الگوی مثلث صعودی و الگوی مثلث نزولی در بازار فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

الگوی مثلث صعودی و نزولی

الگوی مثلث صعودی و نزولی دو نوع دیگر از الگوهای مثلثی در تحلیل تکنیکال فارکس هستند.این الگوها نیز همانند الگوی مثلث متقارن از الگوهای ادامه دهنده روند هستند اما دقیقا مانند دیگر الگوهای ادامه دهنده روند تا زمان شکست الگو نمیتوان به آن ها اطمینان کرد و ادامه دهنده بودن الگو منوط به شکست الگو در جهت ادامه روند است.

الگوهای مثلث معمولا در ادامه یک روند شارپی به صورت یک توقف قیمت یا روند خنثی ظاهر می شوند و پس از آن روند دوباره امتداد خواهد یافت.استفاده از الگوهای مثلث به یافتن نقطه ورود به معامله کمک می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

الگوی مثلث صعودی و الگوی مثلث نزولی آموزش مجازی فارکس سر فصل های آموزشی الگوی مثلث صعودی و نزولی
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    آشنایی با الگوی مثلث صعودی (ascending triangle)

    الگوی مثلث صعودی در ادامه روند صعودی بعنوان یک مکث قیمت به صورت روند رنج شکل می گیرد تا روند صعودی دوباره پتانسیل حرکت پیدا کند و با شکست سطح مقاومت الگو روند صعودی ادامه دار شود.

    شکل گیری این الگو بدین صورت است که در ادامه یک روند صعودی روند رنج کوتاه مدتی شکل میگیرد که یک سطح مقاومتی افقی و بدون شیب قوی دارد و تمام سقف های قیمتی روند رنج با این سطح مقاومت برخورد دارند و از طرف دیگر کف های قیمتی هر کدام نسبت به قبلی کوتاه تر است و در واقع سطح حمایت الگو به سمت سطح مقاومت همگرا می شود.

    شکل ظاهری مثلث صعودی و هدف این الگو در یک راستا قرار دارد به صورت بصری الگو را رو به بالا می بینید و در عمل نیز الگو میخواهد ادامه دهنده روند صعودی بلند مدت باشد.

    به خاطر شکل ظاهری الگوی مثلث صعودی به این الگو مثلث قائم الزاویه نیز گفته می شود.اگر سطح مقاومت به صورت افقی رسم شود و خطی را بعنوان قائده مثلث رسم کنیم یک زاویه قائم تشکیل می شود و خط سطح حمایت بعنوان وتر این مثلث به صورت مورب رسم می شود.

    برای تشکیل این الگو با توجه به شکل آن میدانیم که کاهش حجم معاملات فروش در داخل الگو مهم است.یعنی در ابتدای الگو معاملات فروش به طور متوسط وجود دارد و هر چه الگو به سمت انتها و نقطه همگرا می رود از حجم معاملات فروش کم می شود.

    شکل ظاهری الگوی مثلث صعودی به شکل زیر است.

    الگوی مثلث صعودی (ascending triangle)

    مشخصات الگوی مثلث صعودی (ascending triangle)

    الگوی مثلث صعودی نیز مانند دیگر الگوهای ادامه دهنده در برخی مواقع به صورت بازگشتی عمل کرده است و معامله گر را دچار خطا می کند.

    وجود شرایط زیر برای تایید الگو بعنوان یک الگوی ادامه دهنده لازم است:

    1. روند الگو:برای واجد شرایط بودن الگو بعنوان یک الگوی ادامه دهنده روند این الگو باید در ادامه یک روند ثابت صعودی شکل گیرد و بلند مدت بودن روند در الگوی مثلث صعودی چندان حائز اهمیت نیست یک روند کوتاه مدت صعودی نیز میتواند روند الگو را تایید کند.
    2. خط افقی بالا:خط افقی بالای الگو نیاز به دو نقطه قیمتی برای رسم دارد از آن جایی که این خط حکم مقاومت الگو را دارد هرچه نقاط قیمتی که به این خط برخورد میکنند بیشتر باشد سطح مقاومت تایید شده تر است.نیازی نیست همه نقاط دقیقا روی یک قیمت باشند بلکه تنها در یک سطح باشند و مقاومت را تشکیل دهند کافی است.این خط نباید هیچ شیبی داشته باشد و فاصله نقاط قیمت نیز نباید از یکدیگر زیاد باشد.
    3. خط روند صعودی پایین:برای خط روند صعودی در پایین الگو نیز حداقل به دو نقطه قیمت نیاز داریم.شیب این خط باید به صورتی باشد که به سمت خط افق بالا همگرا شود در نتیجه هر کف قیمتی که درون الگو تشکیل می شود باید از کف قیمت قبلی بالاتر باشد.حتی اگر دو کف قیمت در یک سطح قرار داشته باشند الگو از اعتبار ساقط می شود و دیگر مثلث صعودی نیست.
    4. مدت زمان:الگو میتواند از چند هفته تا چند ماه تشکیل شود.بهترین زمان برای تشکیل الگوی مثلث صعودی بین یک تا سه ماه است.
    5. حجم معاملات:حجم معاملات در درون الگو باید از ابتدا تا انتها کاسته شود به طوری که خط روند صعودی بتواند به سمت مقاومت همگرا شود تا زمان شکست مقاومت که حجم معاملات خرید باید به اندازه ای افزایش پیدا کند که بتواند مقاومت را بشکند و از آن عبور کند.
    6. تبدیل سطح مقاومت به حمایت:آخرین تایید و مهم ترین تایید الگو شکست مقاومت و تبدیل شدن این سطح به حمایت است.پس از شکست الگو معمولا یک اصلاح قیمت به سمت خط مقاومت و عدم نفوذ در آن این سطح را بعنوان حمایت تایید می کند.
    7. هدف قیمت:برای تعیین اولین هدف قیمت یا همان خد سود باید بیشترین فاصله بین دو خط الگو اندازه گیری شود(قائده مثلث) به همین اندازه پس از شکست الگو میتوان حد سود تعیین کرد.

    مثلث متقارن الگوی امنی است و تایید آن ساده تر از هر نوع الگوی ادامه دهنده دیگر است زیرا این الگو بنا به شکل ظاهری آن یک رویکرد صعودی دارد.در واقع در این الگو صعود تضمین شده است و یک سفارش خرید ثبت شده وجود دارد تنها مدتی زمان میبرد تا بازار پتانسل صعود را پیدا کند.

    به همین دلیل است که شرایط تایید الگوی مثلث صعودی و نزولی بسیار ساده تر است و این الگو برای تایید نیاز به روند بلند مدت یا حجم معاملات خیلی زیاد ندارد تنها فاکتور مهم در تایید الگو شکل گیری خط روند صعودی الگو است که به سمت خط بالای الگو همگرا باشد و شکل مثلث را صعودی نشان دهد.

    بروکر برتر اروپا در سال 2020

    تحلیل الگوی مثلث صعودی

    در تصویر زیر نمودار Primus Telecom (PRTL) با انقباض حجم معاملات قبل از شکست سطح مقاومت در یک دوره 6 ماهه توانسته است یک الگوی مثلث صعودی تشکیل دهد.

    تحلیل الگوی مثلث صعودی

    روند الگو:روند قیمت در ابتدا یک کف قیمت را در 14 ثبت کرده است و پس از آن با یک صعود دیگر برای اولین بار در ده ماه گذشته در 24 با یک مقاومت مواجه شده است.(روند قبل الگو در تصویر قابل مشاهده نیست)

    خط مقاومت افقی الگو:پس از اولین برخورد با مقاومت با هر بار نوسان قیمت روند قیمت در 23 یا 24 با مقاومت مواجه شده است و نتوانسته از این سطح عبور کند.فاصله بین 23 و 24 یک سطح مقاومت افقی را تشکیل داده است که خط بالای مثلث صعودی است.

    خط روند صعودی الگو:پایین ترین قیمتی که در این دوره نوسانات این روند ثبت کرده است 12.5بوده اما میتوان 14 را نیز کف قیمت دانست به هرحال هر کف قیمت در این روند از کف قیمت قبلی بالاتر تشکیل شده است و سطح حمایت به صورتی رسم شده که به سمت سطح مقاومت همگرا است و روند الگو صعودی است.

    مدت زمان الگو:مدت زمان الگو 6 ماه است و با اینکه این زمان کمی طولانی است اما چون تمام شرایط دیگر برای این الگو قویاُ وجود دارد نمیتوان زمان 6 ماهه را زیاد و دلیل برای رد الگو دانست.

    حجم معاملات:حجم معاملات از از اواخر ژوئن تا اوایل اکتبر کاهش یافته است در اوایل اکتبر اندیکاتور ولوم یک افزایش حجم را نشان میدهد اما تنها در دو روز کاری بوده است و نهایتا سطح 20بعنوان آخرین کف قیمت ثبت شده است و خط صعودی الگو همچنان برقرار است.

    شکست مقاومت:نهایتاً افزایش حجم در اوایل نوامبر منجر به شکست مقاومت سطح 24 شده است و شکست الگو در جهت روند صعودی شکل گرفته است.

    تبدیل مقاومت به حمایت:قیمت یک بار دیگر تا سطح 26 اصلاح قیمت داشته است اما نتوانسته حتی به سطح 24 که مقاومت الگو بوده است برسد در نتیجه سطح مقاومت به هنوان سطح حمایت تایید می شود.

    هدف قیمت:اندازه بالاترین سقف قیمت تا پایین ترین کف قیمت(قائده مثلث) 10 واحد است پس به اندازه 10 واحد پس از سطح 24 که مقاومت الگو بوده است میتوان حد سود تعیین کرد.

    ّبروکر فارکس ifc markets

    ّبروکر فارکس ifc markets

    الگوی مثلث نزولی (descending triangle)

    الگوی مثلث نزولی دقیقا مشابه الگوی مثلث صعودی است در جهت عکس یعنی این الگو در ادامه روند نزولی بازار ایجاد می شود یک توقف قیمتی به وجود میاورد و انتظار می رود پس از الگو ادامه روند از سر گرفته شود.

    در ادامه روند نزولی یک روند رنج به منظور یک مکث قیمت ایجاد می شود درون این رنج قیمتی با اتصال کف های قیمتی به یکدیگر به یک سطح حمایت افقی میرسیم که هیچ شیبی ندارد از طرف دیگر سقف های قیمتی هرکدام پپایین تر از دیگری شکل می گیرد و خط روند نزولی الگو به سمت خط حمایت همگرا می شود و یک مثلث نزولی را می سازذ.

    هدف الگوی مثلث نزولی و شکل ظاهری آن در یک راستا قرار دارد یعنی از نظر بصری یک مثلث نزولی دیده می شود و در عمل نیز این الگو باید منجر به نزول قیمت شود.

    شکل ظاهری الگوی مثلث نزولی به شکل زیر است.

    الگوی مثلث نزولی(descending triangle)

    نمودار بالا تشکیل یک الگوی مثلث نزولی را نشان میدهد.با این تصویر نباید دچار اشتباه شوید الگو در ادامه یک روند نزولی بلند مدت شکل گرفته است که قابل مشاهده نیست یک نوسان صعودی کوچک منجر به شکل گیری روند خنثی و تشکیل مثلث نزولی شده است.

    مثلث نزولی را میتوان یک مثلث قائم الزاویه دانست زیرا خط حمایت و قايده مثلث یک زاویه قائم را می سازند و خط روند نزولی الگو حکم وتر مثلث را دارد.

    مشخصات الگوی مثلث نزولی (descending triangle)

    الگوی مثلث نزولی باید دارای شرایط زیر باشد تا اعتبار آن تایید شود:

    1. روند الگو:الگو باید در ادامه یک روند نزولی ظاهر شود اما در این الگو بلند مدت بودن روند چندان اهمیت ندارد تنها نزولی بودن روند پیش از الگو اعتبار آن را تامین میکند.
    2. خط پایین افقی:حداقل دو قیمت از کف های قیمتی برای رسم خط افقی پایین لازم است و لازم نیست این نقاط دقیقا یکی باشد اما باید نزدیک بهم باشند و بتوانند یک سطح حمایت را تشکیل دهند که خز افقی پایین است و این خط نباید به هیچ سمتی شیب داشته باشد.
    3. خط روند نزولی:دو نقطه قیمت برای رسم خط روند نزولی الگو لازم است این نقاط از سقف های قیمت به دست می آیند که هر کدام باید پایین تر از سقف قیمت قبلی باشد.اگر یکی از سقف ها بالاتر از سقف قبلی قرار گیرد الگوی مثلث نزولی معتبر نیست.
    4. مدت زمان:الگو میتواند بین چند هفته تا چند ماه تشکیل شود اما بهتر است که تشکیل الگو بین 1تا 3 ماه زمان ببرد.
    5. حجم معاملات:در داخل مثلث نزولی حجم معاملات باید کاهش پیدا کند تا خطروند به سمت خط حمایت همگرا شود و مثلث شکل گیرد در زمان شکست الگو باید حجم افزایش پیدا کند اما برای این الگو افزایش زیاد خحم مهم نیست.
    6. تبدیل حمایت به مقاومت:پس از شکست حمایت الگو معمولا روند قیمت یک بار به این سطح باز میگردد عدم نفوذ قیمت به سطح حمایت الگو تایید شکست کامل الگو و تبدیل شدن سطح حمایت به مقاومت است.
    7. هدف قیمت:اندازه قائده مثلث(بیش ترین فاصله بین خط افقی تا خط روند الگو) میتواند هدف قیمت یا همان حد سود باشد.

    الگوی مثلث نزولی بخاطر رویکرد نزولی که در خود الگو وجود دارد نیاز به تایید اعتبار ویژه ای ندارد در واقع نزول پس از یک مثلث نزولی تقریبا قطعی است تنها زمان آن مشخص نیست.

    تنها تشکیل یک روند نزولی بی نقض در الگو برای تایید کافی است به همین علت روند بلند مدت الگو یا افزایش چشم گیر حجم در زمان شکست در این الگو چندان حائز اهمیت نیست.

    بروکر آمارکتس

    بروکر آمارکتس

    تحلیل الگوی مثلث نزولی (descending triangle)

    در اواخر سال 2000 ، نمودار Nucor با توقف قیمت در سطح 44 یک الگوی مثلث نزولی را تشکیل داده است.

    تحلیل الگوی مثلث نزولی

    روند الگو:روند نزولی از بالای سطح 60 تا سطح 44 ادامه پیدا کرده است که نشان میدهد روند نزولی بلند مدت بوده است و الگو در دسته الگوی ادامه دهنده روند طبقه بندی می شود.

    خط حمایت افقی:با اولین واکنش در نقطه یک فرضیه شکل گیری یک سطح حمایت ایجاد می شود و با برخورد در نقطه 3 این فرضیه اثبات می شود و خط افقی پایین الگو روی این حمایت ترسیم می شود.

    خط روند نزولی:سقف های قیمت در نوسانات روند رنج درون الگو هرکدام پایین تر از دیگری شکل میگیرد تا خط روند نزولی به سمت خط افقی همگرا شود و الگوی مثلث نزولی تشکیل شود.

    مدت زمان:الگو در حدود 4 ماه تشکیل شده است که این زمان برای این نوع الگو مورد تایید است.

    حجم معاملات:از ابتدای تشکیل الگو در فوریه تا می خحم معاملات کاهش پیدا کرده است و الگو منقبض شده است کاهش حجم در اندیکاتور ولوم نیز قابل مشاهده است.افزایش حجم در می منجر به شکست سطح حمایت الگو شده است.

    تبدیل حمایت به مقاومت:بازگشت قیمت به سطح حمایت الگو بسیار ضعیف است اما باز هم تبدیل سطح حمایت به مقاومت را تایید می کند.

    در این نمودار میتوان تایید را به نوع دیگری نیز مشاهده کرد در روند پس از شکست الگو پس از یک کندل صعودی چند الگوی تک کندل دوجی ظاهر شده است کندل های نزولی پس از کندل دوجی تاییدی بر نزولی بدون روند است.

    هدف قیمت:همانطور که در تصویر پیداست قائده مثلث 9 واحد بوده است و پیشبینی می شود روند قیمت حداقل به اندازه 9 واحد پس از شکست نزول کند که این ححد سد اول است.

    بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

    بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

    نکات مهم الگوی ادامه دهنده مثلث صعودی و نزولی

    گفتیم که ایجاد روند صعودی پس از مثلث صعودی و ایجاد روند نزولی پس از مثلث نزولی دور از ذهن نیست و بسیار محتمل تر از الگوهای دیگر است و تنها زمان آن مشخص نیست.به همین علت میتوان پس از سطح مقاومت در مثلث صعودی سفارش خرید و پس از سطح حمایت در مثلث نزولی سفارش فروش را تنظیم کرد تا با شکست سطح معامله باز شود و حداکثر استفاده را از این الگو ببرید.

    حد ضرر در الگوی مثلث صعودی نزولی همانند مثلث متقارن است و بستگی به ریسک پذیری معامله گر دارد.

    برای مثلث صعودی با ریسک کم میتوان کمی زیر خط مقاومت را حد ضرر قرار دارد که کم ریسک است اما احتمال استاپ خورد بالا می رود یا میتوان آخرین کف قیمت الگو را حد ضرر قرار داد که ریسک بیشتری دارد اما احتمال استاپ بی دلیل کاهش پیدا می کند.

    برای مثلث نزولی همین معیارها در جهت عکس صادق است سعنی یا کمی بالاتر از خط حمایت الگو یا آخرین سقف قیمت الگو میتوانند حد ضرر شما باشد. 

    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها