آپشن Deep in the money

تاریخ آخرین بروزرسانی: 7 آگوست 2023
Deep in the money، یک آپشن است که دارای قیمت اجرا یا قیمت استرایک بسیار پایین (برای یک آپشن خرید) یا بالا (برای یک آپشن فروش) به نرخ بازار دارایی مبنا است. ارزش چنین آپشن‌ای تقریباً تماماً از ارزش درونی و حداقل ارزش زمانی تشکیل شده است. آپشن‌های Deep in the money دلتایی در یا نزدیک به 1.00 (یا 100%) دارند که به این معنی است که قیمت آپشن مورد انتظار است تا همراه با تغییرات قیمت بازار دارایی مبنا به صورت صعودی یا نزولی تغییر کند. آپشن‌های Deep in the money می‌توانند با آپشن‌هایی عمیقاً خارج از پول که به جای ارزش درونی، هیچ ارزش درونی و همچنین حداقل ارزش زمانی ندارند، مقایسه شوند. این آپشن‌ها دلتایی نزدیک به صفر دارند.   نکات کلیدی: - آپشن‌های Deep in the money دارای قیمت استرایک بسیار بالا یا پایین نسبت به قیمت بازار دارایی مبنا هستند و به همین دلیل اغلب شامل ارزش درونی زیادی می‌شوند. - این آپشن‌ها تقریباً دارای دلتای 100 درصد هستند، به این معنی که قیمت آنها با هر تغییر در قیمت دارایی مبنا همراه است. - در صورتی که آپشن‌های Deep in the money به سبک آمریکایی باشند، معامله‌گران آنها را به صورت زودهنگام اجرا خواهند کرد.  

Deep in the money

اداره مالیات داخلی (IRS) آپشن‌های Deep in the money را به یکی از دو شرح زیر تعریف می‌کند: - هر آپشن با مدت کمتر از 90 روز که دارای قیمت استرایکی است که یک استرایک کمتر از بالاترین قیمت موجود سهام است. - یک آپشن با مدت بیشتر از 90 روز و قیمتی کمتر از دو استرایک کمتر از بالاترین قیمت موجود سهام. اگر یک آپشن به اندازه بیشتر از 10 دلار در پول (ITM) باشد، معمولاً به آن "Deep in the money" گفته می‌شود. بنابراین، اگر یک آپشن خرید Deep in the money باشد، به این معنی است که قیمت استرایک حداقل 10 دلار کمتر از دارایی مبناست، و برای یک آپشن فروش، حداقل 10 دلار بیشتر است. برای سهام با قیمت کمتر، ممکن است سطح لازم برای Deep in the money شدن حداکثر 5 دلار باشد. مهمترین ویژگی این نوع آپشن، ارزش درونی چشمگیر آن است. برای محاسبه ارزش یک آپشن خرید، باید قیمت استرایک را از قیمت بازار دارایی مبنا کم کنید. برای یک آپشن فروش، باید قیمت استرایک را به قیمت بازار دارایی مبنا اضافه کنید. هر چه یک آپشن خرید Deep in the money‌تر شود، دلتای آن به 100٪ نزدیک می‌شود. در این دلتا، هر تغییر نقطه‌ای در قیمت دارایی مبنا منجر به تغییر همزمان و برابر در قیمت آپشن خواهد شد. به همین دلیل، آپشن‌های Deep in the money برای سرمایه‌گذاران بلندمدت، به خصوص در مقایسه با آپشن‌های در پول (ATM) و خارج از پول (OTM)، راهبرد عالی هستند. سرمایه‌گذاری در آپشن، شبیه به سرمایه‌گذاری در دارایی مبنا است، به جز این که صاحب آپشن با سرمایه کمتر، ریسک محدود، ضربان بالاتر و پتانسیل سود بیشتری همراه خواهد بود.   نکته مهم: آپشن‌های Deep in the money، سطح دلتای بسیار بالایی دارند که به معنی این است که آپشن‌ها تقریباً با دارایی مبنا به صورت هم‌زمان حرکت خواهند کرد.   هر چه یک آپشن خرید Deep in the money‌تر شود، دلتای آن به 100٪ نزدیک می‌شود. در این دلتا، هر تغییر نقطه‌ای در قیمت دارایی مبنا منجر به تغییر همزمان و برابر در قیمت آپشن خواهد شد. به همین دلیل، آپشن‌های Deep in the money برای سرمایه‌گذاران بلندمدت، به خصوص در مقایسه با آپشن‌های در پول (ATM) و خارج از پول (OTM)، راهبرد عالی هستند. سرمایه‌گذاری در آپشن، شبیه به سرمایه‌گذاری در دارایی مبنا است، به جز این که صاحب آپشن با سرمایه کمتر، ریسک محدود، ضربان بالاتر و پتانسیل سود بیشتری همراه خواهد بود.
Deep in the money

Deep in the money

نکات ویژه Deep in the money

آپشن‌های Deep in the money به سرمایه‌گذار امکان می‌دهند که به همان اندازه یا تقریباً به همان اندازه حرکت سهام را به عنوان صاحبان (یا فروشندگان کوتاه) سهام واقعی سودآوری کنند، با این حال که شرایط خرید آنها نسبت به دارایی مبنا کمتر است. در حالی که آپشن Deep in the money دارای سرمایه کمتر و ریسک کمتری است؛ اما بدون خطر نیست. به دلیل اینکه آپشن‌ها عمر محدودی دارند و برخلاف سهام، سرمایه‌گذار (خریدار آپشن) باید دارایی مبنا را در جهت مطلوب حرکت دهد (برای آپشن‌های خرید، بالا و برای آپشن‌های فروش، پایین) در مدت مشخص شده تا سود ببرد. همواره امکان وجود دارد که سهام در جهت معکوس حرکت کند، منجر به کاهش ارزش آپشن شود و حتی برای خارج شدن از پول (OTM) نیز قرار بگیرد. در چنین صورتی، ارزش درونی کاهش می‌یابد یا به طور کامل ناپدید می‌شود و تنها پریمیوم باقی می‌ماند که به تناسب فرسودگی زمان در معرض قرار می‌گیرد. تریدرها اغلب سعی می‌کنند آپشن‌های Deep in the money خود را با اجرای زودهنگام آنها بسته کنند، که فقط برای آپشن‌های آمریکایی مجاز است. آپشن‌های اروپایی تنها در هنگام انقضاء قابل اجرا هستند. این کار به تریدر کمک می‌کند تا موقعیت آپشن‌های خود را تمیز کند، در حالی که نرخ بهره (در صورت وجود پوشش آپشن خرید عمیق) یا سود سهام (در صورت وجود پوشش آپشن خرید عمیق) مناسب‌تری را کسب می‌کند. این به دلیل این است که داشتن یک آپشن خرید Deep in the money به شکل مؤثری همان معنای فروش کوتاه سهام را دارد - اما بدون دریافت درآمد کوتاه می‌شود که به آن سود بهره گفته می‌شود. به همین ترتیب، داشتن یک آپشن خرید Deep in the money به طور مؤثری همان معنای داشتن سهام را دارد، اما صاحبان قرارداد، مگر اینکه خود سهام را داشته باشند، سود سهام پرداخت شده را دریافت نخواهند کرد.  

ریسک و بازده Deep in the Money

آپشن‌های Deep in the Money (ITM)، آپشن‌هایی هستند که قیمت اجرای آن‌ها به‌طور چشمگیری کمتر از قیمت فعلی دارایی مورد نظر است. به‌عبارت دیگر، اگر یک آپشن Call به صورت Deep ITM باشد، قیمت فعلی دارایی باید قابل توجهی بالاتر از قیمت اجرای آپشن باشد. این نوع آپشن در مقایسه با آپشن‌های At The Money یا Out of The Money ارزش بیشتری دارند، اما در عین حال ریسک بیشتری نیز دارند. برای تحلیل ریسک و بازده آپشن‌های Deep ITM، باید مفاهیمی از جمله Delta، Gamma، Theta و Vega را درک کرد. Delta بیانگر تغییرات قیمت آپشن به ازای یک واحد تغییر قیمت دارایی مورد نظر است. Gamma بیانگر تغییرات Delta به ازای یک واحد تغییر قیمت دارایی است. Theta نشان‌دهنده تغییرات قیمت آپشن به ازای گذشت زمان و Vega بیانگر تغییرات قیمت آپشن به ازای تغییرات ولتاژ دارایی است. در مورد آپشن‌های Deep ITM، دلتا به‌طور قابل توجهی نزدیک به یک است، یعنی هر تغییر کوچک در قیمت دارایی مورد نظر منجر به تغییرات بزرگی در قیمت آپشن خواهد شد. با افزایش روزهای باقی‌مانده تا انقضای آپشن، تتا به‌مرور بیشتر می‌شود و به همین مناسبت پتانسیل سود حاصل از خرید آپشن Deep ITM کاهش می‌یابد. در نهایت، افزایش ولتاژ دارایی مورد نظر نیز منجر به افزایش قیمت آپشن خواهد شد و برعکس. با توجه به این جزئیات، خرید آپشن‌های Deep ITM معمولاً برای سرمایه‌گذارانی مناسب است که تجربه کافی در بازار سرمایه دارند و به‌صورت حرفه‌ای بر روی آن‌ها عمل می‌کنند.   بررسی تأثیر فاصله قیمتی در قیمت آپشن‌های Deep in the Money فاصله قیمتی بین قیمت فعلی دارایی مربوط به آپشن و قیمت اجرای آن، یکی از عواملی است که در تعیین قیمت آپشن‌های Deep in the Money (ITM) نقش دارد. در واقع، با افزایش فاصله قیمتی، قیمت آپشن ITM به‌صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد و برعکس. برای نمونه، فرض کنید که یک آپشن Call با قیمت اجرای 100 دلار و فاصله قیمتی صفر وجود دارد و دارایی مربوط به آن در حال حاضر با قیمت 110 دلار معامله می‌شود. با توجه به این فاصله قیمتی صفر، این آپشن ITM است و به‌طور تقریبی برابر با قیمت فعلی دارایی مورد نظر خواهد بود. حال فرض کنید که فاصله قیمتی این آپشن به 20 دلار افزایش یافته است. در این حالت، قیمت آپشن ITM به‌صورت 10 دلار کاهش خواهد یافت. به‌طور کلی، هرچقدر فاصله قیمتی بین قیمت فعلی دارایی و قیمت اجرای آپشن بیشتر باشد، قیمت آپشن ITM کاهش پیدا می‌کند. این اتفاق به‌خصوص در صورت آپشن Call رخ می‌دهد، زیرا در این حالت، اگر فاصله قیمتی بیشتر از قابل توجهی باشد، سود حاصل از خرید آپشن کاهش می‌یابد. در حالت آپشن Put نیز، افزایش فاصله قیمتی منجر به افزایش قیمت آپشن ITM می‌شود، زیرا با افزایش فاصله قیمتی، احتمال کاهش قیمت دارایی مورد نظر بیشتر می‌شود. در نتیجه، برای تحلیل قیمت آپشن‌های Deep ITM باید به‌عنوان یک عامل اثرگذار، فاصله قیمتی را در نظر گرفت. سرمایه‌گذاران باید با توجه به میزان فاصله قیمتی، تصمیم بگیرند که آیا خرید یا فروش آپشن ITM مناسب است یا خیر.  

استراتژی‌های Deep in the Money

برای خرید و فروش آپشن‌های Deep in the Money (ITM)، چندین استراتژی موفق وجود دارد. به‌عنوان مثال: 1. Covered Call: در این استراتژی، سهم یا دارایی مربوطه را خریداری می‌کنید و همزمان یک آپشن Call ITM برای آن دارایی نیز به‌صورت همزمان خریداری می‌کنید. در این حالت، با فروش آپشن به‌صورت Covered Call، سود حاصل از این فروش می‌تواند هزینه خرید دارایی را کاهش دهد و در عین حال احتمال بیشتری برای شما برای کسب سود از این تراکنش وجود خواهد داشت. 2. Protective Put: در این استراتژی، یک آپشن Put ITM برای دارایی مربوطه خریداری می‌شود. با این کار، اگر قیمت دارایی کاهش یابد، شما می‌توانید با استفاده از آپشن Put پوششی برای این کاهش قیمت ارائه دهید و با کاهش ریسک، خروجی سوددهی به‌صورت قابل توجهی بیشتر شود. 3. Bull Call Spread: در این استراتژی، یک آپشن Call ITM به‌صورت خریداری می‌شود و همزمان یک آپشن Call OTM (Out of The Money) نیز به‌عنوان فروش خریداری می‌شود. با این کار، شما می‌توانید با کاهش هزینه‌های خرید، پوششی برای خطرات قیمتی دارایی مربوطه بدهید. 4. Bear Put Spread: در این استراتژی، یک آپشن Put ITM به‌صورت خریداری می‌شود و همزمان یک آپشن Put OTM نیز به‌عنوان فروش خریداری می‌شود. با این کار، همانند Bull Call Spread، شما می‌توانید با کاهش هزینه‌های خرید، پوششی برای خطرات قیمتی دارایی مربوطه بدهید. 5. Long Straddle: در این استراتژی، یک آپشن Call ITM و یک آپشن Put ITM به‌صورت همزمان خریداری می‌شود. با استفاده از این استراتژی، شما می‌توانید بدون در نظر گرفتن جهت حرکت قیمت دارایی، سود حاصل از تغییرات پراکندگی قیمت را کسب کنید. این استراتژی‌ها فقط نمونه‌ای از راهکارهای موجود برای خرید و فروش آپشن‌های Deep ITM هستند. سرمایه‌گذاران باید با توجه به شرایط بازار و میزان ریسکی که تمایل دارند بپذیرند، استراتژی مناسب را انتخاب کنند. به‌عنوان یک نکته عملی، قبل از هرگونه تصمیم‌گیری، بهتر است که مطالعات و تحلیل‌های ریسک و بازده آپشن‌های مختلف را دقیقاً روی دارایی مورد نظر خود انجام دهید. علاوه بر استراتژی‌های فوق، سرمایه‌گذاران می‌توانند از استراتژی‌های دیگری نیز استفاده کنند. به‌طور مثال، یک سرمایه‌گذار می‌تواند آپشن‌های Deep ITM را به‌صورت مستقیم خریداری کند و در صورتی که قیمت دارایی مربوطه از قیمت اجرای آپشن بیشتر شود، آپشن را به قیمت بازار بفروشد. البته در این حالت، سرمایه‌گذار باید با توجه به تمام معیارهای موجود، شامل فاصله قیمتی، تاریخ انقضا و نوع آپشن، تصمیم‌گیری کند. در کل، خرید و فروش آپشن‌های Deep in the Money معمولاً برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای مناسب است. با توجه به دانش و تجربه لازم، و با استفاده از راهکارهای مختلف، سرمایه‌گذاران می‌توانند در بازار سرمایه با موفقیت عمل کنند.   یک مثال از آپشن Deep in the money فرض کنید یک سرمایه‌گذار در تاریخ 1 ژانویه 2019 یک آپشن خرید برای سهام شرکت ABC با قیمت استریک $175 در ماه مه خریداری کند. قیمت پایانی ABC در تاریخ 1 ژانویه 2019 $210 بود و قیمت استریک‌های آپشن خرید در ماه مه در همان روز به ترتیب $150، $175، $210، $225 و $235 بودند. با توجه به اینکه دوره آپشن بیشتر از 90 روز است، آپشن‌ خرید با قیمت استریک $150 (دو قیمت پایین‌تر از $210) یک آپشن Deep in the money است. در عین حال، احتمالاً دلتای این آپشن ها نزدیک به ۰.۹۰ بوده و به آن معناست که قیمت آپشن به صورت تقریباً هم‌زمان با قیمت دارایی مبنا حرکت می‌کند. مهم است به این نکته توجه داشت که این مثال صرفاً جهت توضیح بیشتر بوده و تریدینگ آپشن‌ها شامل عوامل بسیار دیگری در مقایسه با قیمت استریک و دلتای آن است. سرمایه‌گذاران باید قبل از هر تصمیم سرمایه‌گذاری، اهداف سرمایه‌گذاری خود، تحمل ریسک و وضعیت مالی خود را دقیقاً بررسی کنند. پیروز و موفق باشید.   منبع: اینوست پدیا
آواتار سید محمد رضا

سید محمد رضا

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها