سیستم معاملاتی فارکس خودتان را طراحی کنید ❤️

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022

امروزه افراد زیادی در بازارهای مالی فعالیت می کنند و آنها برای ادامه فعالیت خود باید یک سیستم معاملاتی داشته باشند که از آن پیروی کنند.به همین دلیل افرادی سیستم های معاملاتی را طراحی  می کنند که معامله گران بتوانند از آنها استفاده کنند.

سیستم معاملاتی به معامله گران یک ذهنیت از بازارهای مالی می دهد،اگر معامله گران سیستم معاملاتی نداشته باشند که از آن پیروی کنند برنامه معاملاتی برای انجام فعالیت های خود در بازاهای مالی نخواهند داشت و نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

 سیستمهای معاملاتی زیادی طراحی شده است طوری که اگر در اینترنت جستجو کنید با انواع مختلفی از سیستم معاملاتی روبرو خواهید شد که برخی از آنها ساده هستند و برخی پیچیده هستند. اما بسیاری از معامله گران سیستم های معاملاتی که توسط دیگران طراحی شده است را نمی پذیرند.طبیعی است زیرا استراتژی معاملاتی های مختلف توسط افرادی طراحی شده است که آنها را براساس سبک معاملاتی ساخته اند.به عبارتی این استراتژی ها به طور شخصی ساخته اند و مناسب همه نیستند.

بنابراین در این مقاله از آموزش فارکس تصمیم گرفته ایم روش ساخت سیستم معاملاتی را به شما آموزش دهیم تا خودتان یک سیستم معاملاتی را به طور شخصی طراحی کنید که مناسب شما باشد.اگر می خواهید با روش ساخت سیستم معاملاتی شخصی خود آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سرفصل آموزشی سیستم معاملاتی سیستم معاملاتی

سیستم معاملاتی چیست؟

همه معامله گران در بازارهای مالی باید یک سیستم برای انجام معاملات خود داشته باشند.به عبارتی موفقیت در بازارهای مالی مستلزم پیروی از سیستم معاملاتی است و معامله گران بازارهای مالی که به سیستم معاملاتی اهمیت نمی دهند نمی توانند با فعالیت در این بازارها موفق شوند.

یک سیستم از قوانین ساخته شده است که این قوانین می تواند براساس تحلیل تکنیکال باشد یا قوانین آن پیچیده تر باشد و براساس تحلیل فاندامنتال باشد.به عبارتی سیستم یک برنامه را براساس مجموعه ای از قوانین برای فعالیت معامله گران در بازارهای مالی به آنها ارائه می دهد.

اگر یک معامله گر بدون داشتن یک سیستم معاملاتی که مناسب باشد فعالیت خود را در بازارهای مالی شروع کند هیچ برنامه ای برای انجام فعالیت خود نخواهد داشت.البته گاهی ممکن است این معامله گر با یک درصد شانس بدون پیروی از سیستم معاملاتی بتواند معامله ای موفقیت آمیز انجام دهد اما در بلندمدت پاسخگو نمی باشد.

بنابراین معامله گران ممکن است به صورت کوتاه مدت بدون برنامه معاملاتی به فعالیت خود در بازارهای مالی ادامه دهند اما این فعالیت مستمر نیست و در نهایت با شکست از بازارهای مالی از خارج خواهند شد.

اگر یک معامله گر از یک سیستم صحیح پیروی نکند نمی تواند متوجه شود که معاملات به دلیل انجام معاملات موفقیت آمیز درست انجام داده است یا شانس آورده است.بنابراین نمی تواند تصمیم بگیرد در معاملات بعدی خود روش قبلی را انجام دهد یا روش جدید را امتحان کند.

درواقع یک سیستم مانند استراتژی معاملاتی به معامله گران کمک خواهد کرد تا بتوانند معاملات خود را با برنامه ای موفقیت آمیز انجام دهند و به آنها کمک خواهد کرد که از نحوه انجام آن نیز آگاهی داشته باشند تا بتوانند برای معاملات بعدی خود تصمیم گیری کنند.

یک سیستم می تواند روش و برنامه معاملاتی معامله گران را به صورت جزئی بررسی کند و آن را از جنبه های مختلف موردارزیابی قرار می دهد.

افراد مختلفی این سیستم ها را طراحی می کنند و در اختیار معامله گران بازارهای مالی قرار می دهند،درست است که یک سیستم توسط سبک معاملاتی شخصی که آن را طراحی کرده است نوشته شده اما همه افرادی که این سیستم ها را طراحی می کنند یکی هدف مشترک دارند و هدف آنها طراحی یک سیستم سودآور در بازارهای مالی است.

استراتژی معاملاتی در فارکس

انواع سیستم معاملاتی چیست؟

در بازارهای مالی دو نوع سیستم وجود دارد که شامل سیستم اختیاری و سیستم مکانیکی می شود و معامله گران می توانند با توجه به تمایل خود از هر یک از انواع سیستم که می خواهند پیروی کنند.

سیستم اختیاری: سیستم اختیاری همانطور که از نامش مشخص است سیستمی است که معامله گران با استفاده از مجبور به انجام کاری نخواهند شد.به عبارتی معامله گران با استفاده از سیستم اختیاری به صورت اختیاری عمل خواهند کرد. البته به این نکته دقت کنید که استفاده از سیستم اختیاری کاملا بدون قانون نمی باشد. فقط به این صورت است که ابتدا معامله گران سیستم را با توجه به خواسته های خود تنظیم خواهند کرد و سپس  با استفاده از آن وارد معامله می شوند.

سیستم مکانیکی: سیستم مکانیکی سیستمی است که براساس تحلیل تکنیکال به کار گرفته می شود.سیستم مکانیکی سیستمی است که از قوانین بیشتری پیروی خواهد کرد و در این سیستم از اندیکاتورها و ابزارهای معاملاتی استفاده می شود.

کدام نوع سیستم بهتر است؟

هر دو نوع سیستم دارای مزایا و معایب می باشد که شما می توانید با توجه مزایا و معایب آن هر سیستی را که می خواهید انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. همانطور که دانستید سیستم اختیاری سیستمی است که در آن اجباری وجود ندارد و معامله گران براساس اختیار خود از آن استفاده می کنند.

سیستم اختیاری راحت تر می تواند خود را با تغییرات بازار هماهنگ کند و معامله گران بدون هیچگونه اجباری به طور مستقل کار خود را انجام خواهند داد و از آنجا که آنها از تحلیل پیروی نمی کنند و براساس تجربه کار خود را انجام می دهند به همین دلیل آنها می توانند راحتتر تصمیم بگیرند که کدام سیگنال بهتر است و احتمال موفقیت بیشتری دارد.

سیستم اختیاری به صورت اتوماتیک کار نمی کند و به همین دلیل معامله گران با استفاده از این سیستم نمی توانند از بک تست استفاده کنند زیرا همانطور که گفتیم این سیستم کاملا براساس اختیار معامله گران انجام خواهد شد و آنها خودشان معاملات را تجزیه تحلیل می کنند.

اما پیگیری معاملات به صورت اختیاری مستلزم تجربه است که معامله گران برای اینکه به این میزان از تجربه برسند باید زمان زیادی را صرف کنند که به بازه زمانی طولانی نیاز دارند و اگر آنها تجربه بازم را نداشته باشند و از این سیستم معاملاتی استفاده کنند ممکن است در معاملات خود اشتباه کنند که برای آنها مشکل ساز می شود.

سیستم معاملاتی مکانیکی برخلاف سیستم اختیاری به صورت اتوماتیک کار می کند و معامله گران که سیستم معاملاتی استفاده می کنند می توانند از بک تست استفاده کنند اما قوانین این سیستم معاملاتی کمی پیچیده تر می باشد و پیروی از آنها دشوار تر است.

البته زمانی که معامله گران از قوانین پیچیده سیستم مکانیکی پیروی می کنند تصمیم خواهند گرفت که معامله انجام دهند یا انجام ندهند.به عبارتی سیستم مکانیکی از احساسات معامله گران جلوگیری خواهد کرد و به آنها کمک خواهد کرد که یک معامله سودآور انجام دهند یا کلا معامله ای انجام ندهند.

سیستم مکانیکی در زمانی که شرایط بازار تغییر می کند کاربردی نمی باشد و شرایط بازارهای مالی نیز دائما در حال تغییر است و اگر معامله گران از این سیستم در شرایط ناپایدار استفاده کنند ممکن است دچار اشتباه شوند. ممکن است گاهی شرایط بازار مشابه باشد اما بازار فارکس پویا است و دائما نوسانات آن دچار تغییر می شود بنابراین سیستم معاملاتی مکانیکی که در گذشته کاربردی و سودآور بوده است ممکن است دیگر کاربردی نداشته باشد.

بنابراین هر دو نوع سیستم معاملاتی مزایا و معایب دارد و معامله گران باید با توجه به سبک معاملاتی خود سیستمی که برای آنها کاربرد بیشتری دارد را انخاب و از آن استفاده کنند اما ما شما را راهنمایی خواهیم کرد تا بتوانید تصمیم درست تری بگیرید.

اگر جزو آن دسته از معامله گران بازارهای مالی هستید که دائما دچار احساسات مختلف مانند احساس ترس،طمع،ناامیدی می شوید و این احساسات بر روی معاملات شما تاثیر می گذارند به شما پیشنهاد می کنیم که از سیستم معاملاتی مکانیکی استفاده کنید. سیستم معاملاتی مکانیکی به شما دستور می دهد که چه کاری انجام دهید معامله را باز کنید،معامله را ببندید،وارد موقعیت خرید یا وارد موقعیت فروش شوید.به عبارتی شما با استفاده از سیستم معاملاتی مکانیکی کاری جز آنچه سیستم به شما دستور می دهد انجام نمی دهید و کمتر درگیر احساسات خواهید شد.

اما اگر شما جزو معامله گرانی باشید که دچار احساسات می شوید و از سیستم اختیاری استفاده کنید ممکن است در زمانی که شرایط بازار تغییر می کند دچار احساسات شوید و احساسات بر روی معاملات شما تاثیر منفی بگذارد بنابراین استفاده ازسیستم معاملاتی اختیار یبه شما پیشنهاد نمی شود.

ساخت سیستم معاملاتی چگونه است؟

اکنون که با مفهوم سیستم معاملاتی در بازارهای مالی آشنا شدید وقت آن رسیده است که بدانیدیک سیستم معاملاتی مناسب سبک معاملاتی خودتان طراحی کنید.طراحی یک سیستم معاملاتی طی چندمرحله انجام می شود و شما باید ابتدا طی مراحل اولیه مواردی که نیاز است را برای طراحی سیستم معاملاتی تعیین کنید که در زیر توضیح داده شده است.

در این مراحل شما باید سوالاتی را از خود بپرسید تا بتوانید این مراحل را پشت سر بگذارید و در نهایت برای خود یک استراتژی شخصی مناسب با سبک معاملاتی خودتان بسازید.

اولین سوال این است که شما ترجیح می دهید معاملات خود را در چه بازه زمانی انجام دهید؟

در بازارهای مالی برای شناسایی روند از چه ابزارهای معاملاتی و کدام اندیکاتور استفاده خواهید کرد؟

برای دستیابی به سود حاضر هستید چه ضرری را تحمل کنید و بر روی سرمایه خود چه میزان ریسک خواهید کرد؟

شما برای ورود فعالیت در بازارهای مالی چه میزان سرمایه را می خواهید وارد بازار مالی موردنظر خود کنید؟

نقاط ورود به معامله و خروج از آن را با استفاده از چه ابزاری تعیین خواهید کرد؟

و سوال آخر شما کدام سیستم معاملاتی را انتخاب می کنید سیستم اختیاری یا مکانیکی؟

مرحله اول

در مرحله اول شما باید بازه زمانی که معاملات خود را انجام می دهید تعیین کنید.بازه های زمانی در تحلیل کوتاه مدت،میان مدت و بلندمدت است و شما می توانید با توجه به سبک معاملاتی خود هر یک از این بازه های زمانی را برای انجام معاملات خود انتخاب کنید.بنابرای در مرحله اول شما باید یک بازه زمانی را به طور دلخواه برای خود انتخاب کنید.

مرحله اول مرحله دوم

در مرحله دوم شما باید روند را شناسایی کنید.شناسایی روند جزو کارهای دشوار در نمودارهای قیمتی است و معامله گران نمی توانند صرفا با استفاده از ابزارهای معاملاتی روند را شناسایی کنند.البته امواج الیوت می توانند به آنها در شناسایی روند کمک کنند اما این کار نیز نیاز به زمان زیادی دارد.پیشنهاد می کنیم شما از روش یک روش ساده استفاده کنید اگر سقف ها و کف های بالاتری را مشاهده کردید یعنی روند صعودی است و گر سقف ها و کف های پایین تر را مشاهده کردید یعنی روند نزولی است.این روش ممکن است معتبر نباشد اما در آینده روند تائید می شود و شما می توانید از شناسایی روند خود اطمینان حاصل کنید.

مرحله دوم مرحله سوم

در مرحله سوم شما باید میزان ریسک به ریوارد را در معاملات خود تعیین کنید.پیش از این به شما آموزش داده ایم که نسبت ریسک به ریوارد یعنی شما حاضر هستید برای دستیابی به سود چه میزان ضرر کنید و چه ریسکی را می پذیرید.حال شما می توانید این نسبت را با استفاده از تحلیل تکنیکال یا به صورت درصدی از سرمایه ای که می خواهید وارد بازار مالی کنید تعیین کنید.به عبارتی در مرحله سوم شما باید تعیین کنید با سرمایه ای که قصد دارید وارد بازار مالی کنید چه کاری انجام دهید.

مرحله سوم مرحله چهارم

در مرحله چهارم شما باید تعیین کنید که می خواهید چه میزان سرمایه را وارد بازار مالی کنید و سپس مشخص کنید آیا می خواهید با کل سرمایه خود وارد معامله شوید و معاملات بزرگ انجام دهید یا قصد دارید معاملات کوچک با سودهای کمتر انجام دهید و ریسک نکنید.به شما پیشنهاد می کنیم در بازارهای مالی که بسیار پرریسک هستند کل سرمایه خود را وارد نکنید و اگر وارد کردید معاملات بسیار بزرگی انجام ندهید و از معاملات کوچکتر کار خود را شروع کنید.در این صورت اگر اشتباه کنید ضرری خواهید کرد و می توانید آن را در آینده جبران کنید اما ضرر و زیان های بزرگ قابل جبران نیستند و ممکن است باعث خارج شدن شما از بازارهای مالی شوند.

مرحله چهارم مرحله پنجم

در مرحله پنجم شما باید پس از اینکه چهار مرحله قبلی را با موفقیت انجام دادید نقاط ورود به معامله و خروج از آن را تعیین کنید.تعیین نقاط ورود به معامله و خروج از آن با استفاده از ابزارهای معاملاتی گوناگون مانند اندیکاتورها توسط معامله گران انجام می شود و شما نیز می توانید از این ابزارها استفاده کنید اما به شما پیشنهاد می کنیم در کنار این ابزارهای معاملاتی نمودارهای قیمتی را نیز تجزیه تحلیل و از میزان عرضه و تقاضا آگاهی داشته باشید تا به موقع نسبت به ورود به معامله یا خروج از آن اقدام کنید.

مرحله پنجم مرحله ششم

مرحله ششم که مرحله آخر است طراحی یک سیستم معاملاتی برای آزمایش می باشد.شما باید یک سیستم معاملاتی را طراحی کنید و قوانین و اصولی را که در مراحل قبل انجام دادید بر روی سیستم معاملاتی خود لحاظ کنید.سپس این سیستم معاملاتی را باید برای دفعات زیادی مورد آزمایش قرار دهید و تلاش کنید هربار آن را اصلاح کنید تا یک سیستم معاملاتی مناسب سبک معاملاتی شما طراحی شود و سپس می توانید از آن در معاملات واقعی خود استفاده کنید.

مرحله ششم
سخن پایانی

در این مقاله از آموزش فارکس با مفهوم سیستم معاملاتی در بازارهای آشنا شدید و طراحی و ساخت یک سیستم معاملاتی را در بازارهای مالی را به شما آموزش دادیم.

همانطور که دانستید سیستم معاملاتی در بازارهای مالی به دو نوع تقسیم می شود که شامل سیستم اختیاری و سیستم معاملاتی مکانیکی می شود که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند و معامله گران می توانند با توجه به نیازهای خود هر نوع سیستم معاملاتی که می خواهند را انتخاب کنند.

سیستم های معاملاتی متعددی  در بازارهای مالی وجود دارد که معامله گران می توانند از آنها استفاده کنند اما این سیستم ها توسط افرادی طراحی شده است که آنها را براساس سبک معاملاتی و خواسته های طراحی کرده اند بنابراین بهتر است شما یک سیستم معاملاتی را براساس سبک معاملاتی خود تعیین کنید.

تفاوت ندارد که شما می خواهید از سیستم معاملاتی مکانیکی استفاده کنید یا تمایل دارید از سیستم اختیاری استفاده کنید باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را مشاهده کنید. ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که سیستم معاملاتی برای سبک معاملاتی شما مناسب باشد و باروحیه معامله گری شما سازگاری داشته باشد.اگر سیستم معاملاتی که انتخاب می کنید با شما همخوانی داشته باشد می توانید پیشرفت خود را با استفاده از سیستم معاملاتی مشاهده کنید.

همچنین شما باید از قوانین و اصول یک سیستم معاملاتی آگاهی داشته باشید تا با آگاهی از قوانین یک سیستم معاملاتی و پیروی از آنها بتوانید بهترین استفاده را از سیستم معاملاتی داشته باشید. در آخر همیشه برای ساخت استراتژی معاملاتی خود زمان بگذارید تا بتوانید یک سیستم معاملاتی کامل و کاربردی برای خود بسازید که این کار نیز مستلزم تلاش و پشتکار می باشد.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها