آموزش امواج ایمپالس یا محرک در نظریه الیوت فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 7 آوریل 2025

موج 1 یک حرکت صعودی ناشی از اقدام تعدادی از افراد است، موج 2 یک تصحیح است که از باور به ارزش گذاری بیش از حد سهام ناشی می‌شود. موج 3 یک حرکت صعودی طولانی و قدرتمند است، در حالی که موج 4 یک تصحیح ضعیف‌تر از موج 2 است زیرا معامله‌گران به روند صعودی سهام اعتقاد دارند.

تاریخچه امواج الیوت


رالف نلسون الیوت از امواج الیوت برای پیش‌بینی تحرکات قیمت استفاده کرد. این امواج الگوهای تکراری قیمت را دنبال می‌کنند که به معامله‌گران کمک می‌کند تا احساسات بازار را درک کنند.

رالف نلسون الیوت، با مقایسه حرکات قیمت با پدیده‌های طبیعی، به شباهت‌هایی پی برد. او همچنین الگوهای قیمتی تکراری را در هنگام تمرکز بر حرکات قیمت مشاهده کرد.

بنابراین رالف نلسون الیوت در سال 1938 نظریه امواج الیوت را ابداع کرد که به معامله‌گران امکان شناسایی حرکات قیمت در آینده را می‌دهد.

امواج الیوت به معامله‌گران کمک می‌کنند تا با مشاهده الگوهای تکراری قیمت، از احساسات معامله‌گران آگاه شوند.

امواج ایمپالس یا محرک

نظریه امواج الیوت از 8 موج تشکیل شده است که 5 موج در جهت روند اصلی، امواج انگیزاننده نامیده می‌شود و 3 موج در انتهای 5 موج قبلی، امواج اصلاحی نامیده می‌شود.

الیوت نظریه الیوت را بر اساس این امواج ایجاد کرد و با استفاده از آن‌ها، توانست ویژگی‌های الگوهای قیمتی را به طور دقیق تجزیه و تحلیل کند و از آن‌ها برای پیش‌بینی تحرکات قیمت استفاده کند.

امواج انگیزاننده شامل 5 زیرموج هستند، که به راحتی قابل شناسایی هستند. از بین امواج انگیزاننده، 2 زیر موج اصلاحی و 3 زیرموج انگیزاننده وجود دارد.

علی‌رغم محدودیت‌های فناوری در زمان الیوت، نظریه امواج الیوت او هنوز هم برای معامله‌گران در بازارهای مالی امروزی ارزشمند است.

الیوت از نظریه داو که تحرکات قیمت را به صورت موجی در نظر می‌گرفت، استفاده کرد. با این حال، او با ایجاد نظریه خود، توانست اطلاعات بیشتری نسبت به نظریه داو در مورد الگوهای قیمتی به دست آورد.

در این مقاله، ما بر روی امواج انگیزاننده نظریه الیوت تمرکز می‌کنیم و در مقالات بعدی، امواج اصلاحی یا اصلاحی را بررسی خواهیم کرد.

در این موج سهام به شدت مورد توجه مردم قرار خواهد گرفت و باعث می شود که این موج بسیار طولانی شود.به عبارتی در این موج معامله گران زیادی وارد معامله خرید می شوند و باعث می شوند که قیمت رو به افزایش شود.موج 3 از سقف تشکیل شده در موج 1 فراتر می رود.

موج 4:

در این موج مانند موج 2 مجددا قیمت بیش از ارزش واقعی آن تلقی می شود،البته این موج نسبت به موج 2 بسیار ضعیف است زیرا در این موج معامله گران معتقد هستند که سهام صعودی می شوند و منتظر می مانند تا در امواج اصلاحی وارد معامله خرید شوند.

موج 5:

در این موج تعداد زیادی از معامله گران به سمت سهام جذب می شوند و با تصمیمات هیجانی وارد معامله خرید و برخی مخالف آنها وارد معامله فروش می شوند. این باعث می شود قیمت سهام به شدت حبابی شود و امواج اصلاحی A B C به وجود آیند.

امواج ایمپالس در نظریه الیوت

رسم چنگال اندروز

انواع امواج ایمپالس

امواج ایمپالس از 5 ریزموج رونددار یا ترمینال تشکیل شده اند که متفاوت هستند. هر موج در امواج ایمپالس یک محدوده قیمتی دارد و اگر موج 4 وارد محدوده قیمتی موج 2 شود، موج ایمپالس ترمینال نامیده می شود. در غیر این صورت، اگر موج 4 وارد محدوده موج 2 نشود، موج ایمپالس رونددار گفته می شود.

امواج ایمپالس رونددار و ترمینال در درصدهای فیبوناچی نیز متفاوت هستند. موج 2 در امواج ایمپالس رونددار می تواند تا 61.8% موج 1 را اصلاح کند، اما همین موج در امواج ایمپالس ترمینال می تواند تا 99% موج 1 را اصلاح کند. همچنین در امواج ایمپالس رونددار موج 4 می تواند تا 61.8% موج 3 را اصلاح کند، و در امواج ایمپالس ترمینال موج 4 می تواند تا 99% موج 3 را اصلاح کند.

برای تشخیص امواج ایمپالس رونددار از ترمینال، باید به ریزموج های آن دقت کرد. اگر دو خط روند از ریزموج های 0 و 2 بگذرد و امواج 1 و 3 با این خطوط برخورد داشته باشند، امواج ایمپالس از نوع ترمینال است. در غیر این صورت، امواج ایمپالس از نوع رونددار است.

همچنین اگر موج 2 بتواند الگوی مثلث را تشکیل دهد، از نوع ترمینال است. در امواج ایمپالس روندار طولانی ترین موج نسبت به موج شتابدار قبلی نسبت 161.8% را رعایت می کند، در صورتی که در امواج ایمپالس ترمینال این اتفاق رخ نخواهد داد. مدت زمان امواج 1 و 2 در امواج ایمپالس رونددار برابر است، در صورتی که در امواج ایمپالس ترمینال این برابری وجود ندارد.

قوانین امواج ایمپالس

در امواج الیوت ایمپالس روندار یا ترمینال، قوانین زیر باید صد در صد رعایت شوند تا امواج تخت عنوان ایمپالس شناخته شوند. موج 1 و 3 و 5 در امواج الیوت ایمپالس باید از نوع محرک باشند. البته موج 5 می تواند از نوع پایان مورب باشد. امواج 1,3,5 از نوع محرک هستند که یکی از این سه موج از دو موج دیگر طولانی تر است. اگر موج 3 طولانی باشد، موج 2 می تواند کمتر از 61.8% موج 1 را اصلاح کند. این رویداد در موج 4 نسبت به موج 3 نیز صدق می کند. موج 2 نباید به نقطه شروع موج 1 برسد. موج 4 نیز نمی تواند بیش از 100% موج 3 بازگشت داشته باشد.

پیشنهاد سر دبیر:  آموزش کانال رگرسیون ترند + ترکیب با امواج الیوت

در نمودار قیمتی موج 3 باید نسبت به موج 2 طولانی تر باشد. موج 2 و 4 از نوع اصلاحی هستند و نمی توانند همپوشانی داشته باشند. موج 4 می تواند بدون اصلاح تشکیل شود. موج 3 باید از نقطه پایان موج 1 به اندازه 61.8% عبور کرده باشد. موج 5 باید به اندازه 38% از موج 4 بازگشت داشته باشد و بیش از 33% موج 1 یا 3 باشد. مجموع مدت تشکیل امواج 1 و 3 باید بیشتر از مدت زمان تشکیل موج 4 باشد.

در نهایت ریزموج ها نمی توانند از موجی که در درجه بالاتری قرار گرفته است بیشتر باشند. زیرا محدوده قیمتی آنها کمتر است. نظر به قیمت و زمان بیشتر نخواهند بود.

موج 2 و 4 از نوع اصلاحی هستند و نمی توانند با یکدیگر به هیچ عنوان همپوشانی داشته باشند و موج 4 می تواند بدون هیچگونه اصلاحی در نمودار قیمتی تشکیل شود.

موج 3 باید از نقطه پایان موج 1 به اندازه 61.8% عبور کرده باشد،موج 5 باید به اندازه 38% از موج 4 بازگشت داشته باشد و موج 5 باید حتما بیش از 33% موج 1 یا 3 باشد.مجموع مدت تشکیل امواج 1 و 3 باید بیشتر از مدت زمان تشکیل موج 4 باشد.

در نهایت ریزموج ها نمی توانند از موجی از آنها در درجه بالاتری قرار گرفته است بیشتر باشند زیرا محدوده قیمتی آنها کمتر است بنابراین نظر قیمت و زمان بیشتر نخواهند بود،به عنوان مثال ریز موج 1 نمی تواند نسبت ریزموج 2 از نظر قیمت و زمان بیشتر باشد.

سخن پایانی

نظریه امواج الیوت به الگوهای بلندمدت و تکرار شونده می پردازد که براساس امواج ایمپالس یا محرک و امواج اصلاحی یا کارکشن به کار گرفته می شود.این نظریه در تحلیل تکنیکال کاربرد دارد و بیان می کند که می توان با تجزیه تحلیل الگوهای تکرار شونده حرکات قیمت را در نمودار قیمتی پیش بینی کرد.

در این مقاله از آموزش فارکس امواج ایمپالس یا محرک از نظریه الیوت را به شما آموزش دادیم.این امواج به آسانی در نمودار قیمتی قابل تشخیص هستند و می توانند در شناسایی حرکات قیمت در آینده به معامله گران کمک کنند.

امواج ایمپالس دارای 5 ریزموج است که باید در این موج ها دقت کنید و بررسی کنید که قوانین و اصول امواج ایمپالس در این ریزموج ها رعایت شده باشد،زیرا اگر این قوانین رعایت نشوند دیگر نمی توان از این امواج تحت عنوان امواج ایمپالس یا محرک نظریه الیوت نام برد.

همچنین امواج ایمپالس دارای دو نوع روندار و ترمینال است که می توانید آنها را با توجه به تفاوت هایشان که در این مقاله اشاره کردیم از یکدیگر تشخیص دهید.

نظریه امواج الیوت متشکل از امواج محرک و اصلاحی است. امواج اصلاحی که پس از امواج محرک آغاز می‌شوند، در مقاله بعدی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. برای کسب درک کامل از نظریه الیوت، توصیه می‌شود مقاله بعدی را که به آموزش امواج اصلاحی اختصاص دارد، مطالعه کنید.

1/5 - (2 امتیاز)

سید مهدی حق شناس

من سید مهدی حق شناس هستم و از سال 2008 بصورت حرفه ای در بازارهای مالی مختلف منجمله فارکس فعالیت دارم. خوشحال میشم نظرتون رو در مورد مقالات من در هر مقاله با من به اشتراک بزارین.
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عالی و اینکه مقاله دومش کجاست ؟