. تصویر زیر این موضوع را برای شما واضح می کند.  
نقاط خروج از حمایت و مقاومت

نقاط خروج از حمایت و مقاومت

  این نمودار روزانه جفت ارز USD/JPY بین 14 ژانویه 2015 و 3 آوریل 2015 است. من در یک موقعیت بلند پس از خط صعودی قرمز قرار دارم. بخش‌های جمع و جور خط نمودار نشان می‌دهند کجا قیمت حمایت می‌یابد. در حالی که در موقعیت بلند خود هستم، قیمت به نزدیکی یک مقاومت قدیمی می‌رسد که قبلاً چند بار آزمایش شده و قیمت ین را تحمل کرده است. بنابراین، بهتر است موقعیت خود را با یک نقطه خروج زیر این مقاومت تأمین کنم تا از از دست دادن سودی که قبلاً به دست آورده‌ام جلوگیری کنم. هر زمان که قیمت به مقاومت می‌رسد، می‌توان نقطه توقف را زیر شمعی که به این سطح رسیده قرار داد. در تصویر بالا، این خط نارنجی کوچک است. اگر قیمت مقاومت را به سمت صعودی شکست دهد، می‌توانم موقعیت خود را دوباره باز کنم. اما اگر قیمت به سرعت کاهش کند، با یک سفارش توقف ضرر مانند مثال بالا محافظت شده‌ام. سفارش توقف ضرر ما را در برابر کاهش سریع پوشش داد، که حتی قیمت را از خط صعودی قرمز خارج کرد. ولی اگر قیمت از مقاومت برگشت کند اما سپس دوباره از روند قرمز بالا برگردد چه؟ در این صورت، اگر ببینم قیمت بالا برمی‌گردد، وارد معامله خرید می‌شوم و دوباره با استفاده از بازی مقاومت و استفاده از توقف ضرر ادامه می‌دهم. توجه کنید که در مثال من، افت سریع یک شمع نزولی را پایین از روند می‌آورد که نشان دهنده پایان سکه‌ها است. بنابراین نقطه خروج زیر مقاومت ارغوانی من را از از دست دادن سود ناخواسته نجات داد. این سناریو را می‌توان با یک نقطه خروج در سطح پشتیبان نیز بازی کرد، اما به جهت مخالف.  

استفاده از سطوح حمایت و مقاومت

برای برخی از تریدرهای تازه کار، استفاده از ابزار فارکس اضافی در نمودارها برای تأیید حمایت و مقاومت، گاهی می تواند مفید باشد. دلیل آن این است که معامله با حمایت و مقاومت گاهی ممکن است به ما سیگنال های نادرستی بدهد. به همین دلیل، برخی از تریدرهای فارکس عملیات قیمت را با استفاده از ابزارهای تجارتی اضافی مانند الگوهای کندل و نمودارها، نوسانگرها، تکانه ها و غیره تأیید می کنند. یکی از روش های متداول برای ترید در سطوح کلیدی، به سادگی تلاش برای همراهی با جریان بازار بعد از اینکه قیمت گویا شده است که به سمت یک سطح حمایت یا مقاومت حرکت می کند. وقتی قیمت به سمت یک حمایت حرکت می کند و در جهت صعودی بازگشت داده می شود، خرید کنید. وقتی قیمت به سمت یک مقاومت حرکت می کند و در جهت نزولی بازگشت داده می شود، فروش کنید. همچنین، وقتی قیمت مقاومت را شکست می دهد، خرید کنید و وقتی قیمت حمایت را شکست می دهد، فروش کنید. به عنوان یک مثال، قیمت به یک مقاومت می رسد و در جهت کاهشی جهت می گیرد. شمع اول که با قیمتی پایین تر از شمع های قبلی بسته می شود، می تواند به عنوان یک سیگنال برای موقعیت کوتاه مورد استفاده قرار گیرد. در عین حال، من در بازار باقی می مانم تا قیمت به ناحیه حمایت مهم بعدی برسد و شمعی را بالای شمع قبلی ببندد. اگر این اتفاق بیفتد، من موقعیت کوتاه خود را بسته می کنم. در عین حال، این به من سیگنال می دهد که موقعیت معکوس را باز کنم. به همین دلیل، ممکن است به سمت بلند بروم و همان کار را انجام دهم ولی در جهت معکوس. من اینجا یک توضیح ساده را ارائه می دهم، اما در واقع، گاهی اوقات این قضیه به این سادگی نیست. ممکن است مفید باشد که ناحیه حمایت و مقاومت را با برخی از ابزارهای تأیید دیگر ترکیب کنید تا در تصمیمات معاملاتی خود کمک کنید. در این مثال بعدی، نشان می دهم چگونه می توانید سطوح حمایت و مقاومت را با کمک اندیکاتور مومنتوم شناخته شده معامله کنید.  

اندیکاتور مومنتوم

اندیکاتور مومنتوم شامل یک خط منحنی است که در سطح 100 یا 0.00 جابجا می شود و این وابسته به تنظیمات مختلف این اندیکاتور است. مومنتوم وضعیت فعلی قیمت را با رفتار قبلی آن در دوره های مشخصی مقایسه می کند و خط منحنی را ایجاد می کند. سیگنال اصلی که مومنتوم ارائه می دهد، با عبور خط سطح 100 به صورت صعودی یا نزولی است و به ترتیب سیگنال های کوتاه یا بلند را ارائه می دهد. بنابراین، این ابزار مناسبی برای تأیید سیگنال هاست و با استراتژی معاملاتی S / R ما سازگار است. من هر زمان که قیمت به یک سطح S / R واکنش نشان دهد، فقط اگر این رفتار توسط اندیکاتور مومنتوم تأیید شود، یک موقعیت را باز خواهم کرد. در عین حال، تنها زمانی از بازار خارج می شوم که اندیکاتور مومنتوم به شیوه معکوس عمل کند. به تصویر زیر نگاهی بیاندازید.  
اندیکاتور مومنتوم

اندیکاتور مومنتوم

  این نمودار روزانه EUR/USD بین 16 سپتامبر 2015 و 4 دسامبر 2015 است. خط بنفش یک سطح مهم است که در مثال ما به عنوان یک حمایت عمل می کند. این سطح بیش از 5 بار در طول سال گذشته به عنوان حمایت و مقاومت آزمایش شده است. بنابراین، این سطح را یک سطح کلیدی می دانم و سعی می کنم با آن معامله کنم! همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، در زمان آخرین دیدار قیمت با حمایت بنفش، شمعی خرسی کمی زیر سطح بسته می شود. در عین حال، نشت از سطح 100 در جهت خرسی اندیکاتور مومنتوم را می بینم که سیگنال دومی است که نیاز دارم و موقعیت کوتاه را فعال می کند. پس از آن قطعه خرسی پایدار که با رنگ سبز در نمودار مشخص شده است، وارد معامله کوتاه می شوم. کم کم، روند خرسی شروع به کاهش می کند و من یک سیگنال "هشدار!" دریافت می کنم وقتی روند به سمت بالا شکست می خورد. اگرچه، تا زمانی که از اندیکاتور مومنتوم سیگنال صعودی بگیرم در بازار باقی می مانم. این در مواقعی که اندیکاتور مومنتوم سطح 100 خود را به سمت بالا شکست می دهد و سیگنال صعودی به من می دهد اتفاق می افتد. این نقطه خروج من است و من از بازار خارج می شوم. موقعیت کوتاه باعث به دست آوردن تقریبا 450 پیپ فروشی در مدت 6 هفته می شود.   خلاصه حمایت و مقاومت نواحی نمودار هستند که سطوح تجارت را نشان می‌دهند. سطوح تجارت حمایت و مقاومت برای تنظیم نقاط ورود و خروج در نمودار استفاده می‌شوند. حمایت سطحی است که پایین‌تر از قیمت فعلی قرار دارد و مقاومت سطحی است که بالاتر از قیمت فعلی قرار دارد. هر کفی می‌تواند حمایت باشد و هر قله‌ای می‌تواند مقاومت باشد. هر چه سطح بیشتر آزمایش شود، قابل اعتماد‌تر است. تجارت حمایت و مقاومت می‌تواند به همراه ابزارهای تجارت اضافی، مانند اندیکاتور مومنتوم، استفاده شود تا تعداد حداکثری سیگنال‌های نادرست جدا شود. سطوح حمایت و مقاومت برای هر استراتژی تجارت فارکس ضروری هستند.     منبع: فارکس ترینینگ گروپ
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها