معامله با حمایت و مقاومت ❤️ جدیدترین روش

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 نوامبر 2022

یکی از اساسی ترین مهارت ها در تجارت فارکس، فرآیند معامله با حمایت و مقاومت است. به این دلیل که دانستن اصول حمایت و مقاومت هر روش معاملاتی را بهبود می بخشد. بنابراین، شناخت سطوح کلیدی برای موفقیت هر معامله گر بسیار مهم است . در این مقاله بیشتر در خصوص معامله با حمایت و مقاومت صحبت میکنیم. در سلسله مباحث آموزش فارکس که در بخشی مجزا گرد آوری شده است مقالات بیشتری نیز در خصوص حمایت و مقاومت موجود است.

معامله با حمایت و مقاومت

قبلا در مقاله ای دیگر به شما گفته ایم که حمایت و مقاومت چیست، و در این مقاله تصمیم داریم به بیان موارد جدیدتری بپردازیم تا در نهایت به شما آموزش دهیم چطور میتوانید معامله با حمایت و مقاومت را تبدیل به یک پایه ثابت تحلیل های خود کنید.

تفاوت بین حمایت و مقاومت چیست؟

پاسخ به این سوال بسیار ساده است. حمایت ها سطوحی هستند که کمتر از قیمت فعلی هستند، در حالی که مقاومت ها سطوح بالاتر از قیمت هستند. علاوه بر این، زمانی که قیمت از یک سطح حمایت پایین می‌آید و آن را می‌شکند، این سطح تبدیل به یک مقاومت جدید می‌شود و بالعکس.

 به عبارت دیگر، هنگام شکستن سطح در جهت نزولی، قیمت به زیر آن سطح تغییر مکان می‌دهد و سطوح حمایت قدیمی اکنون به ناحیه مقاومت جدیدی تبدیل می‌شود. به تصویر زیر نگاهی بیندازید:

معامله با حمایت و مقاومت
معامله با حمایت و مقاومت

این نمودار روزانه پرمعامله ترین جفت فارکس یعنی EUR/USD است. نمودار بازه زمانی 1 سپتامبر - 19 نوامبر 2015 را پوشش می دهد. دایره های سبز مکان هایی را نشان می دهد که قیمت توسط سطح بنفش 1.10957 حمایت می شود، دایره قرمز لحظه ای را نشان می دهد که قیمت این سطح را در جهت نزولی می شکند و دایره آبی نشان می دهد که چگونه قیمت سطح را به عنوان یک مقاومت جدید آزمایش می کند.

این مثال نشان می دهد که چگونه یک حمایت می تواند به مقاومت تبدیل شود و چگونه می تواند به عنوان یک سطح با نیروی مخالف شروع به عمل کند.

چگونه سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کنیم؟

جهت معامله با حمایت و مقاومت یقینا نیاز داریم تا ابتدا آنها را در چارت بیابین. در بیشتر موارد یافتن سطوح حمایت و مقاومت در نمودارهای فارکس بسیار آسان است. هر پایین در نمودار یک حمایت بالقوه و هر بالا یک مقاومت بالقوه است. توجه کنید که من اینها را بالقوه و نه بالفعل می نامم. هنگامی که قیمت بیش از یک بار با سطح خود مطابقت داشته باشد، یک حمایت بالقوه به یک حمایت واقعی تبدیل می‌شود.

اگر ببینیم که قیمت به یک سطح کاهش می یابد و سپس دوباره به سمت بالا می رود، این منطقه را به عنوان یک نقطه نهایی در نظر می گیریم، جایی که دفعه بعد که بازار به آن سطح می رسد، ممکن است مخالفت هایی پیدا کند. اگر دوباره شاهد افزایش قیمت از این سطح باشیم، سطح را به عنوان حمایت تایید می کنیم. سپس فرض می‌کنیم که در صورت افت مجدد، قیمت احتمالاً دوباره از این حمایت خارج می‌شود. همین امر در مورد سطوح مقاومت نیز صدق می کند.

همه مناطق حمایت و مقاومت یکسان ایجاد نمی شوند. ما فقط علاقه مند به معامله حمایت ها و مقاومت های معتبر هستیم که بر اساس اعتبار و پتانسیل آنها اندازه گیری می شود. دو نوه حمایت ضعیف و حمایت قابل اعتماد وجود دارد. مقاومت های ضعیف و مقاومت های قابل اعتماد وجود دارد.

همانطور که احتمالا حدس می زنید، معامله گران تمایل دارند سطوح قابل اطمینان تر را حفظ کنند، زیرا احتمال بیشتری دارد که به یک نقطه ورود و خروج موفق اشاره کنند. سطوح حمایت و مقاومت قابل اطمینان تر، آنهایی هستند که قدیمی تر هستند و معمولاً بارها ایجاد شده اند. تصویر زیر دو سطح را مقایسه می‌کند - مقاومت قوی‌تر در مقابل حمایت ضعیف‌تر:

یافتن حمایت و مقاومت
یافتن حمایت و مقاومت

بیایید نگاهی دوباره به جفت ارز EUR/USD بیندازیم، اما این بار در نمودار هفتگی. تصویر حرکت قیمت را بین نوامبر 2014 و نوامبر 2015 نشان می دهد. خط بنفش یک مقاومت تست شده 7 مرتبه در این قیمت است، در حالی که خط زرد یک حمایت تست شده 4 در این قیمت است.

دایره ها دقیقاً محل برخورد سطوح را نشان می دهند. از آنجایی که سطح بنفش قدیمی تر است و چندین بار آزمایش شده است، سطح قوی تری است. مستطیل نارنجی ناحیه‌ای را نشان می‌دهد که در آن دو سطح در حال ادغام هستند و در تلاش برای شکستن محدوده وجود دارد.

ما می توانیم انتظار داشته باشیم که یکی از دو سطح شکسته شود. از آنجایی که مقاومت بنفش قدیمی‌تر است و قیمت را طولانی‌تر از حمایت زرد حفظ کرده است، ترجیح می‌دهم موقعیت بازار را در جهت نزولی بگیرم، زیرا فرض می‌کنم ساپورت زرد تحت فشار مقاومت بنفش شکسته می‌شود.

در واقع، این دقیقاً همان چیزی است که در انتهای مستطیل نارنجی اتفاق می افتد. قیمت از حمایت زرد عبور می کند، که از این پس باید مقاومت نامیده شود زیرا قیمت ها به زیر سطح حمایت قبلی کاهش می یابد.

چگونه نقاط ورود/خروج

برای معامله با حمایت و مقاومت پس از اینکه دانستیم چطور حمایت و مقاومت را تشخیص دهیم، همچنین فهمیدیم که حمایت و مقاومت میتوانند پس از شکسته شدن به یکدیگر تبدیل شوند.

همانطور که گفتیم، سطوح حمایت و مقاومت برای قرار دادن نقاط ورود و خروج در نمودار استفاده می شود. اگر یاد بگیرید که چگونه با نقاط ورودی و خروجی S/R کار کنید، پایه دانش تجارت فارکس خود را تعیین خواهید کرد. نقاط ورود و خروج S/R فقط یک آموزش مقدماتی نیست!

اینها ملزومات هر استراتژی معاملاتی فارکس هستند که هر معامله گر باید بداند چگونه از آنها استفاده کند! دلیل این امر ساده است  صرف نظر از استراتژی که استفاده می کنید و ابزارهایی که به کار می برید، قیمت هر جفت ارزی فارکس به طور مداوم به خطوط حمایت و مقاومت متفاوت نزدیک می شود، بنابراین ما باید مراقب واکنش قیمتی اطراف این سطوح باشیم.

تنظیم نقاط ورودی در سطوح S/R

تصور کنید که قیمت یک جفت ارز فارکس به یک منطقه پشتیبانی ایجاد شده نزدیک می شود. از آنجایی که پشتیبانی قدیمی است و بارها آزمایش شده است، من فرض می کنم که این سطح پشتیبانی قابل اعتماد است. به همین دلیل می توانم سعی کنم وارد بازار شوم و پس از رسیدن قیمت به این سطح حمایت، نقطه ورود را تعیین کنم. راه درست برای انجام این کار این است که ابتدا منتظر باشید تا قیمت با سطح تماس برقرار کند.

وقتی این اتفاق می‌افتد، تنها در صورتی با موقعیت خرید وارد بازار می‌شوم که قیمت از این سطح در جهت صعودی جهش کند. اگر به مدت طولانی در سطح پشتیبانی خود درجا بزند، منطقی ترین مکان برای قرار دادن استاپ ضرر زیر ناحیه پشتیبانی خواهد بود. شما حد ضرر خود را درست زیر ساپورت خود قرار می دهید. انجام این کار ضرر شما را در صورتی که جهش جعلی باشد و حمایت در جهت نزولی شکسته شود محدود خواهد بود. به مثال زیر دقت کنید:

تنظیم نقاط ورودی در سطوح S R
تنظیم نقاط ورودی در سطوح S R

در مبحث معامله با حمایت و مقاومت تصویر بالا را برای پیدا کردن نقاط ورود مناسب قرار داده ایم. این نمودار H4 از AUD/USD است که حرکت قیمت را بین 21 ژوئیه و 5 اوت 2015 نشان می دهد. خط بنفش یک سطح حمایت قدیمی است که به نظر من برای تعیین نقاط ورودی قابل اعتماد و خوب است. تصویر مرحله چهار مورد را برای ورود به بازار در این سطح حمایتی انجام می دهد. فلش‌های آبی حرکت صعودی را نشان می‌دهند که پس از برخورد قیمت با حمایت بنفش دریافت می‌کنیم.

به مورد 3 توجه کنید که در آن پس از یک افزایش کوتاه، قیمت به سرعت کاهش می یابد و به دستور توقف ضرر ما می رسد. به همین دلیل است که همیشه از حد ضرر هنگام معامله استفاده کنید.

بنابراین، این سطح حمایت به ما سه موقعیت بلند مدت خوب و یک موقعیت بد داد که برابر با ضریب موفقیت 3:1 است. توجه داشته باشید که تعیین نقاط ورودی در سطوح مقاومت دقیقاً به همان روشی عمل می کند که نقاط ورودی در سطوح پشتیبانی، اما در جهت مخالف.

تنظیم نقاط خروج در سطوح S/R

یکی دیگر از مواردی که در معامله با حمایت و مقاومت باید بیاموزیم تنظیم نقطه خروج بر اساس حمایت و مقاومت است.

برای تعیین نقطه خروج در سطح حمایت یا مقاومت، باید از قبل با یک معامله باز در بازار باشید. به همین دلیل تصور کنید که یک جفت ارزی فارکس را خرید کرده اید و طبق دیدگاه شما قیمت در جهت صعودی حرکت می کند. ناگهان، یک ناحیه مقاومت ثابت را در امتداد روند صعودی می بینید و فکر می کنید: "قیمت ممکن است از این مقاومت قدیمی در جهت نزولی منعکس شود و من بخش بزرگی از سود خود را از دست بدهم!

 من باید خودم را ایمن کنم!» بنابراین، شما یک نقطه خروج را در این سطح مقاومت خاص تعیین می کنید. تصویر زیر این موضوع را برای شما روشن می کند.

تنظیم نقاط خروج در سطوح S R
تنظیم نقاط خروج در سطوح S R

خوب در ادامه آموزش معامله با حمایت و مقاومت تصویری در بالا برای شما قرار داده ایم. این نمودار روزانه جفت ارز USD/JPY برای دوره بین 14 ژانویه 2015 و 3 آوریل 2015 است. من در موقعیت معامله ای بلند مدت بعد از خط روند صعودی قرمز هستم.قسمت های ضخیم تر روند نشان می دهد که قیمت کجا حمایت می کند. 

در حالی که در موقعیت خرید هستم، می بینم که قیمت به مقاومت قدیمی نزدیک می شود، که قبلاً چند بار آزمایش شده و قیمت ین را حفظ کرده است. بنابراین، این یک رویکرد خوب است که موقعیت خود را با یک نقطه خروج زیر این مقاومت تضمین کنم تا از دست دادن سود قبلی جلوگیری کنم. 

هر زمان که قیمت مقاومت را لمس کرد، یک توقف ضرر می تواند زیر شمع قرار گیرد که سطح را لمس کرده است. در تصویر بالا این خط نارنجی کوچک است. اگر قیمت مقاومت را در جهت صعودی بشکند، می توانم موقعیت خود را دوباره باز کنم. 

اما اگر قیمت به سرعت کاهش یافت، مانند مثال بالا با دستور توقف ضرر محافظت می‌شوم. توقف ضرر ما را برای کاهش سریع پوشش داد، که حتی قیمت را از روند صعودی قرمز خارج کرد.

اما اگر قیمت از مقاومت جهش کند اما دوباره از روند قرمز بازگردد، چه؟ در این صورت، اگر ببینم قیمت بالا می رود، یک معامله خرید جدید رو شروع میکنمو دوباره بازی مقاومتی را با استاپ ضرر انجام می دهم.

توجه داشته باشید که در مثال من، افت سریع یک شمع نزولی را بسیار پایین تر از روند به ارمغان آورد که پایان روند صعودی را استنباط می کند. بنابراین، نقطه خروج زیر مقاومت بنفش، من را از دست دادن سود ناخواسته نجات داد. همین سناریو را می‌توان با یک نقطه خروج در سطح پشتیبانی، اما در جهت مخالف بازی کرد. مشاهده میکنید که در معامله با حمایت و مقاومت نیاز به رعایت اصولی کاربردی است.

چگونه حمایت و مقاومت را معامله کنیم؟

برای برخی از معامله گران جدیدتر، برای معامله با حمایت و مقاومت استفاده از ابزار کمکی مانند اندیکاتورهای مربوط به حمایت و مقاومت گاهی اوقات می تواند مفید باشد. دلیل این امر این است که معاملات حمایتی و مقاومتی می تواند هر از چند گاهی سیگنال های نادرستی به ما بدهد.

به همین دلیل، برخی از معامله‌گران فارکس ، سیگنال‌هایی را که دریافت می‌کنند، با ابزارهای معاملاتی اضافی مانند الگوهای شمع، الگوهای نمودار، اندیکاتور ها، تکانه‌ها و غیره تأیید می‌کنند. یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای معامله با حمایت و مقاومت، صرفاً تلاش برای همراهی با جریان بازار پس از اینکه قیمت تمایل خود را به سمت یک سطح حمایت یا مقاومت نشان داد، است.

زمانی که قیمت به یک حمایت نزدیک شد و شروع به جهش در جهت صعودی کرد، خرید کنید و زمانی که قیمت مقاومتی را لمس کرد و شروع به جهش در جهت نزولی کرد، بفروشید. همچنین، زمانی که قیمت مقاومت را شکست، بخرید و زمانی که قیمت حمایت را شکست، بفروشید.

به عنوان مثال، قیمت یک مقاومت را لمس می کند و در جهت نزولی پرش می کند. شمع اول که کمتر از شمع‌های قبلی بسته می‌شود، می‌تواند به عنوان ماشه موقعیت کوتاه استفاده شود. در عین حال، من در بازار می مانم تا قیمت به منطقه حمایت مهم بعدی برسد و یک شمع بالاتر از قبلی ببندد.

اگر این اتفاق بیفتد، موقعیت کوتاه خود را می بندم. در همان زمان، این به من سیگنالی می دهد که موقعیت مخالف را باز کنم. به همین دلیل، می‌توانستم زمان زیادی همین کار را انجام دهم، اما در جهت مخالف.

من در اینجا یک تصویر اساسی برای اهدافمان ارائه می‌دهم، اما در واقعیت، آنقدرها که ما گاهی می‌خواهیم کاملاً تمیز نیست. ممکن است برای شما مفید باشد که حمایت و مقاومت را با برخی از ابزارهای تأیید دیگر برای کمک به تصمیم گیری های معاملاتی خود ترکیب کنید. در مثال بعدی، به شما نشان خواهم داد که چگونه سطوح S/R را با کمک شاخص مومنتوم معروف معامله کنید.

نشانگر مومنتوم از یک خط منحنی تشکیل شده است که بسته به پیکربندی های مختلف نشانگر، حول سطح 100 یا 0.00 باز می گردد. Momentum وضعیت فعلی قیمت را با رفتار قبلی خود در دوره های خاص قبل مقایسه می کند و خط منحنی را ایجاد می کند. سیگنال اصلی که Momentum می دهد با عبور از خط 100 سطح در جهت نزولی یا صعودی است که به ترتیب سیگنال های کوتاه یا بلند می دهد.

به همین دلیل ابزار خوبی برای تأیید سیگنال ها است و با استراتژی معاملاتی S/R ما مطابقت دارد. هر زمان که قیمت به سطح S/R واکنش نشان داد، یک موقعیت را باز می‌کنم، تنها در صورتی که این رفتار توسط شاخص حرکت تأیید شود. در عین حال، تنها در صورتی از بازار خارج می شوم که اندیکاتور مومنتوم شروع به رفتار معکوس کند. به تصویر زیر دقت کنید.

چگونه حمایت و مقاومت را معامله کنیم؟
چگونه حمایت و مقاومت را معامله کنیم؟

خط بنفش یک سطح مهم است که در مثال ما به عنوان یک حمایت عمل می کند. این سطح در طول سال گذشته بیش از 5 بار به عنوان حمایت و مقاومت لمس و تست شده است. بنابراین، من این را یک سطح کلیدی می دانم و سعی می کنم آن را معامله کنم! همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، در آخرین جلسه قیمت با حمایت بنفش، کندل نزولی کمی پایین تر از سطح بسته می شود.

در همین حال، Momentum سطح 100 را در جهت نزولی می شکند، که دومین سیگنال مورد نیاز من را می دهد و موقعیت معامله را برای من ایجاد می کند. من از روند نزولی ثابت که با کانال سبز در نمودار مشخص شده است، کوتاه می روم. کم کم، روند نزولی شروع به کند شدن می کند و من یک "هشدار!" هنگامی که روند در جهت صعودی شکسته می شود، سیگنال می دهد.

با این حال، من در بازار می مانم تا زمانی که یک سیگنال صعودی از اندیکاتور مومنتوم دریافت کنم. این اتفاق در دایره های آبی رخ می دهد که Momentum سطح 100 خود را در جهت صعودی می شکند و به من سیگنال صعودی می دهد. این نقطه خروجی من است و از بازار خارج می شوم. موقعیت فروش برای مدت 6 هفته سود نزدیک به 450 پیپ نزولی را برای من به ارمغان آورد.

جمع بندی

معامله با حمایت و مقاومت بسیار ساده و البته بسیار سود آور است و میتواند برای افرادی که روی این روش کار میکنند بسیار کاربردی باشد.

بازهم مانند تمامی پستها تاکید میکنیم که به هیچ وجه بعد از مطالعه این پست در حساب ریل شروع به معامله کردن نکنید و حتما برای مدت مناسب (( تا زمانی که به تسلط کافی برسید )) از این شیوه در حساب دمو استفاده کنید.

مواردی که باید همواره بیاد داشته باشید:

  • حمایت و مقاومت مناطق نموداری هستند که سطوح معاملات روانی را مشخص می کنند.
  • سطوح معاملاتی S/R برای تعیین نقاط ورود و خروج در نمودار استفاده می شود.
  • حمایت یک سطح زیر قیمت فعلی است. مقاومت یک سطح بالاتر از قیمت فعلی است.
  • هر پایینی می تواند یک حمایت باشد و هر بالا می تواند یک مقاومت باشد.
  • هرچه سطح بیشتر تست شود، قابل اعتمادتر است.
  • معاملات حمایتی و مقاومتی را می توان در ترکیب با ابزارهای معاملاتی اضافی، مانند اندیکاتور مومنتوم، به منظور جداسازی هرچه بیشتر سیگنال های غلط استفاده کرد.
  • سطوح حمایت و مقاومت برای هر استراتژی معاملاتی فارکس ضروری است.

اگر در خصوص معامله با حمایت و مقاومت هنوز مشکل دارید و نیاز به راهنمایی دارید در بخش نظرات آنرا مطرح کنید.

آواتار سید مهدی حق شناس

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها