نمودارخوانی معاملات سویینگ | ترسیم و استفاده نمودار سویینگ

تاریخ آخرین بروزرسانی: 13 فوریه 2023
نمودارخوانی معاملات سویینگ رایج ترین تکنیکی است که برای شناسایی روندها از آن استفاده می شود. با توجه به روندهای قوی که سهام از خود نشان می دهند، معاملات سویینگ روز افزون در بین معامله گران محبوب تر می شود. در بخش‌های قبلی آموزش فارکس با  معاملات سویینگ و معامله گر سویینگ به خوبی آشنا شدیم. حال در این مقاله به نحوه ترسیم نمودارهای سویینگ و مهمتر از آن نحوه استفاده از آنها برای کسب سود می پردازیم. سرفصل ها
  • معاملات سویینگ سبکی از معاملات است که تلاش می‌کند تا بر اساس تحرکات قیمت و تغییر مومنتوم، در یک دوره چند روزه تا چند هفته‌ای سود شکار کند.
  • تحلیلگران تکنیکال می توانند از تکنیک های نموداری برای شناسایی نقاط ورود و خروج بالقوه برای انجام معاملات سویینگ استفاده کنند.
  • نمودارهای سویینگ را می توان از طریق شناسایی سقف ها و کف های اخیر که برای تشکیل روندها شکل گرفته اند، خواند.

چرا از نمودارخوانی معاملات سویینگ استفاده کنیم؟

نمودار سویینگ ابزار بسیار مفیدی برای تحلیل تکنیکال هستند و در زیر دلایلی که چرا این تکنیک محبوب شده است ارائه می شود:
  • نمودار سویینگ چیزی جز روندها را نشان نمی‌دهند و کار کشف آنها را بسیار ساده تر می‌کنند. به یاد داشته باشید، روندها ابزار اصلی برای کسب سود در هر بازاری هستند.
  • نمودار سویینگ «نویز» کمتری را بر بازار می تابد، که می‌تواند به شما کمک کند بتوانید با دقت بیشتری سایر شکل های تحلیل تکنیکال را که به زمان حساس نیستند، بر روی نمودار اعمال کنید.
  • گونه های مختلفی از این تکنیک وجود دارد: همچون نمودارهای کاگی و نمودار سویینگ مبتنی بر گان که فرآیند کشف روندها را پیچیده تر می سازند. با استفاده از این تکنیک ها همچنین می توان تغییرات زیادی را بصورت تجربی برای بهتر پیدا کردن روند ها اعمال کرد.
[elementor-template id="52272"]

نمودارخوانی معاملات سویینگ

نمودار سویینگ در ابتدایی ترین شکل خود از میله های قیمتی تشکیل شده که نشان دهنده رفتار قیمت در طول یک زمان معین است. در زیر یک نمودار میله ای ساده که در طول این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد ارائه شده است:
نمودار سویینگ میله‌ای ساده

نمودار سویینگ میله‌ای ساده

اکثر معامله گران تکنیکال احتمالا نمودار میله ای را دیده اند، زیرا رایج ترین نوع نمودار است. خطوط عمودی رنج یا بازه قیمت را نشان می دهد، میخ سمت چپ نشان دهنده قیمت آغازین، و میخ سمت راست نشان دهنده قیمت پایانی برای یک دوره زمانی معین است. روش های مختلفی برای خواندن نمودار سویینگ با استفاده از سقف ها و کف ها وجود دارد. در این مقاله، ما بر روی روش محبوب و موثر نمودار خوانی بر اساس گان تمرکز خواهیم کرد. در زیر چهار نقطه برگشت اصلی در این نوع نمودار آورده شده است:
  • روز صعودی: سقف بالاتر و کف بالاتر (سبز).
  • روز نزولی: سقف پایین تر و کف پایین (قرمز).
  • روز درونی: سقف پایین تر و کف بالا (سیاه).
  • روز بیرونی: سقف بالاتر و کف پایین تر (آبی).
در زیر همان نمودار میله ای بالا نشان داده شده است که هر میله را به عنوان یکی از چهار نقطه برگشت طبقه بندی می کند:
نمودارخوانی معاملات سویینگ

نمودارخوانی معاملات سویینگ

اکنون محل شروع و پایان چندین روند را با استفاده از چهار نقطه برگشت مختلف شناسایی کرده ایم. برای ساختن نمودار سویینگ، باید زمان را به عنوان یک عامل حذف کنیم و به جای آن صرفاً روی واکنش قیمت تمرکز کنیم. برای این کار باید دو نکته را پیدا کنیم:
  1. روز صعودی که به دنبال آن یک روز نزولی آمده است.
  2. روز نزولی که بدنبال آن یک روز صعودی آمده است.
حذف عامل زمان در نمودار سویینگ

حذف عامل زمان در نمودار سویینگ

این دو نقطه نشان می‌دهند که چه زمانی یک روند شروع می‌شود یا به پایان می‌رسد که همان، زمان مناسب برای ورود یا زمان مناسب برای خروج از یک معامله سویینگ است. حال که این نقاط را مشخص کردیم، می‌توانیم نمودار سویینگ واقعی را بسازیم. برای این کار ابتدا باید عامل زمان را حذف کنیم. بدین منظور باید نقاط را با هم در فواصل مساوی جابجا کنیم و در عین حال مراقب باشیم ترتیب نیز بهم نخورد. پس از این، کافیست تمام این نقاط را به هم وصل کنید تا نمودار کامل شود. محصول نهایی باید چیزی شبیه به شکل زیر باشد:
نمودار سویینگ واقعی

نمودار سویینگ واقعی

توجه داشته باشید که عامل زمان به طور کامل از میان رفته است و دیدن روند قیمت بمراتب آسان تر است.

استفاده از نمودار سویینگ

نمودارهای سویینگ را می توان به طرق مختلف مورد استفاده قرار داد: برای مشاهده آسان تر روند کلی یک بازار یا سهام: روندها را می توان از طریق پیدا کردن سقف های به مرور بالاتر و کف های به مرور بالاتر (که یک الگوی پله مانند را تشکیل می دهد) یا با ترسیم خطوط روند تشخیص داد. برای قرار دادن آسان تر نقاط حد ضرر" و حد سود": می توان از سقف های قبلی به عنوان نقاط حد سود استفاده کرد، و از کف "پله" های قبلی در طول یک روند می توان به عنوان نقاط حد ضرر استفاده کرد. برای استفاده از تکنیک های تحلیل تکنیکال که به زمان حساس نیستند: برای مثال می توان سطوح فیبوناچی را محاسبه کرد یا از امواج الیوت استفاده کرد. اینها اغلب به شما کمک می کنند تا بتوانید پیش‌بینی کنید قیمت‌ها به کدام سمت و سو می‌روند، یا می‌توانند به شما در تعیین سطوح حد سود و حد ضرر مؤثر تر کمک کنند. برای ایجاد کانال‌های قیمت: این کانال‌ها را می‌توان با اتصال سقف ها و کف های پشت سر هم ایجاد کرد. این کار می‌تواند به پیش‌بینی قیمت‌ها، تعیین نقاط حد سود و حد ضرر کمک کند، یا به شما کمک کند بتوانید به موقع پوزیشن خود را بسته یا به آن اضافه کنید. با کشیدن خطوطی که سقف ها را به سقف های بعدی وصل می کند و خط دیگری که کف ها را به کف های بعدی متصل می کند کانالی ایجاد می‌شود که قیمت در داخل آن حرکت می‌کند.

سخن پایانی

نمودار سویینگ با حذف نویز بازار و عامل زمان، روش آسان‌تری برای دیدن روندها ارائه می‌دهد. از آنها می‌توان همراه با اشکال مختلف تحلیل تکنیکال برای رسیدن به پیش بینی های قیمتی و نقاط حد سود و حد ضرر دقیق تر استفاده کرد. یک ضرب المثل قدیمی در بازار وجود دارد که می گوید: "روند دوست شماست." نمودارهای سویینگ می‌توانند به شما در پیدا کردن این دوست کمک کنند. منبع این مقاله: اینوست پدیا
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها