معامله گر واقع بین ✔️آموزش مدیریت سرمایه

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

معامله گر واقع بین

آموزش روانشناسی معاملات و مدیریت سرمایه مبحث پایانی در بخش آموزش مقدماتی میباشد. تا به اینجا در مبحث آموزش فارکس تلاش کردیم تا در سطح مقدماتی فارکس به هر آنچه نیاز دارید برسید. در جلسه قبل در خصوص روانشناسی فارکس در مبحث روانشناسی فردی صحبت کردیم. همچنین در جلسات دیگر در مورد مواردی مانند انتخاب بروکر فارکس و ابزار تحلیلی حرف زدیم. برای دسترسی به دوره جامع و رایگان آموزش فارکس برروی این لینک کلیک کنید.

در این جلسه به آموزش روانشناسی معاملات یا همان آموزش مدیریت سرمایه میپردازیم. این جلسه در حقیقت نقطه اتصال اکثر آموزش هایی میباشد که در بخش مقدماتی به شما داده شده است. پس دقت داشته باشید که این آموزش به نوعی مهمترین آموزش بخش مقدمات خواهد بود. حتما تا پایان این آموزش را به دقت مطالعه کنید.   مهمترین فاکتوری که جدای از اینکه شما یک تحلیل گر بنیادین باشید یا تکنیکال باید حتما رعایت کنید. این است که باید یاد بگیریم که چطور با یک روانشناسی معاملاتی درست بتوانیم یک مدیریت سرمایه منطقی و حرفه ای داشته باشیم تا به موفقیت برسیم. از طرفی دیگر چه بسیار هستند افرادی که تحلیل گر بسیار قوی و خوبی هستند اما به هنگام ترید یک معامله گر موفق نیستند و نمیتوانند یک معامله گر حرفه ای باشند. دلیل این امر هم عدم توجه به روانشناسی معاملات یا همان مدیریت سرمایه است. اگر میخواهید شماهم یک معامله گر واقع بین در بازارهای مالی باشید پس لازم است تا طبق آموزش این پست مواردی را که گفته میشود به خوبی رعایت کنید.
ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

آموزش روانشناسی معاملات برای معامله گر واقع بین

از نظر ما قدم اول برای تبدیل شدن به معامله گر واقع بین بازارهای مالی رسیدن به دانش و سطح اهمیت واقع بینی است. برای اینکه اهمیت روانشناسی معاملات را بیشتر بدانید لازم است به دو تفاوت عمده و اساسی بین تریدر ها و تحلیلگر ها را برای شما بیان خواهیم کرد: 1: تریدر ها لزورما روانشناسی فردی و روانشناسی در معاملات را به خوبی آموخته اند چرا که نیاز دارند در شرایط سخت در معاملات خودشان را کنترل کنند و این امر نیاز شدید به این آموزش دارد. 2: یک معامله گر واقع بین یا همان تریدر شخصی است که میدانید در معاملات باید با چه حجمی وارد بازار شود. اما تحلیل گرها از آنجا که لزوما این نیست که تریدر باشند نسبت به مبحث روانشناسی اطلاعاتی نخواهند داشت. البته اگر تحلیل گر یا معامله گر بخواهد در این بازار موفق باشید لزوما باید آموزش روانشناسی در معاملات را دیده باشد. پس اگر به دنبال این هستید که فقط تحلیل گر باشید (هیچ سودی از معاملات نخواهید داشت) نیازی نیست، این آموزش را تا انتها مطالعه کنید اما اگر به دنبال معامله گر موفق ( معامله گر واقع بین )  شدن هستید تا انتها با ما همراه باشید.

مدیریت سرمایه در بازار فارکس برای معامله گر واقع بین

معامله گر واقع بین

معامله گر واقع بین

دقت داشته باشید که شما قرار است سرمایه ای را وارد بازار کنید تا با آن به معامله گری بپردازید. پس در قدم اول دقت داشته باشید که سرمایه ای که قصد دارید وارد این بازار کنید باید یکسری فاکتور را دارا باشد و اگر هر کدام از این فاکتورها را دارا نیست برای وارد کردن سرمایه اصلا عجله نکنید

1 : از وارد کردن سرمایه ای که آنرا قرض کرده اید واقعا خود داری کنید.

یا اگر سرمایه ای را که وارد کرده اید پولی است که وام گرفته اید به هیچ وجه از آن برای کار استفاده نکنید. ببینید وقتی شما سرمایه ای را وارد کار میکنید باید سرمایه ای باشد که نسبت به آن استرسی نداشته باشید. تصور کنید سرمایه قرضی را وارد بازار فارکس کرده اید که فکر پس دادن آن به خودی خود استرس آور است. یا تصور کنید که وامی گرفته اید که هر ماه باید مبلغی را بازپرداخت داشته باشید پس  معاملات شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و خود به خود ایجاد استرس برای شما خواهد کرد. این بازار یک بازار به شدت پویا است که ریسک بسیار بالایی دارد و هر لحظه به دلایل مختلفی مانند طمع یا عدم دقت ممکن است سرمایه شما از بین برود پس باید هر آنچه ممکن است که باعث شود شما احساساتی عمل کنید یا خطایی داشته باشید را از خودتان دور نگهدارید.  سرمایه ای را وارد بازار کنید که پول مازاد شما باشد و به آن احتیاجی ندارید. در این حالت بخش بزرگی از استرس و اشتباهات خودتان را از خودتان دور خواهید کرد.

2 : تمام سرمایه خود را وارد بازار نکنید

یکی دیگر از مواردی که در این آموزش روانشناسی معاملات میخواهیم به آن توجه داشته باشید این است که برای کار در بازار فارکس نباید تمامی سرمایه خودتان را وارد بازار کنید. در حقیقت برای مدیریت سرمایه پس از اینکه استراتژی خودتان را طراحی یا انتخاب کردید. به سمتی حرکت کنید که یک پنجم سرمایه خودتان را وارد بازار کنید و ریسک کار خودتان را بجای اینکه روی تمام سرمایه داشته باشید روی یک پنجم سرمایه خودتان ریسک کنید. پس در انتخاب استراتژی با توجه به سرمایه ای که دارید در حساب دمو تمرین کنید. شاید با خودتانب بگویید که من کلا 1000 دلار دارم یک پنجم آن میشود 200 دلار که خیلی کم است. ببینید دوست من شما حتی با 10 دلار هم میتوانید وارد بازار فارکس شوید پس نگران نباشید. اگر سرمایه شما کم است مثلا همین 200 دلار و استراتژی شما سرمایه بیشتری نیاز دارد مثلا 1000 دلار راه حل این است که سرمایه خودتان را در حساب سنتی استفاده کنید. با اینکار سود و ضرر شما به سنت خواهد بود و قادر هستید مدیریت سرمایه قوی را برای سرمایه های پایین نیز داشته باشید و با سرمایه پایین هم بتوانید در این بازار کسب سود داشته باشید. پس این مورد رو برای خودتان جایی یادداشت کنید که: حساب دمو را برای تمرین به میزان سرمایه خودتان حتی در حساب سنتی انتخاب کنید تا بتوانید مدیریت سرمایه را از همین ابتدای کار لحاظ کنید.

3: در هر معامله روی نهایت 5 درصد سرمایه حساب ریسک کنید

در روشهای مدیریت سرمایه شیوه های متعددی برای روانشناسی در معاملات مورد استفاده قرار میگیرد. در بهترین روش شما مجاز هستید نهایت در یک معامله روی 5 درصد سرمایه خودتان ریسک کنید. به این معنی که استاپ لاس یا همان حد ضرر شما نهایتا باید 5 درصد سرمایه شما را دربر داشته باشد. بعنوان مثال اگر شما 100 دلار را بعنوان سرمایه اولیه قرار داده اید پس در یک معامله نهایتا باید 5 دلار را بعنوان حد ضرر مورد استفاده قرار دهید تا در یک یا چند معامله در صورت ضرر حساب شما ضرر نشود.

مدریت سرمایه چیست ؟

عموما اینطور فکر میکنند که مدیریت سرمایه یعنی سود گرفتن از بازار فارکس اما این کاملا اشتباه است. مدریت سرمایه در فارکس به معنی ضرر نکردن در این بازار سر تا سر ریسک میباشد. آنچه مورد تایید است اگر تعداد معامله گران فارکس را 100 نفر در نظر بگیریم. کمتر از 50 نفر دارای سبک و استراتژی فارکس مشخص هستند. از این 50 نفر نیز تنها 20 نفر استراتژی معاملاتی مناسب و منطقی دارند. اما بر اساس نتایج مشخص از این 20 نفر هم تنها 3 تا 5 نفر هستند که مدیریت سرمایه را رعایت میکنند. برای همین است که همه جا میخوانید که 3 تا 5 درصد در بازار فارکس موفق هستند. مدیریت سرمایه در بازار فارکس از اهمیت بالایی برخوردار است در حدی که میتوانیم اهمیت آنرا برابر یا حتی بالاتر از استراتژی معاملاتی بدانیم و البته اکثر معامله گران به این مقوله توجه کافی ندارند. شیوه های متعددی برای مدیریت سرمایه وجود دارد که هدف تمامی آنها حفظ سرمایه شما در ضرر میباشد. در ادامه به معرفی شیوه های کاربردی برای مدیریت سرمایه خواهیم پرداخت. اما در اینجا لازم است بدانید که هر سیستم معاملاتی بدون رعایت مدیریت سرمایه با قمار هیچ تفاوتی ندارد.
بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

بروکر آلپاری محبوبترین بروکر در ایرانیان

اصول مدیریت سرمایه در روانشناسی فارکس

 
اصول مدیریت سرمایه در روانشناسی فارکس

اصول مدیریت سرمایه در روانشناسی فارکس

  به مهمترین بخش این آموزش فارکس رسیدیم و آن هم بیان اصول اولیه مدیریت سرمایه است. پیشنهاد میکنم این بخش را یادداشت کنید یا این صحفه را به بوکمارک مرورگر خودتان اضافه کنید. یقینا این بخش بسیار برای شما کاربردی خواهد بود.

اول : به هیچ وجه در معاملات خود از سرمایه مازاد خود استفاده نکنید.

در جلسه قبلی در این خصوص توضیح دادیم و گفتیم از نظر روانشناسی فردی این کار خطا است. در این بخش که مربوط به روانشناسی فارکس در مبحث مدیریت سرمایه است از جهتی دیگر اهمیت این موضوع را بیان میکنیم تا به هیچ وجه با سرمایه ای بجز سرمایه اضافه خودتان معامله نکنید. در نظر مدیریت سرمایه شما باید سرمایه ای را وارد بازار کنید که تحمل ریسک بر روی آنرا داشته باشید. به این معنی که با یک سود یا یک ضرر به نحوی نشود که شما دچار هیجان شوید. همین هیجان بدون شک موجب این خواهد شد که شما مدیریت سرمایه را در معاملات خود رها کنید.

دوم : بررسی نسبت احتمال سود به نسبت ضرر

بسیار مهم است که شما با به محض اینکه کوچکترین سیگنال و موقعیت را مشاهده کردید وارد بازار نشوید. ابتدا بررسی کنید میزان حد ضرری که تعریف میکنید به نسبت میزان حد سودی که انتظار دارید یک درصد منطقی هست؟ عموما در استراتژی های مختلف این درصد متفاوت میباشد از نسبت 1 به 1 شروع میشود تا درصدهایی که درصد سود چند برابر در صد ضرر میباشد. پس به هیچ وجه نباید میزان احتمال ضرر بیشتر از احتمال سود باشد. اگر استراتژی معاملاتی شما به شکلی هست که درصد ضرر در هر معامله بیشتر از درصد سود میباشد. بدون کوچکترین تردیدی باید اقدام به تغییر استراتژی معاملاتی خودتان کنید. اینکه میگیم نسبت سود به ضرر بررسی بشه منظورمون این هست که اگر شما از یک معامله توقع 50 پیپ سود دارید نهایت باید حد ضرر خودتان هم در محلی که قرار میگیرد 50 پیپ باشد. البته این به معنی قرار دادن یک عدد ثابت نیست و باید حد سود و حد ضرر را بر اساس فاکتورهای مشخص در هر روش معاملاتی که دارید تعیین شود که در آموزشهای آینده در آموزش استراتژی فارکس که برای شما ارائه میکنیم در هر استراتژی در خصوص آن صحبت خواهیم کرد.

سوم : دلیلی ندارد همیشه معامله کنید

بعضی از افراد فعال در این بازار فکر میکنند این افتخار است و نشان دهنده حرفه ای بودن که هر زمان اراده کنند. میتوانند به یک معامله وارد شوند و عملا فکر میکنند همیشه در هر لحظه میتوانند بازار را به درستی تحلیل کنند. این بسیار مهم است که فقط زمانهایی وارد معامله شوید که تمامی شرایط یک معامله فراهم است. معامله گران حرفه ای فارکس گاها ممکن است روزها و هفته ها هیچ معامله ای انجام ندهند و به دنبال یک موقعیت ایده آل برای معامله صحیح هستند پس شما هم حرفه ای عمل کنید.

چهارم : لوریج یا اهرم را به درستی درک کنید

یک تصور اشتباه که در میان اکثر افراد رایج است این است که هرچه لوریج بالاتر باشد بهتر است. یا فکر میکنند لوریج بالاتر لزوما یعنی سود بالاتر و مواردی از این قبیل که یک تصور کاملا اشتباه است.لوریج بالاتر در اکثر موارد برابر است با ضرر های بزرگتر نه سودهای بیشتر.

پنجم : از حد ضرر Stop Loss استفاده کنید

یکی از بزرگترین دلایلی که منجر به ضرر های سنگین در بازار فارکس میشود عدم استفاده از حد ضرر است. در این آموزش مدیریت سرمایه شاید یکی از مهمترین مواردی که باید حتما یادبگیرید این است که در تمامی معاملات خودتان از حد ضرر استفاده کنید و معامله را به امان خدا رها نکنید.

ششم : حجم ورودی منطقی استفاده کنید

حجم ورود به معاملات یکی از موارد دیگر است که باید حتما به آن دقت داشته باشید. در بالاتر اشاره کردیم که در هر معامله درصد مشخصی از سرمایه شما باید مورد ریسک قرار بگیرد. برای تعیین این میزان ضرر که در یک معامله میتوانید در حساب خودتان متحمل شوید علاوه بر اینکه باید از حد ضرر استفاده کنید باید به حجم ورودی دقت کنید. بعنوان مثال اگر در یک معامله شما نهایت ضرری که میتوانید متحمل شوید 20 دلار است پس باید دقت داشته باشید برای حد ضرری که مورد استفاده قرار میگیرد اگر از استاپ لاس 20 پیپ استفاده میکنید نهایت حجم ورودی شما میتواند 0.1 لات باشد و حتی کمتر چرا که باید اسپرد را نیز لحاظ کنید. با این مورد نیز در آموزش استراتژی فارکس بیشتر آشنا خواهید شد.

هفتم : از حد سود  Take Profit استفاده کنید

این مورد نیز به مانند حد ضرر یکی از لازمه های مدیریت سرمایه میباشد. تصور کنید که شما تحلیل درستی داشته اید و یک معامله صحیح انجام داده اید. اگر در این اواسط برق قطع شد یا دسترسی به اینترنت نداشتید چطور در سود مشخص میتوانید از معامله باز خود خارج شوید؟ پس حتما از حد سود استفاده کنید. بقیه مواردی که در حد ضرر گفته شد به عینه در این بخش نیز باید مورد استفاده قرار بگیرد.

هشتم : از طمع دوری کنید

دلیلی ندارد که شما با انجام چند معامله موفق مغرور شوید و حس طمع در شما ایجاد شود. حس طمع یعنی اینکه شما چند معامله با تمامی شرایط نرمال و مدیریت سرمایه ای را انجام داده اید. در معامله بعدی بخاطر طمع سود بیشتر یک معامله با حجم بالاتر باز میکنید. تصور کنید اگر همین معامله تبدیل به ضرر شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ یک خاطره تعریف کنم برای شما یقینا بسیار مفید هست برای شما دوستان گرامی. یکی از دوستان روزی با من تماس گرفتن که اگه میشه حساب من رو چک کن و بگو ایراد من کجاست من خوب تحلیل میکنم خوب معامله میکنم اما در برآیند متضرر هستم. شماره حساب و رمز دوم حسابشون رو گرفتم و بعد از بررسی اولیه به چند مورد ضررهای بزرگ برخورد کردم. این دوست ما معاملات سود خودش رو اکثرا با حجم ثابت 0.01 انجام داده بود اما ضرر های بزرگی رو با حجم معاملاتی 0.1 داشت که عملا ده برابر حجم خودش رو بالا برده بود. پس اگر به دنبال آموزش روانشناسی در معاملات و مدیریت سرمایه هستید حتما به این مورد دقت کافی داشته باشید.

نهم : در بازار فارکس واقع بین باشید

یکی از مواردی که شاید باعث جذب شدن شما به بازار فارکس باشد این است که توقع دارید که با حسابی مثلا 1000 دلاری در طی مدت زمان کوتاهی سودهای بزرگی کسب کنید. به خودتان دروغ نگویید و واقع بین باشید در این بازار هیچ کسی یک شبه یک و یکماهه به سودهای نجومی نمیرسد. افراد حرفه ای در بازار فارکس سودهای خود را بسته به پلن و استراتژی خودشان تعیین میکنند. معمولا سودها بین 5 درصد ماهیانه تا 30 درصد ماهیانه است و اگر کسی به سود مستمر با این عدد برسد عملا یک تحلیل گر و معامله گر موفق و حرفه ای در این بازار خواهد بود. واقع بین باشید این بازار یک بازار با ریسک بسیار بالا است که البته اگر به سود برسید با استفاده از مدیریت سرمایه و تکیه بر سود مرکب در بلند مدت شما در آمد خوبی خواهید داشت و به سود خوبی خواهید رسید.

دهم : هر اتفاق چه سود و چه ضرر یک تجربه است

از کنار معاملات خودتان به سادگی عبور نکنید و زمانی را برای بررسی آنها قرار دهید. معمولا افرادی که مدیریت سرمایه را در معاملات خود لحاظ میکنند روزهای تعطیل بازار فارکس شنبه و یکشنبه را به بررسی معاملات انجام شده در هفته گذشته اختصاص میدهند تا ایرادات خود را پیدا کنند. از تجربیات خودشان درس میگیرند تا سیستم و روش معاملاتی خودشان را به همراه مدیریت سرمایه بهینه کنند.

بازدهم : معاملات با شک و تردید را رها کنید

اگر یک موقعیت معاملاتی برای شما ایجاد شده است اما درصد زیادی شک و تردید نسبت به آن دارید. از آن معامله صرف نظر کنید و به دنبال یک موقعیت دیگر باشید. عدم اطمینان در بازارهای مالی باعث بی ثباتی رفتاری در شما خواهد شد. اگر به دنبال مدیریت معاملات خودتان هستید حتما معاملات خودتان را در شرایط آرام و آگاهانه و بدون شک و تردید انجام دهید تا دچار مشکلات تحلیلی و روانی نباشید. این دسته از معاملات معمولا چه در سود باشند و چه در ضرر که اکثرا در ضرر هست در زمان کوتاهی بسته خواهد شد. و همین بستن یک معامله خارج از پلن معاملاتی مشخص مدیریت ریسک شما را مشکل خواهد کرد.

دوازدهم : در زمان هایی که احساساتی هستید معامله نکنید

زمان هایی پیش می آید که به هر دلیلی شما با یک مشکل احساسی درگیر هستید. ممکن است این جو احساسی مربوط به خود بازار فارکس باشد و شاید مربوط به شرایط دیگر باشد. معامله در شرایط احساسی برابر است با عدم توانایی شما در کنترل احساسات در زمان معامله کردن. یکی از مهمترین مواردی که باید رعایت کنید این است که در زمان تحلیل و معامله در بازار فارکس لزوما باید شما با خونسردی یا با آگاهی کامل باشد تا به نتیجه مورد نظرتان به خوبی دست پیدا کنید. در زمان هایی که جو احساسی دارید حتما از بازار فاصله بگیرید بعنوان مثال اگر چند ضرر پشت سر هم برای شما ایجاد شده یا خدای نکرده حساب شما کال مارجین شده است برای مدتی معامله کردن را کنار بگذارید و در زمان مناسب با شرایط کامل مجدد به بازار برگردید.

سیزدهم : روی تعداد نمودار محدود تحلیل و معامله کنید

تمرین و تمرکز خود را بر روی چند نمودار و چارت قرار ندهید. بسیار مهم است که فکر خودتان را متمرکز یک چارت کنید یا نهایت دو چارت و این تعداد را افزایش ندهید. اکثر معامله گران حرفه ای فارکس بصورت تمرکزی بین یک تا چهار نمودار را انتخاب میکنند. بعنوان مثال اگر استراتژی معاملاتی شما دامنه نوسان زیاد را میطلبد فقط روی چارت طلا تحلیل کنید. نیازی نیست تعداد زیادی نمودار را مداوم بررسی کنید و روی همه معامله کنید. با تمرکز بر روی یک نمودار برآیند شما بسیار بهتر خواهد بود چرا که هم ریسک کمتری خواهید داشت. و هم بصورت تخصصی در آن جفت ارزی یا سهام خبره خواهید شد .

چهاردهم : همیشه آمادگی تغییر روند را داشته باشید

باید به خوبی درک کنید عوامل متعددی در بازار فارکس موجب خواهد شد که روند بازار تغییر کنید. همیشه در گوشه ذهن خودتان این را داشته باشید که ممکن است روند بازار تغییر کند و شما تعصب ندارید. بسیار مشاهده کردم ایم افرادی که با تعصب مدام درحال تغییر حد ضرر خود هستند. و حاضر نیستند قبول کنند روند قبلی بازار تمام شده و روند جدیدی شکل گرفته که خلاف معامله آنهاست.

پانزدهم : همیشه مطابق روند معامله کنید

این مورد تکمیل مورد قبلی است و باید همیشه دقت داشته باشید که از نظر روانشناسی معاملات و از لحاظ مدیریت سرمایه در فارکس همواره شما باید در جهت روند معامله کنید. افرادی که تلاش دارند تا در خلاف جهت روند معاملات فارکس خود را انجام دهند. دقیقا همان افرادی هستند که در یک رودخانه خروشان تلاش میکنند خلاف جهت آب شنا کنند. شناخت روند بازار و معامله کردن در جهت آن یکی از عمده مسائل آموزش فارکس است.

شانزدهم : استراتژی تحلیلی دارای سیستم مدیریت سرمایه

روش و استراتژی را طرح ریزی کنید یا بیاموزید که دارای یک پلن مستقل و کامل برای مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک شما داشته باشد و به هیچ وجه به دنبال استراتژی های بدون پلن مدیریتی نباشید.

هفدهم : مشورت و گفتگو با دیگر تحلیل گران و معامله گران

این مورد مانند یک تیغ جراحی است که میتواند نجات دهنده باشد و میتواند کشنده باشد. همیشه سعی کنید با افرادی مشورت کنید و گفتگو داشته باشید که در استراتژی خودشان همواره مدیریت سرمایه را رعایت کنند و اطمینان حاصل کنید که شخص مورد مشورت شما فردی است که با تمامی اصول و ریزه کاری های روانشناسی فارکس آشنایی داشته باشد. همواره بیشترین تاثیر را از همنشین خود خواهید گرفت پس اگر در این بازار پر ریسک همنشین مناسب و فردی که یک معامله گر اصولی نباشد داشته باشید به تدریج شما نیز از او ضربه خواهید خورد.

هجدهم : یک دفترچه شخصی داشته باشید

در روزهای تعطیل به معاملات خود برگردید و اشکالات خودتان را پیدا کنید. این اشتباهات را در یک دفترچه یادداشت کنید و همواره آنها را مرور کنید تا ملکه ذهن شما شود. با این کار شما در دفعات بعدی و موقعیت های مشابه دیگر اشتباهات قبلی خود را تکرار نخواهید کرد.   در پایان این مبحث از دوره آموزش غیر حضوری فارکس به شما پیشنهاد میکنیم که، برای تبدیل شدن به معامله گر واقع بین فارکس فقط به مطالب این آموزش اکتفا نکنید. لازم است که یک معامله گر واقع بین فارکس همواره مباحث مختلف آموزشی مخصوصا بخش روانشناسی فارکس را مطالعه کند و برای خود یادداشت برداری کند.
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها