آموزش شاخص ISM

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

در مقاله قبلی از آموزش فارکس با شاخص PMI آشنا شدید، همانطور که دانستید این شاخص با نظرسنجی میان مدیران خرید به طور ماهانه منتشر می‌شود و پاسخگوی مواردی مانند سطوح موجودی، سفارشات، تولید، تحویل و اشتغال می‌باشد. این شاخص توسط موسسه ای به نام ISM منتشر خواهد شد.

در این مقاله از آموزش فارکس شاخص ISM را به شما معرفی خواهیم کرد که تقریبا شبیه به شاخص PMI می‌باشد، اما نظرسنجی این شاخص کمی متفاوت است و میان بیش از 50 ایالات مختلف آمریکا انجام می‌شود. اگر می خواهید با این شاخص آشنا شویدو بدانید چگونه بر بازارهای مالی مانند بازار فارکس تاثیر می‌گذارد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سرفصل های آموزشی

شاخص ISM

تاریخچه شاخص ISM چیست؟

شاخص ISM یا همان موسسه مدیریت عرضه از سال 1915 به وجود آمده است. تقریبا 300 کشور در جهان در این شاخص سهیم هستند و آن را به وجود آورده اند. درواقع گروه بسیار بزرگی از مدیران خرید در این شاخص شرکت می کنند و براساس نظرسنجی که میان آنها انجام می‌شود، داده های این شاخص تکمیل خواهد شد و منتشر می گردد.

داده های شاخص ISM به دو صورت منتشر خواهد شد: یک نحوه انتشار این شاخص از سال 1931 انجام می شود که از آن زمان تا هم اکنون به صورت ماهانه منتشر می‌شود و کاملا معتبر است و به آن ISM Manufacturing گفته می‌شود، درواقع از سال 1931 تا الان این شاخص کاملا منظم منتشر شده است به جز زمان جنگ جهانی دوم که انتشار این شاخص کمی نامنظم گشته است.

نحوه انتشار دوم این شاخص از سال 1977 انجام می‌شود که نسبت به انتشار از سال 1931 از اعتبار کمتری برخوردار می‌باشد و به آن اصطلاحا ISM NON-Manufacturing گفته می‌شود. درست است که از اعتبار کمتری برخوردار می‌باشد اما این نحوه انتشار نیز مدت زمان زیادی انجام می‌گردد.

بروکر آمارکتس

بروکر آمارکتس

معرفی شاخص ISM چیست؟

شاخص ISM یکی از مهم ترین شاخص ها در ایالات متحده آمریکا است که فعالیت های اقتصادی را نشان می دهد. کلمه ISM مخفف عبارت Institute for Supply Management است که به معنی موسسه مدیریت عرضه می‌باشد. درواقع این شاخص یک گزارش است که از طریق یک نظرسنجی تهیه می شود.

شاخص ISM در ارتباط با بخش خدماتی و صنعتی است و از میان مدیران خرید بیش از 250 شرکت صعنتی تهیه می‌شود. از آنجا که گزارش در شاخص ISM از میان تعداد زیادی از مدیران در بیش از 50 ایالات در آمریکا تهیه می شود می توان این گزارش را معتبر دانست و ما می توانیم به آن اعتماد کنیم.

همانطور که می دانید عوامل مختلفی بر روی اقتصاد کشورها تاثیر گذار هستند و یکی از این عوامل میزان تامین است. به همین دلیل شاخص ISM به وجود آمده است. این شاخص سالیان زیادی ایجاد شده و به طور ماهانه گزارش بخش های تولیدی و غیرتولیدی را نشان می دهد.

همانطور که اشاره کردیم این شاخص به صورت ماهانه منتشر می‌شود و نحوه انجام آن نیز به این صورت است که از کمپانی ها خواسته می‌شود که به مواردی که شامل سفارشات جدید، میزان تولید، اشتغال، موجودی انبار و زمان تحویل کالا به شکل بالاتر، پایین تر یا بدون تغییر پاسخ دهند.

شاخص ISM

چه مواردی در شاخص SMI تاثیرگذار است؟

قیمت: یکی از مهم ترین مواردی که در شاخص ISM مورد بررسی قرار خواهد گرفت در ارتباط با قیمت است. این قیمت می تواند با هزینه های پرداختی برای کالاهای اولیه و مورد نیاز باشد، همچنین هزینه هایی که برای خدمات یا کارکنان یک کارخانه و یا برای خرید کالاهای جدید صرف می‌شود شامل قیمت خواهد شد.

قیمت یکی از مهم ترین مواردی است که بر روی میزان نرخ تورم تاثیرگذار می‌باشد به همین دلیل بسیار با دقت بررسی خواهد شد. اگر قیمت یا هزینه ها با افزایش رو به رو شود متقابلا نرخ تورم نیز افزایش خواهد یافت و اگر قیمت کاهش یابد نرخ تورم نیز کاهش خواهد یافت. بنابراین این معیار با میزان تورم رابطه مستقیم دارد و بر روی آن به شدت تاثیرگذار می‌باشد.

موجودی: معیار بعدی که در شاخص SMI مورد بررسی قرار خواهد گرفت میزان موجودی است. میزان موجودی نیز از معیارهای بسیار مهم است زیرا می تواند نشان‌دهنده رشد یا رکود باشد. زمانی که یک شرکت با افزایش یا کاهش موجودی مواجه شود می تواند بر روی میزان کالای باقی مانده تاثیرگذار باشد.

همچنین زمانی که میزان موجودی مورد بررسی قرار می‌گیرد می توان با توجه به آن معیار تقاضا را نیز تجزیه تحلیل کرد زیرا تقاضا رابطه مستقیمی با میزان موجودی یک شرکت دارد و با افزایش و کاهش مطمئنا بر میزان موجودی تاثیر می‌گذارد.

سفارشات جدید: سفارشات جدید یکی از مواردی است که در شاخص ISM از مدیران خرید در نظرسنجی راجع به آن پرسیده می‌شود. دراقع سفارشات جدید نشان‌دهنده میزان فروش می‌باشد و هر فروش جدیدی که در ماه انجام شده باشد را شامل می‌شود که مدیران خرید باید آنها را ثبت کنند.

زمانی که در نظرسنجی شاخص ISM راجع به سفارشات جدید سوال پرسیده می‌شود مدیران خرید باید اینگونه پاسخ دهند که فروش بالاتر، پایین تر یا بدون تغییری در ماه داشته اند. به عنوان مثال در برخی بازه های زمانی فروش افزایش یا کاهش می‌یابد.

همانطور که می دانید در ماه های آخر سال به دلیل اینکه تعطیلات شروع می‌شود میزان فروش افزایش می‌یابد بنابراین به احتمال بالا در این بازه زمانی مدیران خرید در شاخص ISM میزان فروش یا سفارشات جدید را بالاتر اعلام خواهند کرد اما در ماه بعدی که تعطیلات به پایان می‌رسد و میزان فروش کاهش می‌یابد ممکن است میزان سفارشات جدید پایین تر اعلام شود.

فعالیت تجاری: همانطور که گفتیم شاخص SMI براساس عدد 50 می‌باشد یعنی اگر درصدی که در این شاخص پس از نظرسنجی مشاهده می‌شود بالای عدد 50 باشد نشان‌دهنده رشد اقتصادی و اگر عددی پایین 50 را نشان دهد نشان‌دهنده رکود اقتصادی است. بنابراین این شاخص با فعالیت تجاری در ارتباط است و فعالیت های تجاری بسیار بر روی آن تاثیرگذار می‌باشد.

اشتغال: در نهایت آخرین موردی که در شاخص SMI مورد بررسی قرار می‌گیرد میزان اشتغال است. درواقع این مورد می‌‌تواند نشان‌دهنده وضعیت بازار کار باشد، اگر این مورد با افزایش رو به رو باشد در نتیجه میزان افرادی که متقاضی کار هستند از میزان مشاغل کاهش می‌یابد که این نشان‌دهنده رشد اقتصادی است.

اما اگر تعداد افرادی که متقاضی کار هستند از میزان مشاغل افزایش یابد بدان معناست که اشتغال با کاهش رو به رو است و در نتیجه باعث رکود اقتصادی می‌شود که بر روی بیکاری تاثیر می‌گذارد و نتایج خوبی را به دنبال نخواهد داشت. بنابراین اشتغال بسیار مهم است و بباید با رشد و افزایش همراه باشد.

بروکر کپیتال اکستند

شاخص ISM چگونه بر بازارهای مالی تاثیر می‌گذارد؟

همانطور که گفتیم شاخص ISM یکی از مهم ترین شاخص ها است که براساس نظرسنجی میان مدیران خرید در بخش صنعت و خدمات تهیه می‌شود که افرادی متخصص هستند. این شاخص به صورت ماهانه و در ساعت 10:30 به وقت نیویورک ( ساعت 00:18 به وقت تهران) منتشر می‌شود.

از آنجا که ابن شاخص یک شاخص مهم به شمار می‌رود و بر روی اقتصاد تاثیر می‌گذارد،بنابراین این شاخص بر روی بازارهای مالی تاثیر می‌گذارد. بنابراین افرادی که در بازارهای مالی مشغول به فعالیت هستند و افرادی که با اقتصاد سروکار دارند باید به این شاخص دقت داشته باشند.

به عبارتی زمانی که شاخص ISM در اول ماه در ساعت تعیین شده منتشر می‌شود بر روی نوسانات بازارهای مالی تاثیر می‌گذارد و افرادی که معامله انجام می دهند باید به آن دقت داشته باشند و براساس آن تصمیم‌گیری کنند. درواقع این افراد می توانند زمانی که شاخص ISM منتشر می شود آن را بررسی کنند تا از وضعیت اقتصادی آمریکا آگاه شوند.

از آنجا که شاخص ISM توسط مدیران خرید نظر راجع به سوالاتی مانند وضعیت موجودی انبار، اشتغال ، سفارشات و موجودی و زمان عرضه نظر می‌دهد می تواند به خوبی وضعیت اقتصاد آمریکا را نشان دهد، بنابراین اگر افرادی که با اقتصاد و بازارهای مالی سرو کار دارند این شاخص را بررسی کنند می‌توانند به وضعیت رکود یا رشد اقتصاد این منطقه پی ببرند.

به‌طور کلی اگر این شاخص عددی بالای 50 را نشان دهد نشان‌دهنده رشد اقتصادی است اما اگر عددی پایین 50 را نشان دهد نشان‌دهنده رکود اقتصادی می‌باشد،همچنین اگر عدد 50 را نشان دهد بدان معناست که این شاخص نسبت به گذشته دچار کاهش یا افزایش نشده و کاملا بدون تغییر مانده است.

ISM Service چیست؟

ISM Service همان ISM NON-Manufacturing است که به آن اشاره کردیم، درواقع ISM Service یک گزارش است که از میان 370 شرکت تهیه می‌شود و در ارتباط با خدمات مالی که شامل بیمه، املاک، ارتباطات، خدمات است می‌باشد.

البته باید دقت داشته باشید گزارشی که از ISM service یا ISM NON-Manufacturing تهیه می‌شود از ISM Manufacturing که اعتبار بالاتری دارد و سالیان بیشتری منتشر می‌شود از اهمیت کمتری برخودار است. این شاخص نیز مانند شاخص ISM به طور ماهاهنه منتشر می‌شود که زمان انتشار آن نیز سوم هر ماه در ساعت 10:00 صبح به وقت آمریکا است.

سخن پایانی

در این مقاله از آموزش فارکس با شاخص تولیدات موسسه عرضه یا ISM آشنا شدیم و دانستید که این شاخص طبق یک نظرسنجی ماهانه منتشر می‌شود، سهم هر صعنت در شاخص ISM که در ارتباط با تولید ناخالص داخلی می‌باشد کاملا یکسان است که آنها فعالیت های خود را در نظرسنجی اعلام خواهند کرد. شما همواره میتوانید زمان اعلام اخبار اقتصادی را از سایت فارکس فکتوری مشاهده کنید.

این نظرسنجی براساس سیستمی که در ارتباط با صنعت در آمریکا است کاملا جامع می‌باشد که 17 بخش از صنعت را مانند کالاهای الکترونیکی، تجهیزات حمل و نقل و محصولات شیمیایی را شامل می‌شود. صنایع نیز در نظرنسجی به سوالاتی میزان موجودی، سفارشات، صادرات و واردات پاسخ می‌دهند و می‌توان براساس فعالیت‌های به پیشرفت یا پسرفت اقتصاد پی برد.

شاخص PMI یا مدیران خرید یک شاخص دیگر است که یک شاخص منطقه ای می‌باشد و مربوط به منطقه شیگاکو در آمریکا است، این شاخص توسط موسسه عرضه یا ISM از سال 1948 انجام شده و براساس یک نظرسنجی ماهانه منتشر می‌شود.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها