معاملات سویینگ چیست؟ هر آنچه باید از معاملات سوئینگ بدانید.

تاریخ آخرین بروزرسانی: 31 ژانویه 2023
معاملات سویینگ (Swing Trading) که به نام معاملات نوسانی نیز شناخته می‌شوند نوعی از معاملات هستند که برای یک تا چند روز باز نگه داشته می‌شوند. ایده اصلی معاملات سویینگ این است که نوسانات طی چند روز، چند هفته یا چند ماه شکل می‌گیرند از این رو این نوع معاملات کوتاه مدت تا میان مدت هستند. استراتژی سوئینگ تریدینگ یکی از استراتژی‌های پرکاربرد در فارکس، سهام، ارز دیجیتال و دیگر بازارهای پویا و دارای نوسانات است.  در این بازارها رویدادهای اساسی عامل شکل‌‌گیری نوسانات قیمت در بازه‌های کوتاه مدت تا میان مدت هستند که مبنای اصلی این استراتژی است.

معاملات سویینگ چیست؟

معاملات سویینگ نوعی از معاملات فاندامنتال محور است که در آن پوزیشن ها بیش از یک روز باز نگه داشته می شوند. معامله‌گران سعی می‌کنند با استفاده از تحلیل تکنیکال و گرفتن پوریشن و باز نگه داشتن آن به مدت چند روز یا چند هفته، سودهای کوتاه مدتی شکار کنند. بیشتر تحلیلگران بنیادی معامله‌گران سویینگ هستند، زیرا تغییر در اصول بنیادی شرکت‌ها یا اقتصاد کشورها معمولاً طولی نمی کشد تا خود را بر روی نمودار قیمتی نشان دهند. جایگاه معاملات سویینگ جایی بین معاملات ساعتی و معاملات روند است:
  • پوزیشن ها در معاملات ساعتی اغلب کوتاه مدت و به مدت کمتر از یک روز باز نگه می شوند. سود هر معامله اغلب بسیار کم است.
  • پوزیشن ها در معاملات سویینگ اغلب کوتاه مدت یا میان مدت باز نگه داشته می‌شوند. سود هر بار معامله در معاملات سویینگ بیشتر از معاملات ساعتی و کمتر از معاملات روند است.
  • پوزیشن ها در معاملات روند اغلب به مدت طولانی باز نگه داشته می شوند. به دلیل حجم کم معامله، سود هر پوزیشن می تواند بسیار بالا باشد.
معاملات سویینگ

معاملات سویینگ

سرفصل ها
  • معاملات سویینگ در وسط طیف معاملات ساعتی تا معاملات روند جای می گیرند.
  • معامله‌گران سویینگ اغلب یک پوزیشن باز می کنند، روزها تا هفته‌ها آن را باز نگه می‌دارند، بعد با کسب سود (انشالا) پوزیشن خود را می بندند.
  • رمز رسیدن به موفقیت در معاملات سویینگ، انتخاب سهام مناسب (اغلب پر نوسان و نقد شونده) است.
  • معاملات سویینگ مشروط به وضعیت بازار است، اگرچه برای هر نوع بازاری معاملات مختلفی وجود دارد.
  • معاملات سویینگ به شدت بر تحلیل تکنیکال، درک کانال های قیمت و استفاده از میانگین های متحرک ساده متکی است.
[elementor-template id="52272"]

سهام مناسب برای انجام معاملات سویینگ

رمز موفقیت در معاملات سویینگ، انتخاب سهام مناسب است. دو متغیر کلیدی که باید هنگام انتخاب سهام برای معامله به سبک سویینگ آنها را در نظر گرفت عبارتند از:
  1. نقد شوندگی
  2. نوسان قیمت.
بهترین گزینه ها، سهام با سرمایه‌های بالا هستند که اغلب از جمله سهامی هستند که معاملات در بورس های اصلی روی آنها فعالانه صورت می‌گیرد. در یک بازار فعال، این سهام حجم معاملات بالایی خواهند داشت. اگر سهامی نقدشوندگی پایینی داشته باشد یا در دفتر معاملات بروکر حجم معاملاتی قابل قبولی نداشته باشد، ممکن است فروش آن مشکل باشد یا برای رد کردن سهام ممکن است نیاز باشد که سهام را زیر قیمت بفروش برسانیم. علاوه بر این، نوسان قیمت می‌تواند بهترین دوست یک معامله‌گر سویینگ باشد. بدون نوسان قیمت، فرصتی برای کسب سود وجود ندارد. گرچه برداشت اغلب معامله‌گران از تلاطم قیمت منفی است، با این حال معاملات سویینگ برای ایجاد فرصت سود گرفتن و یا افزایش قیمت سهام، متکی به تلاطم قیمت است. سهامی که بیشترین نوسان قیمت را دارند ممکن است برای معاملات سویینگ ایده آل باشند زیرا در چنین حالتی است که فرصت برای سودآوری بوجود می‌آید.

بازار مناسب معاملات سویینگ

بازارهای مالی معمولاً دارای سه روند غالب بلندمدت هستند: بازار نزولی، بازار صعودی و بازارهای بینابین. استراتژی معاملاتی سویینگ در هر محیط و شرایطی متفاوت است.

معاملات سویینگ در بازار نزولی

خرید و فروش و انجام معاملات سویینگ در بازار نزولی سخت‌تر است. در یک روند نزولی، قیمت های بازار سهام در بلندمدت کاهش می‌یابد. بنابراین، خرید اوراق بهادار و نگهداری آن با انتظار افزایش قیمت منطقی نبوده و سودی به همراه ندارد. استراتژی های مختلفی برای عبور از این موضوع وجود دارد:
  • بازه زمانی معامله خود را کوتاه کنید. به‌جای هفته‌ها باز نگه داشتن پوزیشن، آماده باشید تا پوزیشنی که دارید را سریع‌تر روی آن اقدام کنید.
  • پول نقد بیشتری نگه دارید. در صورتی که پوزیشنی که در اختیار دارید با کاهش قیمت مواجه شدند، طوری برنامه‌ریزی کنید مقداری سرمایه برای معامله زدن همچنان برای خود داشته باشید.
  • سراغ آپشن ها روید (از طریق خرید پوت). به جای اینکه الان بخرید و بعدا بفروشید، اگر معتقدید قیمت ها در حال کاهش است، بهترین راهکار این است که ابتدا یک پوزیشن سل باز کنید، بعداً آن را دوباره بخرید.
معاملات سویینگ نزولی

معاملات سویینگ نزولی

معاملات سویینگ در بازار صعودی

بر عکس بازارهای نزولی، معالات سویینگ در بازار صعودی ممکن است آسان تر باشد. از آنجایی که قیمت‌ها در چنین بازاری بالا می روند، خرید اوراق بهادار و کسب سود در کوتاه مدت آسان‌تر است. با این حال، برای معامله زدن به صورت سویینگ در بازارهای صعودی باید چند نکته را توجه داشت:
  • نقاط ورودی بالاتر است. پس از بستن پوزیشن و کسب سود، اگر کلیت بازار بالا رفته باشد، احتمال اینکه اوراق بهادار بازار اکنون گران تر شده باشند، بیشتر است. پس برای خرید اوراق بهادار به قیمت های بالاتر آماده باشید.
  • عادت های بد شکل می گیرند. گفته می شود که عادات بد معاملاتی معمولا در بازارهای صعودی شکل می گیرد. به بررسی و تحقیقات برای یافتن بهترین پوزیشن ادامه دهید. اگرچه ممکن است به نظر برسد که هر پوزیشن خریدی در بازار صعودی برنده است، اما همیشه اینطور نخواهد بود.
  • لوریج را در نظر بگیرید. معاملات اهرمی مناسب همه نیست و پیش از استفاده از لوریج، میزان اشتهای ریسک خود را بررسی کنید. با این حال، اگر در مورد ادامه روند صعودی قیمت ها و بازار اطمینان نسبی دارید، شاید بد نباشد پوزیشن خود را با استفاده از لوریج اهرم کنید.
معاملات سوئینگ صعودی

معاملات سوئینگ صعودی

معاملات سویینگ در شرایط بینابین

بهترین شرایط برای معاملاتی سویینگ زمانی است که بازارهای مالی ساید هستند. هنگامی که بازار در حال گذار از شرایط صعودی به نزولی است و برعکس یا زمانی که عدم قطعیت در بازار موج می‌زند، بهترین فرصت ها برای انجام معاملات سویینگ در چنین بازارهایی خود را نشان می‌دهند. مواردی که باید در نظر گرفته شود عبارتند از:
  • تلاطم خوب است. زمانی که بازارها به هر دو سمت متلاطم هستند، بهترین زمان برای انجام معاملات سویینگ است. زمانی که تلاطم قیمت با قدرت در یک جهت باشد (مانند بازارهای شدیدا صعودی یا شدیدا نزولی)، اغلب انجام معاملات دشوارتر می شود.
  • شرایط در امن ترین حالت باشد. اینطور نیست که همه معاملات سویینگ جواب دهند. اگر در باز نگه داشتن پوزیشن خود با مشکل روبرو هستید، احتمال اینکه شرایط خنثی بازار ضرر شما را به حداقل برساند زیاد است. به جای اینکه پوزیشن خود را در یک بازار نزولی قوی نگه دارید و در بازار گیر کنید، بد نیست بدانید در بازارهای خنثی اغلب احتمال بازگشت قیمت بیشتر است.

استفاده از میانگین متحرک نمایی برای معاملات سوئینگ

میانگین های متحرک ساده SMA سطوح حمایت و مقاومت و همچنین الگوهای صعودی و نزولی را بخوبی نشان می‌دهند. سطوح حمایت و مقاومت اغلب اطلاعات مفیدی برای مشخص کردن جهت گرفتن پوزیشن به معامله گر ارائه می‌دهند. تقاطع خطوط اندیکاتورها و الگوهای صعودی و نزولی، نقاط قیمتی که باید در آن ها پوزیشن خود را باز کرده و یا ببندید را نشان می دهند. میانگین متحرک نمایی EMA نوعی SMA است که تاکید بیشتر بر آخرین داده ها دارد. EMA سیگنال‌های واضحی از جهت روند ارائه داده و نقاط ورود و خروج را سریع‌تر از میانگین متحرک ساده به معامله‌گران ارائه می‌دهد. از تقاطع یا کراس اوور EMA می توان در معاملات سویینگ برای زمانبندی نقاط ورود و خروج استفاده کرد. از کراس اوور یا تقاطع EMA می توان با تمرکز بر EMA های 9، 13 و 50 استفاده کرد. یک تقاطع صعودی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت پس از مدتی پایین‌بودن، میانگین‌های متحرک را قطع کرده و به بالای آن می‌رود. این حالت نشان می دهد که یک برگشت ممکن است در دستور کار بوده و ای بسا شروع یک روند صعودی باشد. هنگامی که EMA 9 از زیر به بالای EMA 13 می رود، نشان دهنده سیگنال خرید است. با این حال، EMA 13 باید بالاتر از EMA 50 باشد یا تقاطع یا کراس باید بالاتر از آن رخ دهد. از سوی دیگر، یک تقاطع نزولی زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت یک اوراق بهادار به زیر این EMAها می رود. این حالت نشان دهنده برگشت احتمالی روند است و می توان از آن برای زمان بندی خروج از یک پوزیشن خرید استفاده کرد. هنگامی که EMA 9 به زیر EMA 13 می رود، سیگنالی برای باز کردن پوزیشن فروش یا بستن پوزیشن خرید است. با این حال، EMA 13 باید پایین تر از EMA 50 باشد یا تقاطع زیر آن رخ دهد.

استفاده از ارزش مبنا

تحقیقات متعدد بر روی داده‌های تاریخی ثابت کرده است که در بازار مساعد برای انجام معاملات سویینگ، سهام با نقد شوندگی بالا معمولا بالاتر و یا پایین‌تر از یک ارزش مبنا معامله می‌شوند، که تصویر آن در نمودار با EMA نشان داده می‌شود. هنگامی که معامله‌گر سویینگ از EMA برای شناسایی ارزش مبنا در نمودار سهام استفاده می‌کند، زمانی که سهام در حال صعود است، روی ارزش مبنا خرید می‌گیرند و زمانی که سهام در نزولی است روی ارزش مبنا فروش می‌گیرند. معامله گران سوئینگ اغلب به دنبال این نیستند که تنها با یک معامله به سود اصلی خود دست یابند. آنها به زمان مناسب برای خرید سهام (دقیقاً در کف قیمت) و فروش دقیقاً در سقف آن (یا برعکس) توجه چندانی ندارند. در یک بازار معاملاتی مساعد، آنها منتظر می مانند تا سهام به ارزش مبنای خود برسد و بعد جهت حرکت تأیید شود، سپس پوزیشن خود را می گیرند. وقتی یک روند صعودی قوی یا یک روند نزولی قوی‌ در جریان است، داستان پیچیده‌تر می‌شود: معامله‌گر ممکن است زمانی که سهام به زیر میانگین متحرک نمایی EMA می رود، خرید بگیرد و منتظر بماند تا سهام در یک روند صعودی بالا برود، یا ممکن است روی سهامی که بالای EMA آمده است فروش بگیرند، و صبر کنند تا در صورت نزولی شدن روند، پایین بیایند.

حد سود در معاملات سویینگ

در صحبت از حد سود، معامله گر سویینگ می خواهد تا جاییکه ممکن است نزدیک به خط بالایی یا پایینی کانال، پوزیشن خود را ببندد بدون اینکه زیادی دقیق باشد. چنین چیزی ممکن است باعث شود بهترین فرصت از دست برود. در یک بازار روند دار قوی، که یک سهام در یک جهت روند قوی دارد، معامله‌گران می‌توانند منتظر رسیدن قیمت به خط کانال باشند، و بعد سود خود را ببندند اما در بازار ضعیف‌تر، ممکن است پیش از رسیدن قیمت به خط، سود خود را ببندند (که مبادا خط توسط قیمت لمس نشود و قیمت تغییر جهت دهد).

چگونه می توانم معاملات سویینگ را شروع کنم؟

معاملات سویینگ برای باز گردن پوزیشن نیاز به سرمایه اولیه نیاز دارد. همچنین به شدت به نرم افزار تکنیکال و تحلیل تکنیکال متکی است. علاوه بر این، توصیه می‌شود مبحث میانگین‌های متحرک ساده و کانال‌های معاملاتی را درک کنید تا بر روی معاملات اولیه خود تحلیل های درستی داشته باشید.

چقدر می توانم از معاملات سوئینگ درآمد داشته باشم؟

در صورت انجام موفقیت آمیز این معاملات، می توانید سود زیادی به دست آورید، اما هشدارهایی نیز به شما می دهیم. معاملات سویینگ اغلب مستلزم آن است که پوزیشن ها روزها یا هفته ها در انتظار تحقق سود مورد نظر باز گذاشته شوند. به همین دلیل، استفاده از سایر سبک‌های معاملاتی که سود سریع‌تر به آنها جذب می شود ممکن است سود بیشتری به همراه داشته باشد. علاوه بر این، معاملات سویینگ متکی بر تحلیل تکنیکال است. بدون داشتن مهارت مناسب، سرمایه گذاران مبتدی زیادی ممکن است در معاملاتشان ناموفق باشند. و نیز اینکه شرایط بازار است که فرصت ها را دیکته می کند. در بازارهای نه چندان ایده آل با تلاطم قیمتی کم، معاملات سویینگ سودآوری کمتری خواهد داشت.

آیا معاملات سوئینگ ریسک دارد؟

معاملات سویینگ نسبت به سایر شکل های معاملات کوتاه مدت ریسک کمتری دارد. با تکیه بر تحلیل تکنیکال و باز نگه داشتن پوزیشن ها به مدت کوتاه، احتمال اینکه در یک پوزیشن به ثمر ننشسته گیر کنید، کمتر است. القصه، معامله گران سویینگ باید زمان ورود و خروج از پوزیشن ها را به درستی شناسایی کنند. اگر اشتباه کنند، خطر از دست دادن سرمایه وجود دارد.

سخن پایانی

معاملات سوئینگ در واقع یکی از بهترین سبک های معاملاتی برای معامله گران مبتدی است تا بتوانند دنیای فارکس را تست کنند. این سبک معاملات پتانسیل سود قابل توجهی را برای معامله گران متوسط و پیشرفته نیز ارائه می دهد. معامله گران سوئینگ پس از دو سه روز می توانند بازخورد کافی در مورد معاملات خود داشته باشند تا انگیزه خود را برای معامله زدن از دست ندهند. منبع این مقاله: اینوست پدیا
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها