آموزش استراتژی هیکین آشی(Heiken Ashi) در فارکس

تاریخ آخرین بروزرسانی: 8 سپتامبر 2022
امروزه افراد زیادی در بازارهای مالی مانند بازار فارکس مشغول به فعالیت هستند.این افراد که به تازگی وارد بازارهای مالی شده استراتژی های مختلف را ارزیابی می کنند تا بتوانند یک استراتژی معاملاتی مناسب برای خود پیدا کنند و معاملات خود را با استراتژی معاملاتی خود انجام دهند. ما در پستی دیگر در خصوص کندل های هیکن آشی سخن گفته ایم و در این پست به توضیحات بیشتر در خصوص استراتژی معاملاتی هیکن آشی میپردازیم. در بازار فارکس استراتژی های معتددی وجود دارند که معامله گران می توانند هر استراتژی معاملاتی که تمایل دارند را انتخاب کنند و از آن در راستای انجام معاملات سودآور استفاده کنند. استراتژی های معاملاتی قدیمی در بازار فارکس در میان معامله گران از محبوبیت بالایی برخوردار هستند زیرا این روش ها طی سالیان زیادی استفاده شده اند و معامله گران نتیجه آنها را در بازار مالی مشاهده کرده اند بنابراین بسیاری از معامله گران مبتدی نیز ترجیح می دهند از این استراتژی های قدیمی استفاده کنند. یکی از استراتژی های قدیمی بازار فارکس استراتژی هیکین آشی در فارکس است.این استراتژی نموداری دارد که بسیار مشابه نمودار شمع های ژاپنی است اما با آن متفاوت می باشد. در این مقاله از آموزش فارکس قصد داریم استراتژی هیکین آشی را به شما آموزش دهیم،اگر می خواهید با این استراتژی در فارکس آشنا شوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. استراتژی هیکین آشی (Heiken Ashi) یکی از استراتژی های قدیمی در بازار فارکس است که معامله گران با استفاده از آن می توانند متوجه شوند باید چه بازه زمانی در یک معامله باقی بمانند.
سرفصل های آموزشی استراتژی هیکین آشی
استراتژی هیکین آشی در فارکس

استراتژی هیکین آشی چیست؟

همه معامله گران در بازارهای مالی چه مبتدی و چه حرفه ای باید استراتژی معاملاتی داشته باشند و از آن پیروی کنند.در بازار فارکس استراتژی های مختلفی وجود دارد که یکی از این استراتژی های معاملاتی استراتژی به نام هیکین آشی(Heiken Ashi)است که به آن استراتژی هیکن آشی نیز گفته می شود. هیکین آشی همانطور که از نامش پیداست ژاپنی می باشد و در زبان ژاپنی به معنای میانگین سرعت است.استراتژی هیکین آشی سالیان پیش توسط فردی به نام مونه هیسا هما که یه تاجر برنج از شهری به نام ساکاتا بود ابداع شد و در بازارهای مالی توسعه یافت.این تاجر از این استراتژی در بازار برنج استفاده می کرد. وی می دانست که می تواند با پیگیری حرکات قیمت می تواند به احساسات بازار پی ببرد بنابراین این استراتژی را ابداع کرد و توسعه یافت و کم کم وارد بازارهای مالی شد و معامله گران دانستند که می توانند با استفاده از این استراتژی حرکات قیمت را در بازارهای مالی دنبال کنند. معامله گران با استفاده از استراتژی هیکین آشی می توانند کندل ها را در نمودارهای قیمتی دنبال کنند و با استفاده از این استراتژی هر حرکتی که ممکن است باعث ایجاد سیگنال های اشتباه شود را از بین ببرند. در نمودار شمع های ژاپنی کندل ها نشان دهنده قیمت آغازین(Open)،قیمت پایانی(Close)،بالاترین قیمت(High) و پایین ترین قیمت(Low) می شود اما در نمودار هیکین آشی کندل ها براساس کندل قبلی خود قیمت آغازین،قیمت پایانی،بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت را نشان خواهد داد. قیمت آغازین(Open): میانگین قیمت آغازین و قیمت پایانی کندل قبلی کندل هیکین آشی را تشکیل می دهد. قیمت پایانی(Close): میانگین قیمت آغازین،قیمت پایانی،بالاترین قیمت و پایین قیمت کندل قبلی کندل هیکین آشی را تشکیل می دهد. بالاترین قیمت: از قیمت آغازین،قیمت پایانی و بالاترین قیمت به دست می آید که از ارزش بالایی برخوردار است. پایین ترین قیمت: از قیمت آغازین،قیمت پایانی و پایین ترین ترین قیمت به دست می آید که از ارزش کمی برخوردار است. بنابراین به این نتیجه می رسیم که کندل های هیکین آشی با یکدیگر در ارتباط هستند و با یکدیگر کار میکنند.زیرا کندل ها در نمودار هیکین آشی با توجه به کندل قبلی تشکیل می شود و به کار گرفته می شود. به عبارتی قیمت آغازین و قیمت پایانی در کندل های هیکین آشی با توجه به کندل قیمت آغازین و قیمت پایانی

نمودار هیکین آشی چیست؟

همانطور که می دانید در بازار فارکس نمودارهای مختلفی وجود دارد که شامل نمودار خطی،نمودار میله ای و نمودار شمع های ژاپنی می شود. نمودار خطی ساده ترین نمودار در بازار فارکس است که قیمت بسته شدن پوزیشن را به قیمت بسته شدن بعدی متصل می کند و یک نمودار را تشکیل می شود.معامله گران با استفاده از نمودار خطی می توانند حرکت یک دارایی را در یک بازه زمانی مشاهده کنند. نموداری میله کمی از نمودار خطی پیچیده تر است و قیمت باز شدن و بسته شدن و سقف قیمت و کف قیمت در نمودار را به یکدیگر متصل می کند و یک نمودار را تشکیل می دهد.معامله گران در بازار فارکس با استفاده از نمودار میله ای می توانند نوسانات قیمت را مشاهده کنند. نموداری بعدی نمودار شمع های ژاپنی است که نوعی نمودار میله ای می باشد.این نمودار نیز همان اطلاعات نمودار میله ای را به معامله گران می دهد اما از انواع مختلفی تشکیل شده است و اشکال بسیار خواناتری را به معامله گران نشان می دهد. نمودار شمع های ژاپنی در میان معامله گران بازار فارکس از محبوبیت بالایی برخودار است زیرا این نمودا می تواند به معامله گران نقاط بازگشت را نشان دهد و آنها می توانند با استفاده از نمودار شمع ژاپنی برای ورود به صحیح به معامله تصمیم گیری کنند. درست است که نمودار شمع های ژاپنی برای ورود به معامله به معامله گران کمک خواهد کرد اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که معامله گران با کمک چه نموداری باید برای خروج از معامله تصمیم گیری کنند؟پاسخ نمودار هیکین آشی است. معامله گران باید اطلاع داشته باشند آیا شرایط بازار برای باز نگه داشتن یک معامله مناسب است یا باید از معامله خارج شوند،نمودار هیکین آشی به آنها در این زمینه کمک بسیار زیادی خواهد کرد. استراتژی هیکین آشی یک نمودار دارد که بسیار شبیه به نمودار شمع های ژاپنی است به طوری که اگر جزو معامله گران مبتدی باشید ممکن است نمودار هیکین آشی را با نمودار شمع های ژاپنی اشتباه بگیرید. این نمودار برخلاف نمودار شمع های ژاپنی به معامله گران کمک خواهد کرد که برای خروج از معامله تصمیم صحیح بگیرند.به عبارتی نمودار هیکین آشی به معامله گران کمک خواهد کرد تا تصمیم بگیرند آیا می خواهند معامله خود را باز نگه دارند یا برای خروج از معامله اقدام کنند. نمودار هیکین آشی از نظر ظاهری بسیار شبیه به نمودار شمع های ژاپنی است اما محاسبات آن و ترسیم این نمودار با نمودار شمع های ژاپنی متفاوت است. درواقع نمودار هیکین آشی نوع اصلاح شده نمودار شمع های ژاپنی می باشد به همین دلیل به نمودار شمع ژاپنی شباهت بسیار زیادی دارد.نمودار هیکین آشی قیمت را در یک معامله مجددا تنظیم خواهد کرد تا معامله گران متوجه شوند که شرایط بازار چگونه است. از آنجا که نمودار هیکین آشی بسیار کمک دهنده است بسیاری از معامله گران ترجیح می دهند در معاملات خود از نمودار هیکین آشی استفاده کنند و از نمودار شمع های ژاپنی استفاده نخواهند کرد.برخی از معامله گران نیز از هر دو نمودار اسفاده خواهند کرد تا از مزایای هر دو این نمودار بهره ببرند.

مقایسه نمودار هیکین آشی و شمع ژاپنی

همانطور که گفتیم نمودار هیکین آشی با نمودار شمع های ژاپنی بسیار مشابه یکدیگر هستند اما با یکدیگر متفاوت هستند. به تصاویر زیر دقت کنید تا متوجه تفاوت میان نمودار هیکین آشی با نمودار شمع ژاپنی شوید.تصویر سمت راست نمودار هیکین آشی و تصویر سمت چپ نمودار شمع های ژاپنی است.
تفاوت نمودار هیکن آشی یا کندل شمعی

تفاوت نمودار هیکن آشی یا کندل شمعی

همانطور که در تصاویر زیر مشاهده می کنید،حرکات قیمت در نمودار سمت راست که نمودار هیکین آشی است بسیار واضح تر است و این به دلیل صاف تر بودن نمودار هیکین آشی نسبت به نمودارسمت چپ که نمودار شمع های ژاپنی است می باشد. دلیل اینکه بسیاری از معامله گران در بازار فارکس ترجیح می دهند از نمودار هیکین آشی به جای نمودار شمع ژاپنی استفاده کنند همین تفاوت میان نمودارها است چراکه نمودار هیکین آشی واضح تر است و معامله گران می توانند به صورت واضح تری حرکات قیمت را مشاهده کنند و احتمال اشتباهات آنها کاهش خواهد یافت. می توانید به وضوح در نمودار هیکین آشی مشاهده کنید که حرکات قیمت صاف می شوند اما این اتفاق در نمودار شمع های ژاپنی رخ نمی دهد و کاملا برعکس است. در نمودار شمع های ژاپنی دقت کنید همانطور که مشاهده می کنید کندل ها قرمز و سبزرنگ هستند و این کندل ها بالا و پایین می شوند که باعث می شود نمودار خوانا نباشد و تجزیه تحلیل برای معامله گران دشوار خواهد شد.اما در نمودار هیکین آشی کندل ها با رنگ های مختلف هستند و معامله گران می توانند به سادگی حرکات قیمت را در نمودار تجزیه تحلیل کنند. حرکات قیمت در نمودار هیکین آشی به این صورت است که در طی روندهای صعودی یک رنگ است که رنگ آن سبز می باشد و در طی روندهای نزولی نیز رنگ خود را حفظ می کند که رنگ آن قرمز است.اما در نمودار شمع های ژاپنی کاملا برعکس است یعنی زمانی که جهت حرکات قیمت تغییر می کند رنگ کندل ها نیز تغییر خواهد کرد. اگر در نمودار هیکین آشی و نمودار شمع های ژاپنی متمرکز شوید و کندل ها را از نزدیک مشاهده کنید متوجه خواهید شد که این دو نمودار در قیمت بازگشایی و قیمت بسته شدن نیز متفاوت می باشد. کندل های نمودار هیکین آشی از میانه کندل قبلی خود که بسته شده است شروع به بازشدن خواهد کرد و این یکی از دلایل رفتار متفاوت کندل هیکین آشی نسبت به نمودار شمع های ژاپنی است. همچنین حرکات قیمت در نمودار هیکین اشی برخلاف نمودار شمع های ژاپنی با تاخیر انجام می شود. بنابراین ممکن است درنگاه اول با مشاهده نمودارهای هیکین آشی و نمودار شمع های ژاپنی تصور کنید که این نمودارها به یکدیگر شباهت دارند اما اگر بیشتر دقت کنید متوجه تفاوت های بالا خواهید شد و این تفاوت ها را درک خواهید کرد.

کاربرد استراتژی هیکین آشی چیست؟

اکنون که با استراتژی هیکین آشی در بازار فارکس آشنا شدید وقت آن رسیده است که با کاربرد این استراتژی در بازار فارکس آشنا شوید. معامله گران عمدتا از نمودار هیکین آشی به این دلیل استفاده می کنند که کندل های آن نسبت به کندل های سایر نمودارها از شفافیت بالاتری برخوردار هستند و آنها می تواننند با استفاده از این کندل ها خطاهای بازار را که ممکن است باعث ایجاد سیگنال های اشتباه شود را کاهش دهند. اما معامله گران در بازار فارکس می توانند با استفاده از نمودار هیکین آشی جهت و قدرت روند را شناسایی کنند.بنابراین شما می توانید از نمودار هیکین آشی استفاده کنید و با شناسایی جهت و قدرت روند فرصت های معاملاتی به دست آورید و از روند در نمودار قیمتی استفاده کنید. همانطور که دانستید کندل ها در نمودار هیکین آشی دارای دو رنگ هستند.کندل های سبز رنگ نشان دهنده روند صعودی در نمودار هیکین آشی و کندل های قرمز رنگ نشان دهنده روند نزولی در این نمودر هستند. بنابراین معامله گران می توانند با مشاهده رنگ کندل ها در نمودار قیمتی جهت روند را شناسایی کنند. اگر رنگ کندل ها سبز رنگ باشد نشان دهنده جهت روند صعودی است. اگر رنگ کندل ها قرمز رنگ باشد نشان دهنده جهت روند نزولی است. همچنین آنها می توانند با شناسایی کندل ها در نمودار هیکین آشی قدرت روند را تشخیص دهند. همانطور که می دانید کندل ها در نمودار قیمتی از سه جز تشکیل شده است.کندل در نمودار قیمتی شامل بدنه،سایه بالا و پایین می شود. اگر کندل ها در نمودار قیمتی سایه نداشته باشند نشان دهنده این است که روند صعوی یا نزولی قوی می باشد.بنابراین اگر شما در نمودار هیکین آشی کندل بدون سایه مشاهده کنید که برخلاف جهت روند نیز باشد نشان دهنده قدرت روند می باشد. همانطور که گفتیم بدنه کندل ها دارای یک سایه بالا و یک سایه پایین می باشد.اگر بدنه کندل دارای سایه بالا باشد به آن کندل بی سر گفته می شود اما اگر بدنه کندل سایه پایین نداشته باشد به آن کندل بی دم گفته می شود.

چگونه با استراتژی هیکین آشی معامله کنیم؟

در نمودار هیکین آشی کندل های صعودی(Bullish) سبز رنگ و کندل های نزولی(Bearish) قرمز رنگ هستند.زمانی که کندل ها از رنگ سبز به رنگ قرمز تغییر رنگ می دهند یعنی روند از حالت صعودی به نزولی تبدیل شده است و این نشان دهنده این است که قیمت به سمت بالا شروع به حرکت کرده است. استراتژی هیکین آشی در روندهای بازگشتی می تواند به معامله گران کمک کند.به عبارتی این استراتژی از الگوهای بازگشتی و اندیکاتور مومنتوم تشکیل شده است که می تواند به معامله گران در معاملات واقعی آنها کمک کند. اگر حرکات قیمت در کندل های قرمز رنگ پس از کندل های سبز رنگ قرار بگیرد یعنی روند از حالت نزولی به حالت صعودی تغییر کرده است.در این شرایط احتمال بازگشت روند افزایش می یابد و شما باید در این شرایط موقعیت فروش خود را بررسی کنید. در این زمان اگر شما معامله باز دارید و داخل موقعیت فروش قرار گرفته اید باید موقعیت خود را ببندید و از معامله خارج شوید اما اگر در موقعیت خرید قرار گرفته اید باید قیمت خرید خود را افزایش دهید. اما برعکس این حالت اگر قیمت در کندل های قرمز رنگ پس از کندل های سبز رنگ قرار بگیرد یعنی روند از حالت صعودی به نزولی تبدیل شده است در این زمان شما باید موقعیت خرید خود را بررسی کنید. در این زمان اگر شما معامله باز دارید و داخل موقعیت خرید قرار گرفته اید باید موقعیت خود را ببندید و از معامله خارج شوید.اما اگر در موقعیت فروش قرار گرفته اید باید قیمت موقعیت فروش خود را افزایش دهید. به یاد داشته باشید اگر در نمودار کندل های کوچک را مشاهده کنید که دارای سایه های بالا و پایین هستند نشان دهنده این است که روند توقف داشته است و احتمال تغییر روند وجود دارد.در این زمان شما باید یک روند برخلاف روند خود باز کنید زیرا ممکن است روند در حال به پایان رسیدن باشد. همانطور که گفتیم کندل های سبز رنگ در روند نشان دهنده روند صعودی هستند.حال اگر این کندل های سبز رنگ فاقد سایه زیرین باشند نشان دهنده یک روند صعودی بسیار قوی است.در این زمان شما می توانید تا زمانی که کندل قرمز رنگی مشاهده ننکرده ایدموقعیت خرید خود را باز نگه دارید و از روند صعودی معامله خود سود کسب کنید. همچنین کندل های قرمز رنگ نشان دهنده روند نزولی هستند.حال اگر کندل های قرمز رنگ بدون سایه زیرین را مشاهده کنید نشان دهنده روند نزولی قوی می باشد.در این زمان شما می توانید تا زمانی که کندل سبز رنگی مشاهده نکرده اید در موقعیت فروش خود بمانید و از روند نزولی در معامله خود سود کسب کنید.

چگونه کندل هیکین آشی را محاسبه کنیم؟

حال که با استراتژی هیکین آشی آشنا شدید وقت آن رسیده است که با نحوه محاسبه آن نیز آشنا شوید.کندل هیکین آشی مانند سایر کندل های نمودار قیمتی از یک قیمت آغازین،قیمت پایانی،قیمت باز شدن و قیمت بسته شدن تشکیل شده است.بنابراین شما باید چهار مورد را در فرمول هیکین آشی محاسبه کنید. همانطور که گفتیم کندل ها در نمودار هیکین آشی از میانه کندل قبلی شروع می شود بنابراین قیمت بازگشایی از میانه کندل قبلی شروع می شود. بنابراین قیمت باز شدن در کندل نمودار هیکین آشی از مجموع قیمت باز شدن و قیمت بسته شدن کندل قبلی به دست می آید. قیمت بسته شدن در کندل نمودار هیکین آشی از مجموع قیمت باز شدن ،بسته شدن،بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت به دست می آید. سقف کندل هیکین آشی بالاترین سقف می باشد که می تواند از میان قیمت بازشدن،قیمت بسته شدن و بلندترین سایه انتخاب شود.بستگی دارد کدام یک از آنها در سقف بالاتری قرار گرفته باشد. کف کندل هیکین آشی پایین ترین کفمی باشد که می تواند از میان قیمت بازشدن،قیمت بسته شدن و پایین ترین سایه انتخاب شود.بستگی دارد کدام یک از آنها در کف پایین تری قرار گرفته باشد.

محدودیت های استراتژی هیکین آشی چیست؟

هر ابزار معاملاتی که در بازارهای مالی وجود دارد و توسط معامله گران مورد استفاده قرار می گیرد مزایا و معایبی دارد. استراتژی هیکین آشی نیز دارای مزایا و معایبی می باشد.درست است که این استراتژی بسیار کاربردی است و توسط معامله گران زیادی در بازار فارکس مورد استفاده قرار می گیرد اما این استراتژی نیز نقاط ضعفی دارد و افرادی که از آن استفاده می کنند باید از محدودیت های آن اطلاع داشته باشند. کندل ها در نمودار شمع های ژاپنی نشان دهنده قیمت واقعی هستند اما کندل ها در نمودار هیکین آشی به طور میانگین اعلام می شوند و از میانگین قیمت بازشدن و قیمت بسته در یک بازه زمانی به دست می آیند. بنابراین قیمتی که شما با استفاده از کندل های نمودار هیکین آشی مشاهده می کنید واقعی نیستند و شما باید دقت داشته باشید که قیمت میانگین به شما نشان داده می شود. در نمودار هیکین آشی معامله گران نیاز به زمان بیشتری برای تنظیم نمودار دارند زیرا این نمودار نسبت به نمودارهای دیگر نیاز به تحلیل بازه های زمانی بیشتری دارد.بنابراین استراتژی هیکین آشی مناسب معامله گرانی است که از معاملات خود را به صورت بلندمدت انجام می دهند و برای معامله گرانی که از سبک های معاملاتی کوتاه مدت و روزانه استفاده می کنند مناسب نمی باشد. بنابراین استراتژی هیکین آشی کامل نیست و محدودیت هایی دارد که باعث می شود برای همه معامله گران مناسب نباشد پس پیش از اینکه از استراتژی هیکین آشی استفاده کنید دقت کنید که این استراتژی برای شما مناسب است یا خیر و سپس از این استراتژی معاملاتی استفاده کنید. سخن پایانی در این درس از آموزش فارکس استراتژی هیکین آشی را به شما معرفی کردیم که یکی از استراتژی های بسیار کاربردی در بازار فارکس است. این استراتژی دارای نموداری است که بسیار واضح تر از سایر نمودارها می باشد و در نمودار قیمتی کاملا قابل مشاهده است. معامله گران با استفاده از استراتژی هیکین آشی می توانند قدرت و جهت روند را در نمودار قیمتی شناسایی کنند که می تواند در انجام معاملات آنها بسیار کمک دهنده باشد. فقط باید به خوبی تفاوت میان نمودار هیکین آشی با نمودار شمع ژاپنی را درک کنید تا این نمودارها را با یکدیگر اشتباه نگیرید چراکه بسیار شبیه به یکدیگر هستند و معامله گران مبتدی ممکن است بیشتر دچار این اشتباه شوند. همچنین از محدودیت های این استراتژی آگاهی داشته باشید تا با آگاهی و شناخت کامل از استراتژی هیکین آشی در راستای انجام معاملات خود استفاده کنید. ما برای شما یک اکسپرت هیکن آشی نیز آماده کرده ایم تا بسته به دانش خودتان بتوانید از معاملات اتومات توسط اکسپرت هیکن آشی نیز بهرمند شوید.

اگر در بازار فارکس فعال هستید. حتما در وی شارژ یک حساب داشته باشید.

وی شارژ اولین صرافی بروکرهای فارکس وی شارژ صرافی 5 ستاره فارکس 5/5
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها