الگوی کلاسیک Descending Triangle ❤️ الگوی مثلث کاهشی ❤️

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

همانطور که می‌دانید در بازار فارکس انواع مختلفی از الگوهای قیمتی وجود دارد که برخی از آنها ادامه دهنده و برخی بازگشتی هستند. در درس قبل از آموزش فارکس باالگوی کلاسیک Ascending Triangle ( مثلث افزایشی) آشنا شده شدیم.

در این مقاله از آموزش فارکس با یکی دیگر از الگوهای قیمتی مثلث به نام الگوی کلاسیک Descending Triangle (مثلث کاهشی) آشنا خواهیم شد. الگوی مثلث کاهشی نیز مانند الگوهای مثلث متقارن و افزایشی از اهمیت بالایی برخودار است و در نمودارهای قیمتی مشاهده می‌شود.

اگر می‌خواهید با الگوی کلاسیک Descending Triangle آشنا شوید و نحوه استفاده از این الگوی قیمتی را یاد بگیرید تا انتهای این مقاله از آموزش فارکس با ما همراه باشید. در این مقاله این الگو را به شما معرفی کرده و با الگوی کلاسیک مثلث افزایشی مقایسه خواهیم کرد.

سر فصل های آموزشی الگوی مثلث کاهشی
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آشنایی با الگوی کلاسیک Descending Triangle ( مثلث کاهشی )

    الگوی کلاسیک Descending Triangle یکی از انواع الگوهای مثلث در نمودار قیمتی است. این الگو نیز مانند الگوهای مثلث متقارن و مثلث افزایشی در تحلیل تکنیکال کاربرد دارد و در نمودارهای قیمتی بازار فارکس معامله گران می توانند آن را مشاهده کنند.

    الگوی کلاسیک Descending Triangle در روندهای صعودی و نزولی تشکیل می‌شود اما معمولا همانطور که الگوی مثلث افزایشی در روندهای صعودی قابل مشاهده‌تر می‌باشد این الگو نیز در روندهای نزولی بیشتر مشاهده می‌شود. اگر الگوی کلاسیک Descending Triangle  در یک روند صعودی مشاهده شود می‌تواند نشان دهنده تغییر روند در بازار مالی باشد.

    زمانی که نوسانات رو به پایین شکل گرفته است اگر یک خط روند در امتداد کف‌های قیمتی رسم شود یک خط افقی را تشکیل می دهد، نوسانات نزولی در قسمت بالا نیز به یکدیگر متصل می‌شوند و یک خط با زاویه رو به پایین را تشکیل می‌دهد و اینگونه الگوی کلاسیک Descending Triangle یا همان مثلث کاهشی با شیب منفی تشکیل می‌شود.

    درواقع الگوی کلاسیک Descending Triangle زمانی تشکیل می شود که دو نوسان رو به بالا و دو نوسان رو به پایین با یک خط روند به یکدیگر متصل شوند، اگر تعداد این نقاط افزایش یابد ممکن است خطوط به طور دقیق به یکدیگر متصل نشوند و سقف ها و کف های قیمتی نامنظم به یکدیگر متصل شوند.

    در الگوی کلاسیک Descending Triangle ارتفاع نوسات کاهش می یابد و نوسانات قیمت یا کوچک کوچک تر شدن محدود می‌شوند، در نهایت زمانی که رو به پایین حرکت می‌کنند با یکدیگر برابر خواهند شد.

    زمانی که آخرین نوسانات که کوچک شده و همسطح شده‌اند به یکدیگر توسط خط روند متصل می‌شوند خط افقی را تشکیل می‌دهند، همچنین یک خط روند نوسانات در جال ریزش را به یکدیگر متصل می‌کند که شیب منفی را می‌سازند و در نهایت الگوی کلاسیک Descending Triangle به وجود می‌آید.

    از آنجا که الگوی مثلث کاهشی نیز مانند الگوی مثلث افزایشی و به بالا و پایین شروع به حرکت می‌کند جالب است بولکوفسکی الگوی کلاسیک Descending Triangle را نیز مانند الگوی مثلث افزایشی مورد آزمایش قرار داده است و نتایج آزمایش نشان داده که در 63% مواقع الگوی مثلث کاهشی به سمت پایین شکسته شده و در 37% مواقع این الگو رو به بالا شکسته خواهد شد.

    بنابراین اگر بخواهیم از حرکات الگوی کلاسیک Descending Triangle یک نتیجه گیری داشته باشیم می توانیم بگوییم:  این الگو تقریبا 70درصد رو به پایین و 40 درصد رو به بالا شکسته می‌شود. بنابراین این الگو بیشتر رو به بالا شکسته خواهد شد و کمتر به سمت پایین شکسته می‌شود.

    الگوی کلاسیک کاهشی

    مقایسه الگوی مثلث افزایشی و مثلث کاهشی

    از آنجا که الگوهای مثلث افزایشی و کاهشی به یکدیگر شباهت دارند و هر دو رو به بالا و پایین شکسته می‌شوند، بهتر است از شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو الگوی مثلث آگاه باشید. الگوی مثلث کاهشی نیز مانند الگوی مثلث افزایشی هم در روند صعودی و هم در روند نزولی مشاهده می‌شود. اما باید دقت داشته باشید الگوی مثلث کاهشی معمولا در روندهای نزولی و الگوی مثلث افزایشی معمولا در روند صعودی قابل مشاهده است.

    الگوی مثلث کاهشی از لحاظ برخورد کندل ها به خط روند کاملا مشابه الگوی مثلث افزایشی می‌باشد. در این الگوی مثلث فضای خالی وجود ندارد و این فضا با کندل ها پر می‌شود. بنابراین اگر شما الگوی مثلث کاهشی را در نمودار قیمتی مانند الگوی مثلث افزایشی پیدا کرده‌اید به فضای آن دقت کنید اگر فضای آن خالی بود احتمالا الگوی دیگری را با الگوی مثلث اشتباه گرفته‌اید.

    همچنین شما در این الگو نیز مانند الگوی مثلث می‌توانید به خطوط روند نیز نگاهی بی‌اندازید اگر در اطراف خطوط روند متوجه کندل‌ها شدید و درون الگوی مثلث فضای خالی وجود داشت نیز نشان دهنده سایر الگوهای قیمتی است و بدان معناست که الگوی مورد نظر الگوی مثلث نمی‌باشد.

    اعتبار سنجی الگوی مثلث کاهشی نیز دقیقا مانند الگوی مثلث افزایشی است. برای اعتبارسنجی ٰالگوی کلاسیک Ascending Triangle کافی است به حجم معاملات دقت کنید، زمانی که این الگو در نمودار قیمتی تشکیل می‌شود در ابتدا حجم معاملات بالا است اما کم کم حجم معاملات کاهش می‌یابد بنابراین اگر در نمودار قیمتی با تشکیل این الگو ابتدا حجم معاملات کم باشد و سپس افزایش یابد باید به اعتبار این الگو مشکوک شوید.

    همچنین دقت داشته باشید زمان خروج این الگو شکست با حجم بالایی انجام شود البته این مورد به اندازه مورد قبلی ضروری نیست اما اگر حجم معاملات باشد نشان دهنده اعتبار بیشتر الگوی کلاسیک Ascending Triangle در نمودار قیمتی شما می‌باشد.

    درصد خطای الگوی کلاسیک Ascending Triangle  با درصد خطای الگوی مثلث کاهشی که در درس قبل آموزش آن را قرار داده ایم کاملا متفاوت است. به این دلیل که درصد خطای الگوی مثلث افزایشی، در چهار حالت ممکن، یکسان بود. اما در مورد این الگو تفاوت‌های زیادی وجود دارد. بنابراین باید به طور مجزا به بررسی چهار حالت درصد خطای این الگو بپردازیم.

    مقایسه الگوهای کاهشی و افزایشی

    بررسی درصد خطای الگوی کلاسیک Descending Triangle

    همانطور که گفتیم درصد خطای الگوی مثلث افزایشی در چهار حالت یکسان است اما درصد خطای الگوی مثلث کاهشی متفاوت می‌باشد. در زیر می‌توانید چهارحالت درصد خطای الگوی کلاسیک مثلث کاهشی را مشاهده نمایید.

    حالت اول: تشکیل مثلث در روند صعودی و شکست رو به بالا

    این حالت دارای کمترین درصد خطا نسبت به سه حالت دیگر می‌باشد و الگوی مثلث کاهشی در این حالت با احتمال بیشتری می‌تواند به سمت هدف خود شروع به حرکت کند. بنابراین اگر این حالت را در نمودار قیمتی مشاهده کردید می‌توانید با ریسک کمتری برای ورود به معامله اقدام کنید.

    دقت داشته باشید درصورتی که روند قیمت در نمودار قیمتی پیش از شکل گرفتن الگوی کلاسیک مثلث کاهشی در ابتدا صعودی باشد اما پس از آن بتواند این الگو را رو به بالا بکشند. در این حالت با درصد خطای 7% و با احتمال دستیابی به هدف 84% الگو موفق می‌شود.

    حالت دوم: تشکیل مثلث در روند نزولی و شکست رو به بالا

    پس از حالت اول این حالت دارای درصد بیشتری برای دستیابی الگوی مثلث به هدف خود می باشد. دقت داشته باشید درصورتی که روند قیمت در نمودار قیمتی پیش از شکل گرفتن الگوی کلاسیک مثلث کاهشی در ابتدا نزولی باشد اما پس از آن بتواند این الگو را رو به بالا بکشند. در این حالت با درصد خطای 9% و با احتمال دستیابی به هدف 61% الگو موفق می‌شود.

    حالت سوم: تشکیل مثلث در روند صعودی و شکست رو به پایین

    این حالت از حالت اول و دوم درالگوی کلاسیک مثلث کاهشی دارای درصد خطای بیشتری می‌باشد. دقت داشته باشید درصورتی که روند قیمت در نمودار قیمتی پیش از شکل گرفتن الگوی کلاسیک مثلث کاهشی در ابتدا صعودی باشد اما پس از آن بتواند این الگو را رو به پایین بکشند. در این حالت با درصد خطای 16% و با احتمال دستیابی به هدف 54% الگو موفق می‌شود.

    حالت چهارم: تشکیل مثلث در روند نزولی و شکست رو به پایین

    حالت چهارم آخرین حالتی است که در الگوی کلاسیک مثلث کاهشی رخ می‌دهد. دقت داشته باشید درصورتی که روند قیمت در نمودار قیمتی پیش از شکل گرفتن الگوی کلاسیک مثلث کاهشی در ابتدا نزولی باشد اما پس از آن بتواند این الگو را رو به پایین بکشند. در این حالت با درصد خطای 11% و با احتمال دستیابی به هدف 50% الگو موفق می‌شود.

    سخن پایانی

    در این مقاله از آموزش فارکس با یکی دیگر از الگوهای کلاسیک مثلث به نام الگوی کلاسیک Descending Triangle  یا همان الگوی مثلث کاهشی یا نزولی آشنا شدیم. الگوی مثلث کاهشی در تحلیل تکنیکال از یک سطح پایینی افقی و یک سطح بالایی نزولی تشکیل شده است و شیب آن منفی باشد.

    میزان اعتبار در الگوی کلاسیک Descending Triangle براساس حجم معاملات صورت می‌گیرد، هرچه حجم معاملات در زمان شروع این الگو کمتر و در ادامه بیشتر شود الگو معتبرتر می‌باشد. همچنین  اگر این الگو کوتاه تر باشد نسبت به الگوی بلندتر دارای اعتبار بیشتری می‌باشد.

    در الگوی کلاسیک Descending Triangle مانند الگوی کلاسیک Ascending Triangle باید به فضای خالی آن نیز توجه داشته باشید زیرا در یک الگوی مثلث صحیح فضای خالی وجود ندارد و این فضا با کندل‌ها پر خواهد شد، بنابراین زمانی که الگوی مثلث افزایشی را تشخیص دادید این الگو را به خوبی بررسی کنید تا از اعتبار آن مطمئن شوید.

    شما با استفاده از الگوی کلاسیک Descending Triangleمی‌توانید سیگنال‌های خرید و فروش را دریافت کنید. استفاده از الگوی کلاسیک Descending Triangle نیز بسیار ساده است کافی است شما الگوی مثلث کاهشی را تشخیص دهید و سپس منتظر بمانید تا به حجم معاملات افزوده شود و سیگنال‌های خرید و فروش را دریافت کنید.

    الگوهای ادامه دهنده که شامل الگوی متقارن، الگوی مثلث افزایشی و کاهشی می‌شود، همگی جزو الگوهای ادامه دهنده هستند. این الگوهای ادامه دهنده میان دو روند تشکیل می شوند و زمانی که در نمودار قیمتی مشاهده می‌شوند می‌توانید انتظار داشته باشید یک روند جدید در جهت روند قبلی تشکیل شود.

    درواقع زمانی که شما این الگوهای ادامه دهنده که ممکن است متقارن، افزایشی یا کاهشی باشد مواجه شدید اگر روند در نمودار قیمتی صعودی باشد می‌توانید انتظار تشکیل یک روند صعودی جدید باشید و اگر روند در نمودار نزولی باشد باید انتظار تشکیل روندی نزولی را داشته باشید.

    به طور کلی الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال معتبر هستند و اگر بتوانید این الگوها را با توجه به نکات گفته شده در آموزش تشخیص دهید می‌توانید روندهای بعدی در نمودار قیمتی را پیش بینی کنید و می‌توانند برای شما بسیار یاری دهنده باشند.

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها