آموزش امواج ایمپالس یا محرک در نظریه الیوت فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
امواج ایمپالس یا محرک نوعی از امواج در نظریه الیوت هستند که شامل 5 موج می شوند.معامله گران می توانند با تشخیص این امواج در نمودار قیمتی حرکات قیمت را در آینده تشخیص دهند. در این مقاله امواج ایمپالس را به شما آموزش می دهیم. نکته لازم به ذکر این است که امواج الیوت در هر نوع و دسته در عین اینکه بسیار کاربری و دقیق هستند اما برای تشخیص صحیح آنها بسیار باید تلاش و تمرین کرد. پس لطفا بعد از مطالعه این مقاله بلافاصله در حساب معاملاتی حقیقی اقدام به تحلیل و ترید نکنید و کمی در حساب دمو کار با این امواج را تمرین کنید.

سرفصل های آموزشی

تاریخچه امواج الیوت

امواج الیوت اولین بار در دهه 1930 میلادی به وجود آمد.رالف نسلون (Ralph Nelson) با مشاهده حرکات قیمت در نمودار متوجه این موضوع شد که برخلاف عقیده بسیاری از معامله گران حرکات قیمت بی آرایش نیست و از یک نظم و انضباط برخودار است.به عبارتی او دانست حرکات قیمت از قوانین و اصولی پیروی می کنند و کاملا منظم هستند. رالف نلسون حرکات قیمت را با پدیده های طبیعت مقایسه کرد و متوجه شد که آنها دارای وجه اشتراک هستند،همچنین زمانی که رالف نلسون بیشتر بر روی حرکات قیمت تمرکز کرد متوجه این موضوع شد که الگوهای قیمت به طور مکرر تکرار می شوند. رالف نلسون الیوت با توجه به یافته های خود به این نتیجه رسید که رویدادهای فعلی در نمودارهای قیمتی با حرکات گذشته قیمت در ارتباط است و اگر معامله گران حرکات قیمت را در گذشته تجزیه تحلیل کنند می توانند این حرکات را به آینده ربط دهند و از ارتباط میان آنها برای شناسایی حرکات قیمت در آینده استفاده کنند. بنابراین رالف نسلون در سال 1938 توانست با یافته های خود نظریه امواج الیوت را ابداع کند که می توانست با این نظریه حرکات قیمت را در آینده شناسایی کند.امروزه معامله گران زیادی از امواج الیوت برای شناسایی حرکات قیمت در نمودارهای قیمتی استفاده می کنند و این نظریه در تحلیل تکنیکال بسیار پرکاربرد است. امواج الیوت به معامله گران کمک می کند که آنها با مشاهده الگوهای تکرار شونده قیمت نسبت به احساسات معامله گران آگاه شوند به همین دلیل از امواج الیوت در روانشناسی تحلیل تکنیکال استفاده می شود.به عبارتی امواج الیوت براساس احساسات و منطق گروهی از معامله گران شکل می گیرند. جالب است که بدانید رالف نلسون در سال 1871 متولد شد و یکی از معامله گران آمریکایی بود که دو دهه در این تجارت مشغول به فعالیت بود اما زمانی که در سن 58 سالگی به دلیل بیماری بازنشسته شد در دوران استراحت خود حرکات قیمت را در نمودارهای 70 سال پیش بررسی کرد و با مقایسه حرکات قیمت در نمودارهای روزانه،هفتگی،ماهانه و سالانه متوجه حرکات قیمت مشابه شد و توانست نظریه الیوت را طراحی کند. امواج الیوت که توسط رالف نلسون در سالی که تکنولوژی پیشرفت نکرده بود و هیچ ابزاری وجود نداشت یکی از ابداعات بسیار ارزشمند به شمار می رود که امروزه برای معامله گران در بازارهای مالی بسیار کمک دهنده است.
بروکر m4markets

بروکر m4markets

امواج ایمپالس یا محرک

نظریه امواج الیوت از 8 موج تشکیل شده است که 5 موج آن در مسیر روند اصلی حرکت کرده که به آنها امواج ایمپالس یا محرک گفته می شود و 3 موج در انتهای 5 موج قبلی حرکت می کنند که به این آنها امواج اطلاحی یا کارکشن گفته می شود. امواج ایمپالس یا محرک با اعداد نشان داده می شوند که عبارتند از امواج 1,2,3,4,5 و امواج اصلاحی با حروف نشان داده می شوند که شامل حروف A B C می شوند. الیوت نظریه الیوت را براساس این امواج ابداع کرد و با استفاده از این امواج توانست بازار را به طور دقیق تجزیه با بررسی ویژگی های الگوهای قیمتی تجزیه تحلیل کند و به پیش بینی حرکات قیمت با استفاده از این امواج بپردازد. هدف ما در این مقاله امواج ایمپالس نظریه الیوت هستند بنابراین امواج 1 تا 5 را بررسی خواهیم کرد و در مقاله بعدی به امواج اصلاحی یا کارکشن می پردازیم. الیوت از نظریه داو که حرکات قیمت را به شکل امواج درنظر می گرفت در نظریه خود کمک گرفت اما موفق شد به اطلاعات بیشتری از الگوهای قیمتی نسبت به نظریه داو با ابداع نظریه خود پی ببرد.از آنجا که رالف نلسون ایلیوت سهام را معامله می کرد ما 5 موج ایمپالس را در سهام بررسی خواهیم کرد. امواج ایمپالس شامل 5 ریز موج می شود،این امواج به راحتی قابل شناسایی هستند،در میان امواج ایمپالسی 2 ریزموج اصلاحی وجود دارد و 3 موج دیگر امواج محرک هستند.الیوت این امواج را 3,5,3,5,3 نامگذاری کرده است. موج 1: موج 1 با یک حرکت صعودی رو به بالا آغاز می شود و این حرکت نتیجه حرکت افراد کمی است که به دلایلی که می تواند واقعی یا براساس شایعات باشد تصور می کنند که قیمت سهام ریزش کرده است و وارد معامله خرید می شوند.در نتیجه با افزایش تقاضا قیمت سهام افزایش می یابد و باعث حرکت صعودی این موج می شود. موج 2: در این موج تعداد قابل توجه ای از افراد که در روند اصلی قرار گرفته بودند به این نتیجه خواهند رسید که سهام بیش از ارزش واقعی آن ارزش گذاری شده است و وارد معامله فروش می شوند و در نتیجه باعث می شوند که که قیمت رو به پایین ریزش کند.البته دقت داشته باشید که قیمت به کف قیمت قبلی نخواهد رسید و برای معامله گران مناسب است. موج 3: در این موج سهام به شدت مورد توجه مردم قرار خواهد گرفت و باعث می شود که این موج بسیار طولانی شود.به عبارتی در این موج معامله گران زیادی وارد معامله خرید می شوند و باعث می شوند که قیمت رو به افزایش شود.موج 3 از سقف تشکیل شده در موج 1 فراتر می رود. موج 4: در این موج مانند موج 2 مجددا قیمت بیش از ارزش واقعی آن تلقی می شود،البته این موج نسبت به موج 2 بسیار ضعیف است زیرا در این موج معامله گران معتقد هستند که سهام صعودی می شوند و منتظر می مانند تا در امواج اصلاحی وارد معامله خرید شوند. موج 5: در این موج تعداد زیادی از معامله گران به سمت سهام جذب می شوند و با تصمیمات هیجانی شروع وارد معامله خرید می شوند،در مقابل برخی معامله گران مخالف هستند و وارد معامله فروش می شوند که باعث می شود قیمت سهام به شدت حبابی شود و در نتیجه امواج اصلاحی A B C به وجود خواهند آمد. امواج ایمپالس در نظریه الیوت
ّبروکر فارکس ifc markets

ّبروکر فارکس ifc markets

انواع امواج ایمپالس

همانطور که دانستید امواج ایمپالس از 5 ریز موج تشکیل شده است،امواج ایمپالس به دو دوسته اموج ایمپالس رونددار و امواج ایمپالس ترمینال تقسیم بندی می شود که این دو نوع امواج ایمپالس با یکدیگر متفاوت هستند. هر موج در امواج ایمپالس یک محدوده قیمتی دارد که این محدوده در موج 2 میان بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت در این موج است.حال اگر موج شماره 4 وارد محدوده قیمتی موج 2 شود به آن موج ایمپالس ترمینال گفته می شود،اما اگر موج 4 وارد محدوده موج 2 نشود و به حرکت خود ادامه دهد و سپس موج 5 شروع شود به آن موج ایمپالس رونددار گفته می شود. امواج ایمپالس رونددار و ترمینال در درصدهای فیبوناچی نیز با یکدیگر متفاوت هستند به این صورت که موج 2 در امواج ایمپالس روندار می تواند تا 61.8% موج 1 را اصلاح کند اما همین موج یعنی موج 2 در امواج ایمپالس ترمینال می تواند تا 99% موج 1 را اصلاح کند. همچنین امواج ایمپالس رونددار در موج 4 می تواند تا 61.8% موج 3 را اصلاح کند به طوری اگر این درصد بیشتر شود دیگر نمی توان به آن موج ایمپالس رونددار گفت اما در امواج ایمپالس ترمینال موج شماره 4 می تواند تا 99% موج 3 را اصلاح کند. اگر شما در موج ایمپالس رونددار دو خط روند رسم کنید به طوری که این دو خط روند از نقاط 0  و 2 عبور کنند،اگر مشاهده کنید که امواج 1 و 3 می توانند با این خطوط برخورد داشته باشند بدان معناست که امواج ایمپالس از نوع ترمنیال است اما اگر این امواج نتوانند با خطوط برخورد داشته باشند بدان معناست که امواج ایمپالس از نوع رونددار است. در موج 2 دقت کنید اگر این موج بتواند الگوی مثلث را تشکیل دهد بدان معناست که از نوع ترمینال است اما اگر نتواند الگوی مثلث را تشکیل دهد بدان معناست که امواج ایمپالس از نوع رونددار است.همچنین در امواج ایمپالس روندار طولانی ترین موج نسبت به موج شتابدار قبلی نسبت 161.8% را رعایت می کند در صورتی که در امواج ایمپالس ترمینال این اتفاق رخ نخواهد داد. در امواج ایمپالس رونددار مدت زمان امواج 1 و 2 با یکدیگر برابر است در صورتی در امواج ایمپالس ترمینال این برابری وجود ندارد. بنابراین برای اینکه امواج ایمپالس روند دار را از امواج ترمینال تشخیص دهید باید در ریزموج های آن دقت کنید و با این تفاوت ها می توانید پی ببرید که امواج از نوع روندار یا ترمینال هستند.

قوانین امواج ایمپالس

در امواج الیوت ایمپالس روندار یا ترمینال باید قوانین زیر به طور صد در صد رعایت شوند تا امواج تخت عنوان ایمپالس شناخته شوند. موج 1 و 3 و 5 در امواج الیوت ایمپالس باید از نوع محرک باشند،البته موج 5 می تواند از نوع پایان مورب باشد. امواج 1,3,5 از نوع محرک هستند که یکی از این سه موج از دو موج دیگر طولانی تر است.حال اگر موج 3 طولانی باشد،موج 2 می تواند کمتر از 61.8% موج 1 را اصلاح کند و بازگشت داشته باشد که این رویداد در موج 4 نسبت به موج 3 نیز صدق می کند. موج 2 نباید به نقطه شروع موج 1 برسد و این بدان معناست که موج 2 نمی تواند بیش از 100% موج 1 بازگشت داشته باشند.این قانون در موج 4 نیز صدق می کند یعنی موج 4 نمی تواند بیش از 100% موج 3 بازگشت داشته باشد و هرگز به نقطه شروع موج 3 نخواهد رسید. در نمودار قیمتی موج 3 باید نسبت به موج 2  طولانی تر باشد،به عبارتی در میان امواج میانه 3 از سایر ریزموج ها بلندتر است. موج 2 و 4 از نوع اصلاحی هستند و نمی توانند با یکدیگر به هیچ عنوان همپوشانی داشته باشند و موج 4 می تواند بدون هیچگونه اصلاحی در نمودار قیمتی تشکیل شود. موج 3 باید از نقطه پایان موج 1 به اندازه 61.8% عبور کرده باشد،موج 5 باید به اندازه 38% از موج 4 بازگشت داشته باشد و موج 5 باید حتما بیش از 33% موج 1 یا 3 باشد.مجموع مدت تشکیل امواج 1 و 3 باید بیشتر از مدت زمان تشکیل موج 4 باشد. در نهایت ریزموج ها نمی توانند از موجی از آنها در درجه بالاتری قرار گرفته است بیشتر باشند زیرا محدوده قیمتی آنها کمتر است بنابراین نظر قیمت و زمان بیشتر نخواهند بود،به عنوان مثال ریز موج 1 نمی تواند نسبت ریزموج 2 از نظر قیمت و زمان بیشتر باشد.
بروکر Nordfx

بروکر Nordfx

سخن پایانی نظریه امواج الیوت به الگوهای بلندمدت و تکرار شونده می پردازد که براساس امواج ایمپالس یا محرک و امواج اصلاحی یا کارکشن به کار گرفته می شود.این نظریه در تحلیل تکنیکال کاربرد دارد و بیان می کند که می توان با تجزیه تحلیل الگوهای تکرار شونده حرکات قیمت را در نمودار قیمتی پیش بینی کرد. در این مقاله از آموزش فارکس امواج ایمپالس یا محرک از نظریه الیوت را به شما آموزش دادیم.این امواج به آسانی در نمودار قیمتی قابل تشخیص هستند و می توانند در شناسایی حرکات قیمت در آینده به معامله گران کمک کنند. امواج ایمپالس دارای 5 ریزموج است که باید در این موج ها دقت کنید و بررسی کنید که قوانین و اصول امواج ایمپالس در این ریزموج ها رعایت شده باشد،زیرا اگر این قوانین رعایت نشوند دیگر نمی توان از این امواج تحت عنوان امواج ایمپالس یا محرک نظریه الیوت نام برد. همچنین امواج ایمپالس دارای دو نوع روندار و ترمینال است که می توانید آنها را با توجه به تفاوت هایشان که در این مقاله اشاره کردیم از یکدیگر تشخیص دهید. نظریه امواج الیوت در اینجا به پایان نمی رسد زیرا پس از امواج ایمپالس یا محرک امواج اطلاحی یا کارکشن آغاز می شوند که در مقاله بعدی به این امواج از نظریه الیوت می پردازیم،بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم اگر می خواهید با نظریه الیوت به طور کامل آشنا شوید و از آن بهره ببرید مقاله بعدی که آموزش امواج اصلاحی است را حتما مطالعه کنید.

اگر در بازار فارکس فعال هستید. حتما در وی شارژ یک حساب داشته باشید.

وی شارژ اولین صرافی بروکرهای فارکس وی شارژ صرافی 5 ستاره فارکس 5/5
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عالی و اینکه مقاله دومش کجاست ؟